13 zogj që fillojnë me unë (foto dhe fakte)

13 zogj që fillojnë me unë (foto dhe fakte)
Stephen Davis
Winterflood përmes Flickrpjesët e poshtme të verdha të lehta dhe këmbët gri në kaltërosh. Gjithashtu përmban një unazë të zbehtë rreth të dy syve. Ata dihet se kanë një këngë "shpërthyerje të shpejtë të hundës" që përpiqet të imitojë këngët e specieve të tjera të shpendëve.

Fakt interesant: Kafshët ikterine kryesisht hanë insekte, por shtojnë fruta në dietën e tyre në fund të verës.

5. Antbird Immaculate

Immaculate AntbirdSkimmer Indianfatura e tyre e gjatë për të hetuar nëpër rërë dhe baltë duke kërkuar ushqim si insekte, krimba, kërmij, gaforre dhe karavidhe. Ibis i bardhë ka një trup krejt të bardhë, këmbë rozë, sqep rozë dhe një maskë fytyre rozë pa pendë.

Fakt interesant: Ibis i bardhë është maskota e Universitetit të Miami (Florida), e zgjedhur për shkak të qëndrueshmërisë së saj në përballimin e uraganeve.

7. Imperial Shag

Imperial Shag

Bota e jashtme është plot me lloje zogjsh shumëngjyrëshe, intriguese dhe mahnitëse. Ata këndojnë, fluturojnë lart, na frymëzojnë të krijojmë vepra arti. Ne kemi plotësuar një listë argëtuese për t'ju ndihmuar të mësoni rreth zogjve që fillojnë me një I.

Shiko gjithashtu: 15 lloje zogjsh që fillojnë me E (me foto)

Zogjtë që fillojnë me I

Më poshtë është një listë me 13 lloje zogjsh intriguese dhe interesante emri i të cilëve fillon me I. Le t'i hedhim një sy!

Përmbajtjafsheh 1. Hummingbird me kapak indigo 2. Ibisbill 3. Pulëbardhë Islandeze 4. Icterine Warbler 5. Antbird Immaculate 6. Ibis (Ibis i bardhë) 7. Imperial Shag 8. Inca Dove 9. Bunting 10. Pulëbardhë e fildishtë 11. Skimmer Indian 12. Mëllenjë ishullore 13. Egret mesatar

1. Hummingbird me kapak Lejla

Kolibri me kapak indigoAzi

Shumica e Ibisbills janë përgjithësisht gri me një pjesë të poshtme të bardhë të ndezur, një faturë të kuqe të gjatë të lakuar poshtë, rrip gjoksi të zi, këmbë të kuqe dhe një fytyrë të zezë. Çdo zog ka një gjatësi totale rreth 16 inç. Këta zogj pëlqejnë t'i bëjnë shtëpitë e tyre pranë shtretërve të lumenjve me gurë, ku rrjedha e ujit është mjaft e ngadaltë dhe e qetë.

Shiko gjithashtu: 14 zogj me emra të çuditshëm (Info & amp; Foto)

Fakt interesant: Zogjtë nga pjelljet e mëparshme do t'ju ndihmojnë të kujdesen për vëllezërit e motrat e tyre më të vegjël!

3. Pulëbardha e Islandës

Pulëbardha e Islandëssi një "zhurmë e qetë kërcitëse".

Fakt interesant: Kopshti Zoologjik i Fort Worth duhej të hiqte përkohësisht Pëllumbat e tyre Inka sepse ata do të shqetësonin zogjtë e tjerë.

9. Indigo Bunting

Emri shkencor : Passerina Cyanea

Jeton në : Veriore Amerika e Jugut, Kanadaja Jugore dhe Florida

Ky zog i vogël është vetëm 4,5-5,1 inç i gjatë dhe ka karakteristika të dallueshme të dimorfizmit seksual. Gjatë sezonit të shumimit, ose muajve të verës, mashkulli bëhet blu i gjallë për të tërhequr femrat me ngjyrë kafe, të cilat qëndrojnë të njëjtën ngjyrë gjatë gjithë vitit. Këta zogj zakonisht gjenden në toka të hapura pyjore, toka bujqësore dhe zona me furça.

Fakt interesant: Indigo Bunting do të migrojë natën dhe do të përdorë yje për të ndihmuar në lundrimin.

10. Pulëbardhë e Fildishtë

Pulëbardhë e FildishtëStephen Davis
Stephen Davis
Stephen Davis është një vëzhgues i zjarrtë i shpendëve dhe entuziast i natyrës. Ai ka studiuar sjelljen dhe habitatin e shpendëve për më shumë se njëzet vjet dhe ka një interes të veçantë për zogjtë në oborrin e shtëpisë. Stephen beson se të ushqyerit dhe vëzhgimi i zogjve të egër nuk është vetëm një hobi i këndshëm, por edhe një mënyrë e rëndësishme për t'u lidhur me natyrën dhe për të kontribuar në përpjekjet e ruajtjes. Ai ndan njohuritë dhe përvojën e tij përmes blogut të tij, Bird Feeding and Birding Tips, ku ofron këshilla praktike për tërheqjen e zogjve në oborrin tuaj, identifikimin e specieve të ndryshme dhe krijimin e një mjedisi miqësor ndaj kafshëve të egra. Kur Stephen nuk është duke vëzhguar shpendët, ai kënaqet me ecjen dhe kampingun në zona të largëta të shkretëtirës.