13 Shembuj të zogjve fole në tokë (me figura)

13 Shembuj të zogjve fole në tokë (me figura)
Stephen Davis
Të klasifikuar teknikisht si zogj bregu, këta zogj shpesh gjenden duke folezuar në zhavorr larg çdo trupi natyror uji. Megjithatë, ata nuk janë kundër gërvishtjes së një zone në një fushë ose kullotë (pronarët e bagëtive do ta shohin shumë këtë.)

Çifti i çiftëzimit kryen një ceremoni gërvishtjeje kur zgjedh një vend foleje dhe shpesh çiftëzohet menjëherë pas. Siç u përmend më herët, këtyre djemve u pëlqen të bëjnë fole në zhavorr ose të shtojnë zhavorr në gërvishtjen e tyre. Një studim tregoi në fakt se ata preferojnë gurë me ngjyra të çelura në krahasim me ngjyrat e errëta për foletë e tyre.

Unë shoh Killdeer duke vrapuar rreth parkingut të madh me zhavorr në punën time. Ata i vendosin vezët e tyre pothuajse menjëherë në të hapur dhe nëse afroheni shumë pranë një foleje, mund të jeni të sigurt se ata do të jenë një nënë ose një baba atje për t'ju njoftuar. Shumë herë ata madje do t'ju përzënë në mënyrë agresive. Më ka ndodhur edhe më parë!

Zogjtë endacakë

Shembuj të zogjve të egër që bëjnë folenë në tokë

 • Flamingot
 • Binarët
 • Vinça

Këta zogj folezues në tokë priren të kalojnë kohën e tyre rreth ujërave të ëmbla - pellgjeve, lumenjve, moçaleve, banesave me baltë, kënetave dhe zonave të përmbytura. Shumica preferojnë habitate shumë të lagështa, shpesh me ujë të ndenjur. Ata me të vërtetë nuk do të ishin zogj të "valuar" pa ca cekëta për të kaluar, apo jo?

3. Virginia Rail

imazhi: Becky Matsubarazogj të mëdhenj, të njohur dhe me fole në tokë kanë përzënë shumë fëmijë kuriozë kur i janë afruar shumë foleve. Patat kanadeze i ndërtojnë foletë e tyre të kupave nga likenet, myshk, bari dhe materiale të tjera bimore. Ato gjenden pranë ujit në një vend ku mund të shohin mirë rrethinën e tyre.

6. American Wigeon

imazhi: Thomas Quinevendin e folesë dhe rreshtoni folenë e tyre me të.

8. Thëllëza e shkallëzuar

imazhi: Vince Smithcopa druri me liken dhe baltë nga jashtë. Për një rreshtim, ajo do të përdorë materiale më të imta bimore dhe mace shelgu.

Zogj të tjerë folezues në tokë

 • Kavanozët e natës
 • Pulëbardha, Terns, Skimmers
 • Pelikanët, gjinjtë
 • Loons
 • Bukuvajka që gërmojnë

11. Whip-poor-will

Ky jar nate e çon thjeshtësinë në një nivel krejtësisht të ri. Foletë e tyre përbëhen nga një gërvishtje e lehtë në tokë, dhe kaq. Asnjë përpunim i materialeve bimore apo vendosje gurësh apo balte. Ata thjesht do të vendosin vezët e tyre direkt në tokë, pavarësisht nëse është rërë, gurë ose mbeturina gjethesh. Whip-poor-Will gjendet kryesisht në gjysmën lindore të vendit, por popullsia e tyre ka qenë në rënie vitet e fundit. Ata janë të njohur për këngët e tyre verore që në fakt tingëllojnë si “Whip-poor-will”.

12. Tern i zakonshëm

Ushqyerja e zakonshme e marinavengrenë atë.

13. Buku që gërmohet

Imazhi: ddouk

Foletë e shpendëve ndryshojnë po aq sa edhe individët që i krijojnë ato. Ato mund të jenë të dizajnuara me kujdes dhe të ndërlikuara si një copë bizhuteri e bukur (të shoh ty, kolibra dhe oriolë). Ato mund të jenë masive dhe të mëdha, të kamufluara në mënyrë perfekte ose të lëmuara si flokët tuaj kur zgjoheni vonë për në punë. Në këtë artikull do të diskutojmë ata zogj që vendosin vezët e tyre në tokë, ose zogjtë folezues në tokë.

Foletë në tokë janë vetëm një nga shumë kategori folesh dhe modelet e foleve brenda kësaj kategorie janë të ndryshueshme. Disa janë bërë në një rrugë me zhavorr, të tjerët janë fole të njohura kupash. Disa janë thjesht copëza të gërvishtura në papastërti. Stile të ndryshme për nevoja të ndryshme të specieve të ndryshme.

Ashtu është. Këto lloj folesh nuk bëhen nga një lloj specifik zogu - të themi, speciet pa fluturim.

Megjithëse ky do të ishte një supozim i arsyeshëm,

Shiko gjithashtu: 12 zogj me sy të kuq (Foto dhe informacione)

një fole në tokë nuk tregon se është bërë domosdoshmërisht nga një specie që nuk fluturon.

Por nëse një zog mund të fluturoj, pse nuk do të fole në një pemë?

Një argument i vlefshëm, por vetëm për shkak se një zog mund të fluturojë nuk do të thotë se ka edhe pemë përreth për të fluturuar. Dhe sigurisht nuk do të thotë se ata do të dëshironin , edhe nëse do të kishte—veçanërisht nëse ushqimi që hanë është në tokë.

Tani, nëse marrim parasysh të gjitha arsyet pse një zog mund të bëjë folenë në tokë, jo vetëm pa fluturim, ai shton qindra lloje të mundshme përlistën, jo vetëm rreth 60-të që nuk mund të ngrihen.

Për shkak të këtij numri të madh zogjsh, për arsye të arsyeshme të të gjithëve, ky artikull do të ndahet në grupe speciesh, me disa individë nga secili grup i theksuar.

Nëse hasni në një fole të mundshme tokësore , ky artikull do të jetë një kornizë e mirë për të kufizuar se nga cili grup mund të jetë dhe në cilin nëngrup brenda grupit kryesor mund të jetë.

Ja ku po shkojmë!

13 shembuj të zogjve që folezojnë në tokë me fotografi

Shorezogj

Shembuj të zogjve të bregut që folezojnë në tokë

Shiko gjithashtu: 32 fakte interesante rreth skifterëve me bisht të kuq
 • Avocets
 • Oystercatcher
 • Plovers
 • Sandpipers
 • Sandpipers

Shorezods janë një shembull kryesor i shpendëve që jetojnë në një habitat që nuk shpërthen me pemë, prandaj duhet të bëjnë folenë në tokë. Megjithëse të gjithë nuk jetojnë domosdoshmërisht në "brigje", ky grup përcaktohet nga habitati i tyre, i cili në thelb është hapësirë ​​e hapur pa mbulesë të konsiderueshme tende.

1. American Avocet

Këto fole përbëhen nga një gërvishtje që zakonisht është e veshur lehtë me bar, pupla, guralecë ose objekte të tjera të vogla. Ata ndërtojnë foletë e tyre në një ishull ose digë. Për shkak se folezojnë në zona pa bimësi me hije, vezët e tyre kërcënohen të mbinxehen. Ata e zbusin këtë duke zhytur barkun e tyre në ujë dhe duke i ftohur vezët gjatë inkubimit.

2. Killdeer

Ndërsamateriali, duke përfshirë kërpudhat, bishtat dhe barin e imët. Ato mund të gjenden në bazën e bimësisë më të lartë si gjilpëra ose gjilpëra. Toka këtu është zakonisht shumë e lagësht dhe uji mund të arrijë deri në një inç të thellë.

4. Sandhill Crane

Foletë e ndërtuara nga kjo specie mund të gjenden në moçale të vogla, këneta, livadhe të lagështa dhe habitate të tjera me lagështi, të izoluar, veçanërisht ato me ujë të ndenjur. Këta zogj me këmbë të gjata do të krijojnë një platformë nga bimësia e kënetës, si bishtat, kërpudhat, kallamat, kallamishtet dhe bari. Ata do të shtojnë një zgavër në formë filxhani që është e veshur me shkopinj dhe degëza. Në fillim të sezonit ata do të përdorin materiale bimore të thata për ndërtim dhe do të shtojnë bimë më të gjelbra më vonë.

Shikoni disa fakte rreth Sandhill Cranes.

Shpend uji

Shembuj të shpendëve të ujit që folezojnë në tokë

 • Mjellma
 • Rosa
 • Patat

Ashtu si zogjtë e egër, shpendët e ujit kalojnë shumë kohë brenda dhe rreth ujit. Ata mbështeten shumë në ligatinat në të gjithë vendin për fole dhe ushqim. Shikimi i grupeve të shpendëve ujorë në një zonë (specie të vetme ose të përzier) tregon një ligatinë të shëndetshme. Nëse stina është e duhur, mund të gjeni fole dhe mina të vegjël duke notuar ose duke ecur përreth. Meqenëse foshnjat janë të parakohshme (ato janë gati të shkojnë kur dalin dhe shpesh mund të notojnë dhe ecin brenda pak orësh), foletë shumë lart nuk janë të nevojshme.

5. Canada Goose

Këto
Stephen Davis
Stephen Davis
Stephen Davis është një vëzhgues i zjarrtë i shpendëve dhe entuziast i natyrës. Ai ka studiuar sjelljen dhe habitatin e shpendëve për më shumë se njëzet vjet dhe ka një interes të veçantë për zogjtë në oborrin e shtëpisë. Stephen beson se të ushqyerit dhe vëzhgimi i zogjve të egër nuk është vetëm një hobi i këndshëm, por edhe një mënyrë e rëndësishme për t'u lidhur me natyrën dhe për të kontribuar në përpjekjet e ruajtjes. Ai ndan njohuritë dhe përvojën e tij përmes blogut të tij, Bird Feeding and Birding Tips, ku ofron këshilla praktike për tërheqjen e zogjve në oborrin tuaj, identifikimin e specieve të ndryshme dhe krijimin e një mjedisi miqësor ndaj kafshëve të egra. Kur Stephen nuk është duke vëzhguar shpendët, ai kënaqet me ecjen dhe kampingun në zona të largëta të shkretëtirës.