13 Llojet e Kingfishers (me foto)

13 Llojet e Kingfishers (me foto)
Stephen Davis
kingfishers bëjnë. Gaforret dhe karkalecat janë disa nga gjahu i saj i preferuar.

4. Green Kingfisher

Green Kingfishercristatus

Është e vështirë të humbasësh këtë kingfish me sqep portokalli! Kingfishi malakit rri në stane të provuara dhe të testuara, ku shikon në ujë në pritje të gjahut. Ata rrahin peshq të mëdhenj në një pemë ose shkëmb për t'i nënshtruar para se të hanë.

Shiko gjithashtu: Ku jetojnë hummingbirds?

Do ta shihni këtë peshkatar vetëm në Afrikë, në jug të shkretëtirës së Saharasë. Ata jetojnë pranë përrenjve dhe lumenjve të pyjeve të hapura dhe zonave me pyje të dendur.

7. Amazon Kingfisher

Amazon Kingfishersqepat e kuqërremtë në portokalli.

Njerëzit që jetojnë në habitatin vendas të këtij zogu - Afrika në jug të shkretëtirës së Saharasë - thonë se thirrja e tij tingëllon si një thon që shkon nëpër dhëmbët e një krehri. Ndërsa anëtarët e familjes së kingfisher, kjo specie preferon habitate pyjore më të thata dhe nuk ka nevojë të jetë pranë ujit. Dieta e tyre përbëhet nga karkaleca dhe insekte të tjera, hardhuca, gjarpërinjtë dhe bretkosat.

9. Kingfisher me kreshtë

Kingfisher me kreshtë

Shumica e specieve të peshkut të peshkut jetojnë jashtë Shteteve të Bashkuara. Këta zogj e bëjnë shtëpinë e tyre në kontinente anembanë botës, duke përfshirë Evropën, Azinë dhe Afrikën. Këta zogj grabitqarë gjuajnë për peshq, amfibë të vegjël, hardhuca dhe madje edhe zogj të tjerë. Ata përdorin llogarinë e tyre të madhe dhe ndjenjën e fortë të shikimit për të dalluar gjahun në lëvizje, madje edhe nën ujë. Vazhdoni të lexoni për të mësuar më shumë rreth 13 llojeve të peshkatarëve që jetojnë në mbarë botën!

Shiko gjithashtu: 21 fakte interesante rreth kardinalëve

13 Llojet e Kingfisher

Ka mbi 100 lloje të Kingfishers në mbarë botën, shumica jetojnë në zonat tropikale të Afrikës, Azisë dhe Oqeanisë. Por ato mund të gjenden edhe në Evropë, dhe këtu në Shtetet e Bashkuara. Forma e kingfishes shënohet nga një trup i trashë me një kokë të madhe, por pa qafë të dukshme. Ata kanë një kartë ekstra të gjatë, të trashë, të mprehtë si shpatë, këmbë shumë të shkurtra dhe bisht të trashë. Peshkimi është ajo për të cilën ata janë më të njohur. Ata shpesh ulen mbi ujë dhe shikojnë poshtë duke kërkuar për peshk, pastaj zhyten me kokë për të rrëmbyer gjahun e tyre nga uji. Edhe pse disa lloje mbështeten më shumë tek insektet, amfibët ose krustacet.

1. Kingfisher me rrip

Kingfisher me rripdhe bien.

Kërkoni peshkatarë me rripa të vendosura në një degë ose kallam të fortë pranë një përroi. Ata zhyten me kokë në ujë për të hedhur peshqit në sqepin e tyre të mprehtë dhe të madh. Meshkujt dhe femrat janë identike, përveç se meshkujt kanë një brez blu të gjoksit dhe brezi i gjoksit të femrave është blu dhe kafe.

2. Kingfisher i zakonshëm

Kingfisher i zakonshëme dietës së pied Kingfisher. Ata gjithashtu hanë krustace dhe larva të insekteve. Ndryshe nga peshkatarët e tjerë, ata nuk duhet të kthehen në pozitën e tyre për të ngrënë kapjen e tyre. Ata mund të hanë gjatë fluturimit, gjë që u lejon atyre të gjuajnë mbi trupa më të mëdhenj uji.

12. Kingfisher i shenjtë

Kingfisher i shenjtëtehu i thikës për t'u kapur mbi peshore të rrëshqitshme.Stephen Davis
Stephen Davis
Stephen Davis është një vëzhgues i zjarrtë i shpendëve dhe entuziast i natyrës. Ai ka studiuar sjelljen dhe habitatin e shpendëve për më shumë se njëzet vjet dhe ka një interes të veçantë për zogjtë në oborrin e shtëpisë. Stephen beson se të ushqyerit dhe vëzhgimi i zogjve të egër nuk është vetëm një hobi i këndshëm, por edhe një mënyrë e rëndësishme për t'u lidhur me natyrën dhe për të kontribuar në përpjekjet e ruajtjes. Ai ndan njohuritë dhe përvojën e tij përmes blogut të tij, Bird Feeding and Birding Tips, ku ofron këshilla praktike për tërheqjen e zogjve në oborrin tuaj, identifikimin e specieve të ndryshme dhe krijimin e një mjedisi miqësor ndaj kafshëve të egra. Kur Stephen nuk është duke vëzhguar shpendët, ai kënaqet me ecjen dhe kampingun në zona të largëta të shkretëtirës.