13 fakte rreth Vermilion Flycatchers (Foto)

13 fakte rreth Vermilion Flycatchers (Foto)
Stephen Davis
Olmstead përmes Flickrduke e goditur atë me një gur, degë ose shtyllë gardhi. Kjo ndihmon në zbërthimin e një pjese të kitinës dhe pluhurizon insektin, kështu që tretet më lehtë.

Në rastin e bletëve, ajo gjithashtu ndihmon në heqjen ose zhvendosjen e thumbit në mënyrë që të mos e dëmtojë zogun pasi të hahet.

Muzakuqja e mizavesë bashku në dimër.Vermilion Flycatcher (mashkull)toka bujqësore, ultësira tropikale dhe shkretëtira. Një faktor bashkues i zgjedhjes së habitatit të tyre është se ata preferojnë peizazhe të hapura me pemë të rastësishme.

3. Ata ulen dhe gjuajnë për insekte.

Muzzakët e vermilionit janë ngrënës të pangopur të insekteve. Ashtu si grabitqarët e vegjël, ata ulen në një shtyllë gardhi, degë peme ose furçë, ku vëzhgojnë insektet për të gjuajtur. Kur ata dallojnë prenë e tyre, ata do të dalin jashtë dhe do ta kapin atë, shpesh duke u rrotulluar menjëherë në pozicionin e tyre fillestar.

Ata nuk do të vizitojnë rregullisht ushqyesit e zogjve, por ju mund t'i tërheqni në oborrin tuaj duke ofruar një veçori ujore ose bimësi vendase. Nëse keni lule të lulëzuara ose bimë të tjera që tërheqin insektet, mund të keni më shumë fat duke tërhequr këta zogj.

4. Emri i gjinisë së tyre do të thotë "kokë zjarri" në latinisht.

Historianët natyrorë që i dhanë Vermillion Flycatcher emrin e tij shkencor ( Pyrocephalus rubinus ) u fokusuan në ngjyrën e kuqe të ndezur të kokës së mashkullit. Emri latin përkthehet në "rubin me kokë zjarri". Kreja e tyre e kuqe e ndezur e kokës, kur fryhet, me të vërtetë mund të ngjajë me një flakë në një mjedis ndryshe të gjelbër.

Emri i tyre në anglisht gjithashtu përshkruan ngjyrën e tyre. Fjala vermilion është përdorur historikisht për të përshkruar një pigment të caktuar të bërë nga minerali i kuq-portokalli kinabar. Sot fjala vermilion shpesh lidhet vetëm me ngjyrën e kuqe.

Flycatcher Vermilion në fole

Flycatchers vermilion janë disa nga anëtarët e vetëm të familjes flycatcher me pendë me ngjyra të ndezura. Këta zogj këngëtarë të gjallë janë territorialë, muzikorë dhe të tmerrshëm për gjahun e tyre të insekteve. Të zakonshme në të gjithë Jugperëndimin Amerikan, ato janë të lehta për t'u dalluar në stacione ku presin vaktin e tyre të ardhshëm. Në këtë artikull, ne do t'i hedhim një vështrim 13 fakteve rreth mizakëruesve të vermilionit.

13 Fakte Rreth Flycatchers Vermilion

1. Meshkujt dhe femrat duken shumë të ndryshëm.

Ashtu si shumë zogj këngëtarë, mashkulli dhe femra kanë pendë me ngjyra të ndryshme. Ky është një tipar i quajtur dimorfizëm seksual. Meshkujt duhet të jenë sa më të ndritshëm që të jetë e mundur në mënyrë që të bëjnë përshtypje një femre gjatë sekuencës së tij të fluturimit të çiftëzimit.

Shiko gjithashtu: 18 zogj që fillojnë me M (foto dhe fakte)

Koka dhe pjesa e përparme e një mashkulli janë ngjyrë të kuqe flakë të ndezur, ndërsa shpina, krahët dhe bishti i tij janë gri-gri. Ai ka një maskë të zezë, sqep, sy dhe këmbë. Femrat kanë ngjyrosje të ngjashme me qymyr në krahët, shpinën, bishtin dhe kokën e tyre, por ato kanë një gjoks të bardhë dhe nën pjesë të skuqura të lehta.

Krahasimi i të rriturve me Vermilion Flycatcher

Përrenjtë janë vende të shkëlqyera për të rritur të rinj sepse ka popullata të bollshme insektesh pranë ujërave të ëmbla. Mashkulli nuk ka shumë larg për të fluturuar për të ngrënë drekën dhe për t'ia sjellë atë bashkëshortes së tij dhe vezëve që ajo është duke inkubuar. Kur zogjtë çelin dhe të dy prindërit gjuajnë për ushqim, ata mund të bëjnë më shumë udhëtime sepse foleja është afër.

Shiko gjithashtu: Pse zogjtë braktisin foletë e tyre me vezë - 4 arsye të zakonshme

Në peizazhet e thata, përrenjtë garantojnë furnizim të rregullt me ​​ujë. Më shumë bimë rriten rreth përrenjve, duke rritur numrin e vendeve të fshehta për foletë dhe të vegjëlit e rinj.
Stephen Davis
Stephen Davis
Stephen Davis është një vëzhgues i zjarrtë i shpendëve dhe entuziast i natyrës. Ai ka studiuar sjelljen dhe habitatin e shpendëve për më shumë se njëzet vjet dhe ka një interes të veçantë për zogjtë në oborrin e shtëpisë. Stephen beson se të ushqyerit dhe vëzhgimi i zogjve të egër nuk është vetëm një hobi i këndshëm, por edhe një mënyrë e rëndësishme për t'u lidhur me natyrën dhe për të kontribuar në përpjekjet e ruajtjes. Ai ndan njohuritë dhe përvojën e tij përmes blogut të tij, Bird Feeding and Birding Tips, ku ofron këshilla praktike për tërheqjen e zogjve në oborrin tuaj, identifikimin e specieve të ndryshme dhe krijimin e një mjedisi miqësor ndaj kafshëve të egra. Kur Stephen nuk është duke vëzhguar shpendët, ai kënaqet me ecjen dhe kampingun në zona të largëta të shkretëtirës.