13 fakte rreth Rainbow Lorikeets (me fotografi)

13 fakte rreth Rainbow Lorikeets (me fotografi)
Stephen Davis

4. Ata kanë një gjuhë të përshtatur për të mbledhur polen.

Gjuha e një lorike ylberi duket si një furçë! Ndërsa emri i tij shkencor është një "shtojcë papilate", funksioni i tij është i dukshëm, mbledh copa poleni dhe pika nektari sa më efikase të jetë e mundur.

Loriket e ylberit marrin polen në gjuhë dhe sqep ndërsa zhyten në lule për të marrë nektar. Shumë zogj hanë polen gjithashtu. Gjuha e tyre me furçë i ndihmon ata ta mbledhin atë me një rrëshqitje të vetme.

5. Rainbow lorikeets hanë fruta, nektar dhe arrë kokosi.

Frutat përbëjnë pjesën më të madhe të dietës së rainbow lorikeet. Nuk bën dallim midis pemishteve tregtare dhe frutave të egra, gjë që ka rezultuar që disa të quhen dëmtues nga fermerët.

Shiko gjithashtu: Si të ruani farat e shpendëve të egër (3 mënyra të thjeshta)

Disa nga ushqimet e tyre të preferuara janë nektari i eukaliptit, papajat dhe mangot.

Shiko gjithashtu: 20 Fakte Interesante rreth Goldfinches AmerikaneRainbow Lorikeet duke treguar krahët e tijÇift Lorikeets Rainbowi ri.

8. Ata polenizojnë shumë bimë vendase.

Kur fluturojnë nga pema në pemë, ylberët e ylberit shkëmbejnë polenin midis luleve. Poleni që mbetet në gjuhët e tyre bie brenda luleve të një peme tjetër, duke e pjalmuar atë dhe duke kontribuar në zhvillimin e farës.

Pemët që përfitojnë nga përpjekjet e tyre të pjalmimit të paqëllimshëm janë pemët eukalipt, pemët e tulipanëve dhe palmat e Sagos.

Lorike ylber duke shijuar një lule

Rainbow lorikeets janë një lloj papagalli shumëngjyrëshe i njohur. Pendët e tyre me ngjyra të gjalla i bëjnë ato të dallohen lehtësisht. Nëse jetoni në Australi, mund ta keni parë këtë zog që kërkon fruta mes gjetheve dhe luleve të pemëve. Vazhdoni të lexoni për të mësuar 13 fakte rreth ylberëve të ylberit.

13 fakte rreth Rainbow Lorikeets

1. Rainbow lorikeets janë vendas në Australi.

Këta papagaj jeshilë, indigo dhe portokalli jetojnë përgjatë bregut lindor të Australisë. Ata jetojnë në pyjet e ngrohta dhe të harlisura të shiut dhe në pyjet e bregdetit. Disa preferojnë shkurret dhe pastrohen më afër oqeanit gjithashtu.

Disa popullata jetojnë gjithashtu përgjatë brigjeve veriore dhe bregut juglindor. Popullsitë në perëndim zakonisht rrjedhin nga arratisjet aksidentale nga vendet e shenjta.

2. Meshkujt dhe femrat janë identike.

Meshkujt dhe femrat kanë pendë aq të ngjashme sa nuk mund të dallohen thjesht nga pamja. Seksi i tyre dallohet vetëm duke parë se cili zog bën vezë ose duke i bërë seksin profesionalisht nga një veteriner.

Rainbow Lorikeet PairStephen Davis
Stephen Davis
Stephen Davis është një vëzhgues i zjarrtë i shpendëve dhe entuziast i natyrës. Ai ka studiuar sjelljen dhe habitatin e shpendëve për më shumë se njëzet vjet dhe ka një interes të veçantë për zogjtë në oborrin e shtëpisë. Stephen beson se të ushqyerit dhe vëzhgimi i zogjve të egër nuk është vetëm një hobi i këndshëm, por edhe një mënyrë e rëndësishme për t'u lidhur me natyrën dhe për të kontribuar në përpjekjet e ruajtjes. Ai ndan njohuritë dhe përvojën e tij përmes blogut të tij, Bird Feeding and Birding Tips, ku ofron këshilla praktike për tërheqjen e zogjve në oborrin tuaj, identifikimin e specieve të ndryshme dhe krijimin e një mjedisi miqësor ndaj kafshëve të egra. Kur Stephen nuk është duke vëzhguar shpendët, ai kënaqet me ecjen dhe kampingun në zona të largëta të shkretëtirës.