12 ushqyesit më të mirë të shpendëve (Udhëzuesi i blerjes)

12 ushqyesit më të mirë të shpendëve (Udhëzuesi i blerjes)
Stephen Davis

Tabela e përmbajtjes

Bota e ushqyerjes së zogjve të egër është më e madhe se sa mund të mendohet. Ka shumë lloje ushqyessh zogjsh për të ushqyer dhjetëra lloje zogjsh.

Mund të jetë e vështirë të lundrosh në të gjitha kategoritë e ndryshme të ushqyesve dhe veçorive dhe cili mund të jetë lloji më i mirë për ju, veçanërisht nëse jeni e re për të gjithë këtë.

Kjo listë që kam bashkuar përmban disa nga ushqyesit më të mirë të shpendëve për fillestarët në hobi dhe profesionistët e vjetër njësoj.

Cili lloj ushqyesi i shpendëve është më i miri për mua ?

Ushquesi më i mirë i shpendëve është ai që plotëson nevojat tuaja dhe funksionon më mirë për ju, oborrin tuaj dhe zogjtë që e vizitojnë atë. Nëse sapo po filloni të ushqeni zogjtë dhe keni një oborr për të vendosur një ushqyes, ose nuk keni ide se ku të filloni me të gjitha opsionet, ju rekomandoj të provoni një furnizues të mirë tubash ose pleshti.

Provoni numrin 1 ose 11 në këtë listë nëse thjesht nuk jeni të sigurt për llojin, por e dini se dëshironi të ofroni farën. Duke thënë këtë, të gjithë ushqyesit në këtë listë janë zgjedhur me kujdes dhe janë blerje të shkëlqyera.

Nëse jetoni në një apartament ose apartament dhe nuk keni shumë oborr, ju rekomandoj të provoni një ushqyes dritaresh.

Pra, për fat të keq nuk ka një fitues të qartë për ushqyesin më të mirë të shpendëve këtu, kjo varet vërtet nga ju. Megjithatë, mund të them se të gjithë ushqyesit e zogjve në këtë listë do t'ju shërbejnë mirë. Thjesht lexoni mbi to dhe vendosni se cili lloj ushqyes ju pëlqen.

Llojet e ndryshme të zogjvefutuni në atë ushqimin me yndyrë të lartë/energji të lartë që është aty për t'u marrë.

Disa nga zogjtë që do të hanë nga një ushqyes si ky janë:

 • Quapikët me piletë
 • Quapikët me push
 • Quapikët me lesh
 • Quapikët me kokë të kuqe
 • Flickers veriore
 • Blue Jays
 • Nuthatches
 • Titmice
 • Wrens
 • Chickadees

Një zgjedhje e përgjithshme e shkëlqyer për një ushqyes suet!

Shiko në Amazon

Çfarë është një ushqyes suet?

Një ushqyes suet është një ushqyes zogjsh që është projektuar posaçërisht për të mbajtur blloqe suet. Një tortë suet është bërë nga yndyrna shtazore të përziera me fara dhe kokrra. Ai përmban vitamina të rëndësishme me energji të lartë dhe lëndë ushqyese për të cilat zogjtë kanë nevojë. Ushqyesi i suetit në vetvete është vetëm një strehë kafazi për këto ëmbëlsira suet, shumica do të mbajnë 1-2 ëmbëlsira suet.

Zogjtë e të gjitha llojeve dhe madhësive të ndryshme do të shijojnë një ushqyes suet, çdo gjë nga gjilpëra dhe trumca deri te qukapikët. Qukapiku Pileated, qukapiku më i madh në Amerikën e Veriut, tërhiqet nga ushqyesit e suetit dhe është një zog i lezetshëm për të vizituar oborrin tuaj.

Ushqyesi më i mirë i nyjer/fermbikut

Më i miri për të tërhequr finches

Shiko gjithashtu: 13 zogj që fillojnë me unë (foto dhe fakte)

6. Squirrel Buster Finch Squirrel-proof Bird Feeder

Ndërsa ka shumë ushqyes të tjerë në treg që mund të blihen më lirë, ky opsion nga Brome është me të vërtetë në krye kur bëhet fjalë për ushqyesit e gjembaçit nëse po kërkoni të tërheqniGoldfinches.

Ashtu si me produktet e tjera Brome, ju duhet të blini vetëm një të tillë, ato ofrojnë kujdes gjatë gjithë jetës për të gjithë ushqyesit nëse ndonjë gjë shkon keq. Përveç kësaj qetësie mendore, ju merrni konstruksionin me cilësi të lartë që Brome vendos në të gjitha produktet e saj.

Ky ushqyes në veçanti ka një kafaz rreth tubit brenda, i ngjashëm me një ushqyes kafazi. Megjithatë, zogjtë nuk kanë nevojë të futen nëpër vrimat e kafazit në mënyrë që të ushqehen. Ka fole të vogla në tub, mjaftueshëm të mëdha për farat nyjer në të cilat mund të arrijnë kockat, por jo ketrat!

Kjo provë për përtypje, nuk kërkon vegla ushqyese nga Brome është zgjedhja jonë kryesore nëse doni të tërheqni Goldfinches në oborrin tuaj!

Të mirat:

 • I qëndrueshëm ndaj ketrit dhe përtypjes
 • Kujdes gjatë gjithë jetës nga Brome
 • E lehtë për t'u pastruar dhe rimbushur

Kundërtimet:

 • Nuk ka mundësi të ushqyerit selektiv
 • Mund të ushqehet vetëm fara gjembaku/nyjer dhe disa varietete farash shumë të vogla

Cilët zogj e pëlqejnë këtë ushqyes?

Ky ushqyes është krijuar për zogj më të vegjël dhe çdo gjë më e madhe se 4 oz bllokohet nga mekanizmi i mbrojtjes nga ketri. Ky ushqyes është bërë gjithashtu për të ushqyer vetëm farat e nyjer, me këto dy gjëra në mendje ju jeni pak i kufizuar në lidhje me llojet e shpendëve që mund të ushqeni.

Unë do të thoja që një shumicë e madhe e njerëzve e blejnë këtë ushqyes vetëm për Goldfinches, dhe unë nuk i fajësoj ata. Nëse jeni adhurues i Goldfinch dhe dëshironi më shumë në oborrin tuajatëherë kjo është një zgjedhje e shkëlqyer.

Llojet kryesore të shpendëve që mund të prisni të tërhiqni me këtë ushqyes janë:

 • American Goldfinch
 • House Finch
 • Purple Finch
 • Pine Siskin
 • Juncos
 • Sparrows
 • Chickadees
 • Truma të vegjël

Shiko në Amazon

Çfarë është një ushqyes nyjer/thistle?

Së pari, nyjer dhe gjembaku janë e njëjta gjë, kështu që ju mund të dëgjoni këtë lloj ushqyesi të referuar si njëri. Ushqyesit e gjembaçit zakonisht kanë formën e një ushqyesi tubi, por janë bërë me ekran ose rrjetë të projektuar për të mbajtur farën nyjer.

Ata mund të tërheqin një numër zogjsh të vegjël të ndryshëm, por ky lloj ushqyesi është i njohur për tërheqjen kryesisht të finches dhe zakonisht quhet "ushqyes finch". Nëse ju pëlqejnë fincat si unë, atëherë duhet ta konsideroni një për oborrin tuaj.

Ushqyesi më i mirë i kikirikut

7. Squirrel Buster Nut Feeder

Një tjetër ushqyes i mrekullueshëm për zogjtë nga Brome, ky është projektuar për të ushqyer kikirikët me lëvozhgë dhe është krijuar për të shpërndarë fara dhe ushqim afërsisht të madhësisë së kikirikëve me lëvozhgë. Kështu që ju mund të jeni në gjendje ta mbushni atë me fara luledielli pa lëvozhgë ose copa të vogla, nuk rekomandohet për këtë qëllim.

Përveç një sërë veçorish që normalisht do të prisnit nga një ushqyes Brome Do të gjeni gjithashtu një mbështetëse të madhe bishti në pjesën e poshtme të ushqyesit. Ky mbështetës i bishtit është i shkëlqyeshëm për qukapikët

Pro:

 • I qëndrueshëm,Konstruksion rezistent ndaj përtypjes
 • Kujdes gjatë gjithë jetës nga Brome
 • Konstruksioni bisht tepër i gjatë
 • I rregullueshëm për ushqim selektiv

Kundër:

 • Rekomandohet për mbajtjen e kikirikëve me lëvozhgë

Cilët zogj e pëlqejnë këtë ushqyes?

Kikirikët janë një ushqim shumë i popullarizuar dhe me shumë vlera ushqyese në oborrin e shtëpisë që e duan shumë lloje zogjsh (dhe ketra!) . Jam i sigurt që keni dëgjuar se kikirikët janë të pasur me proteina për t'i ngrënë njerëzit dhe janë një meze të lehtë për ne, nuk është ndryshe me zogjtë.

Kikirikët janë të pasur me yndyrë dhe proteina dhe zogjtë i duan ato. Zakonisht ata marrin kikirikë dhe i ruajnë në vende të ndryshme, në mënyrë që të kthehen tek ata më vonë gjatë muajve të dimrit kur ushqimi është i pakët. Ofrimi i kikirikëve për zogjtë e oborrit të shtëpisë është i shkëlqyeshëm për këto arsye.

Këtu janë disa nga llojet e ndryshme të zogjve që mund t'i shihni duke ngrënë nga një ushqyes kikiriku:

 • Quapikët
 • Nuthatches
 • Titmice
 • Chickadees
 • Blue Jays
 • Wrens

Shiko në Amazon

Nëse jeni duke kërkuar për një opsion të lirë, shikoni këtë nga Droll Yankees në Amazon.

Çfarë është një ushqyes kikiriku?

Ushqyesit e kikirikut, të ngjashëm me ushqyesit e gjembaçit, janë në formë tubi dhe e bërë me rrjetë ose ekran për mbajtjen e kikirikëve me lëvozhgë. Disa lloje zogjsh i duan kikirikët dhe do të vizitojnë këtë lloj ushqyes, disa nga më të zakonshmet janë blutë, qukapikët dhe kërpudhat. Një shtesë e shkëlqyer për çdo ushqim të shpendëvestacion.

Ushqyesi më i mirë i dritareve

Ushqyesi më i mirë i lehtë i shpendëve (i shkëlqyeshëm për apartamente)

8. Nature's Hangout Window Bird Feeder

Ky është në përgjithësi një nga ushqyesit më të njohur të shpendëve në të gjithë Amazon, thjesht shikoni komentet!! Është me të vërtetë një ushqyes i thjeshtë që është bërë nga një akrilik shumë i qëndrueshëm, i tejdukshëm me një fund të lëvizshëm për pastrim të lehtë.

Purta është e gjerë dhe e mbushur për ta bërë atë të rehatshme për zogjtë dhe gjithashtu ka një pjesa e sipërme e mbuluar për të mbrojtur përmbajtjen e ushqyesit si dhe vizitorët nga elementët.

Ngjitet në dritare me 3 thithëse të rënda që nuk bien nëse ndiqni udhëzimet dhe i instaloni në një sipërfaqe të pastër.

Ne e zotërojmë dhe e duam këtë ushqyes dhe ia rekomandojmë kujtdo që dëshiron të fillojë të ushqejë zogj me një kosto minimale.

Pro:

 • I lartë ndërtim cilësor
 • Shumë i lirë
 • Shumë lloje zogjsh do të ushqehen prej tij
 • Shërbim i shkëlqyer ndaj klientit
 • Vlerësime jashtëzakonisht të mira në Amazon

Kundër:

 • Vërtet asnjë... nuk mban shumë fara ndoshta ??

Cilët zogj e pëlqejnë këtë ushqyes?

Ky ushqyes mund të mbajë çdo lloj farë, në të vërtetë nuk ka kufizime për madhësinë e ushqimit ose zogjve që mund ta vizitojnë atë. Me këtë në mendje prisni të shihni një larmi të madhe zogjsh për ta vizituar atë, dhe pikërisht në dritaren tuaj, gjë që e bën shumë të lehtë vëzhgimin e zogjve në ambiente të mbyllura.

Vetëm për të përmendurdisa lloje zogjsh që mund të shihni..

 • Cardinals
 • Nuthatches
 • Titmice
 • Wrens
 • Chickadees
 • Blue jays
 • Starlings

Shiko në Amazon

Çfarë është një ushqyes dritareje?

Ushqyesit e dritareve janë perfekte për njerëzit që kanë pak ose aspak oborr të tyren, por edhe të shkëlqyeshëm për dikë që dëshiron të fillojë të ushqejë zogjtë sa më thjesht të jetë e mundur. Ushqyesit e dritareve ngjiten në pjesën e jashtme të një dritareje me gota thithëse. Sapo zogjtë ta gjejnë atë, do të keni një pamje nga afër të tyre duke ngrënë ushqime gjatë gjithë ditës. Ata janë zakonisht ushqyes të vegjël në tabaka për farat, por ju gjithashtu mund të merrni ushqyes për kolibrin për dritare.

Ushqyesi më i mirë i kolibrit

9. Aspektet HummZinger HighView 12 oz Ushqyes i varur Hummingbird

Ky ushqyes me 4 porte, 12 oz, i varur hummingbird nga Aspects është një zgjedhje e shkëlqyer. Do të zbuloni se shumica e ushqyesve të kolibrit janë mjaft të lira dhe ky nuk është i ndryshëm, ndoshta vetëm disa dollarë më shumë.

Por për ato pak para shtesë që do të paguani për HummZinger, ju merrni disa veçori të mrekullueshme për të cilat duhet të paguani ekstra në formën e bashkëngjitjeve me ushqyes të tjerë. Disa veçori të bukura të këtij ushqyesi janë një hendek i integruar i milingonave, 100% rezistente ndaj pikave dhe rrjedhjeve, dhe një pozicion i lartë për ushqim më të rehatshëm.

Pro:

 • Çmim i shkëlqyeshëm
 • E ndërtuar në hendek të milingonave
 • Purkë me pamje të lartë
 • I mbrojtur nga pikat dhe rrjedhjet
 • Lule të ngritura (porta ushqimore) që devijojnëshi
 • E lehtë për t'u pastruar dhe rimbushur

Kundër:

 • Të gjitha konstruksionet plastike kështu që mund të mos qëndrojnë për gjithë jetën, por me këtë çmim mund ta përballoni një tjetër kur konsumohet

Cilët zogj e pëlqejnë këtë ushqyes?

Ky është i thjeshtë, kolibri! Në thelb, çfarëdo hummers që është vendas në vendndodhjen tuaj, do të jetë fluturues i shpeshtë këtu, por kjo nuk do të thotë se ata do të jenë të vetmit vizitorë!

Këtu është një listë e disa zogjve përveç zogjve që duaje nektarin dhe mund të pish nga ushqimi i kolibrit:

 • Orioles
 • Qukapikët
 • Finches
 • Warblers
 • Chickadees

Shiko në Amazon

Çfarë është ushqyesi i kolibrit?

Ushqyesit e kolibrit mbajnë nektarin e kolibrit dhe vijnë në të gjitha format dhe madhësitë. Zakonisht kanë ngjyrë të kuqe me lule të vogla për të ushqyer portet që ndonjëherë janë të verdha. Mendoj se mënyra më e mirë është një ushqyes i thjeshtë i varur plastik me rreth 4 porte ushqyese.

Ushqyesi më i mirë oriole

10. Ultimate Oriole Feeder nga Songbird Essentials

Ju mund të mendoni se ky ushqyes oriole duket disi i ngjashëm me ushqyesin e kolibrit që sapo patë, dhe po. Mban 1 litër nektar dhe ka vrima më të mëdha për sqepat më të mëdhenj të Orioles. Ka gjithashtu 4 pjata të vogla për pelte rrushi si dhe thumba për të mbajtur deri në 4 gjysma portokalli. Orioles absolutisht e pëlqejnë njërën nga këto.

Ai gjithashtu ka një të integruarhendek i milingonave për të ndihmuar me insektet, sepse e dimë se insektet shfaqen kur ofrohet ndonjë gjë e ëmbël. Nëse dëshironi të provoni të tërhiqni disa oriole në oborrin tuaj, atëherë ky është një ushqyes i shkëlqyeshëm për të filluar dhe me një çmim të shkëlqyeshëm gjithashtu.

Pro:

 • Mban deri në një litër nektar, si dhe pelte dhe 4 gjysma portokalli
 • E ndërtuar në hendek të milingonave
 • Ngjyrë portokalli për tërheqjen e më shumë orioles
 • Ndërtim i lehtë për mirëmbajtje
 • Çmim i shkëlqyeshëm

Të këqijat:

 • Kipat e portokallit nuk janë shumë të gjata dhe mund të mos i mbajnë mirë portokallet në vend
 • Mund të bëhen kurth vdekjeje për milingonat dhe bletët nëse nuk jeni të kujdesshëm, ndërroni ofertat dhe pastroni shpesh

Cilët zogj e pëlqejnë këtë ushqyes?

Ky ushqyes është projektuar posaçërisht për të tërhequr oriolet, megjithatë shumë zogj mund të provojnë dhe hani ushqimet e ëmbla që orioles i pëlqejnë aq shumë. Disa prej tyre janë:

 • Orioles
 • Tanagers
 • Bluebirds
 • Thrashers
 • Cardinals
 • Qukapikët
 • Grosbeaks

Nëse nuk arrini të shihni një ose më shumë nga këta zogj në oborrin tuaj aktualisht, por dëshironi, ky ushqyes oriole mund të bëjë që ata të shfaqen. Ky është një ushqyes i mrekullueshëm oriole që gjithashtu do të tërheqë disa lloje të tjera në oborrin tuaj!

Shiko në Amazon

Çfarë është një ushqyes oriole?

Ushqyesit oriole janë një lloj i veçantë e ushqyesit të projektuar posaçërisht për të ushqyer oriolet. Disa i ngjajnë ushqyesve normalë të shtëpisë dhe të tjerët mund të duken më shumëushqyes kolibri. Ushqyesi do të ketë enë qelqi ose plastike për mbajtjen e pelte rrushi, së bashku me thumba në vende të ndryshme për gjysmat e portokallit.

Oriolët i duan portokallet dhe pelte, do të gjeni gjithashtu shumë ushqyes oriole janë portokalli sepse zogjtë janë shumë tërhiqet nga ngjyra.

Ushqyesi më i mirë kundër ketrit

Ushqimet e mia personale të preferuara të shpendëve

11. Squirrel Buster nga Brome

Kur bëhet fjalë për ushqyes zogjsh kundër ketrit, nuk ka mungesë opsionesh atje. Disa nga ushqyesit në këtë listë janë të mbrojtur nga ketrat, është një veçori që mund t'u shtohet shumë ushqyesve duke i dhënë atyre një të tillë në konkurrencë.

Sipas mendimit tim, nëse do të përdorni një ushqyes zogjsh kundër ketrit që është i ndërtuar mirë, i projektuar mirë dhe nga një prodhues i besuar që ka qenë në lojën kundër ketrit për shumë vite, është vërtet e vështirë të mundësh serinë Squirrel Buster nga Brome.

Ne këtu në Bird Feeder Hub kanë zotëruar disa nga furnizuesit Squirrel Buster të Brome dhe ata kurrë nuk zhgënjejnë. Gjithmonë ushqyes me cilësi të lartë që janë vërtet të mbrojtur nga ketrat, nëse ndiqni udhëzimet dhe e vendosni ushqyesin tuaj në një mënyrë që të përputhet me udhëzimet e tyre.

Momentalisht po përdor "Standard" në oborrin tim dhe më pëlqen. Shumica e modeleve të ndryshme kanë karakteristika shumë të ngjashme, Mini nuk ka opsionin e ushqimit selektiv që ju lejon të ndryshoni peshën që shkaktondera e kurthit për të mbyllur ketrat dhe zogjtë më të mëdhenj.

Këtu janë disa nga madhësitë e tjera në grupin Squirrel Buster:

 • Mini
 • Standard
 • Trashëgimia

Të mirat dhe të këqijat për Squirrel Buster Standard (ajo që jam duke përdorur aktualisht)

Pro:

 • Cilësi fantastike ndërtimi
 • Kujdesi gjatë gjithë jetës nga Brome
 • Mban 1,3 lbs fara
 • E rregullueshme për ushqim selektiv
 • Çmim i përballueshëm

Kundër:

 • Vështirë të mendosh për ndonjë!

Cilët zogj e pëlqejnë këtë ushqyes?

Pothuajse të gjithë zogjtë do të hanë nga ky ushqyes, pra pothuajse çdo zogu i vogël ose i mesëm mund të jetë i rregullt. Megjithatë, kam zbuluar se zogjtë më të vegjël e kanë më të lehtë të hanë nga gropat e vogla në këto ushqyes. Megjithatë, kjo nuk i ndalon kardinalët në Squirrel Buster tim, ose Blue Jays për këtë çështje.

Unë rregullisht e mbush timin me fara luledielli, fara të përziera dhe një përzierje thelbësore të farave të lulediellit dhe lulediellit. Kjo më jep mundësinë më të mirë për të parë një shumëllojshmëri të gjerë zogjsh në ushqyesit e mi.

Nuk mund ta rekomandoj mjaftueshëm Squirrel Buster!

Shiko në Amazon

Çfarë është një ushqyes kundër ketrit?

Ushqyesit rezistent ndaj ketrit janë zakonisht të tipit plesht ose tub me mekanikë të integruar për frenimin e ketrave. Shumë herë ata përdorin një sistem kundërpeshash që mbyll aksesin në ushqim kur një kafshë me një peshë të caktuar përpiqet të hyjë në të.

Unë rekomandoj një qëushqyes

 1. Hopper – perfekt për dikë që nuk dëshiron ta ndërrojë shpesh farën
 2. Tube – i shkëlqyeshëm për fillestarët
 3. Tokë/platformë – i shkëlqyeshëm për një shumëllojshmëri i shpendëve (dhe kafshëve në përgjithësi)
 4. Të mbyllura në kafaz – më e mira për zogjtë më të vegjël
 5. Suet – e shkëlqyeshme për tërheqjen e qukapikëve
 6. Nyjer/gjembiku – më e mira për tërheqjen e drithërave
 7. <7 7> Kikiriku – tërheq qukapikët, gjinjtë, gjinjtë dhe zogj të tjerë që i pëlqejnë kikirikët (shumica)
 8. Dritarja – instalim super i lehtë, nuk nevojitet oborr
 9. Kolibri – tërheq kryesisht kolibrat
 10. Oriole – tërheq kryesisht oriolet
 11. Prova nga ketrat– Më e mira nëse keni shumë ketra
 12. Ushqyes i kamerës– Teknologji argëtuese nëse doni video të ushqyerjes së shpendëve

Më e mira ushqyes me plesht

Ushqyes i shkëlqyer i përgjithshëm i shpendëve

Ky ushqyes i stilit plesht nga Woodlink është një shtesë e shkëlqyer ushqyese për çdo oborr të shtëpisë. Ka një kapacitet të madh për mbajtjen e farës, mekanizmi rezistent ndaj ketrit mund të rregullohet në 3 pesha të ndryshme për ushqim selektiv dhe është prej çeliku të veshur me pluhur për jetëgjatësi.

Absolute II është e dyanshme për t'u ushqyer me të dyja palët duke ju lejuar të tërheqni edhe më shumë zogj. Ky ushqyes mund të varet ose montohet në tokë dhe vjen me një varëse metalike, si dhe një shtyllë 5 këmbësh dhe pajisje që mund të futen lehtësisht në tokë me mjete minimale.

Pro:

 • 12ju lejon të rregulloni se çfarë peshe do të aktivizojë mekanizmin, në mënyrë që të mund të ushqeni në mënyrë selektive zogjtë dhe kafshët në oborrin tuaj.

  Kini parasysh, nëse ushqyesi juaj është i varur nga një grep që nuk është të paktën 18″ larg shtyllës atëherë po kërkon telashe ketri. Ata do të varen në shtyllë nga këmbët e tyre të vogla duke zhvendosur të gjithë peshën e tyre nga pesha kundërpeshë që është në ushqyes. Kjo i lejon ata të vjedhin farën nga një ushqyes rezistent ndaj ketrit.

  Ushqyesi më i mirë i kamerës

  12. NETVUE Birdfy AI Smart Bird Feeder Camera

  Ndërsa teknologjia inteligjente bëhet gjithnjë e më e mirë, nuk është çudi që kamerat inteligjente ushqyese të shpendëve kanë filluar të shfaqen në treg. Ky kombinim i kamerës/ushqyesit funksionon përmes WiFi, kështu që mund të marrësh video drejtpërdrejt të asaj që po ndodh në furnizuesin tënd.

  Duke përdorur aplikacionin NETVUE, mund të marrësh njoftime të dërguara në telefonin tënd kur aktivizohet sensori i lëvizjes së kamerës. Ekziston gjithashtu një opsion ku softueri i tyre i AI identifikon speciet e shpendëve për ju.

  Ne kemi filluar të luajmë me këtë artikull dhe ka qenë shumë argëtuese deri më tani dhe cilësia e figurës është e shkëlqyer. Ka disa lloje që i shoh vetëm disa periudha të vitit ndërsa migrojnë nëpër zonë. Mund të jenë vërtet të vështira për t'u kapur sepse duhet të shikoni furnizuesin tuaj në momentin e duhur. Pres me padurim të përdor veçorinë e njoftimit për të më njoftuar se kush po ndalon kur nuk jam pranëshiko.

  NETVUE ka kohë që prodhon kamera sigurie në natyrë, kështu që ata kanë përvojë në këtë fushë për të rezervuar harduerin e tyre. Kjo është një zgjedhje argëtuese për çdo adhurues të shpendëve!

  Pro:

  • Pamje nga afër e zogjve në ushqimin tuaj (dhe nuk keni pse të dilni jashtë)
  • Regjistroni dhe ruani videot tuaja të preferuara
  • Mund të konfiguroni njoftimet e telefonit në mënyrë që të mos humbisni kurrë veprimin
  • Shqyrtuesit janë të kënaqur me cilësinë e figurës
  • Ka opsione për karikimin diellor nëse nuk dëshironi të rikarikoni baterinë me dorë
  • Shumica e rishikuesve mendojnë se konfigurimi është mjaft i thjeshtë

  Kundër:

  • Identifikimi i specieve të AI ka ende nevojë për përmirësim të saktësisë
  • Nuk mban shumë fara
  • Nuk do të mbajë jashtë ketrat, kështu që ju duhet ta vendosni këtë në mënyrë strategjike nëse doni t'i shmangni ata
  • I shtrenjtë
  • Mund të ketë nevojë për ndihmë me konfigurimin nëse nuk jeni të kënaqur me teknologjinë

  Cilët zogj e pëlqejnë këtë ushqyes?

  Kjo ushqyes mund të mbajë luledielli tipike ose fara të përziera dhe ka një pozitë të mirë me madhësi, kështu që shumica e zogjve këngëtarë të oborrit të shtëpisë dhe qukapikëve më të vegjël duhet të jenë në gjendje ta përdorin këtë.

  Thjesht për të përmendur disa lloje zogjsh që mund të shihni..

  • Cardinals
  • Nuthatches
  • Titmice
  • Wrens
  • Chickadees
  • Blue jays
  • Finches

  Ka disa modele të ndryshme, prandaj sigurohuni që t'i kontrolloni të gjitha përpara se të bëni një blerje . Disa kanë një bateri që ju doduhet të rimbushet, të tjerët vijnë me një panel diellor. Modeli "lite" nuk vjen me funksionin e identifikimit të AI (mund të blihet veçmas përmes aplikacionit të tyre), ku modeli "AI" vjen me të.

  Një mënyrë vërtet argëtuese për t'i parë miqtë e tu në oborrin e shtëpisë, ndërsa ata ushqehen! Përdorni kodin tonë "BFH" në arkë për 10% ulje në blerjen tuaj.

  Blini ushqyesin inteligjent Birdfy

  Ushqyes i ri zogjsh dhe nuk ka zogj?

  Ndonjëherë duhet pak ndërsa zogjtë të gjejnë në fakt një ushqyes të ri, gjë që mund të jetë zhgënjyese. Pra, mos prisni që zogjtë thjesht të fluturojnë nga të gjitha drejtimet duke ngrënë menjëherë të gjithë ushqimin që keni nxjerrë..

  Nuk do të ndodhë aspak kështu, nëse nuk keni krijuar tashmë zona ushqimi në oborrin tuaj. Nëse zogjtë vizitojnë tashmë ushqyesit ekzistues në oborrin tuaj, atëherë ata mund ta gjejnë ushqyesin e ri shumë më shpejt.

  Kohët e fundit kam vënë një ushqyes në një shtëpi që nuk kishte pasur më parë një ushqyes për një kohë të gjatë dhe u desh disa javë përpara se të kisha vizitorë të rregullt.

  Durimi është çelësi.

  Këshilla për të tërhequr shpejt zogjtë

  Ky nuk ka për qëllim të jetë një udhëzues përfundimtar për tërheqjen e zogjve në oborrin tuaj, por disa këshilla të shpejta për t'u ndjekur për t'i bërë ata të shfaqen sa më shpejt që të jetë e mundur pasi të keni vendosur një ushqyes të ri në oborrin tuaj.

  Ofroni llojet e duhura të ushqimit

  Ky është e thjeshtë, ofroni farën që do ta hanë shumica e zogjve. Farat e përziera janë të mirasepse përmban pak nga gjithçka.

  Personalisht mendoj se fara e zezë e lulediellit është e shkëlqyeshme për pothuajse çdo ushqyes zogjsh dhe padyshim që do të tërheqë më shumë zogj sesa mund të përballoni.

  Pothuajse çdo lloj zogu i pëlqen farat e lulediellit të zi! Mësoni më shumë rreth llojeve të tjera të farave dhe cilët zogj i pëlqejnë ato këtu në udhëzuesin tonë të farave.

  Keni në dispozicion ujë

  Zogjtë janë krejtësisht të aftë të gjejnë ujin e tyre dhe ushqimin për këtë çështje. Por nëse ofroni ujë, ata do ta përdorin atë, zogjtë si Robinët Amerikanë që nuk hanë fara nga ushqyesit do ta përdorin gjithashtu atë.

  Në fakt, zakonisht thuhet se të kesh një banjë zogjsh në oborrin tënd do Tërhiqni më shumë zogj se sa një ushqyes zogjsh.

  Shtimi i një enë kullimi për një tenxhere bimore, një kapak koshi plehrash me kokë poshtë ose diçka e kësaj natyre do të përmirësojë shumë shanset tuaja për të tërhequr zogjtë në oborrin tuaj. Ose mbase doni të vazhdoni dhe të blini një banjë të këndshme zogjsh nga Amazon.

  Sigurohuni që të kenë mbrojtje

  Kur them sigurohuni që të kenë mbrojtje, kam parasysh kryesisht pemët, shkurret , dhe shkurre.

  Këto janë mënyrat kryesore se si zogjtë mbrohen nga grabitqarët, duke u hedhur në një kaçubë ose në një shkurre ose pemë. Ata fshihen.

  Nëse nuk kanë ku të fshihen, me siguri nuk do të rrezikojnë. Pra, nëse ushqyesi juaj i ri është në mes të një fushe me bar të sapokositur pa pemë ose bimësi diku afëratëherë mund të keni vështirësi t'i bëni ata të ndihen mjaftueshëm të sigurt.

  Ata e dinë se një Skifteri me bisht të kuq mund të ulet lart në pemë duke pritur që një zog që nuk dyshon të përpiqet të ushqehet në mënyrë që ata të mund të zbresin dhe të rrëmbejnë ato.

  Lule vendase dhe bimë frutore

  Nëse tashmë keni disa bimë frutore dhe lule që prodhojnë nektar në oborrin tuaj, atëherë zogj si oriolat dhe kolibrat mund të jenë tashmë në oborrin tuaj dhe ju nuk e kam vënë re.

  Kjo mund ta bëjë shumë më të lehtë tërheqjen e orioles ose koliberëve te një ushqyes.

  Vetëm mbani në mend se duhet të mbillni vetëm bimë që janë vendase në zonën tuaj. Bimët pushtuese mund të shkaktojnë probleme në më shumë se një mënyrë për zogjtë dhe kafshët e egra në përgjithësi.

  Përfundim

  Tani mbani në mend se nuk keni pse të keni vetëm një ushqyes zogjsh.

  0>Nëse e keni shikuar këtë artikull mjaft të gjatë dhe e keni ngushtuar në 2-3 ushqyes dhe thjesht nuk mund të vendosni se cili do të ishte ushqyesi më i mirë i shpendëve për ju, atëherë merrni disa të ndryshëm. Ju siguroj që zogjtë do ta vlerësojnë atë!

  Në fund, çdo ushqyes zogjsh do të përdoret nga shumë lloje të ndryshme, madje edhe ato që janë të destinuara për një lloj specifik zogu. Sapo zogjtë të fillojnë të kuptojnë se oborri juaj është një burim ushqimi i vlefshëm dhe jo vetëm kaq, por tek i cili mund të mbështeteni, do të shfaqen gjithnjë e më shumë zogj.

  Disa zogj do të bëjnë fole afër dhe do të rrisin të vegjlit e tyre në oborrin tuaj të gjithësepse vendosët të ndërmerrni hapat e nevojshëm për t'u bërë ushqyes zogjsh dhe për t'ua bërë jetën e tyre të vogël paksa më të lehtë.

  Shpresojmë vërtet që ky artikull të ketë qenë i dobishëm për ju dhe të keni mundur të gjeni ushqyesin e përsosur! Na tregoni në komente nëse keni ndonjë sugjerim tjetër për ushqyesit ose përvojat tuaja me ndonjë nga ato të listuara.

  Gëzuar zogjtë!

  Kapaciteti i farës pound

 • Ushqyer me dy anë
 • Mbi ketri me 3 cilësime peshe për ushqim selektiv
 • Konstruksion çeliku i veshur me pluhur
 • Mban një shumëllojshmëri llojesh farash
 • Mund të varet ose të montohet në shtyllë dhe vjen me pajisjen për secilin prej tyre
 • Nuk ka mbështjellës për ruajtjen e farave të mbeturinave, kursen para për farën e shpendëve

Kundërsive:

 • Çmimi është pak më i lartë se ushqyesit e tjerë për shkak të të gjitha veçorive dhe cilësisë së lartë të ndërtimit
 • Mund të mos jetë gjithmonë 100% rezistent ndaj ketrit, ata ndonjëherë thjesht mund t'i kuptojnë gjërat

Cilët zogj e pëlqejnë këtë ushqyes?

Ky ushqyes është i shkëlqyeshëm për të gjitha llojet e zogjve, duke përfshirë kardinalët, kardinalët, trumcat, trumcat, qiqrat, finches dhe më shumë. Ky ushqyes ju jep fuqinë për të vendosur se cilat lloje zogjsh dëshironi të ushqeni ose duke ndryshuar cilësimet e peshës në mekanizmin e ushqimit selektiv ose duke ndryshuar llojin e ushqimit që ofroni.

Një ushqyes i shkëlqyeshëm për shpendët.

Shikoni në Amazon

Çfarë është një ushqyes me plesht?

Ushqyesit e zogjve me plesht zakonisht janë në formë shtëpie me çati dhe janë të shkëlqyera për të ushqyer një shumëllojshmëri të madhe zogjsh. Shumica do të kenë një parvaz ushqimor në të dyja anët mjaft të madhe për zogj të shumtë me madhësi të shumëfishta. Ato mund të varen në një grep, nga një pemë ose të montohen në një shtyllë.

Ato quhen "hoppers" sepse funksionojnë ngjashëm me pleshtat e mëdhenj bujqësore që ruajnë dhe shpërndajnë perime dhe drithëra. Ti munddëgjojini ato të referohen edhe si ushqyes shtëpie ose ushqyes fermash.

Ushqyesi më i mirë i tubave

2. Droll Yankees 6 Port Hanging Tube Feeder

Ky ushqyes tub i pastër 16" nga Droll Yankees mban rreth një kilogram farë zogu, ka 6 porte ushqimi dhe një garanci të përjetshme nga prodhuesi kundër dëmtimit të ketrit. Portet, stacionet dhe aksesi i sipërm janë të gjitha prej metali dhe nuk mund të përtypen nga ketrat. Ai thotë se mund të jetë i montuar në shtyllë ose i varur nga një tel çeliku i përfshirë, unë rekomandoj që të varni personalisht një ushqyes tubi.

Ndërsa pretendon se është "i papërshkueshëm nga ketri", nuk ka asnjë mekanizëm kundërpeshë siç është me ushqyesit Woodlink ose Squirrel Buster në këtë listë. Hapjet e vogla, pozitat e vogla dhe mbrojtja metalike është ajo që i lejon ata ta quajnë këtë provë të ketrit. Por për shkak të këtyre veçorive më të vogla, ky ushqyes ka të ngjarë të jetë më i miri për të ushqyer zogj më të vegjël dhe për të përdorur fara më të vogla.

Ky është një ushqyes i përgjithshëm me tuba shumë i thjeshtë nga një prodhues cilësor që ka qenë në lojën e ushqimit të zogjve për një kohë të gjatë, kështu që blini me besim, vetëm sigurohuni që është lloji i duhur i ushqyesit për ju.

Të mirat:

 • Zbëhet dhe pastrohet lehtësisht
 • Metal pozitat dhe kapaku e bëjnë atë të përtypet për ketrat, me garanci shtesë për përtypjen e ketrit gjatë gjithë jetës
 • Çmimi është i mrekullueshëm
 • 6 porte ushqimi për ushqimin e shumë zogjve nëdikur

Kundërtimet:

 • Madhësia e stoqeve dhe hapjeve e bën atë të mos jetë ideale për të ushqyer zogjtë shumë më të mëdhenj se miu
 • Në anën e vogël dhe vetëm mban një kilogram farë
 • Për shkak të hapjes së vogël, kikirikët dhe farat e lulediellit pa lëvozhgë mund të jenë shumë të mëdha për këtë ushqyes

Cilët zogj e pëlqejnë këtë ushqyes?

Ky ushqyes është i shkëlqyeshëm për një larmi zogjsh më të vegjël si qiqrat, finches dhe thinjat. Zogjtë me përmasa mesatare si kardinalët, jays blu dhe pëllumbat mund të kenë probleme të ushqehen nga ky ushqyes.

Ky është një ushqyes i madh por i vogël me tuba për zogjtë më të vegjël që mban fara më të vogla. Nëse këto gjëra janë në rregull me ju dhe po kërkoni diçka për të ushqyer zogjtë më të vegjël, atëherë ky është një opsion i shkëlqyeshëm.

Shiko në Amazon

Çfarë është një ushqyes me tuba?

Ushqyesit e shpendëve me tuba janë zakonisht tuba plastikë të pastër me 2-6 stacione metalike të vendosura përgjatë pjesës së jashtme. Ato mund të mbajnë mjaft farë, kjo varet vetëm nga madhësia. Nga 1-5 paund kapaciteti i farës është normale për një ushqyes tubash.

Ushqyesi më i mirë i tokës/platformës

Do të tërheqë shumë lloje të ndryshme zogjsh

Ky zog i vogël i dobishëm 3 në 1 është i shkëlqyeshëm për t'u dyfishuar si ushqyes në tokë ose si ushqyes platforme. Është bërë nga i gjithë druri i kedrit natyral, ka këmbë të vogla të ndërtuara për t'u shndërruar në një ushqyes tokësor dhe ka një fund të lëvizshëm të gjithë rrjetë përkullim dhe pastrim i lehtë.

3 në 1 për këtë ushqyes vjen nga fakti se mund të varet nga një grep duke përdorur telin e dhënë, i montuar në shtyllë ose duke përdorur këmbët e palosshme përdoret si ushqyes në tokë .

Unë rekomandova të njëjtin ushqyes si për kategorinë e tokës ashtu edhe për platformën sepse është një ushqyes i konvertueshëm se sa mundet të përdoret për të dy qëllimet. Nëse jeni duke kërkuar për diçka të thjeshtë dhe të lirë që do të tërheqë një shumëllojshmëri të gjerë speciesh, atëherë ky mund të jetë ushqyesi më i mirë i shpendëve për ju.

Të mirat:

 • Bërë nga kedri i kuq i ripyllëzuar, i tharë në furrë, në brendësi
 • Mban deri në 3 kilogramë farë
 • Përdoret si platformë ushqyes në tokë, i varur ose në një shtyllë. Shumë i gjithanshëm
 • Mund të ushqejë pothuajse çdo lloj zogjsh çdo lloj ushqimi për shkak të konstruksionit të hapur

Kundërtimet:

 • Konstruksioni prej druri duket i shkëlqyeshëm, por mund të mos zgjasë aq gjatë në elementë sa llojet e tjera të materialit

Cilët zogj e pëlqejnë këtë ushqyes?

Pothuajse çdo lloj zogjsh do ta vizitojë këtë ushqyes , varet vetëm nga ajo që ofroni. Ju mund të shihni një zogth dhe një kardinal në foton e mësipërme. Mbani në mend se ky lloj ushqyesi nuk është i hapur vetëm për të gjithë zogjtë, por për të gjithë kafshët e egra, përveç rastit kur merrni një pengesë të fortë për shtyllën.

Ky ushqyes mund të përdoret për të ofruar ushqime si farat e lulediellit, farat e përziera ose farat e shafranit si dhe krimbat e miellit për tërheqjezogj blu apo edhe feta portokalli për tërheqjen e orioles. Qielli është kufiri me këtë ushqyes nëse jeni krijues.

Nëse jeni duke kërkuar për një platformë të mirë ose ushqyes tokësor, atëherë është e vështirë të gaboni me këtë nga Woodlink.

Shiko në Amazon

Çfarë janë ushqyesit e platformës dhe tokës?

Furdhësit e platformës , të referuar ndonjëherë si ushqyes të tabakave, janë ushqyes shumë të thjeshtë të hapur zakonisht me një lloj fundi të ekranit për kullim. Ato janë të lehta për t'u mbushur dhe pastruar, dhe gjithashtu do të tërheqin shpejt një shumëllojshmëri të madhe zogjsh me farat në një vend të thjeshtë. Një ushqyes platforme zakonisht varet nga një pemë ose grep, por gjithashtu mund të montohet në një shtyllë ose të dyfishohet si ushqyes në tokë.

Ushqyesit tokësor janë thjesht ushqyes që ulen në tokë ose në këmbët e vogla ose thjesht në tokë. Ashtu si ushqyesit e tabakave, ata janë gjithashtu ushqyes të hapur me fund ekrani për kullim. Disa ushqyes tokësorë mund të kenë gjithashtu një çati duke u dhënë zogjve siguri të shtuar nga skifterët dhe grabitqarët e tjerë. Në këtë mënyrë ai funksionon si "ushqyes fluturues".

Ushqyesi më i mirë i shpendëve në kafaz

4. Audubon Squirrel Proof Caged Tube Bird Feeder

Ky është me të vërtetë një ushqyes zogjsh në kafaz i bërë mirë me një çmim të shkëlqyeshëm. Shumë njerëz betohen për këto ushqyes zogjsh në kafaz dhe i përdorin ato si mjetin e fundit kur janë provuar të gjitha opsionet e tjera ushqyese të shpendëve të mbrojtur nga ketrat.

Shiko gjithashtu: 4 këshilla të thjeshta për të hequr qafe zogjtë dhunues që mbushin furnizuesit tuaj

Ky ushqyes i mbyllur në kafaz është thjesht një kafaz çeliku i veshur me pluhurme hapje katrore përafërsisht 1,5" me 1,5" që rrethojnë një ushqyes tubash plastikë të pastër me 4 porte ushqyese. Siç do të gjeni me çdo ushqyes zogjsh në kafaz, ata janë të shkëlqyeshëm për të ushqyer zogj të vegjël, por çdo gjë me madhësi kardinale dhe lart thjesht nuk mund të futet.

Nëse jeni në rregull me të ushqyerit vetëm zogj më të vegjël dhe dëshironi për të mbajtur jashtë ketrat, yjet dhe gracklat, atëherë ky mund të funksionojë shkëlqyeshëm si ushqyes i parë ose thjesht një shtesë e ushqyesve ekzistues të zogjve në oborrin tuaj.

Pro:

 • Kafaz çeliku i veshur me pluhur me cilësi të lartë
 • Mban 1,25 paund fara të përziera
 • I qëndrueshëm ndaj ketrit si dhe i qëndrueshëm ndaj yjeve dhe gërvishtjeve
 • Çmim i mirë

Kundër:

 • Vrimat e vogla e bëjnë ushqimin e zogjve me madhësi kardinale dhe më të mëdhenjtë të vështirë
 • Ketrat me përmasa më të vogla dihet se shtrydhin nëpër vrimat e kafazit

Çfarë zogjve ju pëlqen ky ushqyes?

Për shkak të dizajnit të këtij ushqyesi, është një tjetër që është vërtet më i miri për të ushqyer zogjtë e vegjël. Edhe zogjtë me përmasa mesatare si kardinalët tanë të dashur mund të kenë probleme të ushqehen nga ky ushqyes i stilit të kafazit, kështu që mbani në mend këtë nëse keni disa zogj në atë kategori të zogjve me ushqim të mesëm që shpresoni t'i shihni në këtë ushqyes.

A. pak zogj ushqyes në atë që unë e konsideroj kategorinë e zogjve të vegjël janë:

 • Zogardët
 • Titmice
 • Trimcat
 • Finches
 • Sparrows

Shiko në Amazon

Çfarë është një ushqyes zogjsh në kafaz?

Një zog në kafazushqyes është zakonisht vetëm një ushqyes tubash me një kafaz zogjsh të ndërtuar rreth tij. Ato janë të destinuara për të ushqyer zogjtë më të vegjël si finches, thinjat ose zogthët dhe do të mbajnë larg dëmtuesit si ketrat, si dhe zogjtë më të mëdhenj si yjet dhe grackles.

Ushquesi më i mirë i sueteve

Më i miri për tërheqjen e qukapikëve

5. Ushqyes suet me grumbull 2-Cake Birds Choice

Ky ushqyes suet nga Bird's Choice mban 2 ëmbëlsira, është bërë nga materiale të riciklueshme dhe ka një mbështetëse bishti shumë të gjatë në fund për zogjtë më të mëdhenj si qukapiku i pakapshëm me pile. ne të gjithë shpresojmë të shohim.

Nuk ka vërtet shumë për shumicën e ushqyesve suet dhe ky nuk është ndryshe. Megjithatë, është një ushqyes i varur i prodhuar me cilësi, i cili është i shkëlqyeshëm për tërheqjen e disa llojeve të reja zogjsh në oborrin tuaj, gjë që mund të mos ketë ushqyesit e zakonshëm të farave.

Pro:

 • Mban 2 ëmbëlsira suet
 • Bërë nga plastika e ricikluar
 • Sport ekstra i gjatë bishti për zogj më të mëdhenj
 • Mund t'ju ndihmojë të tërheqni më në fund një qukapiku të grumbulluar!

Të këqijat:

 • Ndërtimi i ricikluar i plastikës mund të shkatërrohet nga ketrat, prandaj kini kujdes se ku e vendosni

Cilëve zogj e pëlqejnë këtë ushqyes?

Kur mendojmë për ushqyes suet ne automatikisht mendojmë qukapikët, dhe kjo është në rregull sepse ata janë ato që shumë njerëz në të vërtetë po përpiqen të tërheqin me ushqyes si ky. Një numër i llojeve të tjera të shpendëve do të shfaqen gjithashtu në ushqyes dhe
Stephen Davis
Stephen Davis
Stephen Davis është një vëzhgues i zjarrtë i shpendëve dhe entuziast i natyrës. Ai ka studiuar sjelljen dhe habitatin e shpendëve për më shumë se njëzet vjet dhe ka një interes të veçantë për zogjtë në oborrin e shtëpisë. Stephen beson se të ushqyerit dhe vëzhgimi i zogjve të egër nuk është vetëm një hobi i këndshëm, por edhe një mënyrë e rëndësishme për t'u lidhur me natyrën dhe për të kontribuar në përpjekjet e ruajtjes. Ai ndan njohuritë dhe përvojën e tij përmes blogut të tij, Bird Feeding and Birding Tips, ku ofron këshilla praktike për tërheqjen e zogjve në oborrin tuaj, identifikimin e specieve të ndryshme dhe krijimin e një mjedisi miqësor ndaj kafshëve të egra. Kur Stephen nuk është duke vëzhguar shpendët, ai kënaqet me ecjen dhe kampingun në zona të largëta të shkretëtirës.