12 lloje të zogjve rozë (me fotografi)

12 lloje të zogjve rozë (me fotografi)
Stephen Davis
Knight përmes Flickr

Në klimat kryesisht të buta të pranishme në Amerikën e Veriut, ju mund t'i konsideroni zogjtë rozë si një gjë e rrallë tropikale. Por ky nuk është domosdoshmërisht rasti. Zogjtë rozë janë banorë të shumë rajoneve të ndryshme rreth Shteteve të Bashkuara. Disa lloje zogjsh me pendë rozë jetojnë në zona me dimër të ftohtë dhe verë të butë. Në këtë artikull, ne do të diskutojmë dymbëdhjetë lloje të zogjve rozë që gjenden në Shtetet e Bashkuara dhe Kanada.

12 Llojet e zogjve rozë

1. Flamingo Amerikane

Flamingot Amerikanetë bardhë.

5. Scarlet Ibis

Scarlet Ibis

Emri shkencor: Eudocimus ruber

Ndërsa ky zog tropikal nuk është vendas në Shtetet e Bashkuara ose Amerikën e Veriut , ka popullsi të konsiderueshme që jetojnë në Florida të Jugut. Të arratisurit nga strehët e kafshëve të egra, kopshtet zoologjike dhe koleksionet private kanë çuar në krijimin e kolonive të vogla në mjedisin subtropikal pranë Majamit dhe Tampës.

Scarlet Ibises nuk vizitojnë ushqime zogjsh, por është e mundur t'i shikosh në strehëza të kafshëve të egra, parqe, zona të egra dhe këneta bregdetare. Të gjithë të rriturit kanë nuanca të ndryshme rozë me majat e krahëve të zinj dhe një kartë të zezë të lakuar poshtë.

6. Trëndafili i Zi-Finch

Trëndafili i Zi Finch (mashkull)FinchHouse Finch (mashkull)mes baltës dhe kallamishteve për të kërkuar jovertebrorë ujorë.

Vijojini ato duke fluturuar me qafën e tyre drejt, një sy të kuq dhe një kartë gritë në formë luge. Ata kërkojnë ushqim në grupe dhe mbajnë një qëndrim horizontal edhe kur faturat e tyre janë nën ujë.

3. Cassin's Finch

Cassin's Finch (mashkull)emri: Loxia leucoptera

Ndërsa pendët e këtij farëngrënësi janë rozë të errët dhe madje edhe të kuqe në shumicën e rasteve, ajo ende ka një nuancë rozë në puplat e saj. Ashtu si shumë specie në këtë listë, vetëm meshkujt kanë ngjyrën rozë të kuqërremtë, ndërsa femrat kanë ngjyrë më të shurdhër me vija të verdha.

Shiko gjithashtu: Gjumi Hummingbird (Çfarë është Torpor?)

Shikoni ato në rajonet pyjore të Kanadasë veriore gjatë pjesës më të madhe të vitit. Disa popullata dimërojnë në gjysmën veriore të Shteteve të Bashkuara.

Kryqkat me krahë të bardhë varen jashtëzakonisht shumë nga farat e pishës. Popullatat migrojnë qindra milje për të kërkuar burime të mjaftueshme ushqimore. Sqepi i tyre unik i kryqëzuar është mjeti i përsosur për plasaritjen e koneve të hapura të Bredhit.

Shiko gjithashtu: 15 lloje të zogjve të bardhë (me fotografi)

10. Redpoll i zakonshëm

Redpoll i zakonshëm (mashkull)barku i poshtëm. Pjesa e sipërme e tyre është kryesisht kafe me krahë gri dhe një kapak koke gri.Stephen Davis
Stephen Davis
Stephen Davis është një vëzhgues i zjarrtë i shpendëve dhe entuziast i natyrës. Ai ka studiuar sjelljen dhe habitatin e shpendëve për më shumë se njëzet vjet dhe ka një interes të veçantë për zogjtë në oborrin e shtëpisë. Stephen beson se të ushqyerit dhe vëzhgimi i zogjve të egër nuk është vetëm një hobi i këndshëm, por edhe një mënyrë e rëndësishme për t'u lidhur me natyrën dhe për të kontribuar në përpjekjet e ruajtjes. Ai ndan njohuritë dhe përvojën e tij përmes blogut të tij, Bird Feeding and Birding Tips, ku ofron këshilla praktike për tërheqjen e zogjve në oborrin tuaj, identifikimin e specieve të ndryshme dhe krijimin e një mjedisi miqësor ndaj kafshëve të egra. Kur Stephen nuk është duke vëzhguar shpendët, ai kënaqet me ecjen dhe kampingun në zona të largëta të shkretëtirës.