12 fakte rreth Scarlet Tanagers (me fotografi)

12 fakte rreth Scarlet Tanagers (me fotografi)
Stephen Davis
lindore të Shteteve të Bashkuara, dhe diapazoni i tyre ndalon vetëm në juglindje. Në vjeshtë, ata shkrihen dhe migrojnë në jug përmes Oqeanit Karaibe në Amerikën e Jugut. Atje, ata dimërojnë në malet e Andeve, duke përfshirë vendet e Kolumbisë, Ekuadorit dhe Perusë.

4. Ata preferojnë të jetojnë në pyje me pemë të larta dhe me gjethe.

Scarlet Tanagers preferojnë pyjet e pjekur dhe gjetherënës. Për zogjtë insektedashës, pyjet e pjekur kanë krijuar popullata të insekteve të ndryshme. Kulmi i pyllit gjithashtu ofron siguri dhe siguri më të madhe nga disa grabitqarë sesa pyjet më të rinj me pemë më të shkurtra.

Preferenca e tyre është për sipërfaqe të mëdha pyjore të pandërprera. Sa të gatshëm janë ata të përshtaten me habitatin e fragmentuar të zonave të vogla pyjore duket se ndryshon sipas rajonit. Cornell raporton se në SHBA Verilindore ato mund të gjenden në zona të vogla pyjore, ndërsa ato mungojnë kryesisht në zona të vogla pyjore në Midwest.

burimi: Kelly Colgan Azarrritja e një zogu të një paraziti rastësisht.

8. Meshkujt shfaqin pendët e tyre të kuqe dhe të zeza për të joshur femrat.

Mashkulli Scarlet Tanager e përdor mirë pendën e tij të mbarështimit. Zakonisht ai do të mbërrijë në SHBA pak më shpejt se femra (mesi i majit), duke krijuar territorin e tij të shumimit përmes betejave të këndimit me meshkuj të tjerë. Këto beteja nuk përfundojnë me luftime, mund të ketë disa shfaqje të puplave dhe në rastin më të keq, një ndjekje paksa agresive.

Pasi vendosen territoret, çdo mashkull punon për të tërhequr një femër për sezonin e shumimit. Ai drejton vallëzimin e tij të miqësisë në një degë poshtë femrës. Ai shtrin bishtin dhe tregon ngjyrën e krahëve të tij.

Shiko gjithashtu: 16 zogj me sqepa të kuq (foto dhe informacione)Mashkull Scarlet Tanager kërkon ushqimpemët.

Femra Scarlet Tanager e ndërton folenë e saj midis 20 dhe 30 metra larg tokës. Ajo zakonisht zgjedh një lis, por shumica e pemëve të tjera gjetherënëse do ta bëjnë këtë. Vendosja e folesë së saj më lart në mbulesën e pemës e mban atë të fshehur nga grabitqarët, veçanërisht ata që nuk janë në ngjitje.

Femrat preferojnë të ndërtojnë fole të cilat kanë një pikë të qartë avantazhi ndaj tokës dhe lehtësisht të arritshme nga këndvështrime të shumta.

Femër Scarlet Tanagermanit, manaferrës dhe servisit. Ata gjithashtu shijojnë veçoritë e ujit, veçanërisht kur është nxehtë jashtë.

6. Këndojnë si meshkujt ashtu edhe femrat.

Ndryshe nga shumë lloje të shpendëve këngëtarë ku vetëm mashkulli këndon, femra Scarlet Tanager gjithashtu këndon. Ajo komunikon me femrat e tjera dhe bashkëshortin e saj me një sërë cicërimash, bilbilash dhe cicërimash. Femrat do të këndojnë së bashku me meshkujt ndërsa mbledhin materiale foleje ose kërkojnë ushqim për ushqim. Edhe pse femrat priren të përdorin një zë më të butë dhe këngë pak më të komplikuar se meshkujt.

Meshkujt bëjnë më shumë duke kënduar pasi duhet t'u bëjnë përshtypje femrave dhe të mbrojnë territorin e tyre, por kënga është ende një komponent i rëndësishëm i rrjetit social të femrës Scarlet Tanager.

Scarlet tanager (jo edukate mashkull) duke ngrënë manaferra

Scarlet Tanagers janë vizitorë mjaft ekzotikë të verës në Shtetet e Bashkuara lindore. Meshkujt sjellin një spërkatje jashtëzakonisht të ndritshme të pyjeve me gjethe të kuqe në të gjelbër. Pavarësisht pamjes së tyre të guximshme, ato shpesh janë të vështira për t'u dalluar pasi fole dhe gjuajnë insekte lart në majat e pemëve. Në këtë artikull, ne shqyrtojmë 12 fakte rreth Scarlet Tanagers, duke përfshirë mënyrën e identifikimit të thirrjeve të tyre dhe disa karakteristika interesante.

12 Fakte rreth Scarlet Tanagers

1. Në pranverë, gjinitë kanë pendë shumë të ndryshme.

Gjatë sezonit të shumimit, meshkujt janë të kuq të kuq të ndezur në të gjithë, me përjashtim të krahëve dhe bishtit të tyre të zinj. Femra është një ngjyrë e verdhë-jeshile pastel me krahë të errët. Ajo ka shumë pak përkufizim midis thellësisë së ngjyrave në trupin e saj, por pjesa e pasme, bishti dhe krahët janë më jeshile më të errët se gjoksi dhe pjesa e poshtme.

Shiko gjithashtu: 16 Llojet e Hawks në Shtetet e Bashkuara

2. Meshkujt ndryshojnë ngjyrën gjatë dimrit.

Puplat karakteristike të zeza dhe të kuqe të ndezura të mashkullit Scarlet Tanager janë aty vetëm për një pjesë të vitit, sezonin e riprodhimit të pranverës dhe verës. Pas përfundimit të sezonit të riprodhimit, ai shkrihet në pendë të ngjashme si një femër, pastaj migron në jug për dimër. Femrat janë të verdhë-jeshile gjatë gjithë vitit. Ata nuk ndryshojnë ngjyrën si meshkujt.

3. Ata migrojnë midis Amerikës së Veriut dhe Jugut.

Amerika e Veriut është shtëpia e motit të ngrohtë për Scarlet Tanagers. Ata kalojnë verën nëZogjtë e rinj kanë mundësinë të shikojnë zogj të moshuar dhe të mësojnë se si të imitojnë sjelljen e tyre.
Stephen Davis
Stephen Davis
Stephen Davis është një vëzhgues i zjarrtë i shpendëve dhe entuziast i natyrës. Ai ka studiuar sjelljen dhe habitatin e shpendëve për më shumë se njëzet vjet dhe ka një interes të veçantë për zogjtë në oborrin e shtëpisë. Stephen beson se të ushqyerit dhe vëzhgimi i zogjve të egër nuk është vetëm një hobi i këndshëm, por edhe një mënyrë e rëndësishme për t'u lidhur me natyrën dhe për të kontribuar në përpjekjet e ruajtjes. Ai ndan njohuritë dhe përvojën e tij përmes blogut të tij, Bird Feeding and Birding Tips, ku ofron këshilla praktike për tërheqjen e zogjve në oborrin tuaj, identifikimin e specieve të ndryshme dhe krijimin e një mjedisi miqësor ndaj kafshëve të egra. Kur Stephen nuk është duke vëzhguar shpendët, ai kënaqet me ecjen dhe kampingun në zona të largëta të shkretëtirës.