11 Fakte rreth Sapsuckers me bark të verdhë

11 Fakte rreth Sapsuckers me bark të verdhë
Stephen Davis
Pjesë të tjera të dietës së këtij qukapiku përfshijnë insektet, të cilat ata i kapin nga gjethet dhe lëvorja e pemëve aty pranë. Ato janë të pjesshme ndaj milingonave.

6. Ata janë qukapiku i vetëm migrues nga Amerika e Veriut Lindore.

Spuppyll me bark të verdhësapsykers.

8. Pemët e ngordhura janë vendet e tyre të preferuara të foleve.

Sapsucker me bark të verdhë (mashkull)shtrihet shumë në perëndim në fushat dhe pyjet e Kanadasë.

Në dimër, Sapsuckers me bark të verdhë migrojnë në jug në Shtetet e Bashkuara Juglindore dhe pjesë të Floridës, shteteve të Atlantikut të mesëm dhe Teksasit. Ata gjithashtu fluturojnë jashtë Shteteve të Bashkuara në jug në Meksikë, Amerikën Qendrore dhe shumicën e ishujve të Karaibeve.

Ata përshtaten me një gamë të gjerë kushtesh mjedisore në zonat e tyre të dimrit. Disa zogj janë parë në lartësi deri në 10,000 këmbë.

3. Ata janë një lloj qukapiku.

Shpimi i sapspirësit me bark të verdhë

Tingulli i një daulleje Sapsuckers me bark të verdhë është e vështirë të humbasësh. Lëvizja e përsëritur tingëllon sikur zogu po nxjerr kodin Morse. Ky zog interesant ka disa tipare unike që e dallojnë nga qukapikët e tjerë, duke përfshirë zakonin e të ngrënit të farave, migrimet e gjata dhe dashurinë për pyjet e rinj. Në këtë artikull, ne zhytemi në 11 fakte rreth pinjollëve me bark të verdhë.

11 Fakte rreth Sapspirësit me bark të verdhë

1. Meshkujt dhe femrat kanë vetëm një ndryshim të dukshëm në pamje.

Sappyll me bark të verdhëato në ushqyesin tuaj me suet.

Për shkak se insektet përbëjnë një përqindje të vogël të dietës së një Sapsuker me bark të verdhë, ata nuk kanë gjasa të vizitojnë ushqyesit tuaj të shpendëve. Ndonëse ato nuk shihen aq zakonisht në ushqime të vogla si speciet si qukapiku Downey ose Kukapiku me bark të kuq, ata mund të tërhiqen herë pas here prej tyre. Nëse jetoni në Shtetet e Bashkuara juglindore, ofroni pak ushqim të pasur me proteina në një kafaz gjatë muajve të ftohtë.

Nëse jetoni në zonën e tyre të motit të ngrohtë dhe keni pemë frutore në oborrin tuaj, kini kujdes! Sapsupers me bark të verdhë shpesh vizitojnë pemishte frutash për të shpuar lëngje dhe për të ngrënë fruta.

5. Ndryshe nga qukapikët, ata synojnë pemët e gjalla.

Shumica e qukapikëve zgjedhin pemët e ngordhura sepse lëvorja e tyre është më e dobët dhe më e lehtë për t'u larguar, dhe ata kanë më shumë gjasa të infektohen me insekte dhe larva që hanë dru.

Shiko gjithashtu: 8 zogj të ngjashëm me kardinalët e veriut

0>Por për të marrë lëngje me rrjedhje të lirë, sapspirësit duhet të zgjedhin pemë të gjalla. Edhe pse ata mund të synojnë pemë të sëmura ose të dëmtuara për puset e tyre. Ata korrin lëngje duke trokitur në pemë, e ngjashme me mënyrën se si korret shurupi i panjeve.

Ata gjithashtu zgjedhin pemë me lëng më të ëmbël për shkak të vlerave më të larta ushqyese. Pavarësisht nëse jetoni në motin e ftohtë të Sapsucker-it me bark të verdhë ose në habitatin e motit të ngrohtë, të kesh pemë me rritje të shpejtë të llojit të duhur është një mënyrë për ta joshur këtë zog në oborrin tuaj.

Pemët që ata kërkojnë përfshijnë panjet e sheqerit. panje të kuqe, thupër letre dhe hickory.Sipërfaqet që bëjnë jehonë është një nga mënyrat që Sapsucker me bark të verdhë njofton zogjtë e tjerë të territorit të tij. Ata kanë qenë të njohur për tambur në tabela rrugore dhe oxhak që vezullojnë së bashku me materiale natyrore si pengesat ose degët e vendosura mirë.

Ata ndërthurin zhurmën e daulleve të shpimit të lëvores së tyre me një thirrje që tingëllon e ngjashme me 'mjau' ose një lodër të mbytur gërryese. Meshkujt janë më territorialë se femrat, veçanërisht gjatë sezonit të riprodhimit kur duan të tërheqin një partner.

11. Ata e shpenzojnë pjesën më të madhe të kohës duke kujdesur për sapunët e tyre.

Duhet shumë lëng për të kënaqur një Sapsuker me bark të verdhë! Pjesa më e madhe e kohës së këtij zogu kalon në shpimin dhe mirëmbajtjen e puseve në të gjithë territorin e tij. Qukapiku shpon dy lloje shapushash në varësi të stinës.

Në pranverë, ai bën vrima të vogla rrethore në lëvore, të cilat kapin lëngun që lëviz lart. Më vonë gjatë sezonit, ata gërmojnë dhëmbëza drejtkëndëshe të cilat rrjedhin lëngje që lëviz poshtë nga gjethet e pemës. Këto gropa, të quajtura puse, duhet të mirëmbahen dhe gërmohen rregullisht.

Shiko gjithashtu: 27 lloje zogjsh që fillojnë me W (Foto)

Kafshë të tjera, të tilla si Hummingbirds Ruby-throated, vizitojnë puset që bëjnë Sapsuckers me bark të verdhë. Ata mbështeten në përmbajtjen e lartë të sheqerit në lëngun e mesit të verës për të mbështetur dietën e tyre.
Stephen Davis
Stephen Davis
Stephen Davis është një vëzhgues i zjarrtë i shpendëve dhe entuziast i natyrës. Ai ka studiuar sjelljen dhe habitatin e shpendëve për më shumë se njëzet vjet dhe ka një interes të veçantë për zogjtë në oborrin e shtëpisë. Stephen beson se të ushqyerit dhe vëzhgimi i zogjve të egër nuk është vetëm një hobi i këndshëm, por edhe një mënyrë e rëndësishme për t'u lidhur me natyrën dhe për të kontribuar në përpjekjet e ruajtjes. Ai ndan njohuritë dhe përvojën e tij përmes blogut të tij, Bird Feeding and Birding Tips, ku ofron këshilla praktike për tërheqjen e zogjve në oborrin tuaj, identifikimin e specieve të ndryshme dhe krijimin e një mjedisi miqësor ndaj kafshëve të egra. Kur Stephen nuk është duke vëzhguar shpendët, ai kënaqet me ecjen dhe kampingun në zona të largëta të shkretëtirës.