10 zogj të ngjashëm me zogjtë blu (me foto)

10 zogj të ngjashëm me zogjtë blu (me foto)
Stephen Davis
faturë e tyre e gjatë, si shtizë.

9. Kapëse blu-gri

Mjapëse blu-griamoena

Lazuli Bunting i ngjan më së shumti Bluebird perëndimore në ngjyrën dhe pamjen e tyre. Ky Bunting gjendet në të njëjtat zona habitati si Bluebird perëndimore dhe malore. Gjoksi portokalli i hapur i Lazulit Bunting e bën të vështirë dallimin e tij nga Bluebird perëndimor.

Dallimi kryesor i ngjyrës është majat e krahëve me ngjyrë më të errët të Lazuli Bunting. Western dhe Mountain Bluebird nuk kanë maja të theksuara të errëta, pothuajse të zeza në krahët e tyre. Bluebirds gjithashtu nuk kanë krahë, ku ky bunting ka dy krahë të bardhë. Bunting Lazuli është gjithashtu më i vogël në madhësi me një faturë më të trashë.

6. Steller's Jay

Emri shkencor: Cyanocitta stelleri

Streller's Jay madhështor ndan malin shkëmbor të malit të kaltër habitat sepse shumohen në lartësi më të larta. Ata migrojnë në lartësi më të ulëta gjatë dimrit. Ndërsa ata kanë një ngjyrë blu të zezë dhe bisht të përbashkët, Steller's Jay janë shumë më të errët se zog i kaltër.

Shiko gjithashtu: 19 zogj me pesë shkronja (me fotografi)

Ky Jay ka një kokë dhe qafë me ngjyrë qymyr druri që zbehet në një blu të ndezur në trupin e tyre. Steller's Jay gjithashtu ka kreshtën e kokës si kushërinjtë e tyre blu jay. Megjithatë, ata janë gjithashtu shumë më të mëdhenj se Bluebird.

7. California Scrub-Jay

California Scrub Jaydy zogj, përveç nuancave të tyre të bukura të blusë, është ngjyra e gjoksit të tyre. Indigo Bunting ka një gjoks blu dhe ai lindor i Bluebird-it është portokalli.

Kanë ngjashmërinë më të madhe me zogun blu të malit. Dhe ndërsa të dy ndajnë një pjesë të gamës së tyre, ata nuk shihen shpesh në të njëjtat vende. Gryka e Indigo ka të zezë në krah, një sqep më të madh dhe blu deri në bark, ku zogu blu i malit do të kishte pak të bardhë.

The Indigo Bunting ka pseudonimin "kanarina blu" për shkak të madhësisë së saj të vogël që është e krahasueshme me një kanarinë. Bluebird është pak më i madh. Ashtu si zogjtë blu, femrat janë shumë më të shurdhër.

3. Grosbeak blu

Grosbeak blu (mashkull)versioni i Bregut të Paqësorit të Blue Jay. Ata preferojnë një habitat me shkurre të thata dhe zona pyjore dushku. California Scrub-Jays janë një blu e ndezur me bark të bardhë, të ngjashme me Bluebird.

Megjithatë, Scrub-Jays kanë një të bardhë të dallueshme të ndritshme nën mjekër dhe në gjoks, dhe një shpinë gri. Zogjtë e kaltër perëndimore kanë një gjoks portokalli të ndryshkur që ndonjëherë shtrihet në shpinë. Forma e trupit të jay është gjithashtu dukshëm e ndryshme, me një sqep shumë më të madh dhe trup dhe bisht të gjatë.

Shiko gjithashtu: 16 zogj që fillojnë me J (Foto dhe fakte)

8. Kingfisher me rrip

Kingfisher me rripBluebird është zakonisht një nuancë më e lehtë e blusë dhe ka një gjoks blu më të zbehtë në krahasim me pjesën tjetër të trupit të tij. Një tjetër veçori unike për Blue Grosbeak janë shiritat kafe të ndryshkur në krahët e tyre.

4. Dallëndyshja e pemës

Imazhi: 272447ata ndonjëherë do të hanë suet. Zogjtë e kaltër janë fole të zgavrës dhe do të përdorin lehtësisht një shtëpi zogjsh, kështu që vendosja e një kuti foleje mund të jetë gjithashtu një mënyrë e mirë për t'i tërhequr ata. Në shtetet më veriore, ata mund të vizitojnë vetëm gjatë sezonit të mbarështimit, por janë banorë gjatë gjithë vitit në shumë pjesë të vendit.

Tani le të shohim disa zogj me ngjyra ose karakteristika të ngjashme me zogun blu.

1. Blue Jay

Image: US Fish & Jeta e egër

Shumë zogj kanë ngjyrë blu, por vetëm tre lloje të zogjve blu të vërtetë jetojnë në Shtetet e Bashkuara - lindor, perëndimor dhe malor. Atje zogjtë e vegjël të gëzuar janë të preferuarit e shumë njerëzve për ngjyrosjen e tyre të bukur dhe këngët e ëmbla. Në këtë artikull do të flasim pak për tre llojet e zogjve blu dhe më pas do t'i hedhim një sy 10 zogjve të ngjashëm me zogjtë blu.

Zogjtë e ngjashëm me zogjtë e kaltër

Së pari le të flasim pak për zogjtë blu.

Zogu i kaltër lindor gjendet në gjysmën lindore të Shteteve të Bashkuara dhe Bluebird perëndimor banon në bregun perëndimor dhe rajonin jugperëndimor të SHBA-së. Ata kanë dallime të vogla të ndryshimit të ngjyrave, por janë shumë të ngjashme në pamje. Ata janë të dy blu me një gjoks portokalli në ngjyrë ndryshku. Bluebird Mountain ndryshon nga dy të tjerët në atë që nuk ka ngjyrën portokalli të lehtë dhe në vend të kësaj është një ngjyrë blu më e zbehtë në gjoksin e saj. Ata jetojnë në malet shkëmbore.

Ashtu si me shumë lloje të shpendëve këngëtarë, meshkujt shfaqin pendë me ngjyra më të gjalla se femrat, kështu që përshkrimet tona do të fokusohen në ngjyrat e ndezura të zogjve meshkuj. Femrat kanë ngjyrë të ngjashme, por ngjyrat e tyre janë mjaft të zbehta në krahasim. Zogjtë e kaltër kanë sqepa të vegjël e të hollë të zinj dhe sy të zi të dallueshëm.

Zogjtë blu janë kryesisht ngrënës të insekteve, kështu që ushqyesit e farave nuk priren t'i interesojnë shumë. Sigurimi i krimbave të miellit është një mënyrë e mirë për t'i tërhequr ato në oborrin tuaj, dheviti i shumimit në Shtetet e Bashkuara lindore.
Stephen Davis
Stephen Davis
Stephen Davis është një vëzhgues i zjarrtë i shpendëve dhe entuziast i natyrës. Ai ka studiuar sjelljen dhe habitatin e shpendëve për më shumë se njëzet vjet dhe ka një interes të veçantë për zogjtë në oborrin e shtëpisë. Stephen beson se të ushqyerit dhe vëzhgimi i zogjve të egër nuk është vetëm një hobi i këndshëm, por edhe një mënyrë e rëndësishme për t'u lidhur me natyrën dhe për të kontribuar në përpjekjet e ruajtjes. Ai ndan njohuritë dhe përvojën e tij përmes blogut të tij, Bird Feeding and Birding Tips, ku ofron këshilla praktike për tërheqjen e zogjve në oborrin tuaj, identifikimin e specieve të ndryshme dhe krijimin e një mjedisi miqësor ndaj kafshëve të egra. Kur Stephen nuk është duke vëzhguar shpendët, ai kënaqet me ecjen dhe kampingun në zona të largëta të shkretëtirës.