10 zogj të Amerikës së Veriut që hanë bletët

10 zogj të Amerikës së Veriut që hanë bletët
Stephen Davis
një zogu nëpërmjet Flickr

Shumë zogj hanë insekte, por pak i bëjnë bletët pjesën themelore të dietës së tyre. Një grusht zogjsh këngëtarë në Amerikën e Veriut konsumojnë rregullisht bletët. Të tjerë përfshijnë bletët si pjesë të dietës së tyre të insekteve. Këta zogj përdorin metoda të ndryshme për të kapur bletët për të shmangur thumbimin. Disa prej tyre e fërkojnë bletën përgjatë një dege për të hequr thumbin. Në këtë artikull do të shohim 10 lloje zogjsh që hanë rregullisht bletë. Le të shohim sjelljen interesante të zogjve, zakonet e të ngrënit dhe habitatet e preferuara.

10 zogj që hanë bletë

1. Scarlet Tanager

burimi: Kelly Colgan AzarCassin's KingbirdCassins Kingbirdguttatus

Mëllenja Hermit janë banorë delikate kafe dhe të bardhë të Kanadasë dhe Shteteve të Bashkuara. Gjatë pranverës, dallojini ato në Kanada dhe Malet Shkëmbore. Ata dimërojnë në juglindje dhe përgjatë bregut perëndimor.

Ashtu si zogjtë tallës veriorë, ata bëjnë ushqime me insekte gjatë pranverës dhe verës. Bletët, milingonat, grerëzat, vemjet dhe brumbujt hyjnë në menu. Ata nuk janë vizitorë të zakonshëm të oborrit të shtëpisë, kështu që ka shumë të ngjarë t'i shihni gjatë shëtitjeve ose shëtitjeve në pyjet rurale.

Shiko gjithashtu: 13 Shembuj të zogjve fole në tokë (me figura)

9. Oxhaku i oxhakut

Kuçja e oxhakuttretin ekzoskeletet e forta të disa insekteve që hanë.

Është e zakonshme të vendosen kuti folesh për Martinët e Purpurt në SHBA-në lindore. Ata foleizohen në kuti apartamentesh me shumë ndarje që mund të shihen lart e poshtë Bregu. Jashtë perëndimit, ata folenë në pengesa të vjetra dhe vrima qukapiku.

Shiko gjithashtu: Sa shpesh duhet ta pastroj ushqyesin tim të kolibrit?

4. Kardinali i Veriut

Imazhi: Frank_DiLorenzoTanagerImazhi: RonaldPlettStephen Davis
Stephen Davis
Stephen Davis është një vëzhgues i zjarrtë i shpendëve dhe entuziast i natyrës. Ai ka studiuar sjelljen dhe habitatin e shpendëve për më shumë se njëzet vjet dhe ka një interes të veçantë për zogjtë në oborrin e shtëpisë. Stephen beson se të ushqyerit dhe vëzhgimi i zogjve të egër nuk është vetëm një hobi i këndshëm, por edhe një mënyrë e rëndësishme për t'u lidhur me natyrën dhe për të kontribuar në përpjekjet e ruajtjes. Ai ndan njohuritë dhe përvojën e tij përmes blogut të tij, Bird Feeding and Birding Tips, ku ofron këshilla praktike për tërheqjen e zogjve në oborrin tuaj, identifikimin e specieve të ndryshme dhe krijimin e një mjedisi miqësor ndaj kafshëve të egra. Kur Stephen nuk është duke vëzhguar shpendët, ai kënaqet me ecjen dhe kampingun në zona të largëta të shkretëtirës.