10 fakte rreth Paradise Tanagers (me foto)

10 fakte rreth Paradise Tanagers (me foto)
Stephen Davis
pemë të larta.

5. Paradise Tanagers gjenden më shpesh në habitatet pyjore

Së bashku me bërjen e shtëpisë së pyjeve tropikale të Amazonës, Paradise Tanagers preferojnë gjithashtu çdo pyll ose habitat pyjor në një zonë fushore. Më shpesh do të mund të dalloni një Paradise Tanager në tendat e Amazonës ndërsa ata kërkojnë ushqim për vaktin e tyre të ardhshëm dhe ndonjëherë mund t'i dalloni në nivelin e mesit.

Paradise Tanager tregon ngjyrat e saj të pasme

Shpendimi në Amerikën e Jugut mund t'ju çojë në një bollëk të llojeve të bukura të shpendëve. Midis këtyre specieve është një zog me ngjyra të gjalla dhe zog disi misterioz i njohur si Paradise Tanager. Nuk dihet shumë për këta zogj të bukur të pyllit tropikal, por ne kemi mbledhur aq shumë fakte për Paradise Tanagers sa kemi mundur të gjejmë.

Shiko gjithashtu: A hanë ketrat zogj të vegjël?

Fakte rreth Paradise Tanagers

Si një zog vendas në Amerikën e Jugut, Paradise Tanager shihet më së shpeshti në pjesën veriore të kontinentit. Megjithëse këta zogj janë mjaft të zakonshëm në zonat e tyre të lindjes, ata nuk janë hulumtuar shumë dhe shkencëtarët shpresojnë të mësojnë më shumë rreth këtyre zogjve të veçantë.

Paradise Tanager u ulpothuajse identike me njëra-tjetrën. Ndryshe nga disa zogj të tjerë, meshkujt dhe femrat kanë të njëjtën ngjyrë.Paradise Tanagernjë fole me bimësi pyjore në formën e një filxhani. Këto fole formohen në shtresën e tendës për t'u mbrojtur nga grabitqarët.

Lloji i bimësisë që përdoret zakonisht përfshin copa gjethesh, myshk të ngjashëm me likenin, barëra dhe madje edhe një lloj myku të bardhë. Femra është ndërtuesja e foleve dhe meshkujt do të etiketojnë gjatë ndërtimit.

Shiko gjithashtu: 20 bimë dhe lule që tërheqin kolibraParajsa Tanager midis degëveStephen Davis
Stephen Davis
Stephen Davis është një vëzhgues i zjarrtë i shpendëve dhe entuziast i natyrës. Ai ka studiuar sjelljen dhe habitatin e shpendëve për më shumë se njëzet vjet dhe ka një interes të veçantë për zogjtë në oborrin e shtëpisë. Stephen beson se të ushqyerit dhe vëzhgimi i zogjve të egër nuk është vetëm një hobi i këndshëm, por edhe një mënyrë e rëndësishme për t'u lidhur me natyrën dhe për të kontribuar në përpjekjet e ruajtjes. Ai ndan njohuritë dhe përvojën e tij përmes blogut të tij, Bird Feeding and Birding Tips, ku ofron këshilla praktike për tërheqjen e zogjve në oborrin tuaj, identifikimin e specieve të ndryshme dhe krijimin e një mjedisi miqësor ndaj kafshëve të egra. Kur Stephen nuk është duke vëzhguar shpendët, ai kënaqet me ecjen dhe kampingun në zona të largëta të shkretëtirës.