10 fakte interesante rreth kallamishteve me mjekër

10 fakte interesante rreth kallamishteve me mjekër
Stephen Davis
koka kafe e zbehtë, meshkujt janë më të spikatur me një kokë gri, sqep të verdhë të ndezur dhe dy shenja të gjata të zeza "mustaqe" që shtrihen poshtë nga secili sy.Redling mashkull me mjekërato në zona të lagështa me kallamishte pranë kënetave, kënetave, liqeneve dhe lumenjve. Ashtu siç sugjeron emri, këta zogj preferojnë të bëjnë fole në shtretër kallamishte. Ata do të krijojnë koloni të tëra në shtretër kallamishte që shkojnë përgjatë kënetave dhe liqeneve.

4. Ata bëjnë ndarjet

Redlingët me mjekër dihet se bëjnë ndarjet midis kallamishteve. Duke kapur një kallam të veçantë me secilën këmbë, ata mund të shtrëngohen në këtë qëndrim të ndarë për t'u ulur, për të arritur ushqimin ose thjesht për t'i ndihmuar të manovrojnë rreth kallamishteve të trasha.

Shiko gjithashtu: 17 zogj që fillojnë me T (me foto)

Ky qëndrim është një nga tiparet më të dallueshme të Reedling Bearded, dhe ata duken tmerrësisht të lezetshme duke e bërë atë!

Redling me mjekër që bën një ndarje midis dy kallamaveFoletë e tyre në formë kupe janë të ndërtuara nga kallamishte të ngordhura dhe gjethe nga bimë të tjera ligatinore.

Brendësia e folesë do të jetë e veshur me materiale të buta si pupla, koka lulesh dhe nganjëherë qime kafshësh. Foletë janë të fshehura mes kallamishteve të dendura dhe shpesh nën një bimësi të strehuar që ofron pak "çati".

Redling mashkull me mjekër

Nëse jetoni në Amerikën e Veriut, mund të mos keni dëgjuar për Bearded Reedling. Ky zog i vogël ligatinor ka një pamje të lezetshme dhe unike. Në këtë artikull ne do të shikojmë disa fakte argëtuese rreth Kallamave me Mjekër, duke përfshirë se ku në botë mund t'i gjeni dhe si lulëzojnë në habitatin e tyre të specializuar.

Fakte rreth gjilpërave me mjekër

1. Anëtarët e familjes Panuridae

Redlingu me mjekër është një zog unik, aq sa shkencëtarët historikisht nuk ishin të sigurt se cilës familje zogjsh duhet të ishte anëtar. U zhvendos derisa më në fund u vendos që ata thjesht nuk janë të lidhur ngushtë me ndonjë specie të gjallë dhe duhet të kenë grupin e tyre!

Pra, ata janë aktualisht i vetmi anëtar i Panuridae familja, dhe emri i tyre i plotë shkencor është Panurus biarmicus .

Këmbathë me mjekër mashkull që ngjitet pas farave

2. Redlingët me mjekër kanë shumë pseudonime

Redlingët me mjekër njihen gjithashtu me disa pseudonime. Ata zakonisht quhen "faturat e papagallit me mjekër" dhe "cicat me mjekër". Për shkak të ngjashmërive në pamjen e tyre, këta zogj më parë mendohej se ishin anëtarë të familjeve të cicave ose papagallëve.

Shiko gjithashtu: Pse zogjtë humbasin pendët në kokë?

Edhe pse ne e dimë tani se ata nuk janë të lidhur me ato familje të tjera zogjsh, pseudonimet vazhdojnë.

3. Reedlings Bearded janë ekspertë të ligatinave

Redlings Bearded lulëzojnë në ligatinat pranë ujërave të ëmbla ose të njelmëta. Si të tillë mund të gjeni
Stephen Davis
Stephen Davis
Stephen Davis është një vëzhgues i zjarrtë i shpendëve dhe entuziast i natyrës. Ai ka studiuar sjelljen dhe habitatin e shpendëve për më shumë se njëzet vjet dhe ka një interes të veçantë për zogjtë në oborrin e shtëpisë. Stephen beson se të ushqyerit dhe vëzhgimi i zogjve të egër nuk është vetëm një hobi i këndshëm, por edhe një mënyrë e rëndësishme për t'u lidhur me natyrën dhe për të kontribuar në përpjekjet e ruajtjes. Ai ndan njohuritë dhe përvojën e tij përmes blogut të tij, Bird Feeding and Birding Tips, ku ofron këshilla praktike për tërheqjen e zogjve në oborrin tuaj, identifikimin e specieve të ndryshme dhe krijimin e një mjedisi miqësor ndaj kafshëve të egra. Kur Stephen nuk është duke vëzhguar shpendët, ai kënaqet me ecjen dhe kampingun në zona të largëta të shkretëtirës.