Урт хүзүүтэй 12 шувуу (зурагтай)

Урт хүзүүтэй 12 шувуу (зурагтай)
Stephen Davis

Бидний өдөр тутмын амьдралдаа харж чаддаггүй бие галбир бол урт хүзүүтэй шувууд юм. Ихэвчлэн эдгээр урт хүзүү нь том биетэй, урт хөлтэй зэрэгцдэг. Урт хүзүү нь нам дор ургамлаар сэмхэн гүйх дуртай махчин амьтдыг ажиглахад тусалдаг. Шувууд загасыг жадлах, эсвэл гүехэн усаар гүйх үед тунадас хүрэхэд нь туслах нь давуу тал болно. Урт хүзүүтэй 12 жирийн шувуу, тэдгээрийг хаанаас олж болохыг харцгаая.

12 Урт хүзүүтэй шувуу

1. Тэмээн хяруул

Эр энгийн тэмээн хяруул Бернард ДЮПОНТ Flickr-ээр дамжууланхамтдаа модонд.

11. Гурван алаг хязаалан

Гурван алаг малын идэш тэжээлөвсний талбай дахь касуарChristel SAGNIEZ from Pixabay
  • Шинжлэх ухааны нэр: Dromaius novaehollandiae
  • Хэмжээ: 5.7 фут

Эмус бол урт хүзүүтэй, нисдэггүй том шувууд юм. Тэд тэмээн хяруултай төстэй боловч Австрали тивд амьдардаг. Эдгээр шувууд нь хүзүүндээ хэсэг хэсгээрээ сунадаг сэвсгэр саарал хүрэн өдтэй. Тэд хүзүүгээрээ эргэн тойрноо шалгадаг бөгөөд энэ нь гол махчин амьтан болох динго-оос зайлсхийхэд тусалдаг.

Тэд өдрийн цагаар хамгийн идэвхтэй байдаг бөгөөд ихэвчлэн хоол хүнс хайх, амрах эсвэл өд хадахад зарцуулдаг. 12-р сараас 1-р сар хүртэл эрэгтэй эму нар үерхэх бүжгээ хийж бүсгүйчүүдийг өөртөө татаж эхэлнэ. Эмэгчин нь улиралд 5-аас 24 өндөг гаргадаг бөгөөд энэ нь хатаасан өвсөөр бүрхэгдсэн үүрэндээ өндөглөдөг.

3. Голиат Хэрон

Голиат гахайн идэш тэжээл хайгч
  • Шинжлэх ухааны нэр: Ардеа голиат
  • Хэмжээ: 3- 5 фут

7.7 фут орчим далавчтай, 5 фут өндөртэй Голиатын дэгдээхэй нь бүх дэгдээхэйнүүдээс хамгийн том нь юм. Эдгээр нь Африк гаралтай бөгөөд Египет, Арабын хойг, Энэтхэгийн зарим хэсэгт байдаг. Үржлийн бус үед эдгээр том дэгдээхэйнүүд нь ганц бие шувууд боловч үржлийн улиралд нь ижил төрлийн бусад шувуудтай хамт харагддаг.

Мөн_үзнэ үү: Шар шувуу могой иддэг үү? (Хариулсан)

Тэд урт хүзүүтэй тул загас барьж, идэж болно. хоёр нутагтан. Эдгээр шувууд нь урт урттай усаар гүйж агнадагхүзүү нь тэдний өмнө сунгаж, олз хайж байв. Сонирхолтой зүйл тааралдвал барьж авахын тулд хурц хошуугаараа хатгадаг.

4. Их хяр

Их хулгана
  • Шинжлэх ухааны нэр: Ардеа альба
  • Хэмжээ: 3.28 фут

Цагаан дэгдээхэй буюу Их цагаан дэгдээхэй гэгддэг, дэлхий даяар, тэр дундаа Хойд Америкийн ихэнх нутагт өргөн тархсан том сэлэмчин шувуу юм. Та тэдгээрийг нуур, цөөрөм, түрлэг, намаг гэх мэт янз бүрийн гүехэн усны амьдрах орчинд олж болно. Далавчны урт нь таван фут хүртэл байдаг Их загаснууд нь дэлхийн хамгийн том дэгдээхэйнүүдийн нэг юм.

Тэдний урт бараан хөлтэй, хүзүү нь биеийнх нь уртаас урт. Нислэгийн үеэр тэд хүзүүгээ биедээ наадаг. Тэд ихэвчлэн байгалийн амьдрах орчинд хоёр нутагтан, могой, хавч, усны шавьж агнадаг. Харамсалтай нь тэднийг нэгэн цагт үржлийн үеэр ургадаг сайхан цагаан “айгрет” гэж агнадаг байсан.

5. Анхинга

Анхинга өдөө хатааж байна \ image by: birdfeederhub.com
  • Шинжлэх ухааны нэр: Анхинга анхинга
  • Хэмжээ: 3 фут

Анхинга бол Өмнөд Америкаар дамжин АНУ-ын зүүн хэсэгт амьдардаг усны шувуудын нэг төрөл юм. Тэд ихэвчлэн мангро, намгархаг газар, намаг зэрэг мод, өндөр өвс, бут сөөг бүхий гүехэн, хамгаалагдсан цэнгэг усны орчинд олддог.болон нуур.

Эдгээр шувууд нь могой шиг урт, нарийхан хүзүүгээр ялгагдана. Тэд ихэвчлэн усан дундуур сэлдэг бөгөөд зөвхөн урт хүзүүгээ гадаргуу дээгүүр харуулж, тэдэнд "могойн шувуу" хоч өгдөг. Тэд цацагт хяруул шиг урт сүүлний өдтэй тул "усны цацагт хяруул" гэсэн хоёр дахь хочтой. Анхинга нь 3 фут урт, 3.7 фут далавчтай байдаг.

Тэдний гол хоол нь загас бөгөөд усан дор аажмаар сэлж, дараа нь хурц хошуугаараа хатгаж барьдаг. Тэд усанд өнгөрүүлсэн бүх цаг хугацааг үл харгалзан нугас шиг ус нэвтэрдэггүй өдгүй байдаг. Усанд сэлж дууссаны дараа тэд эрэг дээр зогсож, хоёр далавчаа сунгаж хатаана.

6. Бүрээчин хун

Бүрээчин хун
  • Шинжлэх ухааны нэр: Cygnus buccinator
  • Хэмжээ: 4.6-5.5 хөл

Бүрээчин хун бол Хойд Америкаас гаралтай том, гоёмсог шувууд юм. Тэд Аляска, Канадын зарим хэсэг, Их нууруудад үржиж, дараа нь Бритиш Колумбийн эрэг, АНУ-ын тархай бутархай цэгүүд рүү нүүж, 25 фунт жинтэй Хойд Америкийн хамгийн том уугуул усны шувууд юм. Том хэмжээтэй тул агаарт гарахын тулд дор хаяж 100 метрийн задгай ус хэрэгтэй. Эдгээр том хунгууд намгархаг газрын ойролцоо амьдардаг бөгөөд усны ойролцоо үүрлэж, өндөглөдөг. Тэд өндөгнүүдээ халхалж, өсгөвөрлөхөд нь туслахын тулд араатай хөлийг ашигладаг.

Бүрээчин хунгууд бүгд цагаан өнгөтэй, хөл нь хар, хушуу нь хар байдаг.20-р зууны эхэн үед бараг устаж үгүй ​​болсон тэд аажмаар эргэн ирж байна. Тэдний хооллолтонд усны ургамал, шавж багтдаг бөгөөд өвлийн улиралд жимс, өвс, үр тариа, булцуу зэрэг хуурай газрын хоол хүнсийг түлхүү хэрэглэдэг.

7. Сэндхилл тогоруу

Элсний тогоруу тэжээл хайдаг
  • Шинжлэх ухааны нэр: Антигон канаденсис
  • Хэмжээ: 4 фут

Элсний тогоруу бол гахайн шувууг санагдуулам боловч илүү биетэй том шувууд юм. Тэд саарал өдтэй, заримдаа зэвэрсэн хүрэн өнгөтэй, улаан нүүрэн талбартай. Тэдний хүн амын ихэнх нь Хойд Америкт амьдардаг бөгөөд АНУ-ын хойд хэсгээс Канад, Арктик хүртэл халаасандаа үрждэг. Тэд Калифорниа, Техас, Мексик, Флорида болон бусад толботой газруудад өвөлждөг. Тэднийг эдгээр газруудын хооронд нүүдэллэн явах үед та тэднийг бөөн бөөнөөрөө дээгүүр нисч, бүрээ чанга дуудаж байгааг сонсож болно.

Сандхилл тогорууг Небраска мужийн Сандхиллс бүс нутгийн нэрээр нэрлэсэн. Энэ газар нь нүүдлийн шувууд, тэр дундаа эдгээр тогоруунууд өвөл, зуншлага хоёрын хоорондох замд олноор цуглардаг чухал зогсоол юм.

Мөн_үзнэ үү: Хоолны хорхой гэж юу вэ, ямар шувууд иддэг вэ? (Хариулсан)

Үүрийг модоор хийж, өвс болон бусад зүйлээр доторлодог. Ойролцоох материал, тэдгээрийг задгай, нойтон бэлчээрт байрлуулна. Тэд үржиж эхлэхээсээ өмнө хэдэн жил хүлээх хандлагатай байдаг (2-7 хооронд), дараа нь насан туршдаа нийлдэг.

8. Өмнөд Кассуари

Өмнөднас бие гүйцсэн чавганц руугаа шилжих хүртлээ цагаан өнгөтэй байдаг. Энэ нь тэднийг эхний жилдээ нэмэлт хамгаалалтаар хангаж, бусад бүлгүүд цагаан дэгдээхэй, дэгдээхэйг илүү хүлээн зөвшөөрч чаддаг.

Энэ шувуу амарч эсвэл нисэх үед урт хүзүүг нь барьж авдаг. S хэлбэрийн байрлалд. Тэд цөөрмөөс нуур хүртэл, намаг намаг хүртэлх усан санд байдаг бөгөөд загас, мэлхий, могой болон бусад жижиг олзыг агнадаг. Бяцхан хөх гахайн урт хүзүү нь олзоо олж харж, жад шиг хошуугаараа амархан хатгах боломжийг олгодог.

10. Цагаан Ibis

Зураг: birdfeederhub.com (West Palm Beach, Florida)
  • Шинжлэх ухааны нэр: Eudocimus albus
  • Хэмжээ: 2,3 фут

Цагаан ибис бол Мексик, Төв Америк, Карибын тэнгис, АНУ-ын булан болон зүүн өмнөд эрэгт амьдардаг шувуу юм. Тэд урт хүзүүтэй, ягаан муруй хушуутай тул шавар, тунадас дахь хоол хүнс хайхад ашигладаг. Тэд 10-15 см-ийн гүний гүехэн усанд агнадаг бөгөөд хоол хүнс нь шавьж, өт, хавч, гүрвэл, эмгэн хумс, хавч болон бусад жижиг амьтдаас бүрддэг.

Цагаан ибис нь өвөрмөц дүр төрхтэй байдаг. танихад хялбар, бүх бие нь цагаан өнгөтэй, далавч нь хар ирмэгтэй. Эдгээр шувууд нь маш нийгэмтэй бөгөөд хооллох, нисэх эсвэл үүрлэх үедээ бараг үргэлж бүлгээрээ олддог. Шөнийн цагаар бүлэг нь өлгийддөгзамаг, хавч хэлбэрт зэрэг хоол идэхийн тулд усны гүнд хүрэх боломжийг олгодог. Ийм урт хөлтэй бол усанд хүрэхийн тулд ижил урт хүзүү хэрэгтэй! Тэд мөн хошуундаа жижиг биетүүдийг уснаас зайлуулах шүүлтүүртэй байдаг.

Эдгээр урт хүзүүт шувуудын өнгийг давсны уусмалд хадгалсан сам хорхой зэрэг амьтдын хооллолтоор олж авсан каротиноид пигментээс олж авдаг.




Stephen Davis
Stephen Davis
Стивен Дэвис бол шувуу ажиглагч, байгальд дуртай нэгэн. Тэрээр хорь гаруй жилийн турш шувуудын зан байдал, амьдрах орчныг судалж байгаа бөгөөд арын хашаандаа шувууны аж ахуй эрхлэх сонирхолтой байдаг. Стивен зэрлэг шувуудыг тэжээж, ажиглах нь зугаатай хобби төдийгүй байгальтай холбогдох, байгаль хамгаалах үйлсэд хувь нэмрээ оруулах чухал арга гэж үздэг. Тэрээр өөрийн мэдлэг, туршлагаасаа "Шувуу тэжээх, шувуучлах зөвлөмж" блогтоо дамжуулан хуваалцдаг бөгөөд хашаандаа шувуудыг татах, төрөл бүрийн зүйлүүдийг таних, зэрлэг ан амьтдад ээлтэй орчин бүрдүүлэх талаар практик зөвлөгөө өгдөг. Стефан шувуу ажигладаггүй үедээ алслагдсан цөл газар явган аялал хийж, буудаллах дуртай.