Костагийн хумин шувуу (эрэгтэй, эмэгчинүүдийн зураг)

Костагийн хумин шувуу (эрэгтэй, эмэгчинүүдийн зураг)
Stephen Davis

Америк тивд 352 төрлийн анир шувуу байдгаас 15 нь АНУ, Канадад байнга тохиолддог. Нэмэлт 9-10 зүйл нь мужуудад хааяа гарч ирэх бөгөөд тэнүүлч гэж тооцогддог. Энэ нийтлэлд бидний авч үзэх зүйл бол Калифорнийн өмнөд хэсэг, Бажа мужид байнга оршин суудаг Костагийн колибри шувуу мөн АНУ-ын баруун өмнөд хэсэг, Мексикийн хооронд цагаачлан амьдардаг амьтан юм. Бид танд энэхүү гайхалтай зүйлийн ойрын болон хувийн зургуудыг үзүүлж, сонирхолтой баримт, мэдээллийг хуваалцах гэж байна. Цагаа дэмий үрэлгүй, сайн зүйл рүү орцгооё!

Костагийн хулхи шувуутай танилцах

Агуулгануух Костагийн хулхи шувууны тойм Гадаад төрх зан байдал Хүрээлэн буй хооллолт Амьдрах орчин Хослох & Нүүдэллэх нүүдэл хамгаалал Энэ шувууг хэрхэн татах вэ Костагийн колибри шувуудын тухай баримт

Костагийн хулхи шувууны тойм

Костагийн хумигч (эрэгтэй)Ютагийн булан.

Хоолны дэглэм

Костагийн хулхи шувууд цэцэг болон жижиг нисдэг шавжны нектарыг хоёуланг нь иддэг. Цөлд байхдаа тэдний зочлох дуртай бут сөөг бол чупароса, окотилло юм. Тэдний зочилдог бусад нектар үйлдвэрлэдэг ургамлуудад өргөст бут, далан, шүрэн шош, цөлийн лаванда, сахал, Нью Мексикийн өргөсөг орно.

Амьдрах орчин

Костаг Соноран цөлийн бутлаг бутлаг, Мохаве цөлийн бутлаг ургамал, Калифорни/Мексикийн эрэг гэх гурван үндсэн төрлөөс олж болно. Тэд үржлийн үеэр Соноран, Мохаве цөлд олддог боловч өсвөр насныхан өөрсдийгөө асрах насанд хүрсэний дараа Костагийн ихэнх хэсэг энэ нутгийг орхиж, хаашаа явах нь тийм ч сайн мэддэггүй. Тэд өндөр өндөрлөг газар руу шилжиж магадгүй юм.

Мөн_үзнэ үү: Улбар шар гэдэстэй 15 шувуу (Зураг)Коста нектар ууж байнабидний дээр дурдсан орооны зан үйлээр дамжуулан эмэгтэй хүнийг татдаг.

Костагийн эмэгчин шувуу үүрээ барьдаг бол эр нь нутаг дэвсгэрээ хамгаалдаг. Ойролцоогоор 5 хоногийн дараа тэрээр аалзны торготой хамт барьсан жижиг навч, холтос, хаг, хөвсгөр ургамлын гаралтай аяга хэлбэртэй үүрийг бий болгоно. Пало верде, чолла, хуайс, төмөр мод зэрэг бут сөөг, модны үүр нь газраас 3-7 фут өндөрт байрладаг.

Эмэгтэй Коста үүрэндээ байнамөн бусад ихэнх төрлөөс арай богино байдаг. Коста голдуу ногоон, саарал өнгөөр ​​бүрхэгдсэн байдаг ч хэрэв та юу хайхаа мэддэг бол эрэгтэй, эмэгтэй хүмүүсийг ялгахад хялбар байдаг.

Эрэгтэй

Костагийн Hummingbirdхүн амын ажиглалтын жагсаалтад ороогүй байна. 1968-2015 оны хооронд удаашралтай буурсан боловч хүн ам 3.4 сая орчим хэвээр байна. Тэдний хамгийн том аюул бол хот байгуулалт, малын бэлчээрт зориулсан цөлийн бутлаг ургамлын амьдрах орчныг цэвэрлэх, мөн цөлийн түймэр юм.

Энэ шувууг хэрхэн татах вэ

Анна (зүүн) болон Коста (баруун) тэжээгчээ хуваалцаж байнаНисдэг үзүүлбэр үзүүлээд шууд харж буй эмэгтэй рүү чиглээд дараа нь түүнийг тойрон хэд хэдэн удаа эргэлдэж, дээшээ нисч, дараа нь том U хэлбэртэй доош шумбаж, өндөр чанга жиргээг гарга. Тэд энэ агаарын дэлгэцийг хэдэн минутын турш үргэлжлүүлж болно. Хэрэв энэ нь мессежийг дамжуулахгүй бол тэд эмэгчингээс хэдхэн инч зайд эргэлдэж, нарны гэрлийг тусгахын тулд нүүрний өдийг нааш цааш сэгсэрнэ. Үүнийг доорх видеоноос үзээрэй.

Эрчүүд нутаг дэвсгэрээ хамгаалж, халдагчдыг хайхдаа ихэвчлэн 3-4 алгана сонгох боломжтой. Алга нь төмөр мод, хуайс эсвэл пало верде зэрэг ургамлын үхсэн мөчрүүд байх хандлагатай байдаг. Гэсэн хэдий ч Коста бусад амьтдын адил түрэмгий биш бөгөөд тэд "зодоондоо" оролцох боловч ихэвчлэн том хулхи шувуунд захирагддаг.

Хүрээ

Коста аль аль нь жилийн турш тодорхой байршилд байхаас гадна ойрын зайн нүүдэл хийдэг. Жилийн турш нэг газар амьдардаг хүн амыг Калифорниа, Бажа Калифорниа (Мексик), Аризонагийн баруун өмнөд хэсэг, Мексикийн баруун хойд хэсэгт орших Соноран цөлд олж болно.

Цагаач хүн ам Мексикийн баруун эрэг дагуу өвөлжиж, хавар үржихийн тулд Соноран цөл рүү аялж, Невадагийн өмнөд хэсэг болон баруун өмнөд цөлийн бүсүүд хүртэл хойд зүгт аялах боломжтой.Борегард бол Францын төрийн зүтгэлтэн, түүхч шувуу судлаач байсан. Коста бол хулин шувууны сорьц цуглуулдаг алдартай хүн байсан.

Мөн_үзнэ үү: Робинстой төстэй 7 шувуу (Зураг)

2. Коста цөлийн ердийн амьдрах орчноос хамаагүй хол зайд аялж чаддаг

Костагийн хулхи шувууд хааяа ердийн тархацаасаа хол зайд аялдаг. Тэднийг Хойд Америкийн баруун хойд хэсэгт, тэр дундаа Номхон далайн баруун хойд хэсэг, Аляска, Бритиш Колумби зэрэг бүс нутгаас олж харсан.

3. Эрчим хүчээ хэмнэхийн тулд Коста хатуу ширүүн байдалд орж болно

Шөнө нь цөлд нэлээд хүйтэн болдог. Эрчим хүчээ хэмнэхийн тулд эдгээр хулин шувууд ичээний уналт шиг бодисын солилцоо удааширсан байдалд ордог. Тэдний хэвийн зүрхний цохилт минутанд 500-900 цохилт байдаг бол зүрхний цохилтын үед Костагийн зүрхний цохилт минутанд ердөө 50 удаа удааширч чаддаг.

Эх сурвалж:

  • Allaboutbirds.org
  • Википедиа
  • У.С. Ойн алба



Stephen Davis
Stephen Davis
Стивен Дэвис бол шувуу ажиглагч, байгальд дуртай нэгэн. Тэрээр хорь гаруй жилийн турш шувуудын зан байдал, амьдрах орчныг судалж байгаа бөгөөд арын хашаандаа шувууны аж ахуй эрхлэх сонирхолтой байдаг. Стивен зэрлэг шувуудыг тэжээж, ажиглах нь зугаатай хобби төдийгүй байгальтай холбогдох, байгаль хамгаалах үйлсэд хувь нэмрээ оруулах чухал арга гэж үздэг. Тэрээр өөрийн мэдлэг, туршлагаасаа "Шувуу тэжээх, шувуучлах зөвлөмж" блогтоо дамжуулан хуваалцдаг бөгөөд хашаандаа шувуудыг татах, төрөл бүрийн зүйлүүдийг таних, зэрлэг ан амьтдад ээлтэй орчин бүрдүүлэх талаар практик зөвлөгөө өгдөг. Стефан шувуу ажигладаггүй үедээ алслагдсан цөл газар явган аялал хийж, буудаллах дуртай.