Голт бор өнгийн булны тухай 14 баримт

Голт бор өнгийн булны тухай 14 баримт
Stephen Davis

Голт бор өнгийн хөхтэй өнхрөх нь нүдийг нь баярлуулдаг. Тэдний хөх, нил ягаан, оюу чавга нь өвс ногоо, ил задгай ойд ялгардаг. Эдгээр чамин шувууд бол шувуу ажиглагчдыг зугаацуулдаг ариал акробатаар чадварлаг анчид юм. Голт бор өнгийн булны тухай 14 баримтыг сурцгаая!

Голт бор өнгийн булангийн тухай 14 баримт

1. Голт бор өнгийн өнхрүүлгийн эх нутаг нь Сахарын цөлөөс өмнөх Африкт байдаг.

Та Хойд Америкт голт бор өнгийн өнгийг харахгүй. Тэдний тархалт Африк тивээр хязгаарлагддаг. Тэд Сахарын цөлөөс өмнө зүгт орших задгай ойд жилийн турш оршин суугчид юм.

Тэд нүүдэллэдэггүй ч борооны болон хуурай улирлын дагуу нутаг дэвсгэрийнхээ дагуу нүүдэллэдэг.

2. Эрэгтэй, эмэгтэй хүмүүсийн өд нь ижил өнгөтэй байдаг.

Эр эм хоёрыг ялгах цорын ганц арга бол хэмжээ юм. Эрэгтэйчүүд эмэгтэйчүүдээс арай том байдаг. Үгүй бол аль аль хүйс нь яг адилхан харагддаг.

Мөн_үзнэ үү: Hummingbirds шавьжийг хэрхэн тэжээх вэ (5 хялбар зөвлөгөө)

Тэд тод ягаан хоолойтой, чидун титэмтэй, оюу хэвлийтэй. Тэдний далавч нь бор өнгөтэй чидун өнгөтэй байж болно. Тэд агаарт хөөрөхдөө араас нь нисдэг сүүлтэй байдаг.

Голт бор хөхтэй Rollerбусад голт бор хөхтэй галзуу эсвэл өлсгөлөн махчин амьтад ч бай халдагчид.

7. Эрэгтэй нь эмэгтэй хүнийг гайхшруулахын тулд stunts хийдэг.

Голт бор өнгийн хөхтэй өнхрөх нь моногам юм. Эрэгтэй нь ханиа ялахын тулд эмэгтэй хүнийг гайхшруулахын тулд акробатын үзүүлбэр үзүүлж, гүйцэтгэдэг.

Тэр хамгийн багадаа 225 фут өндөрт нисч, чанга дуудаж байхдаа доошоо буудаг. Түүний буух нь нэг шингэн хөдөлгөөн биш юм. Үүний оронд энэ нь хэд хэдэн гогцоо, шумбалт юм.

Мөн_үзнэ үү: Улаан сүүлт ба улаан мөрт шонхор (8 ялгаа)

Эр шумбаж дуусаад эм нь хажууд нь өндөр алганд бууна. Хэрэв тэр эмэгтэй хүлээж авбал тэд хамтдаа хосын бүжиг хийдэг. Тэд толгойгоо тэнгэр рүү чиглүүлж, газар руу дохих зуураа дууддаг.

Голт бор өнгийн хөхтэй RollerТэд олзлогдсон, аюул заналхийллээс хол байгаа нөхцөлд дахиад хэдэн жил амьдрах боломжтой.

4. Тэд отолтонд өртдөг махчин амьтад.

Олон махчин шувууд олзоо харах боломжтой газар байрлана. Lilac-breasted галзуу нь ялгаатай биш юм.

Тэд хашааны шон, модны мөчир, эсвэл хагархайн орой дээр суугаад нутаг дэвсгэрийнхээ дээгүүр хардаг. Тэд ил гарсан царцаа, цохыг хараад доош шумбаж, хошуугаараа шүүрэн авдаг.

Хэрэв олз нь тэмцэхэд хангалттай том бол зарим шувууд карьераа бүхэлд нь залгихаас нь өмнө алах гэж газарт цохино.

Голт бор өнгийн хөхтэй Роллер нисэж байна.Сахарын цөлөөс өмнөх Африкт түгээмэл байдаг саванна, өвслөг ойд задгай газар дээгүүр мөлхөж, нисдэг.

Хэдийгээр тэд задгай ландшафтыг илүүд үздэг ч тэд ой модыг үүрлэх, үүрлэх зорилгоор ашигладаг. Зарим шувууд тоншуул, хаан загасны үлдээсэн модны их биений хөндийд үүрээ засдаг.

10. Голт бор өнгийн хөхтэй дугуйнууд хүмүүсээс зайлсхийдэг ч орхигдсон цэцэрлэгт хүрээлэн, замын хажуугаар зочилдог.

Хүний хөгжил нь задгай, зэрлэг орон зайд тохиромжгүй байдаг тул голт бор өнгийн хөхтэй өнхрүүлгийг хот, захын ойролцоо ховорхон хардаг.

Тэдгээр нь газар тариалангийн зарим бүс нутагт байдаг. Түймрийн үеэр шавьж, хулгана, гүрвэлүүд галаас зугтах үед олон хүн тэнд цуглардаг. Голт бор хөхтэй дугуйнууд ер бусын шагналыг далимдуулан тэднийг санамсаргүйгээр барьж авдаг.

11. Зарим нь морин шоргоолжны хөндийн хөндийд үүрээ засдаг.

Үүрлэхдээ модыг ашиглахгүй байхыг сонгодог голт бор хөхтэй бултууд ихэвчлэн морин шоргоолжны овоолго ашигладаг. Тэд өөрсдийн хөндийг ухдаггүй; оронд нь бусад шувуудын хуучин үүрийг дахин ашигладаг.

Термитийн довны хөндийг тоншуул болон бусад хөндийд үүрлэдэг шувууд хийж болно. Энэ нь ихэвчлэн их бие дэх хөндий үүрийг дэмжих хангалттай боловсорсон мод байхгүй үед тохиолддог.

Голт бор хөхтэй Roller шавьж идэж байнашавьж, гүрвэл, жижиг хулгана зэрэгт зориулсан газар. Тэдний дуртай хоол бол царцаа, цох юм.

Шувууд карьераа барьж авахын тулд өндөр цэгээс хүлээж суудаг. Тэд олзоо харж, онгойлгохыг хүлээж, дахин нэг алхам хийхээс нь өмнө хурдан шумбах болно.

13. Эцэг эх нь дэгдээхэйгээ хамт өсгөдөг.

Эдгээр өнгөлөг шувууд ихэвчлэн ганц бие байдаг ч үржлийн үеэр хос болж үрждэг. Тэд жилд 2-4 дэгдээхэйгээ өсгөж, хамтдаа өсгөвөрлөнө.

Дэгдээхэйнүүд дэгдээхэйгээ гаргахдаа арчаагүй байдаг ба ангаахайгаас дөнгөж төл болох хүртэл 19 хоног болдог. Эцэг эх

14. Тэдний дуудлагын чимээ шуугиантай сонсогдоно.

Голт бор өнгийн хөхтэй галзуугийн дуудлага нь ширүүн, шуугиантай "кааа" шиг сонсогддог. Шувууд энэ дуудлагыг бие биетэйгээ харьцахдаа, ялангуяа хосуудын хооронд эсвэл эцэг эх нь дэгдээхэйгээ дуудах үед ашигладаг.

Тэд нутаг дэвсгэрээ хамгаалахдаа маш их дуугардаг бөгөөд аюул заналхийллийг айлгаахын тулд дуудлагыг чанга дуугаар давтах болно. Эрчүүд нутаг дэвсгэрийнхээ төлөө ариал тулаанд оролцдог. Тэд бие биенээ хумсалж, далавчаа агаарт цохино.




Stephen Davis
Stephen Davis
Стивен Дэвис бол шувуу ажиглагч, байгальд дуртай нэгэн. Тэрээр хорь гаруй жилийн турш шувуудын зан байдал, амьдрах орчныг судалж байгаа бөгөөд арын хашаандаа шувууны аж ахуй эрхлэх сонирхолтой байдаг. Стивен зэрлэг шувуудыг тэжээж, ажиглах нь зугаатай хобби төдийгүй байгальтай холбогдох, байгаль хамгаалах үйлсэд хувь нэмрээ оруулах чухал арга гэж үздэг. Тэрээр өөрийн мэдлэг, туршлагаасаа "Шувуу тэжээх, шувуучлах зөвлөмж" блогтоо дамжуулан хуваалцдаг бөгөөд хашаандаа шувуудыг татах, төрөл бүрийн зүйлүүдийг таних, зэрлэг ан амьтдад ээлтэй орчин бүрдүүлэх талаар практик зөвлөгөө өгдөг. Стефан шувуу ажигладаггүй үедээ алслагдсан цөл газар явган аялал хийж, буудаллах дуртай.