Симболизам на сина птица (значења и толкувања)

Симболизам на сина птица (значења и толкувања)
Stephen Davis
здравје
 • плодност и раѓање
 • пораки од Бога
 • нови почетоци
 • вера и надеж
 • Среќа, позитивност

  Веројатно сте слушнале за изреката „сината птица на среќата“ која долго време се гледа во песните и приказните на многу култури. Шармантниот изглед и песната на сините птици се чини дека им носат радост на луѓето каде и да се видат. Затоа, сината птица ќе се појави како потсетник за важноста на радоста и ќе ви понуди чувство на надеж. Можеби ќе ве посетат кога сте во средина на жртвување на сопствената среќа.

  Слика: 272447

  Постојат три вида сини птици кои се наоѓаат во Северна Америка. Источна сина птица, западна сина птица и планинска сина птица. Сите се птици со светли бои со слатки диспозиции и весели песни. Не е изненадување што толку многу симболика се појави околу овие прекрасни птици. Во оваа статија ќе ги разгледаме многуте аспекти на симболизмот на сината птица.

  Се верува дека сините птици симболизираат многу работи, како што се љубовта и надежта. Кога сонувате за сини птици, се вели дека е претставник на радост и просперитет. Многу легенди за домородните Американци вклучуваат приказни за сините птици, за кои се верува дека се знак на среќа.

  Оваа статија ќе го истражи длабинското духовно значење на сините птици во нивната врска со соништата, средбите, митологијата и тетоважи.

  Што симболизира сината птица?

  Сините птици се наоѓаат низ Северна Америка. Луѓето имаат тенденција да мислат дека нивните песни звучат весело, и тие не се сметаат за агресивни птици. Тие се мали и „слатки“, со брилијантна сина боја што не се гледа премногу често кај обичните птици, освен синиот сој. Можеби поради овие причини луѓето имаат тенденција да се насмевнуваат кога ќе ги видат и тие носат чувство на среќа и веселост.

  Исто така види: Направете сами бањи за колибри (5 прекрасни идеи)

  Некои од најчестите работи поврзани со сините птици се:

  • среќа
  • спокојот
  • лојалноста
  • позитивноста
  • раст
  • просперитет
  • добронекои веруваат дека се Божји гласници или духовни водичи.

   Многу култури ги поврзуваат сините птици со плодноста, но тие можат да претставуваат каква било животна транзиција. Ако сонувате за сина птица или имате средба со една, има многу начини да ја толкувате оваа посета, но примарното значење на сината птица може да се сумира во еден збор: среќа. Ако живеете во Северна Америка, можете да привлечете сини птици во вашиот двор и да уживате во нив!

   упорност.

   Плодност

   Во многу култури, се верува дека сината птица ја симболизира плодноста. Можеби тоа е нивен соработник со пролет или гнездење во куќички за птици. Но, ако сте се обидувале да забремените, сината птица може да биде симбол на плодноста и ново бебе на пат.

   Што симболизираат соништата на Bluebird?

   Соништата за сините птици се толкувани од многу култури низ историјата. Еве неколку начини на кои потсмевните птици се толкуваат во соништата денес:

   Соништата со сини птици можат да бидат симболични за духовен раст, така што значењето на сонот може да биде дека сте во процес на прераснување во подлабока врска со Бога . Ако моментално немате вера, сонувањето за сина птица можеби е Божјиот начин да ви каже дека треба дополнително да го развивате духовниот аспект на вашиот живот.

   Сините птици можат да претставуваат и ангели чувари или некој близок кој помина. Сината птица симболизира дека тие чуваат над вас додека поминувате низ тешко време.

   Меѓутоа, соништата за сини птици може да значат и дека ќе добиете многу добри вести или ќе доживеете удар на среќа што во голема мера ќе го подобри вашето ниво на среќа во вашиот живот.

   Многу луѓе веруваат дека сонувањето за сина птица е предиматор за среќа и просперитет што ќе се појават во вашиот живот. Не, ова не мора да значи дека ќе победите на лотарија, туку дека ќе доживеетенешто позитивно, како нова работа или врска.

   Сините птици или нивните пердуви, исто така, може да ви се појават во сон во моменти кога сте соочени со тешка одлука. Ако не сте сигурни дали сте го направиле вистинскиот избор, сината птица може да ви дојде во сон како знак на уверување.

   Ако се справувате со голема болест, сонувањето за сина птица може да симболизира мир и исцелување.

   Симболизам во посети или средби со сини птици

   Сините птици можеби се малку посмели и ќе се појават да ве посетат во вашиот двор наместо да дојдат кај вас во сон. Иако симболиката е иста, пораката е поитна. Кога ќе видите сина птица, тоа обично значи дека ќе заврши периодот на борба и дека ќе доживеете голема среќа во вашиот живот.

   Ако веќе се чувствувате исполнето во вашиот личен и професионален живот , тогаш гледањето сина птица како лета низ вашиот двор може да ви послужи како потсетник да ја ширите среќата на другите. Иако сините птици симболизираат радост, посетата на сината птица не мора да значи дека радоста ќе биде зголемена во вашиот живот. Сината птица можеби се обидува да ви каже дека на некој во вашиот живот му требате да го расположите.

   Како што споменавме претходно, многу култури веруваат дека сината птица претставува плодност, па можеби ќе сакате да започнете да се подготвувате за ново бебе или барем направете тест за бременост доколку ве посети асина птица.

   Ако не очекувате дете, посетата на сината птица може едноставно да значи дека ќе започнете ново поглавје во вашиот живот. Во секој случај, бидете подготвени да направите некои големи промени, но не плашете се да го преземете скокот. Сината птица дојде да ве увери дека сè ќе биде во ред.

   Северија за сините птици

   • Забележувањето на сина птица наутро значи дека треба да се подготвите за неволја
   • Почеток на среќата во животот на една личност
   • Крај на борбите
   • Мртвата сина птица го претставува духот на саканата личност која поминала
   • Ангели чувари кои имаат капацитет да отфрлете ги злите духови во вашиот живот

   Сините птици како духовни животни & засилувач; Тотеми

   Духовните животни и тотемите

   Сините птици се сметаат за духовни животни, а нивната темно сина боја симболизира лојалност, мудрост и вера. Најзначајно е нивното претставување на рајот и задгробниот живот.

   Сината боја, генерално, е поврзана со чувството на мир и хармонија. Ова е соодветно за сината птица, бидејќи мажјаците и женките работат заедно за да го заштитат гнездото и да се грижат за своите потомци.

   Сините птици се тука за да ги потсетат луѓето да му пристапат на животот со скромно срце и да не ги занемаруваат малите благослови во животот. Често се вели дека сините птици ја симболизираат довербата. Ако доживувате борба во вашиот живот, претпазливоста на сината птица треба да ви дадесамодовербата да ги издржите вашите животни искушенија и да ја поседувате истрајноста и истрајноста што се неопходни за да ги поминете тешките времиња.

   Духот на сината птица е исто така охрабрувачки во лицето на борбите. Тоа нè потсетува да истраеме во тешките времиња наместо да се откажуваме.

   Тотем на сина птица

   Ако имате сина птица како тотем, тоа им покажува на другите дека сте доверлива, лојална личност и дека можат да се релаксираат и да се чувствуваат удобно во ваше присуство. Тотемот на сина птица ви дава поттик да преземете акција за да ги постигнете вашите цели и соништа во животот. Бидејќи сините птици остануваат моногамни за време на сезоната на размножување, тотем е симбол на романса, лојалност и моногамија.

   Носителите на тотем од сина птица се многу заштитнички настроени кон своите домови и најблиски, но овој тотем носи огромна одговорност . Тотемот сина птица значи дека треба да им нудите духовно водство на другите и да им помогнете да ги зајакнат своите духовни верувања.

   Оние со тотем на сина птица, исто така, бараат мир и сакаат да бидат миротворци во конфликтите со другите.

   Духовно и културно значење на сините птици

   Сините птици во христијанството

   Во христијанството, сината птица е симбол на бесмртноста и претставник на Светиот Дух. Многу христијани ја перцепираат сината птица како симбол на воскресението на Исус Христос. Сините птици често се сметаат за чувариАнгели кои се испратени од Бог да чуваат над нас.

   Изненадувачки, се тврди дека никој никогаш не видел мртва сина птица, што веројатно го поттикнува верувањето дека сините птици се духовни суштества. Дополнително, познато е дека сините птици им се појавуваат на луѓето непосредно пред нивната смрт, веројатно за да ги придружуваат до задгробниот живот.

   Не грижете се, гледањето сина птица не секогаш значи дека вашиот живот ќе заврши. Се верува дека сините птици се духовни гласници од Бога и често се сметаат за средство за духовно водство. Често, присуството на сина птица означува нов почеток наместо крај.

   Сините птици во културата на домородните Американци

   Американските племиња домородци беа воодушевени од целосната убавина на пердувите на сината птица и ја поврзуваа птицата со кралско семејство и храброст, но многу племиња најдоа уште подлабоко духовно значење во сината птица.

   Исто така види: Како да направите нектар од колибри без зовривање вода (4 чекори)

   На пример, племето Ирокези верува во реинкарнација, способноста на духовите на нивните починати најблиски да живеат во друга форма. Познато е дека многу членови на ова племе ја поврзуваат сината птица со бесмртноста, бидејќи се вели дека овие птици го претставуваат кругот на животот.

   Племињата Чероки и Чипева веруваат дека сините птици се гласници испратени до нив од Создателот на животот да достави информации во врска со опстанокот на племето, додека племето Сенека верува дека присуството насината птица што ја следи смртта на некој близок значи дека духот на таа личност има уште една работа да ви каже пред да продолжи понатаму.

   Митологија и фолклор

   Додека сините птици немаат познато значење на грчки митологијата, Сините птици постојано се спомнуваат и во францускиот и во рускиот фолклор, и овие култури веруваат дека носат позитивна енергија, па дури и се манифестација на среќа.

   Кинеската митологија вели дека сините птици биле божицата Кси Вангму гласниците и погледот на сина птица значеа дека Кси Вангму бил присутен и обезбедувал заштита. Корејците исто така веруваат дека сините птици се Божји гласници и дека птиците ги чуваат луѓето и му кажуваат на Бог што направила личноста. тетоважата е типично симбол на среќа и уште повеќе, вечна среќа. Некои од другите вообичаени значења на тетоважите на сина птица се:

   • Со среќа
   • Рај
   • Ангели чувари
   • Став без грижи
   • Просперитет и среќа
   • Пролет
   • Радост
   • Позитивен дух на оние што поминале

   Дали сините птици се сметаат за добра среќа?

   Сините птици дефинитивно се сметаат за среќни, но скептиците инсистираат дека секој шарм за среќа е предмет на дебата. Секако, ако сонувате сина птица, тоа може многу добро да значи дека ќе доживеете добра среќа и просперитет во вашиот живот.

   Тоапросперитетот може да дојде во форма на финансиски благослов, нов додаток во вашето семејство, крај на борба или полагање на испит на факултет, но бидејќи има многу значења и толкувања на сината птица, навистина е тешко да се каже. Но, да, среќата и среќата се две од главните работи што ги симболизира сината птица.

   Сините птици имаат длабоко духовно значење, така што сината птица може да биде претставник на духовниот развој, а не на личен или професионален раст. Освен добрата среќа, сините птици исто така симболизираат исцелување и добро здравје, така што „среќата“ може да дојде во форма на негативен резултат од тестот или болест која оди во ремисија.

   Додека сигурно би можеле да доживеете добра среќа по сон или средба со сина птица, она што е поважно е надежта, љубовта, мирот и довербата што сината птица им ги дава на оние кои имаат среќа да го поминат нејзиниот пат.

   Завршни мисли

   Ако симболиката на сината птица требаше да се завитка во еден збор, тој збор ќе биде среќа. Секако, се вели дека сините птици носат среќа, помагаат во животните транзиции, па дури и се предвидувачи за ново бебе во семејството, но суштината е дека сините птици им носат радост на оние кои го доживуваат нивното присуство.

   Сините птици симболизираат среќа, љубов, надеж, радост и среќа. Тие имаат силно духовно значење во христијанската религија, домородните американски племиња и
  Stephen Davis
  Stephen Davis
  Стивен Дејвис е страствен набљудувач на птици и ентузијаст на природата. Тој го проучува однесувањето и живеалиштето на птиците повеќе од дваесет години и има особен интерес за птици во двор. Стивен верува дека хранењето и набљудувањето на дивите птици не е само пријатно хоби, туку и важен начин да се поврзете со природата и да придонесете во напорите за зачувување. Своето знаење и искуство го споделува преку неговиот блог, Bird Feeding and Birding Tips, каде нуди практични совети за привлекување птици во вашиот двор, идентификување на различни видови и создавање средина погодна за дивиот свет. Кога Стивен не гледа птици, тој ужива во пешачење и кампување во оддалечените дивини.