Дали вервериците јадат од храна за птици ноќе?

Дали вервериците јадат од храна за птици ноќе?
Stephen Davis
обично е прилично лесно за нив. Всушност, можеби ќе треба да примените неколку тактики за успешно да ги спречите ако не сакате да го јадат вашето семе или слатко.

Дрвените верверички, како и земните верверички, се дневни. Ова е фантастичен начин да се каже дека се активни во текот на дневните часови и дека спијат ноќе.

Исто така види: Кога да се чистат куќичките за птици секоја година (а кога не)

На пример, обичната сива верверица го остава гнездото околу 30 минути пред изгрејсонце и се враќа во гнездото за ноќ околу 30 минути по зајдисонце. Општо земено, повеќето верверички од дрво и земја следат слична шема и ја поминуваат ноќта во своите гнезда.

Дали има ноќни верверички?

Да, постои еден вид верверица што е активна ноќе, летечки верверички! Тие имаат тенденција да бидат почести отколку што луѓето сфаќаат, бидејќи повеќето од нас не се во шумата среде ноќ за да ги видат.

Овие верверички имаат големи очи со одличен ноќен вид. Тие имаат поклопец од кожата на секоја страна од нивното тело што се протега од рака до нога. Со скокање од височина и целосно продолжување на рацете и нозете, овие клапи овозможуваат нивното тело да стане како падобран. Тие можат да лизгаат речиси 300 стапки!

Летечка верверица што ја истражува мојата куќарка за птицисе зголемува во текот на ноќта.

Тие можат да бидат неверојатно паметни и агилни кога се обидуваат да добијат храна. Ракуните можат да ги отворат најтешките контејнери и да допрат до мали простори со своите вешти раце. Ако е можно, ракунот не само што ќе го изеде вашето птичјо семе, туку ќе се обиде да го сруши целиот хранилник и да го повлече.

Јас лично видов ракун како отвора фидер за сует и ја извади целата торта и извади фидер од столбот и го одвлече!

Опосуми

Опосум јаде од храна за птицисует. Затоа, дефинитивно е можно летечките верверички да џвакаат по вашите хранилки за птици ноќе, особено ако живеете во пошумена област> Да! Постојат неколку цицачи вообичаени во урбаните и приградските области кои се надвор во потрага по храна ноќе.

Глувци и засилувач; Стаорци

Висечките столбови на палубата како овие се лесни за качување и премногу блиску до површини од кои може да скокаат. Изолирајте го вашиот фидер колку што е можно повеќе.

Секој што имал храна за птици во својот двор веројатно привлекол верверички. Без разлика дали се под хранилките и ги собираат истурените семиња од земјата, или се качуваат и директно јадат надвор од хранилките, тие речиси секогаш ја наоѓаат храната. Откако ќе ги видите често во текот на денот, можеби ќе се запрашате, дали верверичките јадат од храна за птици ноќе? Ајде да погледнеме што прават верверичките навечер и дали ги напаѓаат вашите хранили додека спиете.

Дали вервериците јадат од храна за птици ноќе?

Не, верверичките се дневни и обично нема да јадат од храна за птици ноќе. Ако гледате верверички како ги посетуваат вашите хранили во текот на денот, мала е веројатноста тие да се вратат да се хранат по стемнување. Но зошто е тоа така?

Дали верверичките се активни ноќе?

Причината зошто верверичките не јадат од храна за птици навечер е затоа што спијат исто како вас! Па...освен ако не сте ноќна був.

Исто така види: Кој е најдобриот тип на храна за птици за кардиналите?

Кога мислиме на верверички кои јадат од хранилки, обично размислуваме за верверички од дрво. Сивите верверички, црвените верверички и лисичките верверички се најчести.

Верверичките од дрво живеат на дрвјата и се експерти и се качуваат, скокаат, висат и фаќаат. Ако некогаш сте ги виделе како трчаат и скокаат со полна брзина од екстремитет на дрво до екстремитет на дрво, знаете колку се пргави и акробатски.

Ова значи качување на столбови и влегување во хранилкисканки дефинитивно може да бидат виновниците кои јадат семиња.

Заклучок

Типовите на верверички што сте навикнати да ги гледате кај вашите хранили за птици во текот на денот обично не јадат од вашите хранилки ноќе. Дрвените верверички и земјените верверички се дневни како нас и ноќите ги поминуваат спиејќи во гнездата / дувлата. Сепак, постојат неколку ноќни цицачи кои ги посетуваат дворовите како што се глувци, стаорци, ракуни, опосуми и сканки. Сите овие цицачи ќе ги јадат повеќето видови птичји семиња и слатки. Значи, ако откриете дека вашите колибри се празнат преку ноќ или дури и се оштетени во текот на ноќните часови, поверојатно е дека тоа е еден од овие ноќни цицачи, а не верверица од дрво.
Stephen Davis
Stephen Davis
Стивен Дејвис е страствен набљудувач на птици и ентузијаст на природата. Тој го проучува однесувањето и живеалиштето на птиците повеќе од дваесет години и има особен интерес за птици во двор. Стивен верува дека хранењето и набљудувањето на дивите птици не е само пријатно хоби, туку и важен начин да се поврзете со природата и да придонесете во напорите за зачувување. Своето знаење и искуство го споделува преку неговиот блог, Bird Feeding and Birding Tips, каде нуди практични совети за привлекување птици во вашиот двор, идентификување на различни видови и создавање средина погодна за дивиот свет. Кога Стивен не гледа птици, тој ужива во пешачење и кампување во оддалечените дивини.