Бувови од Пенсилванија (8-те главни видови)

Бувови од Пенсилванија (8-те главни видови)
Stephen Davis
отворени полиња, пасишта и мочуришта, слушајќи го пленот што брза долу. Всушност, се смета дека тие имаат најдобра способност од кое било животно да го лоцираат пленот само со звук! Тие ќе се гнездат во кутии со бувови изградени со соодветна големина. Тие можат да се најдат во текот на целата година низ поголемиот дел од државата Пенсилванија.

За повеќе интересни факти, направивме цела статија за Бувовите во шталата овде.

Исто така види: 27 видови птици кои започнуваат со W (слики)

2. Eastern Screech owl

фото од: Shravans14во зима, иако снежните бувови стануваат сè почести во јужните држави.

Дознајте повеќе за ируптивната миграција на Snowy Owl.

5. Забранет був

Забранет був (Слика: birdfeederhub)

Научно име : Strix varia

должина : 16,9 -19,7 инчи

Тежина : 16,6-37,0 oz

Распон на крилјата : 39,0-43,3 ин

Големиот решеткан був може може да се најде во текот на целата година во Пенсилванија. Тие не мигрираат, а всушност, штом ќе воспостават територија, нема тенденција да залутаат далеку. Тие имаат тркалезна глава со сиво кружно лице, бели гради со долги кафени ленти и кафеав и бел шарен грб.

Најверојатно ќе бидете предупредени за нивното присуство со нивниот карактеристичен звучен повик што го носи далеку низ шумата, често се опишува како звучи како „кој готви за тебе? кој готви за сите вас?“. За време на додворувањето, парните парови можат да изведат хор од бизарни звучни клукања, пукања, кали и жубори наречени газење.

6. Був со долги уши

Слика: Инсубријапрамени што се креваат од главата. Тие, исто така, произведуваат класичен звук на „буцкање“ што често се користи на телевизија за прикажување на мирни ноќи во шумата.

Нивната големина и жестокост им дозволуваат на големите рогови бувови да го следат речиси секој плен од глодари и жаби до соколи и други грабувачи. Нивните канџи можат да вложат 28 килограми сила за да го скршат 'рбетот на нивниот плен. Пронајдени во текот на целата година во ПС, овие бувови може да користат и кутија за бувови во дворот. Тие се едни од најраспространетите бувови во САД и се наоѓаат во секоја држава, освен на Хаваи.

Погледнете ја нашата статија за големите рогови бувови овде за повеќе забавни факти.

4. Снежен був

Слика: Главопердуви долж центарот на нивното лице. Се верува дека тие не градат свои гнезда, туку повторно користат гнезда изградени од други птици како што се врани, гаврани, јастреби и страчки. . Можете да ги слушнете нивните долги, ниски бумки ноќе во пролет и лето во различни шуми и шуми.

7. Був со кратки уши

Слика: Американска риба & засилувач; Служба за диви животни

Пенсилванија е дом на широк спектар на птици грабливки, вклучително и бувови. Државата има многу различни живеалишта кои можат да ја поддржат оваа разновидност на бувови. Така, во оваа статија која зборуваме за бувовите од Пенсилванија.

Постојат 8 видови на бувови пронајдени во PA. Подолу ви даваме преглед на секој од нив заедно со слика, некои забележителни информации и неколку факти, вклучително и кога и каде може да видите еден во PA.

Ајде да ги погледнеме бувовите од Пенсилванија!

8-те видови на бувови во Пенсилванија

8-те видови на бувови пронајдени во државата Пенсилванија се : Був од штала, источен був, був со рогови, снежен був, решеткан був, северен був со пила, був со долги уши и був со кратки уши. . Какви било видувања на овие видови во државата се ретки и не ги квалификуваат како жители.

1. Був од штала

Научно име : Тито алба

Должина : 12,6- 15,8 во

Тежина : 14,1-24,7 oz

Распон на крилјата : 39,4-49,2 во

Бавските бувови имаат многу различни изглед, со бело лице во облик на срце и црни очи. Сакаат да се гнездат во плевни и силоси, па оттука и нивното име, но и во густи дрвја и шуплини.

По стемнување летаат нисковидувањата се ретки. Во текот на денот, овие мали бувови се чуваат во густи четинари, држејќи се добро скриени. Нивната главна основна исхрана се глувците, особено елените. Тешко е да се проучи нивната миграција бидејќи е толку тешко да се најдат, но истражувачите сега знаат дека можат да летаат на долги растојанија над вода како што се Големите езера.

Додека е пронајден низ целата држава, Северна Сау-Вет Бувовите се жители во текот на целата година во поголемиот дел од северна Пенсилванија и зимски жители во јужните делови на ПС. Нивниот повик кој звучи како „премногу премногу“, најчесто се слуша од јануари до мај. Слушајте го ноќе и во густите шуми каде што често живеат.

Можеби ви се допаѓа и:

Исто така види: Најдобри снабдувачи на прозорци (топ 4 во 2023 година)
  • Јастребите во Пенсилванија
  • Јастребите во Њујорк
  • Соколите во Њујорк
  • Орлите во Њујорк
  • Грабливи птици во Конектикат
  • Птици грабливки во Масачусетс

Сакате да ги зголемите шансите да забележите еден од овие грабливци?

Размислете за некои двогледи или опсег за забележување!

5-те најдобри двогледи за набљудување птици

5-те најдобри места за набљудување
Stephen Davis
Stephen Davis
Стивен Дејвис е страствен набљудувач на птици и ентузијаст на природата. Тој го проучува однесувањето и живеалиштето на птиците повеќе од дваесет години и има особен интерес за птици во двор. Стивен верува дека хранењето и набљудувањето на дивите птици не е само пријатно хоби, туку и важен начин да се поврзете со природата и да придонесете во напорите за зачувување. Своето знаење и искуство го споделува преку неговиот блог, Bird Feeding and Birding Tips, каде нуди практични совети за привлекување птици во вашиот двор, идентификување на различни видови и создавање средина погодна за дивиот свет. Кога Стивен не гледа птици, тој ужива во пешачење и кампување во оддалечените дивини.