8 птици слични на северните кардинали

8 птици слични на северните кардинали
Stephen Davis
овие муваџии навистина имаат некои заеднички навики со кардиналите. Мажјаците од двата вида ќе седат на отворени костуми за да пеат и претпочитаат живеалишта во близина на изобилни извори на вода.

3. Скарлет Танагер

извор: Кели Колган Азар

Разделете ги гледајќи ја нивната боја и околината во која ги гледате. Женските кардинали се светло циметно-кафеави со портокалов клун, додека Пирулоксиите се сиви и имаат жолт клун. Кардиналите претпочитаат шумски шумски области, додека Пирулоксија сака суви грмушки.

Во однесувањето, пирулоксиите се разликуваат од нивните кардинални братучеди. Тие се повеќе здружени и социјални, се собираат во групи до илјада. Кардиналите претпочитаат помали јата до 25 птици. И машките и женските северни кардинали пеат, но женката Пирулоксија е генерално тивка.

2. Vermillion Flycatcher

Vermillion Flycatcherтука завршуваат сличностите.

Мажјаците Phainopeplas се целосно црни од сметка до опашка, додека женките се повеќе средно сиви. Повеќето имаат црвено око, за разлика од црното око на кардиналот. Нивните клунови се помали од кардиналите, бидејќи јадат овошје, а не семиња, и не им треба толку многу енергија за да се пробие во овошје како што е потребно за трупот на семето.

Забележете го Фаинопеплас на југозапад. Тие ги прават своите домови во области каде што можат да јадат бобинки и друго овошје. Населението е забележано во насади со дабови и јаболки во Аризона и Калифорнија.

Можеби нема да можете да привлечете Phainopeplas во вашиот двор освен ако немате висока концентрација на имела, поради што овие птици сакаат да јадат бобинки. Дури и водните карактеристики нема да ги привлечат; овие птици поголемиот дел од својата хидратација ја добиваат од нивната исхрана.

5. Црвен крст

Red-Crossbill (машки)

Убавите бои и песни на северните кардинали се омилени за многумина во источниот дел на Соединетите држави. Во оваа статија ќе испитаме осум птици од целата земја кои се слични на кардиналите, без разлика дали се во боја или однесување.

Исто така види: Најдобри хранилки за птици за апартмани и станови

8 птици слични на северните кардинали

Исто така види: Како да ги држите мачките подалеку од храна за птици

Научно име: Cardinalis cardinalis

Северниот кардинал е добро позната и лесно препознатлива птица. Мажјаците можат да се пофалат со карактеристични црвени пердуви и светло-црвен гребен на челото. Имаат црна маска околу светло портокалов клун.

Женките се посуптилно обоени. Нејзината маска е бледа и сива, но нејзиниот клун е сè уште светло портокалов. Нејзините пердуви се кафеаво кафени, обоени со црвена боја на гребенот, крилјата и опашката.

Северните кардинали живеат во шуми и отворени шуми источно од Карпестите планини. Тие навлегуваат на југозапад, стигнувајќи до јужна Аризона и Ново Мексико. Населението дури живее во полу-тропска и тропска клима на Флорида и Мексико. Кардиналите релативно лесно се привлекуваат во дворовите со хранилки за семки од сончоглед.

1. Пирулоксија

Пустински кардиналПланините, северозападниот дел на Пацификот и поголемиот дел од јужна Канада.

6. Тафтуван глувче

Слика: Џек Булмерниз целиот континентален Соединетите Американски Држави. Се размножуваат на север и зима на југ. Сепак, нема да ги најдете кај хранителите на птици, бидејќи тие главно јадат овошје и бобинки.

8. Летен Танагер

Слика: Роналд ПлетStephen Davis
Stephen Davis
Стивен Дејвис е страствен набљудувач на птици и ентузијаст на природата. Тој го проучува однесувањето и живеалиштето на птиците повеќе од дваесет години и има особен интерес за птици во двор. Стивен верува дека хранењето и набљудувањето на дивите птици не е само пријатно хоби, туку и важен начин да се поврзете со природата и да придонесете во напорите за зачувување. Своето знаење и искуство го споделува преку неговиот блог, Bird Feeding and Birding Tips, каде нуди практични совети за привлекување птици во вашиот двор, идентификување на различни видови и создавање средина погодна за дивиот свет. Кога Стивен не гледа птици, тој ужива во пешачење и кампување во оддалечените дивини.