7 птици слични на Робините (слики)

7 птици слични на Робините (слики)
Stephen Davis
на Американецот Робин, но неговата црна глава и грб се многу потемни од сивата боја на робинот. Клунот му е црн, а не златно жолт на робинот.

За разлика од американските робинки, каде мажјакот и женката изгледаат исто, само машкиот Orchard Oriole е портокалова и црна. Женката е жолто-зелена со мрачно сиви крилја.

Забележете овоштарник во текот на пролетните и летните месеци кога се размножуваат во источниот и средниот запад на САД. Тие нема да се дружат на земја како робинките. Наместо тоа, ќе ги слушнете како бараат инсекти по дрвјата.

5. Пустиник дрозд

слика: Беки Мацубара& засилувач; Криси Мекларениме: Sitta canadensis

И американскиот Робин и Црвенокосиот Nuthatch имаат слична боја. Имаат црвеникави гради и сив грб. И покрај тоа, сличностите прилично завршуваат тука.

Исто така види: 12 птици со шарени клунови (информации и слики)

Црвено-гради Nuthatch е многу помал од робин. Понатаму, нејзината глава е шарена бела и црна, со црн клун, наместо жолтиот на робинот. Оваа птица претпочита да се движи по дрвјата и ретко поминува време на земја, за разлика од Робин. Всушност, тие често се држат до стеблата на дрвјата и се држат наопаку додека се движат низ шумската подлога!

Побарајте оревчиња со црвени гради низ долните 48 и во Алјаска. Тие се единствената птица пејачка која со глава се качува по дрвјата.

2. Разновиден дрозд

Различен дроздхитинозни егзоскелети, како скакулци и бубачки.

Разновидниот дрозд е сосема различен опсег од американскиот Робин. Поголемиот дел од населението живее во иглолисни шуми на брегот на Тихиот Океан. Зимуваат во Калифорнија, а потоа се преселуваат во Канада и Алјаска во текот на летото.

3. Eastern Towhee

Научно име: Pipilo erythrophthalmus

Исто така види: Симболизам на сина птица (значења и толкувања)

The Eastern Towhee има приближно иста големина како и Американецот Робин, а мажјакот дели слична боја. Иако нивните необични страни се слични на стомакот на робинката, тие не се протегаат до крај. Така, нивниот бел стомак е добар знак за да ги разликуваат, како и нивното црвено око, црн клун и фактот дека црното на главата се протега надолу на градите.

Eastern Towhees се наоѓаат само во источниот дел на Соединетите Држави, каде што живеат во чисти живеалишта помеѓу отворени шуми и земјоделски полиња. Тие добро се прилагодуваат на приградските области и ги користат предностите на грмушките за да се скријат и гнездат. Привлечете ги во вашиот двор со птичји семиња попрскани по работ на грмушката. Како робинки, тие претпочитаат да бараат храна на земја.

4. Orchard Oriole

Orchard Oriole (машки)

Во Соединетите Држави, неколку птици се сеприсутни како американскиот Робин. Оваа птица песнопојка што јаде инсекти, скока на земја и утро чврчоре, често се смета за предвесник на пролетта. Сепак, лесно е да се помешаат другите птици за тоа поради нивните слични бои и форма. Оваа статија разгледува седум птици во Северна Америка кои се слични на робините.

7 птици слични на Робините

Прво, ајде да научиме малку за главниот лик на оваа статија, Американецот Робин.

Американски Робин

Научно име: Turdus migratorius

Американец Робин е вид на дрозд, голема птица пејачка позната по тоа што се појавува на почетокот на пролетта. Јаде првенствено инсекти и ги фаворизира меките безрбетници како црви и грмушки. Тие можат да се најдат низ Америка во пониските 48 држави.

Робините често ги посетуваат приградските и руралните области. Имаат вкус за инсекти, па ретко доаѓаат до колибри. Ако сакате да ги привлечете во вашиот двор, размислете да инсталирате извор на вода. Бањата за птици или плиткиот поток ќе им овозможат на робините безбедни места за капење.

Ако живеете во област со значителен раст на зеленило, можеби ќе имате доволно среќа да забележите парен пар кој се гнезди во близина. Женката обично снесува 3-4 светло сини јајца во мало гнездо сместено во внатрешноста на грмушка или вилушка од дрво.

1. Црвено-гради Nuthatch

Наученслична големина и имаат слична боја. Сепак, само машкиот Spotted Towhee изгледа како робин. Женката е мрачно сиво-кафеава.

Тие се инсективојади како робинките, но претпочитаат да јадат „покрцкави“ инсекти: скакулци, штурци и бубачки. Во зима, тие ќе бараат желади околу основата на дабовите дрвја. Можеби ќе можете да ги привлечете во вашиот двор со попрскување птичји семиња на земјата околу колибри.

Забележаните Towhees живеат во западниот дел на САД. Тие се жители на Пацифичкиот брег и Карпестите Планини преку целата година. Едно население ги поминува пролетта и летото во Ајдахо и Монтана.
Stephen Davis
Stephen Davis
Стивен Дејвис е страствен набљудувач на птици и ентузијаст на природата. Тој го проучува однесувањето и живеалиштето на птиците повеќе од дваесет години и има особен интерес за птици во двор. Стивен верува дека хранењето и набљудувањето на дивите птици не е само пријатно хоби, туку и важен начин да се поврзете со природата и да придонесете во напорите за зачувување. Своето знаење и искуство го споделува преку неговиот блог, Bird Feeding and Birding Tips, каде нуди практични совети за привлекување птици во вашиот двор, идентификување на различни видови и создавање средина погодна за дивиот свет. Кога Стивен не гледа птици, тој ужива во пешачење и кампување во оддалечените дивини.