20 птици со жолт стомак (слики)

20 птици со жолт стомак (слики)
Stephen Davis
2,0
 • Должина : 6,7-8,3 во
 • Тежина : 0,9-1,4 oz
 • Распон на крилата : 13,4 во

Овој голем член на фамилијата на мушички мигрира во источната половина на САД за да се размножува. Тие се со големина на робин, со топло кафеав грб, сиво лице и жолт стомак. Врвот на нивната глава не е многу висок, но им дава на главата малку квадратен изглед.

Големите ловци со гребени поминуваат многу од своето време високо во близина на врвовите на дрвјата, така што може да биде тешко да се забележат, но ако се запознаете со нивната песна и повици, може да сфатите дека често ги слушате. Слушајте ги во парковите, шумите, терените за голф и пошумените населби.

20. Prairie Warbler

слика за фотографија: Чарлс Џеј Шарппошумените области, особено отворените платформи кои обезбедуваат семиња, можат да ги привлечат во нивниот опсег.

Овие северни птици може да се најдат во текот на целата година низ Канада, северозападниот дел на Пацификот и северна Нова Англија. Тие се сметаат за „неправилни мигранти“, повремено се движат појужно во Соединетите држави во текот на зимите каде што снабдувањето со зимзелени конуси е помало и тие треба да најдат повеќе храна.

Исто така види: 12 птици со долги вратови (со фотографии)

9. Audubon's Oriole

Audubon's Orioleмашкото пее, женката често ќе одговори, дури и ако седи на своето гнездо. Женките се маслинесто-жолти насекаде со сивкав грб и крилја.

Ако живеете на југозапад, можно е да видите ориол на Скот кој бара инсекти и бобинки меѓу јука и смрека присутни во областа . Овој ориол се потпира особено на јука за нејзината храна и гнездо влакна. Побарајте ги во текот на летото во делови од Калифорнија, Јута, Аризона, Ново Мексико и Тексас.

18. Помала златна репка

Слика: Алан Шмиерер
 • Должина : 3,5-4,3 инчи
 • Тежина : 0,3-0,4 мл
 • Распон на крилјата : 5,9-7,9 во

Мажјакот Мала златна репка има црна капа, жолто долниот дел од телото и бели дамки на темните крилја, како на сликата погоре. Исто така, постои уште една варијација на перја која може да биде присутна во Калифорнија, каде што може да изгледаат темно сјајно црно по целата глава и грбот. Женките се жолти долу со помаслинесто боја на главата и грбот. Честопати ќе ги видите овие шипки во мешано јато со други златни шипки, домашни шипки и врапчиња.

Малата златна репка може да се најде во текот на целата година низ поголемиот дел од Калифорнија и јужна Аризона и се движи само малку на север во другите југозападни држави за време на сезоната на размножување.

19. Голем ловец со гребен

Голем ловец со гребенKiskadeeОдлично Kiskadeeгнезда!

16. Источен / Западен Медовларк

Источен Медодоларк

Во оваа статија ги разгледуваме птиците кои имаат една заедничка работа, жолти стомаци! Жолтата боја е прилично честа боја во пердувите на птиците, а жолтите стомаци се наоѓаат прилично често кај видовите како што се чорбаџиите и мушичките. Подолу составивме листа од 20 видови птици со жолт стомак.

20 птици со жолт стомак

1. Жолтостомачен сапсукер

Жолтостомачен сапсукер (маж)столбови, далноводи, столбови за комунални услуги, дрвја и грмушки.

4. Cedar Waxwing

Cedar Waxwingлицето е забележливо по нивните бели прстени за очи поврзани со бела лента низ челото како наочари и бела лента „мустаќи“. Нивниот долен стомак е бел, додека горниот дел од стомакот, градите и грлото се светло жолти. Машките разговори со жолти гради се одлични пејачи и можат да произведат голем број на звуци и песни.

Разговорите со жолти гради се широко распространети низ САД за време на пролетната и летната сезона на размножување. Сепак, тешко е да се најдат, бидејќи нивното преферирано живеалиште е густите грмушки каде што можат да останат скриени. Внатре во овие грмушки тие јадат инсекти што ги извлекуваат од вегетацијата, како и бобинки. За време на екот на сезоната на парење, мажјаците ќе излезат од сенките и ќе пеат од изложена седала.

8. Вечерен Гросбек

Вечерен Гросбек (женско лево, машко десно)портокалов клун. Нивните крилја и опашка се црни со различни нивоа на бели шипки. Мажјаците имаат црна капа на врвот на главата. Меѓутоа, подоцна во сезоната, како подготовка за зимата, тие ќе се расветлат и нивната светла жолта боја избледува до поматен кафеав или маслинесто тон. Дури и нивниот портокалов клун станува темен. Но, можете да ги препознаете во секое време од годината по црното на нивните крилја и нивните клунови слични на сипка.

Американските златници се жители во текот на целата година во поголемиот дел од источните и северозападните делови на САД. Во остатокот од земјата тие можеби се зимски посетители. Златофиките ќе јадат чипс од сончоглед, но ги сакаат хранителите на трн. Внесувачот на трн е еден од вашите најдобри облози да ги привлечете.

14. Williamson’s Sapsucker

Williamson’s Sapsucker (возрасен маж)нема црна маска, а нивната жолта можеби не е толку светла. Сакаат четкасти полиња и области околу вода, како што се мочуриштата и мочуриштата.

За поголемиот дел од САД, тие ја поминуваат само сезоната на парење овде, а потоа мигрираат јужно од границата до зима во Мексико. Во областите на крајбрежната Калифорнија и југоисточниот дел на САД тие може да останат во текот на целата година.

6. Протонотарно шило

Слика: 272447прилепени за страните на дрвјата, може да биде доста тешко да се забележи нивниот жолт стомак притиснат на кората.

Невообичаено во дворовите, пиперките на Вилијамсон првенствено се наоѓаат во планинските шуми. Тие легнуваат во природни или ископани шуплини и претпочитаат гнездење на поголеми, постари дрвја. Сапсусите на Вилијамсон се наоѓаат само во одредени џебови на живеалиште во државите на западот на САД, некои остануваат во текот на целата година, но повеќето патуваат во Мексико во зима.

15. Nashville Warbler

 • Должина: 4,3-5,1 во
 • Тежина: 0,2-0,5 oz
 • Распон на крилјата: 6,7-7,9 во

Поголемиот дел од перјата на чорбаџиите од Нешвил е живописна жолта боја, освен нивната глава која е бледо сива. Имаат бели кругови околу очите. Женките се доста слични на мажјаците, но не толку живи. Врз основа на нивното име, можеби мислите дека тие се вообичаени во Тенеси, но тие всушност минуваат низ државата само за време на миграцијата. Тие за прв пат биле забележани и официјално признати во Нешвил во 1811 година, на кој начин го добиле своето име. Сепак, тие се држат за да се размножуваат во лето само на североисток и северозапад. Тие сакаат четкасти, полуотворени живеалишта и се удобни во шумите кои повторно растат. Интересно е тоа што овие чорбаџии се видени како користат пердуви во своитеголемина и бели дамки на нивната опашка.

женките со качулка имаат светло жолт стомак и зеленикаво-жолт грб. Мажјаците имаат црна глава со голем жолт дел околу очите. Замислете жолта птица која повлече ски-маска над главата. Женските глави се претежно жолти, а некои може да покажат малку затемнување на круната. Секој мажјак пее малку поинаква песна и може да ја препознае песната на соседните мажјаци и по звук и по локација. Истражувачите претпоставуваат дека ова може да им помогне да избегнат расправии за територија.

Тие не ги посетуваат хранителите на птици, но сепак може да ги забележите како застануваат во вашиот двор за време на нивната пролетна или есенска миграција. Тие патуваат од нивните места за презимување долж источниот брег на Мексико, Централна Америка и Карибите, до нивните места за размножување во источниот дел на САД, од средно-атлантските држави до Мексиканскиот залив.

11. Западен Танагер

Машки Западен Танагер / Слика: USDA NRCS Монтана
 • Должина : 6,3-7,5 во
 • Тежина : 0,8 -1,3 мл

Тешко е да се згреши машки вестерн танагер. Имаат светло портокалово лице, а до црните крилја се истакнуваат светло жолтиот стомак, градите и грбот. Женките обично се поматни по боја и може да изгледаат повеќе како маслинесто жолто со сиви крилја, а на лицето немаат портокалова боја. Тие се вообичаени во шумите, особено меѓу иглолисни шуми, јадејќи претежно инсекти кои внимателно ги откинуваат од зеленилото воврвовите на дрвјата.

Во текот на есента и зимата јадат многу овошје. Може да се обидете да ги привлечете во вашиот двор со ставање свежи портокали, па дури и повремено може да посетуваат хранител за колибри. Западниот танагер зимува во Мексико, а потоа мигрира на север за да летува во западните делови на САД, Британска Колумбија и Алберта.

12. Yellow Warbler

Слика: birdfeederhub.com
 • Должина : 4,7-5,1 in
 • Тежина : 0,3-0,4 oz
 • Распон на крилјата : 6,3-7,9 во

Примерно именуван, жолтиот чорбаџија е жолт не само на нивниот стомак, туку и насекаде. Нивните гради и глава имаат тенденција да бидат посветли, додека грбот може да биде повеќе од потемна, маслинесто жолта боја. Мажјаците имаат црвеникаво-кафеави шари на градите. Нивното претпочитано живеалиште се грмушките и малите дрвја во близина на мочуриштата или потоци.

Тие се вообичаени шипки низ поголемиот дел од Соединетите Држави во текот на пролетта и летото, со исклучок на далечните јужни држави каде што само минуваат за време на миграцијата . Жолтите чварки се сметаат за едни од најчесто слушаните чварки, затоа чувајте ги ушите отворени во текот на пролетта додека шетате покрај потоци или влажни шуми.

13. Американски Goldfinch

Исто така види: 22 интересни факти за потсмевните птици
 • должина : 4,3-5,1 in
 • Тежина : 0,4-0,7 oz
 • Распон на крилјата : 7,5-8,7 во

Во текот на пролетниот период на размножување, американските златни финки имаат главно светло жолто тело и
Stephen Davis
Stephen Davis
Стивен Дејвис е страствен набљудувач на птици и ентузијаст на природата. Тој го проучува однесувањето и живеалиштето на птиците повеќе од дваесет години и има особен интерес за птици во двор. Стивен верува дека хранењето и набљудувањето на дивите птици не е само пријатно хоби, туку и важен начин да се поврзете со природата и да придонесете во напорите за зачувување. Своето знаење и искуство го споделува преку неговиот блог, Bird Feeding and Birding Tips, каде нуди практични совети за привлекување птици во вашиот двор, идентификување на различни видови и создавање средина погодна за дивиот свет. Кога Стивен не гледа птици, тој ужива во пешачење и кампување во оддалечените дивини.