19 уникатни птици кои започнуваат со V (слики)

19 уникатни птици кои започнуваат со V (слики)
Stephen Davis
огради.

'Pyrocephalus', родот Vermillion Flycatcher's, значи „огнена глава.“ Вермилионите мувачки се вообичаени во поголемиот дел од Јужна Америка и југозападниот дел на САД.

5. Virginia Rail

слика: Беки Мацубара

Од фаќачи за муви до колибри, подолу е листа на првенствено северноамерикански птици кои имаат една заедничка работа. Сите овие птици почнуваат со буквата V.

Уживајте!

Птици кои започнуваат со V

Птици кои почнуваат со буква Vкријат видови 1. Вердин 2 Многу 3. Разновиден дрозд 4. Вермилион Flycatcher 5. Вирџинија шина 6. Променлива сончева птица 7. Разнобојна самовила-врен 8. Вокс Свифт 9. Кадифе скутер 10. Венецуелски цветник 11. Verreaux's Eagle.13 14. Вулкан Јунко 15. Виолетова кукавица 16. Разновидност 17. Виолетово-зелена ластовичка 18. Вечерна врапче 19. Орел був на Веро

1. Вердин

Верденима светли црвеникаво-кафени нијанси насекаде, бушава града и бел стомак. Најчесто се наоѓаат во повлажни области. Во вечерните часови, мажјакот пее слатка, етерична, надолна песна што се крева. И двата пола се тивки и срамежливи.

Вири е најмалку забележан од сите американски дрозд, но сепак е и најлесно препознатлив. Овој вид живее во јужна Канада преку северна Грузија. Ги поминува своите зими во централен Бразил.

Исто така види: 22 видови птици кои започнуваат со буквата L (слики)

3. Разновиден дрозд

Научно име: Ixoreus naevius

Прекрасен дрозд со смело шаблони и светли шари што е смело шарен. Мажјаците имаат неверојатна мешавина од сино-сива, портокалова и црна боја. Разновидниот дрозд се јавува во Алјаска, Јукон и западниот дел од северозападните територии јужно до Орегон, Калифорнија, Ајдахо и Монтана.

Тие се размножуваат во зрели влажни шуми на северозападниот дел на Пацификот и се наоѓаат во низа на шуми со плодни растенија во зима. Разновидниот дрозд е агресивен вид и малтретира други видови на птици кои се хранат.Tachycineta thalassina

Виолетово-зелените ластовички може да се најдат низ западна Северна и Централна Америка, зимувајќи во Мексико и Централна Америка и доаѓаат во САД и Канада за време на сезоната на размножување. Како и другите ластовички, нивната специјалност е воздушна акробација, вртење и нуркање над водни тела фаќајќи инсекти во воздухот. Тие се целосно бели на образите, грлото и градите, со метални виолетово-зелени крилја кои понекогаш може да изгледаат кафени при одредено осветлување.

18. Вечерна врапче

Вечерна врапчемалку надолна крива која завршува со кука на врвот. Оваа сметка дава поим за нивното име, бидејќи тие го користат за да ја пробијат основата на цвеќето за да дојдат до нектарот во цветот. Поинаков метод од многу други птици кои пијат нектар, кои едноставно имаат долги сметки, потоа може да се залепат во цветот.

11. Verreaux's Eagle

Verreaux's Eagleможе да биде и портокалова или бела. Женките и мажјаците што не се размножуваат не се толку шарени, имаат досадна маслинка и жолта перја.

Нивната подолга сметка има надолна крива за да им помогне да стигнат до цвеќињата за нектар. Сончевите птици имаат висока стапка на метаболизам и бараат постојан проток на гориво од нивната исхрана.

7. Разновидна самовила-врна

Разнобојна самовиланивното време во воздухот, фаќајќи летечки инсекти во лет.

Бидејќи се потпира на големи, издлабени дрвја како места за гнездење, видот стана оскуден откако старите шуми што некогаш доминираа на северозапад беа избришани. Тие понекогаш може да се гнездат во оџаците. Во некои гнезда, неколку возрасни лица кои не се родители можат да им помогнат на родителите да ги хранат гнездата, како што е згрижување на птици.

Исто така види: 22 забавни факти за Blue Jays

9. Velvet Scoter

Velvet Scoterпонекогаш велат дека изгледаат малку „зло“ поради нивните препознатливи жолти очи поставени во црна маска. Но, овие мали врапчиња не можат да ви наштетат и се прилично тивки и добро расположени птици.

15. Виолетова кукавица

Виолетова кукавицамаслиново-жолт комбинезон со кафеави крилја. И двата вида имаат црвени очи.

Овие ткајачи користат треви и лисни ленти за да ги изградат своите затворени гнезда слични на џебови, кои се обесени од гранка од дрво. Тие се колонијални одгледувачи, што значи дека ќе се гнездат во групи и многу гнезда може да висат од истото дрво.

13. Колибри со виолетова капа

Колибри со виолетова капаниз субсахарска Африка, а е познат и како млечен орел був или џиновски орел був. Таа е најголемата був во Африка, со должина од нешто повеќе од два метри. Нивните пердуви се главно различни нијанси на сива боја, а единствена карактеристична карактеристика се нивните розови очни капаци. Ниту една друга позната був во светот нема розови очни капаци. Тие имаат многу длабок повик „гвок“, за кој некои забележаа дека звучи поблиску до пантер отколку друга птица.Stephen Davis
Stephen Davis
Стивен Дејвис е страствен набљудувач на птици и ентузијаст на природата. Тој го проучува однесувањето и живеалиштето на птиците повеќе од дваесет години и има особен интерес за птици во двор. Стивен верува дека хранењето и набљудувањето на дивите птици не е само пријатно хоби, туку и важен начин да се поврзете со природата и да придонесете во напорите за зачувување. Своето знаење и искуство го споделува преку неговиот блог, Bird Feeding and Birding Tips, каде нуди практични совети за привлекување птици во вашиот двор, идентификување на различни видови и создавање средина погодна за дивиот свет. Кога Стивен не гледа птици, тој ужива во пешачење и кампување во оддалечените дивини.