18 видови црни птици (со фотографии)

18 видови црни птици (со фотографии)
Stephen Davis
на. Тие, исто така, виткаат наоколу во густи грмушки, замавнувајќи ги крилјата со напуштање. Можеби изгледа смешно, но тие го прават тоа за да го исфрлат малиот плен како гуштери и инсекти.

13. Американски Redstart

слика: Енди Реаго & засилувач; Криси Мекларенптиците од западниот дел на САД често се среќаваат или шетаат низ земјата барајќи храна или се качени на дрвја или на линии за комунални услуги. Мажјаците се многу темни и често изгледаат црни, но на силна сончева светлина можете да видите блескаво сина, виолетова и зелена боја.

Овие црни птици се многу социјални и често ќе се видат во мали групи и ќе се гнездат во колонии од 100 или повеќе. Нивното обојување и светлото око често ги мешаат со гракали, и често се мешаат заедно со стадата гракали.

17. Црн мршојадец

црн мршојадец

11. Фаинопепла

Машки Фаинопеплапердуви, но се истакнува нивниот бел клун. Грешките не се патки и немаат ципести стапала. Наместо тоа, тие имаат долги прсти со лобуси кои им помагаат да пливаат и да шетаат околу водната вегетација на работ на водата.

Можете да ги најдете овие младенчиња околу бари, езера, мочуришта и други слатководни мочуришта. За размножување тие претпочитаат вегетативно крајбрежје со малку плитка вода по работ за одење.

15. Бронзена каурица

Бронзена краварицаод пердувите на мажјакот. Целото тело, вклучително и клунот и окото, се црни, освен мала дамка на горните тајни пердуви на неговите крилја. Овој дел е светло портокалово-црвена боја. Женките се кафеави и шарени.

Овие птици се познати како немилосрдни пејачи и може да се слушнат во големи групи од повеќе видови кои вклучуваат крави, гракали или други видови на црни птици. Тие често ги посетуваат мочуриштата и мочуриштата, а познати се по тоа што се држат за трски и мачки.

Машки Bobolinkи семиња за риба, храна за кучиња или ѓубре. Спарени парови врани честопати се гнездат постојано на истото место од година во година.

2. Европска ѕвезда

Слика: pixabay.com

Научно име: Sturnus vulgaris

Должина: 8,5 ин

Тежина: 2,9 oz

Распон на крилјата: 16 во

Не првично роден во САД, Европската Старлинг беше претставена во доцните 1800-ти од страна на човек кој сакал Њујоршкиот Централ парк да ги содржи сите птици споменати во драмите на Шекспир. Она што не можеше да го очекува е дека европската ѕвезда брзо ќе се рашири низ цела Северна Америка. Тие се гледаат низ Мексико и дури на север до канадската тундра.

Европските ѕвездени имаат блескаво црни пердуви испрекинати со жолтеникаво бели точки. Мажјаците ги импресионираат женките за време на сезоната на парење со танцување со раширени крилја. Тие патуваат во групи и формираат тесни јата за да избегаат од предаторите, како што се јастребите.

3. Обичен гавран

Равениме: Pica hudsonia

должина: 19 in

Тежина: 6 oz

Распон на крилјата: 25 во

Црно-фактурираните страчки се прекрасни птици со долги сино-црни опашки. Нивното драматично боење им помага да се издвојат од другите птици. Тие се дружељубиви и уживаат во заедничкото патување.

Интелигентна и љубопитна, страчката со црна сметка е гласна и многу комуникативна. Обично живее во северните карпести планини и рамнините во Канада. Тие се познати по тоа што седат покрај столбовите на оградата и се шетаат во лоза и полиња. Тие, исто така, јадат roadkill.

8. Заедничко гракање

Слика: Клаудија Дуранд

Може да биде лесно да се занемарат птиците кои немаат пердуви во светли бои. Всушност, многу луѓе го прават тоа затоа што претпоставуваат дека овие птици со слаба нијанса имаат малку да понудат. Но, има многу интелигенција, лукавство и уникатни квалитети кои може да се најдат меѓу различните видови црни птици.

Многу птици со црни пердуви се важни за екосистемите низ Северна Америка. Од пустини до шуми до земјоделски полиња, црните птици служат за цел, дали да ги контролираат вознемирувачките инсекти или да ги отстранат жртвите на патиштата. Нивните животи можеби не се гламурозни, но тие се важни.

Исто така види: Колку високо треба да биде хранителот за птици надвор од земјата?

18 типови на црни птици

Дознајте повеќе за осумнаесет видови пријатели со темно пердуви пронајдени во Северна Америка со читање понатаму.

1. American Crow

Слика од Џек Булмер од Pixabay

Научно име: Corvus brachyrhynchos

Должина: 17,5 инчи

Тежина: 1 lb

Распон на крилата: 39 во

Една од најприсутните птици во Северна Америка, американската Кроу има инспирирано приказни, книги, па дури и филмови. Овие сештојади птици се и големи и интелигентни. Некои користат алатки за да добијат храна или вода. Американските врани добро се прилагодуваат на човечката инфраструктура и развој; некои се припитомени и делумно припитомени.

Машките и женските американски врани изгледаат идентично. Тие се кооперативни родители кои работат заедно за да ги хранат своите пилиња. Нивната исхрана се состои од се, од овошјеbachmani

должина : 16,5-18,5 in

Тежина : 17,6 – 24,7 oz

Црниот Oystercatcher може може да се најде долж карпестиот брег на Тихиот Океан. Нивниот дебел црвен клун и жолтото око со црвен прстен се издвојуваат на нивната црна глава и темно тело. Се смета дека неговото потемно тело може да биде адаптација за подобро спојување во темните карпи кои се наоѓаат долж западните брегови на Северна Америка.

Црните остриги обично се гнездат на островите, користејќи ги карпите на брегот за да направат сад во облик на гнездете со мрдање на карпите со клуновите за да ја изградат вистинската форма.

интелигентни. Тие можат да бидат полуприпитомени, понекогаш може да се научат да имитираат човечки говор и познато е дека користат алатки во дивината за да стигнат до храна или вода. Некои се парат доживотно, а родителите работат заедно за да ги хранат младите. Тие се сештојади кои се хранат со се, од ѓубре до мали цицачи или бобинки.

4. Кауприца со кафена глава

Слика: Патриша Пирс / flickr / CC BY 2.0

Научно име: Molothrus ater

Должина : 7,5 инчи

Тежина: 1,5 мл

Распон на крилјата: 12 инчи

Кавурица со кафеава глава е се наоѓаат низ Северна Америка во текот на летото и остануваат цела година во државите долж источниот брег и брегот на Персискиот залив. Овие сештојади птици се собираат во големи, бучни групи надвор од човечките живеалишта. Мажјаците не се погоре користејќи трговски центри како позадина за нивните прикази за парење!

Женките кафеавоглави кравари не ги одгледуваат сопствените пилиња. Наместо тоа, тие дејствуваат како „паразити на потомството“. По парењето, женката тајно несе јајца во гнездото на друга птица без надзор. На крајот, посвоената мајка, која обично е помала од бебето, ќе го одгледа пиленцето од крава како свое.

5. Црвенокрилеста птица

Научно име: Agelaius phoeniceus

Должина: 8,75 во

Тежина: 1,8 oz

Распон на крилјата: 13 во

Најчестата црна птица во цела Северна Америка, црвенокрилестата птица го добива своето имеиме: Cypseloides niger

Должина: 7,25 во

Тежина: 1,6 oz

Распон на крилјата: 18 во

Исто така види: Крадци на птичји јајца во дворот (20+ примери)

Ова е најголемиот од брзините и живее долж западниот брег на САД, Канада и Мексико, како и мал џеб од Карпести планини. Темно насекаде, и мажјаците и женките Црните Свифтови бараат храна за инсекти и пајаци со комплицирани воздушни маневри.

Црните свити се потпираат на влажни подрачја, како што се карпи на морскиот брег или карпи зад водопади, за да направат гнезда. Тие јадат само додека летаат и може да се видат првенствено наутро или навечер.

10. Црна Фиби

Црна ФибиStephen Davis
Stephen Davis
Стивен Дејвис е страствен набљудувач на птици и ентузијаст на природата. Тој го проучува однесувањето и живеалиштето на птиците повеќе од дваесет години и има особен интерес за птици во двор. Стивен верува дека хранењето и набљудувањето на дивите птици не е само пријатно хоби, туку и важен начин да се поврзете со природата и да придонесете во напорите за зачувување. Своето знаење и искуство го споделува преку неговиот блог, Bird Feeding and Birding Tips, каде нуди практични совети за привлекување птици во вашиот двор, идентификување на различни видови и создавање средина погодна за дивиот свет. Кога Стивен не гледа птици, тој ужива во пешачење и кампување во оддалечените дивини.