15 видови птици кои започнуваат со Е (со фотографии)

15 видови птици кои започнуваат со Е (со фотографии)
Stephen Davis
име: Carduelis carduelis

Живее во: Азија, Австралија, Европа, Нов Зеланд, Северна Африка

Европската златна репка е една од најубавите и најшарените птици на планетата. Има црвено лице, меко кафеав грб и карактеристични црни и жолти крилја. Наесен, ќе се придружи на 40 други златни финки за да формира јато. Нејзината исхрана главно се состои од инсекти и семиња.

Можете да најдете европски златни финки прикажани во неколку познати слики, вклучувајќи ја и „Мадона на златникот“ од Рафаел. Jhomarie P. jhomarie

15 Еверетов дрозд

Дозд на Еверетдебел слој на поддермална маст и неколку слоеви пердуви слични на лушпи. Може да плива со брзина од 5,6 милји на час.

Царските пингвини се најтешките пингвини на денешницата, со тежина до 90 килограми.

12. Ему

Слика од Кристел SAGNIEZ од Pixabay

Научно име: Dromaius novaehollandiae

Живее во: Австралија

Втор само по нојот , ему е една од највисоките птици во светот. Има просечна висина од 5,7 стапки и ситни крилја што го оневозможуваат да лета. Меѓутоа, она што му недостига во лет, емуто го надополнува со брзина, трчајќи до 31 милји на час.

Исто така види: 13 Марш птици (факти и фотографии)

Интересен факт за емусот : Мажјаците ги преземаат сите должности за грижа за јајцата.

13. Англиски Sparrow

Англиски Sparrowabeillei

Живее во: Централна Америка, Мексико

Овој редок скапоцен камен може да се препознае по неговото светло зелено перје и ситната бела дамка зад окото. Има краток црн клун како игла и долг јазик за да му помогне да пристапи до нектарот. Живее во тропските шуми и висорамнините на Централна Америка и тежи само 0,10 oz.

Колибрите со смарагд брада се осамени, се спојуваат со другите птици само за да се размножуваат за време на сезоната на парење.

10. Цар Гуска

Царска гускана вода.

Името „screech-owl“ е погрешно затоа што тие не врескаат. Наместо тоа, тие имаат повик што звучи повеќе како меко лелекаат. Овие мали бувови се наоѓаат низ поголемиот дел од источната половина на САД, од Тексас кон исток.

5. Eastern Towhee

Научно име : Pipilo erythrophthalmus

Живее во: Источни Соединети Американски Држави, Југоисточна Канада

Оваа птица е долга 9,1 инчи и тежи до 1,9 унци. Живее главно од исхраната на инсекти, бобинки и семиња. Сепак, познато е дека јаде мали гуштери. Неговата боја се карактеризира со црна или кафена глава, портокалови/црвени страни, бел стомак и темна опашка.

Исто така види: 22 интересни факти за потсмевните птици

Источните жици за влечење може да имаат или бели или црвени очи. Еве уште неколку интересни факти за источната дива мисирка.

6. Источна дива мисирка

Источна дива мисирка

Птиците на оваа листа може да се најдат низ целиот свет. Некои се толку вообичаени, што може да ги видите ако погледнете низ прозорецот. Сепак, некои се толку ретки што би требало да патувате во оддалечените делови на светот само за да погледнете еден. Уживајте во учењето за секоја од овие птици што започнуваат со E.

15 птици што започнуваат со E

Содржинакријат 1. Eared Dove 2. Eastern Bluebird 3. Eastern Meadowlark 4. Eastern Screech-Owl 5. Eastern Towhee 6. Источна дива мисирка 7. Елегантна трева 8. Емералд гулаб 9. Колибри со смарагд брада 10. Царска гуска 11. Царски пингвин 12. Ему 13. Англиски врабец 14. Европски Goldfinch 15. 6> 1. Голаб со ушиГулаб со ушиТие можат да се најдат низ Северна Америка и се забележани на југ до Никарагва. Освен по боењето, познати се и по своите песни. Тие пеат дури 1.000 песни на час.

Источните сини птици немаат силни клунови неопходни за создавање дупки за гнездење и користат дупки веќе создадени од посилните птици.

3. Eastern Meadowlark

Источен МедодоларкStephen Davis
Stephen Davis
Стивен Дејвис е страствен набљудувач на птици и ентузијаст на природата. Тој го проучува однесувањето и живеалиштето на птиците повеќе од дваесет години и има особен интерес за птици во двор. Стивен верува дека хранењето и набљудувањето на дивите птици не е само пријатно хоби, туку и важен начин да се поврзете со природата и да придонесете во напорите за зачувување. Своето знаење и искуство го споделува преку неговиот блог, Bird Feeding and Birding Tips, каде нуди практични совети за привлекување птици во вашиот двор, идентификување на различни видови и создавање средина погодна за дивиот свет. Кога Стивен не гледа птици, тој ужива во пешачење и кампување во оддалечените дивини.