15 уникатни птици кои започнуваат со буквата О (слики)

15 уникатни птици кои започнуваат со буквата О (слики)
Stephen Davis

Содржина

шуми во близина на работ на дабови грмушки, со блиски тревни површини. Тие обично мрзат блиску до, или на земја. Сепак, често се храни по рабовите на пасиштата рано и подоцна во текот на денот.

Врапците од Оахака пеат од високо профилирани седишта во дрвјата и грмушките. Тие се спојуваат во нивното родно живеалиште, правејќи ги овие птици многу тешко да се видат.

3. Портокалова крунисана шипка

слика: Беки Мацубараклукајдрвецот може да биде долг до 4 инчи и три пати подолг од неговата сметка.

12. Манакин со портокалов стомак

Научно име: Lepidothrix suavissima

Живее во: Костарика и западна Панама.

Мала и дискретна птица. Мажјаците и женките изгледаат светло зелени горе, а долниот дел од нивните тела има досадна жолта и сина боја на нивните круни. како и другите манакини. Кога женката е присутна, мажјаците прескокнуваат еден преку друг на приказ на додворување. Тие исто така ги креваат пердувите на грлото за да формираат брада.

13. Овоштарник Ориолтеритории против непријатели.

5. Антипита со окер

Анпита со окер

Од маслинови врапчиња до оспре, подолу е листа на првенствено северноамерикански птици кои имаат една заедничка работа. Сите овие птици почнуваат со буквата О.

Ајде да ги погледнеме!

Птиците што почнуваат со буквата О

Птиците што почнуваат со О се кријат Видови 1. Дабови грицки 2. Оахака врапче 3. Портокалова крунисана шипка 4. Оцеласта мравкавица 5. Мравкова со гради од окер 6. Окинава шина 7. маслиново дрволезач 8. врапче маслиново 9. Маслиново черепче 11. -Дрвец со грб 12. Манакин со портокалов стомак 13. Овоштарник Ориоле 14. Оспреј 15. Овенптица

1. Даб Тимус

кредит: Едвард Рукс

Научно име: Baeolophus inornatus

Живее во: Јужен Орегон до Долна Калифорнија.

Неописливо, но овие живи, гласни птици се дел од сувиот, топол даб дрвја што се протегаат низ јужниот дел на Орегон до Долна Калифорнија.

Двојката има доживотна врска и двајцата партнери бурно ја штитат својата територија цела година. Во потрага по растенија и инсекти, Oak Titmouse лови со брзина од околу 40 обиди да фати храна на секои 15 минути.

2. Oaxaca Sparrow

Oaxaca Sparrowдрвосечар на дрвоВарблер ги разгледува врвовите на дрвјата, но ретко се спушта под висината на очите. Мажјаците се украсени со портокалова, црна качулка и темни образи.

Инаку се сиви со впечатливи бели крилја. Според новите генетски студии, се чини дека маслинката му припаѓа на различен вид наречен „Peucedramidae“>Myiophobus cryptoxanthus.

Исто така види: 12 факти за рајската птица на Вилсон

Живее во: Северен Перу и источните еквадорски Анди (на пониски надморски височини). . Побарајте сивкасто маслинесто горен дел, пригушени бели долни делови, жолт стомак и светли шипки од крилата. Станува збор за свиреж кој се повторува на секои неколку секунди, а песната е брз трил што се крева.

Група ловци на муви има различни именки, како што се надворешно поле, swatting, zapper и патент на мувички.

11. клукајдрвец со портокалова грб

Научно име: Reinwardtipicus validus

Живее во: Сингапур, Малезија и Филипини.

Облечен во крпеница, овој клукајдрвец е со живописна боја и карактеристичен, за разлика од која било слична птица со големи гребени во својот опсег што има шипки со крилја. 0>Мажјаците имаат застарен црвеникав гребен со портокалова дојка и грб кој е белузлав со етерична бушава нијанса. Жените имаат кафени гради и глави, како и побел грб. Јазикот на аагресивни кралски птици кои би можеле да помогнат да се заштитат од предаторите.

14. Оспреј

Оспреј (Слика:birdfeederhub)

Научно име: Pandion haliaetus

Живее во: Канада, САД и северна Јужна Америка

Оспреј е единствен меѓу северноамериканските грабувачи со нивната одлична ловечка способност да нурне длабоко во водите и да фати Риба. Овие птици грабливки се секогаш блиску до вода и секогаш го бараат својот следен оброк. Ќелавите орли се познати по тоа што крадат оброци од оспре.

Исто така види: Крадци на птичји јајца во дворот (20+ примери)

Оспрејовите се вообичаена глетка, се издигнуваат над бреговите, ги гледаат водите и летаат над нивните масивни гнезда со стапчиња со бели глави кои сјаат на сонце. Оспреј може да забележи повеќе од 160.000 милји миграција во текот на својот животен век од 15 до 20 години.

15. Ovenbird

Научно име : Seiurus aurocapilla

Живее во: Апалачите, Флорида и Карибите, Мексико и Централна Америка.

Брзиот на Ovenbird -Песната на огнот е толку гласна што е изненадување да се види дека изворот е овој мал шумолец што се движи наоколу на темната шума. Маслинесто-кафеавиот грб и дамките гради прават совршени маски бидејќи ги вадат без'рбетниците од листовите.

Гнездото, кое е со својата купола покриена со лисја која наликува на старомоден шпорет на отворено, е она што го дава Ovenbird неговото име. Ovenbird е именуван по неговото гнездо, кое изгледа каковистинска холандска печка.
Stephen Davis
Stephen Davis
Стивен Дејвис е страствен набљудувач на птици и ентузијаст на природата. Тој го проучува однесувањето и живеалиштето на птиците повеќе од дваесет години и има особен интерес за птици во двор. Стивен верува дека хранењето и набљудувањето на дивите птици не е само пријатно хоби, туку и важен начин да се поврзете со природата и да придонесете во напорите за зачувување. Своето знаење и искуство го споделува преку неговиот блог, Bird Feeding and Birding Tips, каде нуди практични совети за привлекување птици во вашиот двор, идентификување на различни видови и создавање средина погодна за дивиот свет. Кога Стивен не гледа птици, тој ужива во пешачење и кампување во оддалечените дивини.