15 птици кои започнуваат со F (слики и информации)

15 птици кои започнуваат со F (слики и информации)
Stephen Davis
и член на семејството на папагали. Љубовната птица на Фишер има варово зелено тело, жолти гради, глава од маслиново до портокалово и црвено-портокалова клун. Тие имаат бел прстен без пердуви околу секое око. Мажјаците и женките изгледаат сосема исто. Овие љубовници, како и сите љубовници, се прилично гласни и нивното чврчорење е висок тон и бучен.

Интересен факт : Како домашно милениче им треба многу простор и ако се ограничени во мал кафез, може да развијат лошо здравје.

12. Forster's Tern

Форстерова тревачаса.

Интересен факт : Во делови од Мексико овој був се смета за „гласник на смртта“.

4. Полско врапче

Полско врапченадвор од водата.

13. Врабец на лисици

Врабец на лисици (саѓи)плен.

Интересен факт : Тие можат да достигнат брзина до 65 милји на час.

2. Фламинго

Фламинго

Научно име : Phoenicopteridae

Живее во : Европа, Азија, Африка, Америка

Нивните големи димензии, долг врат и розова боја го направија фламингото една од најпрепознатливите птици. Тие се движат низ вода на нивните долги нозе, потопувајќи ги клуновите во водата за да ги филтрираат саламураните ракчиња, алгите, мекотелите и раковите за да јадат. Нивната розова боја доаѓа од црвените и портокаловите пигменти внесени преку нивната исхрана.

Интересен факт : Зоолошките градини користеле огледала за да го подобрат однесувањето при размножување на фламинго. Се смета дека огледалата им даваат впечаток на фламингото дека се во поголемо јато отколку што се.

3. Fulvous Owl

Fulvous Owlдружете се околу карпестите острови и заштитените влезови и заливи.

Интересен факт : Движењето на крилјата и движењата на нивните нозе имаат изглед на пароброд со весла, па оттука и нивното име. 1>

6. Познат разговор

Запознаен разговор

Постојат милиони птици кои се наоѓаат низ целиот свет од сите облици, големини и бои. Избравме 15 птици за нашата листа на птици што почнуваат со F. Од ловци на муви до треперење, има некои навистина уникатни и интересни птици кои почнуваат со F од целиот свет.

Ајде да погледнеме!

Птици кои започнуваат со F

Подолу е листа на 15 видови птици чие име започнува со F. Ајде да ги погледнеме овие светкави, фантастични и чудесни птици!

Исто така види: Симболизам на Блу Џеј (значења и толкувања) Содржина кријат 1. Мувичар со виљушка 2. Фламинго 3. Фулвус 4. Полско врапче 5. Фолкландска паробна патка 6. Запознаен разговор 7. Кукавица со опашка 8. опашка од вентилатор Гавран 9. Запалена був 10. Боверптица со срнести гради 11. Љубовна птица на Фишер 12. Форстер 13. Врабец од лисици 14. Риба врана 15. Треперење (Северно треперење)

1. Флакач со вилушка

-опашест Flycatcherво Австралија, навивачката опашка ќе снесе јајце во гнездото на друг вид птица. Бебето кукавица ќе се изведе порано од другите јајца и може да ги истисне другите јајца или пилиња, со што ќе се осигури дека ќе се грижи за пиленцето на кукавицата. -опашест Равенбараат инсекти.

Интересен факт : Тие имаат доста голем душник пропорционално на нивната мала големина, што го прави нивниот шут звучи подлабоко во јачината. Се смета дека ова помага да се измамат потенцијалните предатори да мислат дека е многу поголема був.

10. Боверптица со срнести гради

Буерптица со срнести градитие исто така можат да се дружат во внатрешноста покрај големите реки. Еден од најдобрите начини да ги разликувате од американската врана е нивниот повик. Рибите врани имаат многу повеќе назален звук.

Интересен факт : Ако рибата врана најде добар извор на храна, може да зачува (сокрие) некои за подоцна со покривање на тревата или полнење во пукнатините на дрвјата.

15. Трепкање (Северно треперење)

Две сорти северно треперење

Научно име : Colaptes auratus

Живее во : Канада, САД, Мексико, делови од Централна Америка

Треперењето е клукајдрвец со средна до голема големина, вообичаен во дворовите. Според мое мислење, тие се исто така меѓу некои од најшарените птици во Северна Америка. Идентификувајте ги по црните дамки на нивните стомаци, цврстата црна лигавче, црвената дамка на задниот дел од вратот и решетки црни и сиви крилја. Мажјаците имаат „мустаќи“ на лицето до клунот. Постојат две главни групи на бои, „жолто-шахти“ на исток и „црвено-шахти“ на запад. Исто така, постојат хибриди и други мали локални варијации.

Исто така види: Што се црви и кои птици ги јадат? (Одговорено)

Интересен факт : Треперењето главно се хранат со инсекти и за разлика од другите клукајдрвци, честопати сакаат да ги најдат на земја, а не на дрвја.
Stephen Davis
Stephen Davis
Стивен Дејвис е страствен набљудувач на птици и ентузијаст на природата. Тој го проучува однесувањето и живеалиштето на птиците повеќе од дваесет години и има особен интерес за птици во двор. Стивен верува дека хранењето и набљудувањето на дивите птици не е само пријатно хоби, туку и важен начин да се поврзете со природата и да придонесете во напорите за зачувување. Своето знаење и искуство го споделува преку неговиот блог, Bird Feeding and Birding Tips, каде нуди практични совети за привлекување птици во вашиот двор, идентификување на различни видови и создавање средина погодна за дивиот свет. Кога Стивен не гледа птици, тој ужива во пешачење и кампување во оддалечените дивини.