15 птици кои јадат други птици

15 птици кои јадат други птици
Stephen Davis
држави и се најмалиот јастреб во САД

Тие се познати по тоа што ловат гуштери, мали цицачи и гнезда на други птици. Ако забележат гнездо без надзор, ќе летнат надолу и ќе украдат пиле од гнездото. Куперс Хокс, исто така, често се гледаат во дворовите како демнеат хранилки за птици за нивниот следен оброк. Тажните гулаби имаат тенденција да бидат нивни омилени.

3. Забранети бувови

Научно име: Strix varia

Исто така види: 11 факти за пиперките со жолто стомак

Непогрешливиот повик на Barred Owls за „кој готви - за тебе? кој-готви-за-ви-си-?“ може да се слушне од другата шума и двор. Тие се ноќни ловци кои консумираат глувци, стаорци и птици.

Повеќето птици се фер дивеч, до големина на тетреб или пилешко. Овие бувови седат тивко на седалото, скенирајќи ја земјата долу за нивниот плен со нивниот остар вид и слух. Обожаваат да се дружат во шумите во близина на потоци и езера.

4. Црвеностомачен клукајдрвец

Слика: Кен Томасгнезда, па дури и јадат возрасни птици. Нивните омилени видови плен се пуфините и гребените.

Галебите со црн грб се размножуваат во Њуфаундленд, но може да се видат и во текот на целата година во Нова Шкотска и во близина на брегот на Нова Англија. Тие можат да патуваат подолу по источниот брег во зима.

13. Американска врана

Научно име: Corvus brachyrhynchos

Интелигентна и добро патувана, американската врана живее низ Соединетите Американски Држави поголемиот дел од годината. Население живее и во Алјаска и Канада. Враните се еден од ретките видови птици кои користат алатки за да најдат храна и да се забавуваат.

Озлогласени се по тоа што крадат пилиња од гнездата на други птици. Нивната „кара“ е невозможно да се пропушти.

14. Северен шрајк

Карсечан рајкбеше сведок на сивите мачки како ги убиваат пилињата и ги уништуваат јајцата во гнездата на ривалските видови птици. Тие избираат да ги напаѓаат видовите како што се врапчето и источното дрво-Пи.

8. Common Grackle

Научно име: Quiscalus quiscula

The Common Grackle е прилично озлогласена птица пронајдена низ поголемиот дел од источниот и средниот запад на САД. Среќни и бучни, овие птици се собираат во огромни групи каде што бараат инсекти, безрбетници и мали жаби и гуштери. Јадат и пилиња од гнездата на други птици и лесно можат да колваат во јајцата.

Често се смета за „птица силеџија“ поради нивната способност да се појавуваат на храна за птици во големи групи, да ја хранат целата храна и да ги исплашат помалите птици.

9. Голем рогови був

Голем рогови був

Како и секоја друга група на животни, птиците можат да бидат тревојади или месојади. Многу птици што јадат месо се гостат со гуштери, мали цицачи, па дури и со помали птици. Оваа листа испитува 15 видови птици кои јадат други птици како дел од нивната исхрана.

Можеби ќе се изненадите кога ќе откриете дека не сите птици на оваа листа се птици грабливки. Постојат многу други видови птици кои ги консумираат своите птичји роднини. Продолжете да читате за да дознаете за 15 видови птици за кои е познато дека прават оброк од други птици.

15 птици што јадат други птици

1. Јастреб со црвена опашка

Јастреб со црвена опашка во летbemtecиме: Haliaeetus leucocephalus

Ќелавите орли се национална птица на САД. Тие некогаш биле видени во текот на целата година низ поголемиот дел од Соединетите држави, но развојот и труењето со ДДТ го намалија нивниот број. По неодамнешните напори за зачувување, нивниот број значително се опорави.

Рибите се главниот елемент на диетата на Ќелавите орли, но сепак ќе се надополнат со многу други извори на храна. Ова може да вклучува водоземци, влекачи, ракови, мали цицачи и птици. Ако се насочени кон птици, тоа често се крајбрежни и водни птици како што се галебите, гуските, луновите и патките.

6. Блу Џеј

Научно име: Cyanocitta cristata

Блу Џеј е речиси невозможно да се пропушти со нивните светли сини пердуви. Овој вид живее источно од Карпестите Планини во текот на целата година. Тие претпочитаат отворени шуми и шуми, каде што можат да бараат храна по земјата за желади и без'рбетници.

Меѓутоа, овие бучни животни исто така се познати по тоа што крадат јајца од гнездата на помалите птици. Понекогаш, тие дури и ќе убијат гнезда.

7. Греј мачор

Научно име: Dumetella carolinensis

Ако живеете во источниот дел на САД и слушате „мјау“ што доаѓа од внатрешноста на лиснато дрво, можеби не е мачка. Сивите мачки се познати по нивниот повик кој звучи како мјаукање. Тие се гласни како и конкурентни.

Научниците имаатда заштедите за подоцна.

Исто така види: 33 интересни факти за бувовите кои дупчат

15. Обичен гавран

Научно име: Corvus corax

Една од најинтелигентните птици во животинското царство , обичниот гавран е жител во текот на целата година на американскиот запад и планините Апалачи. Паметна и приспособлива, оваа птица ќе ги мачи другите птици и ќе плени мали. Јаде речиси сè и е вешт флаер.
Stephen Davis
Stephen Davis
Стивен Дејвис е страствен набљудувач на птици и ентузијаст на природата. Тој го проучува однесувањето и живеалиштето на птиците повеќе од дваесет години и има особен интерес за птици во двор. Стивен верува дека хранењето и набљудувањето на дивите птици не е само пријатно хоби, туку и важен начин да се поврзете со природата и да придонесете во напорите за зачувување. Своето знаење и искуство го споделува преку неговиот блог, Bird Feeding and Birding Tips, каде нуди практични совети за привлекување птици во вашиот двор, идентификување на различни видови и создавање средина погодна за дивиот свет. Кога Стивен не гледа птици, тој ужива во пешачење и кампување во оддалечените дивини.