15 неверојатни птици кои започнуваат со буквата У (слики)

15 неверојатни птици кои започнуваат со буквата У (слики)
Stephen Davis
Гуски претежно живеат на пасишта, висорамнини грмушки, пасишта и земјоделско земјиште во Јужна Америка. Возрасните покажуваат забележливи женски и машки полови диморфизми во нивните пердуви.

Двата пола имаат сметки и ириси кои се темни, нивните стапала и нозе се разликуваат. Горните гуски често јадат во големи групи од стотици.

8. Ултрамарински ловец на муви

Ултрамарински ловец на мувиловат и инсекти и дождовни црви. Живее на пловечки растенија и лови храна меѓу трски, никогаш не ја напушта водата.

10. Незабележан Saw-whet Owl

Незабележан Saw-whet Owlхранење стада, кои се состојат од дрвокрадци и ориоли.

Забавен факт: Aphelocoma е латинизиран од старогрчки и значи „мека коса“.

5. Униформен ловец на дрвја

Униформен ловец на дрвјаиме: Buteo Hemilasius

Да се ​​биде најголемиот вид во родот Buteo, се верува дека вилините се азиски видови Raptor. Поради нивните затскриени карактеристики, многу набљудувачи на птици веруваат дека нивниот статус на вид е во опасност. Висините се миграциски, но патуваат само на кратко растојание за да не се исцрпат резервите на храна поради снегот.

Тие не се често забележани, но имаат широка област на живеалишта. IUCN потврди дека нивната популација спаѓа во списокот на видови најмала загриженост, што значи дека не се загрозени. Се чини дека тие се само многу, многу добри во криењето!

13. Еднобојно тапакуло

Научно име: Scytalopus Unicolor

Припаѓаат на фамилијата Тапакуло од Јужна Америка, еднобојните тапакули се јужноамерикански пасивни птици кои потекнуваат од перуанската земја. Перу.

Во минатото, се веруваше дека црномурестите, како и тапакулите на трилинг, биле подвидови на овие птици. Сепак, тие сега се сметаат за посебни видови. Еднобојните тапакули се мали птици, кои растат помалку од 4 инчи во должина.

14. Upcher’s warbler

Upcher’s warblerцентрална Танзанија. Грбот на еребицата Udzungwa е со решетки, кафеав, а долниот дел е сив и има црни раковини, додека нејзиниот лив е црвен.

Оваа птица е откриена во 1991 година и е ендемична на Националниот парк планините Udzungwa во Танзанија. Побарајте ги особено во стрмните области со бамбус.

3. Ултрамарин гросбек

Ултрамарин гросбек

Од планински песочник до еднобојна птица, подолу е списокот на птици од целиот свет кои имаат една заедничка работа. Сите овие птици почнуваат со буквата U.

Исто така види: Кардинална симболика (значења и толкувања)

Ајде да ги погледнеме овие неверојатни птици!

Птици кои почнуваат со буквата U

Птици кои почнуваат со UСкриј видови 1. Висока песочник 2. Уџунга еребица 3. Ултрамарин Гросбек 4. Еднобојна Џеј 5. Униформен ловец на дрвја 6. Уралски був 7. гуска нагорнина 8. ултрамаринска ловец на муви 9. еднобојна црн птица 10. Незабележан 12. Upland Buzzard 13. Uncolored Tapaculo 14. Upcher's Warbler 15. Urich's Tyrannulet

1. Upland Sandpiper

кредит: Североисточен регион на U.S. Fish and Wildlife Service

Научно име: Bartramia longicauda

Горните песочник живеат во Канада, САД, северна Аргентина и Парагвај. Карактеристични песочник често се гледаат качени на столбови од ограда или седнати на мали растенија.

Овие песочник се кафеави и имаат мали глави, долги вратови, големи очи и жолта сметка со црн врв. Овие птици имаат долга опашка и крилја кои треперат им даваат уникатен изглед при лет. Младиот песочник е познат како ѕирка.

2. еребица Udzungwa

Научно име: Xenoperdix udzungwensis

Ова е необична еребица која живее во шумите на мал опсег на планини водневен број од пет птици. Тие првенствено се забележани во грмушките и грмушките што ги опкружуваат полињата за прскање.

Исто така види: 10 колибри во Колорадо (вообичаени и ретки)

опашката на Upcher’s Warbler е долга и полна и станува потемна кон работ. Опашката се движи со бавно занишано движење кое често е странично и надолу, а исто така е и вентилирано. Хенри Бејкер Тристам го нарекол овој вид во чест на еден од неговите најблиски пријатели, Хенри Морис Апчер.

15. Urich's Tyrannulet

Научно име: Phyllomyias Urichi

Постојат најмалку 438 видови тирани ловци, а Уриховиот тиранулет е само еден. Тие се ситни птици кои се претежно маслинесто-зелени или кафеаво-сиви одозгора и посветли бои како што се белузлаво светло жолта и беж на нивната долна страна. Тие јадат вилински коњчиња, пчели и други поголеми инсекти.

Овие „тирани“ ловци на муви се наречени ова поради нивната жестока природа и способноста да ги избркаат натрапниците трипати поголеми од нив ако натрапниците се приближат премногу блиску доволно за нивните гнезда. Тиранулите на Урих се загрозени и се појавуваат само во мала област во северна Венецуела.
Stephen Davis
Stephen Davis
Стивен Дејвис е страствен набљудувач на птици и ентузијаст на природата. Тој го проучува однесувањето и живеалиштето на птиците повеќе од дваесет години и има особен интерес за птици во двор. Стивен верува дека хранењето и набљудувањето на дивите птици не е само пријатно хоби, туку и важен начин да се поврзете со природата и да придонесете во напорите за зачувување. Своето знаење и искуство го споделува преку неговиот блог, Bird Feeding and Birding Tips, каде нуди практични совети за привлекување птици во вашиот двор, идентификување на различни видови и создавање средина погодна за дивиот свет. Кога Стивен не гледа птици, тој ужива во пешачење и кампување во оддалечените дивини.