13 Примери на птици што се гнездат на земја (со слики)

13 Примери на птици што се гнездат на земја (со слики)
Stephen Davis
технички класифицирани како крајбрежни птици, овие птици често се гнездат во чакал далеку од природни водни тела. Сепак, тие не се против гребење на површина во поле или пасиште (сопствениците на добиток ќе го видат ова многу.)

Парите за парење вршат церемонија на стругање кога избираат гнездо и често се парат веднаш потоа. Како што споменавме порано, овие момци сакаат да се гнездат во чакал или да додаваат чакал на нивното стругање. Студијата всушност покажа дека тие претпочитаат светло обоени карпи наспроти темните бои за нивните гнезда.

Го гледам Killdeer како трча околу големиот паркинг со чакал на мојата работа. Тие ги несат јајцата речиси веднаш на отворено, и ако се приближите премногу до гнездото, можете да бидете сигурни дека таму ќе бидат мајка или тато за да ве известат. Многупати дури и агресивно ќе ве избркаат. Мене ми се има случено порано!

Птици волтачи

Примери на птичји што се гнездат на земја

Исто така види: 12 факти за Scarlet Tanagers (со фотографии)
 • Фламингои
 • Шини
 • Кранови

Овие птици кои се гнездат на земја имаат тенденција да го поминуваат своето време околу слатководни езерца, реки, мочуришта, калливи станови, мочуришта и поплавени области. Повеќето претпочитаат многу влажни живеалишта, честопати со стоечка вода. Тие навистина не би биле птици што „шетаат“ без плитки за да се пробијат, нели?

3. Вирџинија Раил

слика: Беки Мацубараголеми, познати и гнездење на земја избркале многу љубопитни деца кога премногу се доближиле до нивните гнезда. Канадските гуски ги градат своите гнезда за чаши од лишаи, мов, трева и други растителни материјали. Тие се наоѓаат во близина на вода на место каде што добро ја гледаат околината.

6. Американски Виџон

слика: Томас Квинместото на гнездото и со него обложете го нивното гнездо.

8. Намалена препелица

слика: Винс Смитпарчиња дрво со лишаи и кал однадвор. За поставата, таа ќе користи пофини растителни материјали и мачки од врба.

Други птици што се гнездат на земја

 • Ноќни тегли
 • Галебите, галебите, скимерите
 • пеликаните, глувчињата
 • Луновите
 • Закопување на бувови

11. Whip-poor-will

Овој nightjar ја носи едноставноста на сосема ново ниво. Нивните гнезда се состојат од мало гребење во земјата, и тоа е тоа. Без изработка на растителни материјали или поставување карпи или кал. Тие само ќе ги снесат јајцата директно на земја, без разлика дали се работи за песок, камен или ѓубре од лисја. Вип-сиромашкиот вол се наоѓа претежно во источната половина на земјата, но нивната популација се намалува во последниве години. Тие се добро познати по нивните летни песни кои всушност звучат како „Whip-poor-will“.

12. Заеднички тревник

Заедничко хранење на тревникподигнете го.

13. Закопа був

Слика: ddouk

Гнездата на птиците варираат исто колку и поединците кои ги создаваат. Тие можат да бидат внимателно дизајнирани и сложени како парче фин накит (те гледам, колибри и ориоли). Тие можат да бидат масивни и гломазни, совршено камуфлирани или невешт како вашата коса кога ќе се разбудите доцна на работа. Во оваа статија ќе разговараме за птиците што ги лежат јајцата на земја или за птиците што се гнездат на земја.

Гнездата на земја се само една од многуте категории на гнезда, а дизајните на гнездата во оваа категорија се променливи. Некои се направени во патека со чакал, други се познати гнезда за чаши. Некои се само изгребани закрпи во нечистотијата. Различни стилови за различни потреби на различни видови.

Точно е. Овие видови гнезда не ги прави еден специфичен тип на птица - да речеме, видови кои не летаат.

Иако тоа би било разумна претпоставка,

гнездото на земја не покажува дека тоа е нужно направено од вид кој не лета.

Но, ако птицата може лета, зошто да не се гнезди на дрво?

Валиден аргумент, но само затоа што птицата може да лета не значи дека има дури и дрвја наоколу во кои може да лета. И тоа секако не значи дека тие би сакале , дури и ако имало - особено ако храната што ја јадат е на земја.

Сега, ако ги земеме предвид сите причините зошто птицата може да се гнезди на земја, а не само беслетноста, таа додава стотици можни видови насписокот, не само 60-те кои не можат да полетаат.

Поради овој огромен број птици, за сечиј разум, овој напис ќе биде поделен на групи на видови, со нагласени неколку поединци од секоја група.

Ако наидете на можно гнездо на земја , овој напис ќе биде добра рамка за да се намали од која група можеби е и во која подгрупа во главната група би можела да биде.

Еве одиме!

13 примери на птици што се гнездат на земја со слики

Крајбрежни птици

Примери на крајбрежни птици што се гнездат на земја

Исто така види: 12 птици со црвени очи (слики и информации)
 • Avocets
 • Oystercatchers
 • Plovers
 • Sandpipers
 • Sandpipers

Shorebirds се одличен пример за птици кои живеат во живеалиште што не експлодира со дрвја, затоа тие мора да се гнездат на земја. Иако сите тие не мора да живеат на „брегови“, оваа група е дефинирана според нивното живеалиште, кое во суштина е отворен простор без значителна покривка од крошна.

1. American Avocet

Овие гнезда се состојат од гребење кое обично е лесно обложено со трева, пердуви, камчиња или други мали предмети. Своите гнезда ги градат на остров или насип. Бидејќи се гнездат во области без засенчена вегетација, на нивните јајца им се заканува прегревање. Тие го ублажуваат ова со потопување на стомаците во вода и ладење на јајцата додека се инкубираат.

2. Killdeer

Додекаматеријал, вклучително острици, мачки и фина трева. Тие можат да се најдат во основата на повисоката вегетација како што е игла или жлеб. Земјата овде обично е навистина влажна, а водата може да достигне длабочина до еден инч.

4. Sandhill Crane

Гнездата изградени од овој вид може да се најдат во мали мочуришта, мочуришта, влажни ливади и други влажни, изолирани живеалишта, особено оние со стоечка вода. Овие птици со долги нозе ќе направат платформа од барска вегетација како што се мачки, џуџиња, грмушки, трски и трева. Тие ќе додадат шуплина во облик на чаша која е обложена со стапчиња и гранчиња. Во почетокот на сезоната ќе користат сушени растителни материјали за градба, а подоцна ќе додадат позелени растенија.

Проверете неколку факти за Sandhill Cranes.

Водни птици

Примери на водни птици кои се гнездат на земја

 • Лебеди
 • Патки
 • Гуски

Како и птичјите скици, и водните птици поминуваат многу време во и околу водата. Тие во голема мера се потпираат на мочуриштата низ целата земја за гнездење и храна. Гледањето групи на водни птици во некоја област (еден вид или мешано) укажува на здраво мочуриште. Ако сезоната е соодветна, може да најдете гнезда и мали мини за пливање или шетање наоколу. Бидејќи бебињата се предвремени (тие се подготвени да одат кога ќе се изведат и често можат да пливаат и да одат во рок од неколку часа), гнездата многу високо не се потребни.

5. Canada Goose

Овие
Stephen Davis
Stephen Davis
Стивен Дејвис е страствен набљудувач на птици и ентузијаст на природата. Тој го проучува однесувањето и живеалиштето на птиците повеќе од дваесет години и има особен интерес за птици во двор. Стивен верува дека хранењето и набљудувањето на дивите птици не е само пријатно хоби, туку и важен начин да се поврзете со природата и да придонесете во напорите за зачувување. Своето знаење и искуство го споделува преку неговиот блог, Bird Feeding and Birding Tips, каде нуди практични совети за привлекување птици во вашиот двор, идентификување на различни видови и создавање средина погодна за дивиот свет. Кога Стивен не гледа птици, тој ужива во пешачење и кампување во оддалечените дивини.