13 Марш птици (факти и фотографии)

13 Марш птици (факти и фотографии)
Stephen Davis

Содржина

Швамб преку Wikimedia Commonsна широк спектар на мочуришни живеалишта, вклучувајќи калливи површини, рабови на езерца, мочуришта и поплавени полиња.

Со помош на нивните долги нозе тие можат да се шетаат и да истражуваат плитка вода за водни инсекти. Во лето се гнездат во оддалечени мочуришта на северните бореални шуми опфатени со бубачки. Тие имаат тенденција да бидат поосамени од другите крајбрежни птици, па дури и за време на миграцијата не се собираат заедно во голем број.

12. Зелена чапја

Зелена чапја

Научно име: Butorides virescens

Зелените чапји се помали, со пократок врат член на семејството на чапји што можете да ги најдете во слатководни мочуришта, брегови обложени со мангрови и езера. Овие птици се долги само 18 инчи, имаат пократки нозе од другите чапји и имаат густа градба. Нивниот грб и круна се темно зелена, длабоко црвено-кафеав врат и гради и жолти нозе.

Оваа темна боја може да им помогне да се вклопат со сенките додека се наоѓаат под вегетацијата долж работ на езерата и езерата. За разлика од чапјите со поголеми нозе кои често се гледаат како одат низ плитка вода, зелените чапји претпочитаат метод на кауч и удар за да го фатат својот плен на риби, жаби, змии и големи инсекти.

Овие чапји всушност биле забележани како користат алатки за фаќање храна. Тие ќе земат мали инсекти, пердуви или други предмети и ќе ги испуштат на површината на водата за да ги намамат рибите.

13. Море врапче

Мореско врапче кое седиpixabay.com

Научно име: Leucophaeus atricilla

Засмеаните галеби се вид на галеб кои имаат тенденција да се лепат блиску до крајбрежните области, вклучувајќи мочуришта и мангрови. Во лето тие можат да се најдат покрај Големите езера и североисточниот брег, а потоа патуваат во Флорида, Мексико и понатаму на југ во зима. Многу птици престојуваат во текот на целата година на Карибите, Заливскиот брег и југоисточниот брег на Атлантикот.

За време на сезоната на размножување тие имаат карактеристична црна глава со црвен клун, но во текот на зимата тие го губат ова за црн клун и бела глава, многу повеќе налик на другите галеби.

Овие галеби се добро познати по тоа што се бучни и агресивни видови кои често крадат храна од други птици. Тие ловат риби, ракови, инсекти, па дури и ќе јадат мртви животни пронајдени во нивната околина. Тие се гнездат во мочуриштата и го градат своето гнездо првенствено од вегетација пронајдена во мочуриштето.

3. Оспреј

ОспрејКингерот со појасКингар со појас (женски)тие се екстремно територијални и познато е дека ги уништуваат јајцата на другите мочуришни венци.

Иако некои остануваат во текот на целата година во нивната област, многумина мигрираат од Мексико и Заливот во зима за да летуваат на северот САД и делови од Канада.

7. Виолетова Галинул

Виолетова Галинулговеда и други големи цицачи на полињата. Поголемите животни привлекуваат инсекти и ги испуштаат инсектите од тревата додека одат, а користа ќе ја искористат и говедата егрите.

10. Обичен галинул

Обичен галинул

Со повеќе од 10.000 видови птици кои живеат на планетата и во различни живеалишта, можеби се прашувате кои од нив може да се видат во мочуриштата. Мочуриштата се области на мочуришта кои се наоѓаат на рабовите на езерата и потоците, каде што главната вегетација се високи треви и трски. Мочурливите птици можат да го користат ова живеалиште како добро место за фаќање инсекти или како добро место за криење гнездо меѓу високиот растителен свет. Ајде да погледнеме во 13 вообичаени барски птици во Северна Америка.

13 барски птици

1. Солено врапче

Солено врапче кое седиво платформа на врвови на дрвја или на карпи, но ќе користи и платформи изградени од луѓе. Многу држави поставија платформи за оспре во близина на реките и езерата за да помогнат во зачувувањето на видот. Со цел брзо да најдат храна за своите младенчиња кога ќе се изведат, возрасните претпочитаат да се гнездат блиску до извори на вода.

Овој грабливец ќе го забележите само ако сте во близина на вода, бидејќи исхраната на оспреите се состои речиси исклучиво од риба . Тие имаат надворешен палец кој може да се префрли за да се фати напред или назад. Оваа адаптација им овозможува многу подобро држење на лизгавата риба што ја ловат. Најдете ги во близина на плитки води со риби, како што се езера, реки, акумулации и мочуришта.

4. Бел ибис

Слика: birdfeederhub.com (Западна Палм Бич, Флорида)

Научно име: Еудоцимус албус

Белиот ибис е птица водена вообичаена за крајбрежните региони на Заливскиот брег, Карибите, Мексико и северна Јужна Америка. Тоа е голема птица со распон на крилјата од околу 3 стапки и висина од околу 2 стапки. Оваа птица се одликува со белиот пердув, црните врвови на крилјата и розовите нозе и сметки.

Тие живеат во различни живеалишта, вклучувајќи мочуришта, мочуришта, езерца и езера. Исхраната на белиот ибис се состои првенствено од животни со плитка вода како што се мали риби, инсекти, ракови, полжави и жаби. Тие ги користат своите долги нозе за да се шетаат во плитки области, а нивниот долг закривен клун за испитување на седиментот за храна.

5.плитка вода и блиска вегетација, вклучувајќи слатководни и солени мангрови мочуришта и мочуришта. Имаат шарен, сиво-кафеав грб со циметни гради и кратка нагоре свртена опашка.

Поголемиот дел од исхраната на оваа барски птица се состои од водни инсекти, риби и ракови како што се ракови и ракови. Ridgway’s Rails имаат дури и посебна жлезда која им овозможува да пијат солена вода. Тешко да се најдат, тие претпочитаат да останат скриени зад густата вегетација. Тие не летаат често, претпочитаат да пешачат, па дури и да пливаат.

Исто така види: Најдобри хранење птици за сини птици (5 одлични опции)

9. Егрет од говеда

Говедски чамец качен на гранка

Научно име: Bubulcus ibis

Гведскиот егрут може да се најде во различни живеалишта, кои се движат од копнени до водни. Тие најчесто се наоѓаат во пасишта, тревници, поплавени полиња и мочуришта. Овие видови се долги околу 2 стапки и имаат распон на крилјата од 3 метри. Нивната боја е претежно бела со жолти нозе и клунови, но овие птици добиваат бледо златна боја на градите, грбот и главата за време на сезоната на парење.

Тие користат стапови и вегетација за да ги градат своите гнезда, а понекогаш и повторно ги користат старите за време на сезоната на парење. Гнездата често се градат на дрвја или грмушки во мочуриштата и мочуришните живеалишта. Нивната исхрана е прилагодлива во зависност од тоа каде живеат, фокусирајќи се на различни инсекти, риби, жаби, пајаци или дури и глувци, јајца и помали птици.

Исто така види: Фонтана за капење на соларна птица „направи сам“ (6 ЛЕСНИ чекори)

Нивното име доаѓа од нивната тенденција да се дружат наоколу
Stephen Davis
Stephen Davis
Стивен Дејвис е страствен набљудувач на птици и ентузијаст на природата. Тој го проучува однесувањето и живеалиштето на птиците повеќе од дваесет години и има особен интерес за птици во двор. Стивен верува дека хранењето и набљудувањето на дивите птици не е само пријатно хоби, туку и важен начин да се поврзете со природата и да придонесете во напорите за зачувување. Своето знаење и искуство го споделува преку неговиот блог, Bird Feeding and Birding Tips, каде нуди практични совети за привлекување птици во вашиот двор, идентификување на различни видови и создавање средина погодна за дивиот свет. Кога Стивен не гледа птици, тој ужива во пешачење и кампување во оддалечените дивини.