13 факти за Vermilion Flycatchers (Фотографии)

13 факти за Vermilion Flycatchers (Фотографии)
Stephen Davis
Олмстед преку Фликрубивајќи го со камен, гранка или ограден столб. Ова помага да се разгради дел од хитинот и да се прашкасти инсектот, така што е полесно да се вари.

Во случајот на пчелите, помага да се отстрани или да се отстрани осилото за да не се повреди птицата после јадење.заедно во зима.

Исто така види: 13 видови црвени птици (со фотографии)Vermilion Flycatcher (машко)обработливо земјиште, тропски низини и пустини. Единствениот фактор што го обединува нивниот избор на живеалиште е тоа што тие претпочитаат отворени пејсажи со повремени дрвја.

3. Седат и ловат инсекти.

Миноловците се незаситни што јадат инсекти. Како мали грабливци, тие се сместуваат на столб од ограда, гранка од дрво или куп четки, каде што гледаат да ловат инсекти. Кога ќе го забележат својот плен, тие ќе се искачат и ќе го зграпчат, често кружејќи веднаш назад до нивната почетна седала.

Тие нема редовно да ги посетуваат хранителите на птици, но можете да ги привлечете во вашиот двор со тоа што ќе им понудите водена карактеристика или автохтона вегетација. Ако имате просперитетни цвеќиња или други растенија кои привлекуваат инсекти, можеби ќе имате повеќе среќа да ги привлечете овие птици.

4. Името на нивниот род на латински значи „огнена глава“.

Природните историчари кои му го дадоа научното име на Vermillion Flycatcher ( Pyrocephalus rubinus ) се фокусираа на светло-црвената боја на главата на мажјакот. Латинското име во превод значи „рубин со огнена глава“. Нивниот светло-црвен гребен на главата, кога ќе се издува, навистина може да личи на пламен во инаку зелена околина.

Исто така види: Колку високо треба да биде хранителот за птици надвор од земјата?

Нивното англиско име ја опишува и нивната боја. Зборот вермилион историски се користел за опишување на одреден пигмент направен од црвено-портокаловиот минерал цинабар. Денес зборот шипки често се поврзува само со црвената боја.

Vermilion Flycatcher во гнездото

Машичките на муви се едни од единствените членови на семејството на мушички со пердуви во светли бои. Овие светкави птици пејачки се територијални, музички и застрашувачки за нивниот плен од инсекти. Вообичаени низ американскиот југозапад, тие лесно се забележуваат на места каде што го чекаат следниот оброк. Во оваа статија, ќе погледнеме 13 факти за ловците на муви.

13 факти за ловците на муви

1. Мажјаците и женките изгледаат многу различно.

Како и многу птици пејачки, мажјакот и женката имаат пердуви со различна боја. Ова е особина наречена сексуален диморфизам. Мажјаците треба да бидат колку што е можно посветли за да ја импресионираат женката за време на неговата секвенца на летот за парење.

Главата и предниот дел на мажјакот се светло-црвени, додека грбот, крилјата и опашката се сиви во сива боја. Има црна маска, клун, око и нога. Женките имаат слична боја на јаглен на крилјата, грбот, опашките и главите, но имаат бели гради и светло руменило долен дел.

Споредба за возрасни Vermilion Flycatcher

Потоците се одлични места за одгледување млади бидејќи има изобилство популации на инсекти во близина на слатката вода. Мажјакот нема далеку да лета за да земе ручек и да му го врати на својата другарка и на јајцата што таа ги инкубира. Кога пилињата ќе се изведат и двајцата родители ловат за храна, тие можат да патуваат повеќе бидејќи гнездото е блиску.

Во сувите предели, потоците гарантираат редовно снабдување со вода. Повеќе растенија растат околу потоци, зголемувајќи го бројот на скривалишта за гнезда и нови младенчиња.
Stephen Davis
Stephen Davis
Стивен Дејвис е страствен набљудувач на птици и ентузијаст на природата. Тој го проучува однесувањето и живеалиштето на птиците повеќе од дваесет години и има особен интерес за птици во двор. Стивен верува дека хранењето и набљудувањето на дивите птици не е само пријатно хоби, туку и важен начин да се поврзете со природата и да придонесете во напорите за зачувување. Своето знаење и искуство го споделува преку неговиот блог, Bird Feeding and Birding Tips, каде нуди практични совети за привлекување птици во вашиот двор, идентификување на различни видови и создавање средина погодна за дивиот свет. Кога Стивен не гледа птици, тој ужива во пешачење и кампување во оддалечените дивини.