12 факти за Scarlet Tanagers (со фотографии)

12 факти за Scarlet Tanagers (со фотографии)
Stephen Davis
источниот дел на Соединетите Американски Држави, а нивниот опсег застанува само срамежлив од југоисточниот дел. Во есента, тие се растопуваат и мигрираат на југ преку Карипскиот Океан во Јужна Америка. Таму зимуваат на планините на Андите, вклучувајќи ги и земјите од Колумбија, Еквадор и Перу.

4. Тие претпочитаат да живеат во шуми со високи, лиснати дрвја.

Скарлет Танаџерите претпочитаат зрели, листопадни шуми. За птиците кои сакаат инсекти, зрелите шуми имаат воспоставено популации на различни инсекти. Шумската крошна обезбедува и поголема сигурност и безбедност од одредени предатори отколку помладите шуми со пократки дрвја.

Нивната предност е за големи непрекинати шумски површини. Колку се спремни да се прилагодат на фрагментираните живеалишта на мали шумски закрпи се чини дека варира во зависност од регионот. Корнел известува дека во североисточниот дел на САД тие можат да се најдат во мали шумски делови, додека главно ги нема во малите шумски делови на средниот запад.

Исто така види: Симболизам на колибри (значења и толкувања)извор: Кели Колган Азарслучајно одгледување на пиле од паразит.

8. Мажјаците ги прикажуваат своите црвени и црни пердуви за да ги придобијат женките.

Мажјакот Скарлет Танагер добро го користи својот пердув за размножување. Тој обично ќе пристигне во САД малку порано од женката (средината на мај), поставувајќи ја својата територија за размножување преку пеење битки со други мажјаци. Овие битки не завршуваат со борби, може да има појава на пердуви и во најлош случај, малку агресивна потера.

По утврдувањето на териториите, секој мажјак работи на привлекување по една женка по сезона на парење. Тој го води својот танц за додворување на гранка под женката. Ја раширува опашката и ја покажува бојата на крилјата.

Машко Скарлет Танагер бара хранадрвја.

Женката Скарлет Танагер го гради своето гнездо на оддалеченост од 20 до 30 метри од земјата. Таа обично бере даб, но повеќето други листопадни дрвја ќе го сторат тоа. Поставувањето на нејзиното гнездо погоре во крошната на дрвото го чува скриено од предаторите, особено од оние кои се лоши во качувањето.

Женките претпочитаат да градат гнезда кои имаат јасна гледна точка кон земјата и лесно достапни од повеќе агли.

Женка Скарлет Танагерцрница, капина и сервис. Тие исто така уживаат во водните карактеристики, особено кога надвор е топло.

6. И машките и женските пеат.

За разлика од многу видови птици-пејачки каде пее само мажјакот, пее и женката Скарлет Танагер. Таа комуницира со другите женки и нејзиниот партнер со низа чврчорења, свирежи и чкрипење. Женките ќе пеат во тандем со мажјаците додека собираат материјал за гнездење или бараат храна. Иако женките имаат тенденција да користат помек глас и малку помалку комплицирана песна од мажјаците.

Мажјаците повеќе пеат бидејќи треба да ги импресионираат женките и да ја бранат својата територија, но песната е сè уште важна компонента на социјалната мрежа на женката Скарлет Танагер.

Скарлет танагер (неразмножување машки) јадење бобинки

Скарлет Танаџерите се прилично егзотични летни посетители на источните Соединетите држави. Мажјаците носат невообичаено светли плисок од црвена до зелена лиснатост шуми. И покрај нивниот храбар изглед, често е тешко да се забележат бидејќи гнездат и ловат инсекти високо на врвовите на дрвјата. Во оваа статија, испитуваме 12 факти за Scarlet Tanagers, вклучително и како да ги идентификувате нивните повици и некои интересни карактеристики.

Исто така види: 12 птици со црвени очи (слики и информации)

12 факти за Scarlet Tanagers

1. Во пролетта, половите имаат многу различни пердуви.

За време на сезоната на парење, мажјаците се светло-црвени насекаде, освен нивните млазно црни крилја и опашка. Женката е жолто-зелена пастелна боја со мрачни крилја. Таа има многу мала дефиниција помеѓу длабочината на боите на нејзиното тело, но грбот, опашката и крилјата се потемно зелени од градите и долната страна.

2. Мажјаците ја менуваат бојата во текот на зимата.

Карактеристичните црни и црвени пердуви на мажјакот Скарлет Танагер ги има само еден дел од годината, пролетната и летната сезона на размножување. По завршувањето на сезоната на парење, тој се распаѓа во сличен пердув како женката, а потоа мигрира на југ за зимата. Женките се жолто-зелени во текот на целата година. Тие не ја менуваат бојата како мажјаците.

3. Тие мигрираат помеѓу Северна и Јужна Америка.

Северна Америка е дом на топлото време за Скарлет Танаџерс. Тие летуваат воМладите птици имаат можност да гледаат постари птици и да научат како да го имитираат нивното однесување.
Stephen Davis
Stephen Davis
Стивен Дејвис е страствен набљудувач на птици и ентузијаст на природата. Тој го проучува однесувањето и живеалиштето на птиците повеќе од дваесет години и има особен интерес за птици во двор. Стивен верува дека хранењето и набљудувањето на дивите птици не е само пријатно хоби, туку и важен начин да се поврзете со природата и да придонесете во напорите за зачувување. Своето знаење и искуство го споделува преку неговиот блог, Bird Feeding and Birding Tips, каде нуди практични совети за привлекување птици во вашиот двор, идентификување на различни видови и создавање средина погодна за дивиот свет. Кога Стивен не гледа птици, тој ужива во пешачење и кампување во оддалечените дивини.