10 птици слични на сините птици (со фотографии)

10 птици слични на сините птици (со фотографии)
Stephen Davis
нивната долга сметка како копје.

9. Сино-Сиво ловец на грмушки

Сино-сиво ловецamoena

Lazuli Bunting најмногу наликува на западната Bluebird по нивната боја и изглед. Овој Bunting се наоѓа во истите области на живеалишта како западниот и планинскиот Bluebird. Светло-портокаловите гради на Lazuli Bunting го отежнуваат неговото разликување од западната Bluebird.

Примарната разлика во бојата е потемната боја на врвовите на крилата на Lazuli Bunting. Западната и планинската сина птица немаат истакнати темни, речиси црни врвови на нивните крилја. Сините птици, исто така, немаат шипки на крилата, каде што оваа шипка има две бели шипки. Lazuli Bunting е исто така помал по големина со подебела сметка.

Исто така види: 12 факти за влакнести клукајдрвци (со фотографии)

6. Steller's Jay

Научно име: Cyanocitta stelleri

Деликатниот Steller's Jay ја дели карпестата планина на планината сина птица живеалиште бидејќи се размножуваат на повисоки надморски височини. Тие мигрираат на пониски височини во текот на зимата. Додека тие имаат заедничко сино црно и опашка, Џејот на Стелер е многу потемни од сината птица.

Овој Џеј има глава и врат во боја на јаглен што бледнеат во светло сина боја на нивното тело. Џеј на Стелер, исто така, го има гребенот на главата како нивните братучеди сини Џеј. Сепак, тие се исто така многу поголеми од Bluebird.

7. California Scrub-Jay

California Scrub Jayдве птици, освен нивните прекрасни нијанси на сино, е нивната боја на градите. Индиго Бунтинг има сина града, а источната сина птица е портокалова.

Најмногу личат на планинската сина птица. И додека двајцата делат дел од нивниот опсег, тие не се често видени на исти локации. Индиго браздата има црна боја на крилото, поголем клун и сина сè до стомакот каде што планинската сина птица би имала малку бело.

Индиго Бунтинг го има прекарот „син канаринец“ поради неговата мала големина која е споредлива со канаринец. Сината птица е малку поголема. Како сините птици, женките се многу потапи.

3. Син грозбек

Син грозбек (машки)верзијата на Пацифичкиот брег на Блу Џеј. Тие претпочитаат живеалиште на суви грмушки и дабови шумски површини. Калифорниските Скраб-Џејс се светло сини со бели стомаци, слични на сината птица.

Меѓутоа, Скраб-Џејовите имаат изразито светло бело под брадата и на градите и сив грб. Западните сини птици имаат рѓосани портокалови гради кои понекогаш се протегаат на нивниот грб. Обликот на телото на сојот е исто така значително различен, со многу поголем клун и долго тело и опашка.

8. Кинг со појас

Кингар со појасBluebird е обично посветла нијанса на сина боја и има побледи сини гради во споредба со остатокот од телото. Друга карактеристика уникатна за Синиот Гросбек се 'рѓосаните кафени ленти на нивните крилја.

4. Дрво голтка

Слика: 272447тие понекогаш ќе јадат сует. Сините птици се гнезда во шуплина и лесно ќе користат куќичка за птици, така што поставувањето гнездо, исто така, може да биде добар начин да ги привлечете. Во повеќе северни држави, тие можат да ги посетуваат само за време на сезоната на парење, но се жители во текот на целата година во многу делови од земјата.

Сега да видиме неколку птици со слични бои или карактеристики на сината птица.

1. Блу Џеј

Слика: Американска риба и засилувач; Дивиот свет

Многу птици имаат сина боја, но само три вида на вистински сини птици живеат во Соединетите Држави - источна, западна и планинска сина птица. Таму веселите мали птици се омилени на многу луѓе поради нивните прекрасни бои и слатките песни. Во оваа статија ќе зборуваме малку за трите видови сини птици, а потоа ќе погледнеме 10 птици слични на сините птици.

Птици слични на сините птици

Прво да разговараме малку за сините птици.

Источната сина птица се наоѓа во источната половина на Соединетите Држави, а западната сина птица го населува западниот брег и југозападниот регион на САД. Тие имаат мали разлики во бојата, но се многу слични по изглед. И двете се сини со портокалова боја на рѓа гради. Планинската сина птица се разликува од другите две по тоа што ја нема светло портокаловата боја и наместо тоа е побледо сина боја на градите. Тие живеат во Карпестите Планини.

Како и кај многу видови птици песнопојки, мажјаците покажуваат поживописни обоени пердуви од женките, така што нашите описи ќе се фокусираат на светлите бои на машките птици. Женките имаат слична боја, но нивните бои се прилично бледи во споредба. Сините птици имаат мали, тенки црни клунови и изразени црни очи.

Исто така види: 9 типови на ориоли во Соединетите Американски Држави (слики)

Сините птици главно јадат инсекти, така што хранителите на семиња не ги интересираат многу. Обезбедувањето оброци е добар начин да се обидете да ги привлечете во вашиот двор, игодината на размножување во источниот дел на САД.
Stephen Davis
Stephen Davis
Стивен Дејвис е страствен набљудувач на птици и ентузијаст на природата. Тој го проучува однесувањето и живеалиштето на птиците повеќе од дваесет години и има особен интерес за птици во двор. Стивен верува дека хранењето и набљудувањето на дивите птици не е само пријатно хоби, туку и важен начин да се поврзете со природата и да придонесете во напорите за зачувување. Своето знаење и искуство го споделува преку неговиот блог, Bird Feeding and Birding Tips, каде нуди практични совети за привлекување птици во вашиот двор, идентификување на различни видови и создавање средина погодна за дивиот свет. Кога Стивен не гледа птици, тој ужива во пешачење и кампување во оддалечените дивини.