Sandhill Cranes (փաստեր, տեղեկություններ, նկարներ)

Sandhill Cranes (փաստեր, տեղեկություններ, նկարներ)
Stephen Davis

Բովանդակություն

Հավանաբար դուք լսել եք, թե ինչպես են նրանք թռչում գլխավերեւում, բարձր ձայնով պտտվում, երբ նրանք տեղափոխվում են դասական V-ի ձևով: Կամ գուցե դուք տեսել եք հարյուրավոր, կամ նույնիսկ հազարավոր նրանցից, որոնք հավաքվել են ճահճում: Ուր էլ որ նկատեք դրանք, այս մեծ կռունկները գրավում են ձեր ուշադրությունը: Sandhill Crane-ը, որն անվանվել է իր բնակավայրերի նախընտրության պատճառով, գաղթում է այնպիսի թվով երամներով, քան շատ նահանգներում իրենց ժամանումը նշելու փառատոններ են անցկացվում: Այս հոդվածում մենք ավելին կիմանանք այս էլեգանտ թռչունների մասին և կպատասխանենք ավազի կռունկների մասին ամենահաճախ տրվող հարցերին:

Բարձրությունը ՝ 2,7 ֆտ – 4,6 ֆուտ

Քաշ ՝ տղամարդիկ միջինը 10 ֆունտ, էգերը՝ 8,9 lbs

Թևերի բացվածք ՝ 5,5 ֆտ – 7,7 ֆտ

Համառոտ նկարագիր

Մեծահասակները ընդհանուր առմամբ մոխրագույն են՝ իրենց հաստ մարմնի վրա որոշ արևավուն փետուրներով: Նրանք ունեն երկար պարանոց, սև կտուց, սև ոտքեր և վառ կարդացվող ճակատ։ Արուներն ու էգերը ունեն միանման փետուր և տեսանելի տարբերություններ չունեն։ Անհաս կռունկներին բացակայում է վառ կարմիր թագը և ունեն ավելի «ժանգոտ» գույն, իսկ մարմնի վրա կարող են ունենալ ավելի գծավոր ժանգոտ գունավոր փետուրներ:

Բնադրում և բազմացում

Ավազե կռունկները ընտրում են իրենց զուգընկերոջը, որի հետ նրանք կմնան ողջ կյանքի ընթացքում` հիմնվելով մշակված պարային ցուցադրությունների վրա: Զույգը կարող է ցատկել, խոնարհվել, գլուխը խոժոռել, թեւերը թափահարել և նույնիսկ վերցնել ու շպրտել բուսականությունը: Նրանք շարունակում են այս պարային վարքը նույնիսկ բազմացման շրջանից հետո:

Այս կռունկները բազմանում ենկմնա իր ծնողների հետ ամբողջ ձմռանը և կլինի մոտ 9-ից 10 ամսական, մինչև կբաժանվի և միանա ավելի մեծ հոտին:

խոնավ տարածքներ և այլ կենսամիջավայրեր, որտեղ առկա է ջուր: Բուսականությունից գետնի վրա կամ ծանծաղ ջրի մեջ բույն են կառուցում։ Դնում են մեկից երեք ձու, բայց հաճախ միայն մեկ ճուտ է հասնում նորածնին: Ճտերը ծնողների խնամքի տակ կմնան 9-10 ամիս։

Միգրացիա

Sandhill կռունկները ամբողջ տարվա ընթացքում բնակվում են Ֆլորիդայի, Կուբայի և Միսիսիպիի որոշ շրջաններում: Այնուամենայնիվ, բնակչության մեծ մասը արտագաղթում է աշնանը և գարնանը: Միգրացիոն խմբերից շատերը կարող են լինել տասնյակից հարյուր հազարավոր: Թերևս ամենահայտնի թեժ կետը Պլատ գետն է, Նեբրասկա: Savingcranes.org-ը հիանալի ռեսուրսներ ունի կռունկներին տեսնելու և ձեր մոտակայքում թեժ կետերը տեսնելու համար:

վարկ՝ allaboutbirds.org Ավազե կռունկի փաստերթաքցնել 1. Որտե՞ղ են ապրում ավազոտ կռունկները: 2. Որտե՞ղ են քնում ավազի կռունկները: 3. Որքա՞ն են ապրում ավազի կռունկները: 4. Որքա՞ն բարձր են ավազոտ կռունկները: 5. Որքա՞ն է Sandhill Crane-ի թեւերի բացվածքը: 6. Ո՞րն է տարբերությունը ավազի կռունկի և կապույտ երախի միջև: 7. Ինչպե՞ս է կոչվում ավազի կռունկների երամը: 8. Արդյո՞ք ավազի կռունկները զուգակցվում են ողջ կյանքի ընթացքում: 9. Ե՞րբ են զուգավորվում ավազի կռունկները: 10. Ավազի կռունկները վտանգվա՞ծ են: 11. Ի՞նչ են ուտում ավազի կռունկները: 12. Կարո՞ղ եմ կերակրել ավազի կռունկներին: 13. Ե՞րբ են գաղթում ավազի կռունկները: 14. Որտե՞ղ են գաղթում ավազի կռունկները: 15. Արդյո՞ք ավազի կռունկները թաղվում են ծառերի վրա: 16. Արդյո՞ք ավազի կռունկները ագրեսիվ են: 17.Ինչպե՞ս հեռու պահել ավազի կռունկներին: 18. Որքա՞ն բարձր են թռչում ավազի կռունկները: 19. Արդյո՞ք ավազի կռունկները թռչում են գիշերը: 20. Որքա՞ն հեռու են թռչում ավազի կռունկները մեկ օրվա ընթացքում: 21. Արդյո՞ք ավազի կռունկները ամեն տարի վերադառնում են նույն բույնը: 22. Ո՞ր նահանգներն են թույլատրում ավազի կռունկների որսը: 23. Որքա՞ն է ավազոտ կռունկների պոպուլյացիան: 24. Ինչպե՞ս կարող եք տարբերել արական ավազի կռունկը էգից: 25. Կռունկները բնադրո՞ւմ են ծառերի վրա: 26. Ինչ եք անվանում Sandhill Crane-ի փոքրիկին: 27. Ինչպե՞ս կերակրել Sandhill կռունկները իրենց երեխաներին: 28. Որքա՞ն ժամանակ են Sandhill Crane-ի երեխաները մնում իրենց ծնողների հետ:

Որտե՞ղ են ապրում ավազի կռունկները:

Sandhill կռունկները հայտնաբերվել են Հյուսիսային Ամերիկայի շատ տարածքներում, իսկ որոշները հյուսիսարևելյան Սիբիրի հենց անկյունում: Նրանք ապրում են բաց միջավայրերում, ինչպիսիք են ճահիճները, ճահիճները, խոնավ վայրերը և պրերիաները:

Որտե՞ղ են քնում ավազոտ կռունկները:

Sandhill կռունկները մնում են գետնին քնելու համար՝ սովորաբար հավասարակշռելով մեկ ոտքի վրա: Նրանք սիրում են կանգնել ծանծաղ ջրի մեջ կամ խոնավ տարածքի ափերի երկայնքով՝ նախընտրելով շատ լայն բաց տարածություն՝ քիչ ծառերով: Երբեմն նրանք գլուխը կխցնեն թևի տակ, երբեմն նրանք պարզապես կթուլացնեն իրենց երկար պարանոցը ավելի փլված դիրքով:

Որքա՞ն են ապրում ավազի կռունկները:

Ավազե կռունկները կարող են ապրել 20-40 տարի, սակայն մեծամասնության կյանքի տևողությունը մի փոքր ավելի կարճ է, և միջինը մոտ 10-20 տարի է: Ըստ Քորնելի՝ գրանցված ամենահին ավազի կռունկը36 տարեկան էր։

Որքա՞ն են ավազոտ կռունկների բարձրությունը:

Ավազի կռունկի մի քանի ենթատեսակներ կան, ուստի չափերը կարող են տարբեր լինել: Ավազի կռունկների միջին բարձրության միջակայքը 2 ֆտ 7 դյույմից մինչև 4 ֆտ 6 դյույմ է: Ընդհանուր առմամբ, կռունկները, որոնք բազմանում են ամենահյուսիսից, մի փոքր ավելի փոքր կողմում են:

Որքա՞ն է Sandhill Crane-ի թեւերի բացվածքը:

Sandhill կռունկները ունեն մեծ թեւերի բացվածք` 5 ֆտ 5 դյույմից մինչև 7 ֆտ 7 դյույմ: Սա նրանց հիանալի ճախրող թռչուններ է դարձնում, և նրանք կարող են երկար ժամանակ վարել ջերմային մեքենաներ՝ առանց թևերը թափահարելու, ինչը խնայում է էներգիան:

Տես նաեւ: Սև գլուխներով թռչունների 25 տեսակ (լուսանկարներով)

Ո՞րն է տարբերությունը ավազի կռունկի և կապույտ երախի միջև:

Ճիշտ է, և՛ ավազի կռունկները, և՛ կապույտ երաշտները մեծ հայտատուներ են՝ երկար պարանոցով, երկար ոտքերով և սիրում են հաճախակի այցելել խոնավ տարածքներ: Այնուամենայնիվ, կռունկները և երաշտերը պատկանում են տարբեր խմբերի: Թռչելիս երաշտներն իրենց վիզը ետ են քաշում դեպի մարմինները, մինչդեռ կռունկները վիզը մինչև վերջ երկարացնում են:

Sandhill կռունկը նաև ավելի կարճ կտուց ունի, քան այն երկար կտուցը, որն օգտագործում է երաշտը ձուկ որսալու համար: Կռունկները սովորաբար հանդիպում են միասին այն հոտերի մեջ, որտեղ երամակները հիմնականում միայնակ են մնում:

Ինչ է կոչվում ավազի ամբարձիչների երամը:

Կան մի քանի ընտրություն կռունկների խմբի համար օգտագործվող հավաքական գոյականի համար: Դրանք կարելի է անվանել «շինություն», «պար», «կռունկ», «պաշարում» կամ կռունկների «կռունկ»։ Բայց դուք չեք սխալվի միայն օգտագործել բառը«երամ» կամ.

Արդյո՞ք ավազի կռունկները զուգակցվում են ողջ կյանքի ընթացքում:

Այո, ավազի կռունկների մեծ մասը զուգավորվում է կյանքի համար: Իրականում նրանք հիանալի պարային ցուցադրություններ են դրել՝ փորձելով գրավել զուգընկերոջը, և երբ զույգը կապվում է, նրանք կմնան միասին:

Ե՞րբ են զուգավորվում ավազի կռունկները:

Ձվերի մեծ մասը ածում է հունվար-մայիս ամիսներին, բայց դա կախված է նրանից, թե երբ է տեղի ունենում միգրացիան և տարբերվում է բուծման տարբեր պոպուլյացիաներից: Կռունկները սովորաբար 2-7 տարեկան են մինչև զուգավորումը սկսելը:

Վտանգվա՞ծ են ավազի կռունկները:

Ոչ, ավազի կռունկները, որպես ամբողջություն, չեն համարվում անհետացող տեսակներ, և նրանց պոպուլյացիան լավ է ապրում: Այնուամենայնիվ, կան աշխարհի որոշ մասեր, որտեղ տեղի բնակչությունը ավելի մեծ վտանգի տակ է և համարվում է վտանգված, օրինակ՝ Միսիսիպիում գտնվող ոչ միգրացիոն խումբը:

Ի՞նչ են ուտում ավազի կռունկները:

Ավազի կռունկները ամենակեր են, ուտում են և՛ բույսերը, և՛ միջատները/փոքր կենդանիները: Նրանց սննդակարգի մեծ մասը կազմում են հացահատիկները և սերմերը՝ որոշ հատապտուղներով և պալարներով։ Նրանք նաև ուտելու են միջատներ, խխունջներ, սողուններ և երկկենցաղներ: Նրանք օգտագործում են իրենց երկար կտուցները ավազի և նստվածքի մեջ զննելու համար:

Կարո՞ղ եմ կերակրել ավազոտ կռունկներին:

Շատ նահանգներում իրականում անօրինական է կերակրել Sandhill Cranes-ին, և ավելի լավ է դա չանել: Կռունկները, որոնք սնվում են մարդկանցով, կարող են չափազանց ընտելանալ մարդկանց և դառնալ ագրեսիվ: Դուք կարող եք պատկերացնել նման մեծԹռչունը կարող է վնասել ոչ միայն մարդկանց, այլև վնասել գույքը և խնդիրներ առաջացնել քաղաքային բնակավայրերում:

Ե՞րբ են գաղթում ավազոտ կռունկները:

Ընդհանուր առմամբ, ավազոտ կռունկները գաղթում են գարնանը և աշնանը: Ժամկետը կարող է տարբեր լինել աշնանը, կախված նրանից, թե որքան կոշտ եղանակ է տեղում, ձմռան սկզբին ավելի մեղմ պայմանները կարող են ավելի ուշ մղել միգրացիան: Գարնանային միգրացիան դեպի բուծման վայրեր ավելի կանխատեսելի է:

Նաև, ավազի կռունկների մի քանի պոպուլյացիաներ (գտնվում են Կուբայում, Ֆլորիդայում և Միսիսիպիում) ընդհանրապես չեն արտագաղթում:

Որտե՞ղ են գաղթում ավազի կռունկները:

Ընդհանուր առմամբ, ավազոտ կռունկները գարնանը գնում են հյուսիս՝ բազմանալու համար, իսկ հետո աշնանը ուղղվում են դեպի հարավ: Հետազոտողները միավորում են ավազի կռունկները՝ «բուծելով պոպուլյացիան», և շատ տարբեր պոպուլյացիաներ կան Հյուսիսային Ամերիկայում:

Բազմանման վայրեր կան Կանադայում և հյուսիսային շատ նահանգներում, ներառյալ Ալյասկան: Այս պոպուլյացիաներից շատերը գաղթելու են դեպի հարավային շրջաններ, ինչպիսիք են Ֆլորիդան, Տեխասը և Կալիֆոռնիան:

Այստեղ շատ տարբեր բազմացող պոպուլյացիաներ կան, որոնք կարելի է նշել այստեղ, բայց շատ նահանգներում տեղի է ունենում գարնանային կամ աշնանային «կռունկների փառատոն», երբ թռչունները հայտնի է, որ կանգ են առնում այդ տարածքում:

Արդյո՞ք ավազի կռունկները թաղվում են ծառերի վրա:

Ոչ մի Sandhill կռունկներ չեն թաղվում կամ ժամանակ չեն անցկացնում ծառերի վրա: Նրանք նախընտրում են այնպիսի տարածքներ, ինչպիսիք են խոնավ տարածքները, ճահիճները, մշակաբույսերը և խոտածածկ տարածքները և մնալ կանգունհողի վրա.

Արդյո՞ք ավազի կռունկները ագրեսիվ են:

Ինչպես շատ թռչուններ, ավազոտ կռունկները սովորաբար շատ ագրեսիվ չեն, եթե չկան ձվեր և ձագեր, որոնք պետք է պաշտպանեն: Այլ թռչուններ, ինչպիսիք են ագռավները, ագռավները, բուերը և արծիվները, կարող են փորձել գողանալ ձվեր կամ երիտասարդ ճտեր: Sandhill կռունկները վեր կցատկեն և դուրս կհանեն իրենց երկար ոտքերը՝ օդային հարձակումներից պաշտպանվելու համար:

Ցամաքային գիշատիչների համար, ինչպիսիք են կոյոտները կամ աղվեսները, նրանք բացում են իրենց թեւերը՝ սուլելու ժամանակ իրենց ավելի մեծ և վախեցնող տեսք տալով: Նրանք կարող են նաև ոտքերով հարվածել և օգտագործել իրենց երկար կտուցը որպես սուր: Որոշ ավազոտ կռունկներ, որոնց կերակրել են մարդիկ, կարող են ագրեսիվ դառնալ մարդկանց նկատմամբ, երբ սնունդ են փնտրում:

Ինչպե՞ս հեռու պահել ավազի կռունկներից:

Եթե կռունկները պատուհասում են ձեր տան բակը կամ այգին, կան մի քանի բան, որ կարող եք փորձել: Եթե ​​նրանք կախված են շուրջը, նշանակում է, որ դուք ստեղծել եք մի միջավայր, որտեղ նրանք կարող են սնունդ, ջուր ստանալ և չվախենալ գիշատիչներից: Ցանկացած ջրային օբյեկտ, ինչպիսիք են լճակները, պետք է ցանկապատված լինեն:

Հեռացրեք թռչունների սնուցող սարքերը կամ օգտագործեք մեթոդներ՝ խուսափելու թափված սերմերից, որոնք նրանք կարող են հավաքել գետնից: Ծաղկի կամ բանջարեղենի մահճակալների վրա հավի մետաղալարից թունել պատրաստեք:

Որքա՞ն բարձր են թռչում ավազի կռունկները:

Իրենց երկար միգրացիոն թռիչքների ժամանակ ավազոտ կռունկները միջինում 6000-7000 ֆուտ բարձրություն ունեն: Նրանք, ովքեր ստիպված են ճանապարհորդել լեռնային տեղանքով, ինչպիսին է Ժայռոտ լեռները, կարող են նույնիսկ թռչել ավելի քան 13000 ֆուտ:

Արեքավազի կռունկները թռչում են գիշերը:

Սովորաբար ավազի կռունկները գաղթում են միայն օրվա ընթացքում: Թեև եթե եղանակային պայմանները լավն են, և լուսավոր լուսինը լինի, նրանք երբեմն կարող են գիշերը ճանապարհորդել:

Որքա՞ն հեռու են թռչում ավազի կռունկները մեկ օրվա ընթացքում:

Ոչ բոլոր ավազոտ կռունկներն են գաղթում: Բայց նրանց համար, ովքեր անում են, նրանք կարող են միջինը օրական 150 – 400 մղոն:

Արդյո՞ք ավազի կռունկները ամեն տարի վերադառնում են նույն բույնը:

Sandhill Cranes-ը հաջորդ տարի չի վերադառնա կոնկրետ բույն: Այնուամենայնիվ, որպես խումբ, կռունկները տարեցտարի մեկնում են նույն բազմացման վայրերը:

Ո՞ր նահանգներն են թույլատրում ավազի կռունկների որսը:

Տասնյոթ նահանգներ թույլատրում են ավազոտ կռունկների որսը` Ալաբամա, Ալյասկա, Արիզոնա, Կոլորադո, Այդահո, Կանզաս, Կենտուկի, Մինեսոտա, Մոնտանա, Հյուսիսային Դակոտա, Նյու Մեքսիկո, Օկլահոմա, Հարավային Դակոտա, Թենեսի, Տեխաս, Յուտա և Վայոմինգ: .

Որքա՞ն է ավազոտ կռունկների պոպուլյացիան:

Այսքան տարբեր բազմացման խմբերի դեպքում դժվար է ճշգրիտ պոպուլյացիաներ որոշել: Այն, ինչ ես կարողացա գտնել, Sandhill Cranes-ի բնակչությունը կազմում է մոտավորապես 600,000 – 800,000 ընդհանուր, ներառյալ բոլոր խմբերը:

Ինչպե՞ս կարող եք տարբերել արու ավազի կռունկը էգից:

Արական և էգ ավազոտ ամբարձիչների տեսքը նույնական է, ուստի դրանք տարբերելը կարող է բավականին դժվար լինել: Եթե ​​չտեսնեք, թե որ կռունկն է ձու ածում, միակ հուշումներից մեկը վոկալիզացիայի միջոցով է: SandhillՎերամբարձ կռունկները «միաձայն կանչեր» են անում, որոնք սովորաբար արվում են կերակրման, հանգստի և հանգստանալու վայրեր ճանապարհորդելիս և վերադառնալիս:

Տղամարդկանց զանգն ավելի ցածր է և մի փոքր ավելի ձգված ռիթմով, քան էգը: Նա մեկ անգամ կկանչի, իսկ էգը երկու զանգով կպատասխանի։ Այս տարբերությունը որսալու համար վարժ ականջ է պետք, հատկապես եթե դրանք համընկնում են կամ խմբում են:

Արդյո՞ք կռունկները բնադրում են ծառերի վրա:

Ոչ, ավազի կռունկները բնադրում են գետնին: Նրանք նախընտրում են մեկուսացված խոնավ տարածքներ։ Շրջապատող խոտերից, կատվի ձագերից ու եղեգներից բլուր են ստեղծում։ Հաճախ այս լեռը նստած է ծանծաղ ջրի մեջ, բայց երբեմն նրանք բնադրում են չոր հողի վրա՝ ջրին մոտ:

Բլուրաբլիթի վերին մասում նրանք ստեղծում են ավելի փոքր գավաթաձև թաս, որը պատված է ավելի փոքր բուսականության կտորներով: ձվերը դնելու համար:

Մանկական ավազոտ կռունկները հաճախ կոչվում են ճտեր, բայց ունեն նաև «քուռակներ» անվանումը:

Տես նաեւ: Ինչու են թռչունները սերմերը նետում սնուցողներից: (6 պատճառ)

Ինչպե՞ս կերակրել Sandhill կռունկները իրենց երեխաներին:

Եվ մայրը, և հայրը կռունկը կզբաղվեն երեխաներին կերակրելու համար: Առաջին 10 օրվա ընթացքում ձագերին ծնողները հիմնականում կերակրում են «հաշիվ առ հաշիվ»: Քանի որ ճտերը մի փոքր մեծանում են, նրանք ավելի լավ են կարողանում կերակրել իրենց, և ծնողները կարող են ուտելիքը գցել նրանց ոտքերի մոտ՝ խրախուսելով նրանց ինքնուրույն ուտել:

Որքա՞ն ժամանակ են Sandhill Crane-ի երեխաները մնում իրենց ծնողների հետ:

Երիտասարդ կռունկը




Stephen Davis
Stephen Davis
Սթիվեն Դևիսը թռչունների մոլի դիտորդ է և բնության սիրահար: Նա ավելի քան քսան տարի ուսումնասիրում է թռչունների վարքագիծը և բնակավայրը և առանձնահատուկ հետաքրքրություն ունի բակային թռչունների նկատմամբ: Սթիվենը կարծում է, որ վայրի թռչուններին կերակրելը և դիտելը ոչ միայն հաճելի հոբբի է, այլև բնության հետ կապվելու և պահպանության ջանքերին նպաստելու կարևոր միջոց: Նա կիսվում է իր գիտելիքներով և փորձով իր բլոգի միջոցով՝ Bird Feeding and Birding Tips, որտեղ նա գործնական խորհուրդներ է տալիս թռչուններին ձեր բակ գրավելու, տարբեր տեսակներ բացահայտելու և վայրի բնության համար հարմար միջավայր ստեղծելու վերաբերյալ: Երբ Սթիվենը թռչնադիտ չի անում, նա հաճույք է ստանում արշավել և ճամբարել հեռավոր անապատային վայրերում: