Երկար պարանոցով 12 թռչուն (լուսանկարներով)

Երկար պարանոցով 12 թռչուն (լուսանկարներով)
Stephen Davis

Մի մարմնի ձև, որը մենք չենք կարող տեսնել մեր առօրյա կյանքում, երկար պարանոցով թռչուններն են: Սովորաբար, այս երկար պարանոցները ձեռք ձեռքի տված են ընդհանուր ավելի մեծ չափի մարմնի և երկար ոտքերի հետ: Երկար պարանոցը կարող է օգնել գիշատիչներին ուշադրություն դարձնել, որոնք սիրում են գաղտագողի թափանցել ցածր բուսականության միջով: Կարող է նաև առավելություն լինել թռչուններին նիզակավոր ձկներին օգնելը կամ ծանծաղ ջրի միջով անցնելիս հասնել նստվածքին: Եկեք նայենք երկար պարանոցով 12 սովորական թռչուններին և որտեղ կարող եք գտնել դրանք:

Տես նաեւ: 15 թռչուններ, որոնք ուտում են այլ թռչուններ

12 երկար պարանոցով թռչուններ

1. Ջայլամ

Արական սովորական ջայլամ Bernard DUPONT Flickr-ի միջոցովմիասին ծառերի մեջ.

11. Եռագույն երախա

Եռագույն երախա կեր որոնումխոտածածկ դաշտում կասաուարիChristel SAGNIEZ Pixabay-ից
  • Գիտական ​​անուն՝ Dromaius novaehollandiae
  • Չափս՝ 5,7 ֆուտ

Էմուսները երկար պարանոցով մեծ, չթռչող թռչուններ են: Նրանք նման են ջայլամին, բայց ապրում են Ավստրալիա մայրցամաքում։ Այս թռչուններն ունեն փխրուն մոխրագույն-շագանակագույն փետուրներ, որոնք կիսով չափ տարածվում են պարանոցի վրա: Նրանք օգտագործում են իրենց պարանոցը շրջապատը սկանավորելու համար, ինչը նրանց օգնում է խուսափել իրենց հիմնական գիշատիչից՝ դինգոյից:

Նրանք ամենաակտիվ են օրվա ընթացքում՝ սովորաբար իրենց ժամանակն անցկացնում են ուտելիք փնտրելու, հանգստանալու կամ փետուրները փորելու համար: Դեկտեմբերից հունվար արական սեռի էմոները կսկսեն գրավել էգերին՝ պարելով իրենց սիրատիրության պարերը: Էգերը սեզոնին ածում են 5-ից 24 ձու, որոնք ածում են չորացած խոտերից կազմված բների վրա:

3. Goliath Heron

Goliath Heron կեր փնտրող
  • Գիտական ​​անվանում՝ Ardea goliath
  • Չափս՝ 3- 5 ոտնաչափ

Մոտ 7,7 ոտնաչափ թեւերի բացվածքով և 5 ոտնաչափ բարձրությամբ Գողիաթի երաշտը ամենամեծն է բոլոր երաշտներից: Նրանք աֆրիկյան ծագում ունեն և կարելի է գտնել նաև Եգիպտոսում, Արաբական թերակղզում և Հնդկաստանի որոշ մասերում: Ոչ բազմացման սեզոնում այս խոշոր եղջյուրները միայնակ թռչուններ են, սակայն նրանց կարելի է տեսնել նույն տեսակի այլ թռչունների հետ բազմացման շրջանում:

Նրանք ունեն երկար պարանոց, որը թույլ է տալիս նրանց բռնել և ուտել ձուկ և ուտել: երկկենցաղներ. Այս թռչունները որսում են ջրի միջով անցնելով, իրենց երկարպարանոցները ձգվել են նրանց դիմաց՝ որս փնտրելով։ Հետաքրքիր բանի հանդիպելիս իրենց սուր մուրհակներով դանակահարում են, որ բռնեն:

4. Մեծ թմբուկ

Մեծ թմբուկ
  • Գիտական ​​անուն՝ Ardea alba
  • Չափս՝ 3,28 ft

Մեծ թրթուրը, որը նաև հայտնի է որպես Սովորական թմբուկ կամ Մեծ սպիտակ երաշտ, մեծ թափառաշրջիկ թռչուն է, որը տարածված է ամբողջ աշխարհում, ներառյալ Հյուսիսային Ամերիկայի մեծ մասը: Դուք կարող եք դրանք գտնել տարբեր ծանծաղ ջրային միջավայրերում, ինչպիսիք են լճերը, լճակները, մակընթացային հարթավայրերը և ճահիճները: Թևերի բացվածքով մինչև հինգ ոտնաչափ՝ Մեծ թմբուկները աշխարհի ամենամեծ երաշտներից մեկն են:

Նրանք ունեն երկար մուգ ոտքեր և վիզն ավելի երկար, քան մարմնի երկարությունը: Թռիչքի ժամանակ նրանք պարանոցը հետ են ծալում մարմնին: Նրանք սովորաբար որսում են երկկենցաղներ, օձեր, խեցգետիններ և ջրային միջատներ իրենց բնական միջավայրում։ Ցավոք, նրանք ժամանակին որսացել են իրենց գեղեցիկ սպիտակ «օգետների» համար, որոնք աճում են բազմացման շրջանում:

5: Անհինգա

Անհինգան չորացնում է իր փետուրները \ պատկերը` birdfeederhub.com
  • Գիտական ​​անուն` Անհինգա անհինգա
  • Չափս՝ 3 ոտնաչափ

Անհինգաները ջրային թռչունների տեսակ են, որոնք հայտնաբերվել են Միացյալ Նահանգների արևելքում՝ Հարավային Ամերիկայի միջով: Դրանք առավել հաճախ հանդիպում են ծանծաղ, պաշտպանված քաղցրահամ ջրերում՝ ծառերով, բարձր խոտերով և թփերով, ինչպիսիք են մանգրերը, խոնավ տարածքները, ճահիճները,և ծովածոցներ:

Այս թռչուններն առանձնանում են իրենց երկար, բարակ օձանման պարանոցով: Նրանք հաճախ լողում են ջրի միջով, միայն իրենց երկար պարանոցը երևում է մակերևույթից վեր՝ տալով նրանց «օձի թռչուն» մականունը: Նրանք ունեն երկրորդ մականունը՝ «ջրային հնդկահավ»՝ իրենց երկար հնդկահավի նման պոչի փետուրների պատճառով: Անհինգաները կարող են հասնել 3 ֆուտ երկարության, իսկ թեւերի բացվածքը՝ 3,7 ոտնաչափ:

Նրանց հիմնական սննդակարգը ձուկն է, որը նրանք որսում են դանդաղ լողալով ջրի տակ, այնուհետև դանակահարելով նրանց իրենց սուր բիծով: Չնայած ջրի մեջ անցկացրած ամբողջ ժամանակին, նրանք չունեն բադերի պես անջրանցիկ փետուրներ։ Լողալուց հետո նրանք կկանգնեն ափին և կձգեն երկու թեւերը չորանալու համար։

6. Շեփորահար Կարապ

Շեփորահար Կարապ
  • Գիտական ​​անվանում՝ Cygnus buccinator
  • Չափս՝ 4,6-5,5 ոտքեր

Շեփորահար կարապները խոշոր, նրբագեղ թռչուններ են, որոնք բնիկ են Հյուսիսային Ամերիկայում: Նրանք բազմանում են Ալյասկայում, Կանադայի որոշ մասերում և Մեծ լճերում, այնուհետև տեղափոխվում են ափամերձ Բրիտանական Կոլումբիա և ԱՄՆ-ի ցրված վայրեր: Նրանք Հյուսիսային Ամերիկայի ամենամեծ բնիկ ջրային թռչուններն են՝ հասնելով ավելի քան 25 ֆունտի: Իրենց մեծ չափերի պատճառով նրանց օդում անցնելու համար անհրաժեշտ է առնվազն 100 յարդ բաց ջուր: Այս խոշոր կարապները ապրում են խոնավ տարածքների մոտ և կբնադրեն և ձու կդնեն ջրի մոտ: Նրանք իրականում օգտագործում են իրենց ցանցավոր ոտքերը՝ ծածկելու իրենց ձվերը և նպաստում ինկուբացիայի գործընթացին:

Շեփորահար կարապները բոլորը սպիտակ են՝ սև ոտքերով և սև կտուցով:20-րդ դարի սկզբին գրեթե անհետացած, նրանք կամաց-կամաց վերադառնում են: Նրանց սննդակարգը ներառում է ջրային բույսեր և միջատներ, իսկ ձմռանը նրանք ներառում են ավելի շատ ցամաքային մթերքներ, ինչպիսիք են հատապտուղները, խոտերը, հացահատիկները և պալարները:

7: Sandhill Cranes

Sandhill Crane foraging
  • Գիտական ​​անվանում՝ Antigone canadensis
  • Չափս՝ 4 ոտնաչափ

Ավազի կռունկները խոշոր թռչուններ են, որոնք նման են երախի, բայց ավելի մեծ մարմիններով: Նրանք ունեն մոխրագույն փետուրներ, երբեմն ժանգոտ շագանակագույն գծերով, և դեմքի կարմիր բիծ: Նրանց բնակչության մեծ մասն ապրում է Հյուսիսային Ամերիկայում, որտեղ նրանք բազմանում են գրպաններում ԱՄՆ-ի հյուսիսից մինչև Կանադա մինչև Արկտիկա: Նրանք ձմեռում են Կալիֆոռնիայի, Տեխասի, Մեքսիկայի, Ֆլորիդայի և այլ խայտաբղետ վայրերում: Երբ նրանք գաղթում են այս վայրերի միջև, դուք կարող եք լսել, թե ինչպես են նրանք մեծ խմբերով թռչում գլխավերեւում՝ կատարելով բարձր շեփորային զանգեր:

Sandhill Crane-ն անվանվել է Նեբրասկայի Sandhills շրջանի պատվին: Այս տարածքը կարևոր կանգառ է բազմաթիվ չվող թռչունների համար, ներառյալ այս կռունկները, որոնք մեծ քանակությամբ հավաքվում են այնտեղ իրենց ձմեռային և ամառային տարածքների միջև ընկած ճանապարհին:

Տես նաեւ: 18 Հետաքրքիր զվարճալի փաստեր կույտավոր փայտփորիկների մասին

Բները պատրաստված են փայտերից և երեսպատված խոտերով կամ այլ վայրերով: մոտակայքում գտնվող նյութը, և դրանք տեղադրվում են բաց և թաց խոտածածկ տարածքներում: Նրանք հակված են մի քանի տարի սպասել, մինչև կսկսեն բազմանալը (2-7-ի միջև) և հետո զուգավորվել կյանքի ընթացքում:

8. Հարավային Cassowary

Հարավայինամբողջապես սպիտակ են, մինչև նրանք անցնեն իրենց չափահաս փետուրին: Սա նրանց լրացուցիչ պաշտպանություն է տալիս իրենց առաջին տարում, քանի որ նրանք կարողանում են միաձուլվել և ավելի ընդունելի լինել սպիտակ եղջյուրների և թառամուղների այլ խմբերի կողմից:

Երբ այս թռչունը հանգստանում է կամ թռչում է, նրա երկար պարանոցը բռնվում է: S-աձեւ դիրքում։ Նրանք հայտնաբերվել են ջրային մարմիններում՝ սկսած լճակներից մինչև լճեր, և ճահիճներից մինչև ճահիճներ, որտեղ նրանք որսում են ձկներ, գորտեր, օձեր և այլ փոքր որս: Փոքրիկ Կապույտ Հերոնի երկար պարանոցը թույլ է տալիս նրան նկատել որսը և հեշտությամբ խոցել նրան նիզակի նման մուրճով:

10: White Ibis

Պատկեր՝ birdfeederhub.com (West Palm Beach, Ֆլորիդա)
  • Գիտական ​​անուն՝ Eudocimus albus
  • Չափս՝ 2,3 ոտնաչափ

Սպիտակ իբիսը թռչուն է, որն ապրում է Մեքսիկայի, Կենտրոնական Ամերիկայի, Կարիբյան ափերի երկայնքով, ինչպես նաև ԱՄՆ-ի ծոցի և հարավ-արևելյան ափերի երկայնքով: Նրանք ունեն երկար պարանոց և վարդագույն կոր կտուց, որը նրանք օգտագործում են ցեխի և նստվածքի մեջ սննդի որոնման համար: Նրանք որս են անում 10-ից 15 սմ խորությամբ ծանծաղ ջրերում, և նրանց սննդակարգը բաղկացած է միջատներից, որդերից, խեցգետիններից, մողեսներից, խխունջներից, խեցգետիններից և այլ փոքր արարածներից:

Սպիտակ իբիսն ունի հստակ տեսք, որը նրան դարձնում է հեշտ է նույնականացնել՝ իրենց մարմնի վրա սպիտակ գույնով և սև եզրերով թեւերով: Այս թռչունները շատ սոցիալական են և գրեթե միշտ հանդիպում են խմբերով՝ կերակրելիս, թռչելիս կամ բնադրելիս։ Գիշերը խումբը հանգստանում էթույլ տալով նրանց հասնել ջրի խորքերը՝ ուտելու այնպիսի սնունդ, ինչպիսին են ջրիմուռները և խեցգետնակերպերը: Այսքան երկար ոտքերով նրանց պետք է նույնքան երկար պարանոց՝ ջրին հասնելու համար: Նրանք նաև ունեն ֆիլտրի սնուցիչներ իրենց կտուցների վրա, որոնք օգնում են ջրից հեռացնել մանր օրգանիզմներին:

Այս երկար պարանոցով թռչունների գույները ստացվում են նաև կարոտինոիդ գունանյութերից, որոնք ձեռք են բերվել այնպիսի արարածներով, ինչպիսիք են աղի ծովախեցգետինը:




Stephen Davis
Stephen Davis
Սթիվեն Դևիսը թռչունների մոլի դիտորդ է և բնության սիրահար: Նա ավելի քան քսան տարի ուսումնասիրում է թռչունների վարքագիծը և բնակավայրը և առանձնահատուկ հետաքրքրություն ունի բակային թռչունների նկատմամբ: Սթիվենը կարծում է, որ վայրի թռչուններին կերակրելը և դիտելը ոչ միայն հաճելի հոբբի է, այլև բնության հետ կապվելու և պահպանության ջանքերին նպաստելու կարևոր միջոց: Նա կիսվում է իր գիտելիքներով և փորձով իր բլոգի միջոցով՝ Bird Feeding and Birding Tips, որտեղ նա գործնական խորհուրդներ է տալիս թռչուններին ձեր բակ գրավելու, տարբեր տեսակներ բացահայտելու և վայրի բնության համար հարմար միջավայր ստեղծելու վերաբերյալ: Երբ Սթիվենը թռչնադիտ չի անում, նա հաճույք է ստանում արշավել և ճամբարել հեռավոր անապատային վայրերում: