Tipos de gorrións (17 exemplos)

Tipos de gorrións (17 exemplos)
Stephen Davis

Os pardais non son as aves máis rechamantes que existen, pero son unha categoría bastante grande. Hai moitos tipos de gorrións e a maioría teñen tamaños, cores e patróns de plumas similares que os fan difíciles de diferenciar e deixan que os observadores de aves busquen as súas guías. De feito, adoitan chamarse "LBB" ou paxariños pardos. Neste artigo botaremos unha ollada a 17 das especies de gorrións máis comúns en América do Norte.

Que é un gorrión?

Os gorrións son membros da familia de aves paseriformes, comunmente coñecidas como "paxaros cantores" ou "paxaros posados". Os pardais son de tamaño relativamente pequeno. Algúns comen insectos, pero son principalmente comedores de sementes, e os seus picos en forma de cono fanos expertos en descascarar as sementes. Adoitan ser de cor marrón ou gris con estrías ao longo das súas costas e ás. Moitas veces, a mellor forma de diferencialos é polos patróns de cores na cabeza e na cara.

Os gorrións pódense atopar en moitos hábitats diferentes, como pantanos, prados, bosques, pastos e todo o que hai entre eles. Hai máis de 40 especies de gorrións que viven en América do Norte. Algúns son bastante abundantes mentres que outros só se poden atopar en rexións moi específicas. Vexamos os gorrións máis comúns cos que probablemente atoparías nunha camiñada, no parque, na praia ou no teu propio xardín.

Tipos de gorrións

1. Gorrión Cantor ( Melospiza melodia )

CanciónOs pardais son grises e marróns con raias marróns cálidas e atrevidas. Son moi comúns en Estados Unidos e Canadá. Tan común, que desenvolveron moitas diferenzas rexionais na súa cor, tamaño e canción. Durante a primavera e o verán os machos pousarse nas pólas expostas e cantar para atraer parellas e defender o territorio. E cantan moito! Os machos e as femias buscan lugares para aniñar xuntos e prefiren construír escondidos entre herbas altas e malas herbas. Os pardais cantores visitarán comederos de aves e non teñen moito medo de aniñar preto dos humanos.

2. Pardal de campo ( Spizella pusilla )

Imaxe: Andy Morffew / flickr / CC BY 2.0

Os gorriños de campo teñen un corpo gris leuco con franxas marróns e brancas nas ás, un peteiro rosado , unha gorra marrón e unha mancha marrón detrás do ollo. Estes pequenos gorrións atópanse na metade oriental dos EE. Desafortunadamente, o seu número diminuíu en moitas áreas xa que estes campos abertos convertéronse en suburbios, onde non aniñan.

3. Pardal lascado ( Spizella passerina )

Os gorrións picadores teñen un peito e un ventre grises lisos con ás con estrías marróns e negras, unha liña dos ollos negros e un gorro oxidado brillante. Pódense atopar en toda América do Norte en áreas de bosques e bosques herbosos, así como en parques e xardíns suburbanos. Os pardais picados son comúns nas avesalimentadores, e sobre todo goza de comer sementes no chan. Mentres que durante o verán os machos pelexan entre si polo territorio, durante o outono e o inverno xúntanse en bandadas.

4. O gorrión común ( Passer domesticus )

Os gorrións domésticos teñen unha habilidade sorprendente para adaptarse aos ambientes urbanos e pódense atopar durante todo o ano en todos os Estados Unidos. Estados Unidos, México e partes de Canadá. De feito, prefiren anidar en estruturas feitas polo home, edificios de aleiros, sinais de centros comerciais e farolas. Estes pardais non son orixinarios de América do Norte e foron introducidos desde Europa en 1851 . Desafortunadamente, poden ser un problema real para as aves nativas. Apoderan de forma agresiva das caixas niño doutras aves, como os paxaros azules e as andoriñas, matando tanto mozos como adultos no proceso. Pénsase que os machos con máis negro na cara e no peito son máis vellos e máis dominantes sobre os machos máis novos.

5. Pardal raposo ( Passerella iliaca )

Imaxe: Becky Matsubara / flickr / CC BY 2.0

Os pardal raposo reciben o nome do rico pelaje vermello e laranxa dun raposo. Non obstante, só algúns pardais raposos teñen esta cor. Existen catro grupos de cores distintos que poden verse moi diferentes entre si, vermello, hollín, de lousa e de pico groso. Estas variacións de cor ocorren en diferentes rexións de América do Norte. Son un gorrión común pero solitario, que prefire permanecer en matogueiras densas epincel. Poden acudir aos comedores do xardín para coller a semente que caeu ao chan, pero é máis probable que visiten arbustos con froitos.

6. Pardal dos pantanos ( Melospiza georgiana )

Imaxe: Kelly Colgan Azar / flickr / CC BY-ND 2.0

Os pardals dos pantanos pódense atopar nos dous terzos orientais de América do Norte. Pasan o verán reproducindo en Canadá e nos estados do extremo norte dos Estados Unidos e despois invernían nos Estados Unidos e México. Estes pardais teñen a cara gris, os lados leuceos, as ás con estrías marróns, unha gorra oxidada e unha franxa de ollos negros. Os pardais pantanosos só aniñan nos hábitats de humidais e gústalles permanecer escondidos entre xuncos altos, xestas e vexetación. En realidade, teñen patas lixeiramente máis longas que outros pardais, e isto axúdalles a vadear a auga da marisma cando buscan alimento.

7. Pardal garganta branca ( Zonotrichia albicollis )

Os gorrións de garganta branca son comúns en gran parte dos Estados Unidos durante o inverno, e despois migran a Canadá en o verán para criar. A súa mancha branca na gorxa fai que sexan máis fáciles de identificar entre os pardais, xunto co seu atrevido patrón facial de raias brancas e negras con manchas amarelas entre os ollos. As femias adoitan aniñar no chan ou xusto por enriba en áreas escondidas de densa matogueira e vexetación. Estes gorrións visitarán o seu comedor do xardín e gustarán de coller sementes do chan. Para animar a estes pardais, mantén preto de montes de xestas onde se poidan esconder.

8. Pardal vesper ( Pooecetes gramineus)

Imaxe: Peter E. Hart / flickr / CC BY-SA 2.0

Os pardal vesper teñen o lombo e as ás estriados, con estrías marrón claro no peito cun ventre liso, un anel branco arredor do ollo e as plumas externas brancas da cola. Este gorrión de campos e prados pódese atopar na metade norte de América do Norte durante a época de cría de verán, e no sur de América do Norte no outono e no inverno. Vesper, que significa "canción da noite", describe este hábito dos gorriños de cantar despois do solpor cando a maioría das outras aves calaron. Gústalles estar ao aire libre cando cantan e elixirán poleiros elevados, como arames, a parte superior dos postes da cerca e a parte superior dos arbustos.

9. Pardal de coroa branca ( Zonotrichia leucophrys )

Imaxe: _Veit_ / flickr / CC BY-ND 2.0

Os gorrións de coroa branca pasan o verán ao norte de Canadá e Alaska, e despois migran retrocede polos Estados Unidos durante o inverno. En certas zonas do medio oeste permanecen todo o ano. Un dos pardais máis fáciles de identificar, os pardais de coroa branca teñen unha atrevida cabeza con raias brancas e negras, mentres que o resto da súa cara, peito e barriga seguen sendo un liso gris pardo leuco. Gústalles buscar comida nos campos, e ao longo dos bordos das estradas e camiños. Estes pardais chegarán aos comederos de aves, pero é máis probable que queden no chan e collen sementes derramadas.

10. Pardal Cotovía( Chondestes gerammacus )

Ver tamén: Colibrí de Costa (Imaxes de machos e femias)

Un gorrión de maior tamaño, o trazo identificativo do gorrión cotovía é a súa cabeza multicolor. Ten un patrón único de branco, negro, marrón e marrón cálido. Teñen un peito pálido cunha mancha negra central, e a punta da cola ten manchas brancas nos bordos. Os gorrións cotovías non se atopan normalmente ao leste do río Mississippi nos Estados Unidos, nin na maioría das partes de Canadá. Pasan a época de cría na parte central e oeste dos Estados Unidos e despois invernan en México. Búscaos en praderías, chairas e praderías. Os machos "bailan" para as femias durante o cortexo, e estes bailes poden durar varios minutos.

11. Pardal arborícola americano ( Spizelloides arborea )

Imaxe: Fyn Kynd / flickr / CC BY 2.0

Os gorrións arborícolas americanos crían na tundra do extremo norte de América do Norte, despois migran a bastante distancia para pasar o inverno na metade norte dos Estados Unidos e no sur de Canadá. As características identificativas deste gorrión son a súa forma lixeiramente máis redonda, a súa tapa enferruxada e o pico bicolor que é escuro na metade superior e amarelo na parte inferior. Estes pardais alimentan nos campos e son expertos e sacuden as sementes soltas das herbas secas. Virán aos comederos do xardín traseiro e forrarán a través das malas herbas do xardín.

Ver tamén: 15 paxaros incribles que comezan coa letra U (fotos)

12. Grasshopper Sparrow ( Ammodramus savannarum )

Imaxe: Kelly Colgan Azar / flickr / CC BY-ND 2.0

GrasshopperOs gorrións pasan o inverno no sur dos Estados Unidos e México, e despois migran cara ao norte no verán para reproducirse pola metade media e norte do leste dos EE. e cabeza plana. Outras características únicas son un beco profundo que dá á súa boca un aspecto máis grande cando está aberta, un anel ocular branco e unha mancha amarela laranxa diante do ollo. Cando non cantan dende un poleiro, estes pardais gústalles quedarse no chan, correndo por prados abertos, praderías, pastos e campos buscando insectos e sementes. Como o seu nome indica, durante o verán gústalles comer saltóns. Incluso dálleslles de comer aos seus pitos, pero primeiro quitarán as patas.

13. Pardal cervexeiro ( Spizella breweri )

Imaxe: Charles Gates / flickr / CC BY 2.0

O pardal cervexeiro ten un alcance menor que moitos outros desta lista e máis especializado. No oeste e suroeste viven no hábitat da artemisa. Están tan ben adaptados ao ambiente seco que poden pasar semanas sen beber. Tamén hai unha subespecie que vive na liña de madeira das montañas canadenses. A aparencia deste gorrión é tan monótono, que foron chamados de "paxaro sen marca de campo" e carecen de calquera característica que se distingue facilmente. Durante a época de reprodución, os machos enchen a paisaxe desértica da mañá coa súa longa,canción trilladora.

14. Pardal de cor de arxila ( Spizella pallida )

Imaxe: Ryan Moehring USFWS / flickr / CC BY 2.0

Se imaxinas un mapa de América do Norte, a gama de pardais de cor arxila existiría nunha banda no medio. Invernan en México en desertos e chairas, despois migran polo medio dos Estados Unidos e pasan a época de reprodución no centro-norte dos EE. Aos gorriños de cor arxila gústalles manter separadas as súas áreas de cría e de alimentación, o que fai que o seu territorio de cría sexa bastante pequeno. As súas crías abandonarán o niño moito antes de que poidan voar. As crianzas corren rapidamente cara a un arbusto próximo onde se esconderán, mentres seguen sendo alimentadas polos pais, durante unha semana enteira antes de poder voar.

15. Pardal de Lincoln ( Melospiza lincolnii )

Imaxe: Kelly Colgan Azar / flickr / CC BY-ND 2.0

Os pardais de Lincoln son pardais de tamaño mediano e as súas estrías aparecen máis detalladas. Teñen finas raias marróns ao longo do peito e dos costados, raias castañas na cabeza e un anel ocular pálido. Os pardais de Lincoln pasan os veráns en Canadá e Alaska, migran polos Estados Unidos e invernían no sur dos Estados Unidos e México. Estes pardais prefiren permanecer escondidos na vexetación de prados e marismas. Mentres migran, poden mesturarse con bandadas doutros pardais.

16. Gorrión da sabana( Passerculus sandwichensis )

Imaxe: Becky Matsubara / flickr / CC BY 2.0

Os pardais de sabana pódense atopar en abundancia en toda América do Norte. O seu nome provén do primeiro exemplar recollido, que procedía de Savannah, Xeorxia. Pódense atopar en moitos hábitats na súa ampla gama, como prados, pastos, campos, marismas e tundra. Os pardais da sabana teñen unha cola curta, un peteiro pequeno, estrías marróns no peito e nos lados e unha franxa amarela sobre o ollo. Hai moitas subespecies en lugares xeográficos específicos e algunhas teñen unha cor diferente. Estas subespecies vense reforzadas pola tendencia dos pardais a migrar de volta ao mesmo lugar onde naceron.

17. Pardal de Leconte ( Ammospiza leconteii )

Imaxe: Andrew Cannizzaro / flickr / CC BY 2.0

O pardal de LeConte quizais sexa o menos común da nosa lista. Atópase só nas praderas pantanosas do centro de Estados Unidos e Canadá, este é un gorrión secreto que case sempre permanece baixo cuberto. Debido á diminución do hábitat dos pastos, a poboación de LeConte tamén diminuíu e agora están nunha "lista de vixilancia" para as especies vulnerables. Se aparecen á vista, o seu parche no ollo gris e a cor laranxa na cara e nos lados son un bo identificador.




Stephen Davis
Stephen Davis
Stephen Davis é un ávido observador de aves e un entusiasta da natureza. Leva máis de vinte anos estudando o comportamento e o hábitat das aves e ten un interese particular na observación de aves no xardín. Stephen cre que alimentar e observar aves silvestres non só é un pasatempo agradable, senón tamén unha forma importante de conectarse coa natureza e contribuír aos esforzos de conservación. Comparte os seus coñecementos e experiencia a través do seu blog, Bird Feeding and Birding Tips, onde ofrece consellos prácticos sobre como atraer aves ao teu xardín, identificar diferentes especies e crear un ambiente favorable á vida salvaxe. Cando Stephen non observa aves, gústalle facer sendeirismo e acampar en zonas remotas e salvaxes.