O colibrí de garganta rubí (Fotografías masculinas e femininas)

O colibrí de garganta rubí (Fotografías masculinas e femininas)
Stephen Davis
naturalmente prefiren as zonas de transición entre hábitats, como a zona entre bosques e campos abertos.

Isto significa que se adaptan ben aos desenvolvementos suburbanos e aos xardíns traseiros. Encántalles a auga en movemento e goza de ter vexetación de diferentes alturas. Os xardíns de flores son un xeito especialmente fermoso e sinxelo de atraelos tamén.

Cando migran en México e Centroamérica, os colibrís de garganta rubí evitan as selvas. Prefiren zonas de matogueira tropicais con máis luz e visibilidade. Sábese que habitan en bosques de cítricos, bosques máis secos e áreas con moitos arbustos.

Apareamento e amp; Nidificación

Cando interactúan machos e femias, é un espectáculo para contemplar. Ao comezo da época de reprodución, normalmente a principios da primavera, os machos reclaman un territorio e vixian as femias que entren.

Cando unha femia se aventura no territorio do macho, este achégase a ela e realiza unha elaborada exhibición de cortexo. O colibrí de garganta rubí macho mergulla nunha formación en forma de U arredor da femia. Pode mergullarse desde ata 50 pés no aire!

O obxectivo do macho é conseguir que a femia se pouse nunha árbore ou arbusto próximo. Se o fai, el segue intentando impresionala voando rapidamente en fila diante dela. Ela acéptao facendo unha reverencia e arruinando as plumas da cola.

Colibrí de garganta rubí construíndo o seu niño.estacións. Isto deulles enerxía para cruzar o Golfo de México, unha viaxe sen escalas de 20 horas.

Conservación

Os colibrís de garganta rubí son comúns en miles de hectáreas de hábitat no leste dos Estados Unidos e Canadá. . Segundo o North American Breeding Bird Survey, as poboacións aumentaron cada ano desde 1966 ata 2019. Os colibrís de garganta rubí están a facer ben.

Non obstante, a fragmentación do hábitat e o desenvolvemento humano poden ameazar os campos, prados e bordos dos bosques en Galicia. onde habita o paxaro.

Para axudar a manter as poboacións de colibrí de garganta rubí, podes proporcionar fontes de alimento fiables no teu xardín. Proba a configurar un comedero para colibrís cunha parte de azucre branco e catro partes de auga limpa.

Se queres unha opción de pouco mantemento, planta flores vermellas ou laranxas no teu xardín. Serán unha fonte de néctar autosustentable para os colibrís do teu barrio.

Anima aos teus veciños a plantar especies autóctonas nos seus xardíns. Incluso poderías involucrarte en proxectos de paisaxismo municipais, para seleccionar plantas que sexan hospitalarias para os colibrís.

Como atraer colibrís de garganta rubí

Colibrí de garganta rubí femia no noso comedor

Pode ser o colibrí máis coñecido de todos. O colibrí de garganta rubí é probablemente a especie que se nos ocorre cando pensas nos colibrís. Estas xoias voadoras, como ás veces son coñecidas, pódense ver ao bordo dos bosques, nos prados e ao longo dos bordos dos regatos.

Este artigo céntrase no colibrí de garganta rubí, que vai dende o sur de Canadá. todo o camiño ata Centroamérica. Investigaremos un conxunto de trazos, feitos e comportamentos do colibrí de garganta rubí. Abróchate o cinturón e imos comezar!

Colibrí de garganta rubí

Descrición xeral

Imaxe: theSOARnetde plumas utilízase para exhibicións de cortexo e pódese inflar nos conflitos territoriais.

A luz reflicte de forma desigual a garganta e mesmo pode facer que pareza negra desde algúns ángulos.

Femia

Crédito da imaxe: birdfeederhub

Aínda que as femias son lixeiramente máis grandes que os machos, cunha media de 3,8 g, a súa cor monótona fai que sexan máis difíciles de detectar. A súa gorxa só é branca, sen cor vermella. Algunhas femias de colibrí de garganta rubí tamén poden ter raias no pescozo.

Comportamento

Os colibrís de garganta rubí son criaturas ferozmente independentes. Os machos e as femias viven sós cando non é época de apareamento.

Tanto os machos como as femias son extremadamente territoriais. Defenderán as súas flores e comederos favoritos por calquera medio necesario, incluído picar aos competidores co seu peteiro. Usan as súas habilidades de voo de alta precisión para superar os paxaros que compiten, xa sexan outros colibrís de garganta rubí, outras especies de colibrís ou insectos amantes do néctar.

É doado atraer colibrís de garganta rubí ao teu xardín traseiro. Sábese que son unha especie de colibrí curiosa e investigadora. Acostúmanse axiña aos humanos.

Recomendámosche poñer un comedero ou dous. Só lembrade distancialos moi lonxe. Non quere que os colibrís territoriais pelexen!

Rango

Os colibrís de garganta rubí poden ser populares en todo o país, pero viven principalmente nometade oriental dos Estados Unidos e sur de Canadá. Durante a época de migración, voan cara ao sur cara a México e Centroamérica. Repousan alí ata a primavera, cando fan a viaxe de regreso aos EE. UU.

Os colibrís de garganta rubí teñen a maior área de cría de todos os colibrís dos Estados Unidos. Aparean, aniñan e crían pitos nos Estados Unidos durante a primavera e o verán.

Dieta

Como outros colibrís, os colibrís de garganta rubí comen néctares. Sorben néctar das flores coas súas linguas longas e delgadas. Os colibrís de garganta rubí prefiren especificamente cear o néctar en flores vermellas ou laranxas en forma de tubo.

O leste dos Estados Unidos admite unha variedade de plantas con flores que se adaptan a esta factura, incluíndo a madreselva, a flor cardinal, a enredadera trompeta, bálsamo de abella e a gloria vermella da mañá.

Colibrí de garganta rubí femia (Imaxe:birdfeederhub.com)

Curiosamente, os colibrís de garganta rubí tamén obterán ata un terzo das calorías da súa dieta ao comer pequenos insectos. Sábese que sacan insectos das teas de araña e atrapan moscas no aire.

Tamén poden comer savia azucrada que atopan nos pozos de chupasas que deixan os picos carpinteros amantes do azucre.

Hábitat.

Os colibrís de garganta rubí son orixinarios dos prados, bosques intermitentes e ambientes á beira dos ríos comúns nos bosques caducifolios do leste dos Estados Unidos. Elesniños do tamaño dun dedal varios metros arriba en árbores ou arbustos altos. Usando o seu longo peteiro, constrúe un niño feito de teas de araña, brincos de herba e fibras brandas. Ela disfraza o exterior do niño cubrindoo con follas mortas e anacos de lique.

Despois de rematar o niño, a femia pon un ou dous ovos do tamaño dunha gominola. Ela cría os pitiños soa. Un pito tarda algo máis de dúas semanas en eclosionar e tres semanas para que o pito creza e saia do niño.

As femias alimentan aos seus crías regurgitándolles néctar. Cando os pitos son máis grandes, tamén poden traerlles insectos para obter un pouco de proteína adicional.

A maioría das femias de colibrí de garganta rubí incuban un niño por tempada. Algúns, porén, incuban dous. Se o fai, construirá o seu segundo niño mentres alimenta a súa primeira cría.

Migración

Os colibrís de garganta rubí migran cara ao sur no outono. Ao redor de principios de agosto, os machos e as femias comezan a voar cara ao sur durante o inverno.

Ver tamén: 40 tipos de aves que comezan coa letra R (fotos)

Os colibrís de garganta rubí son famosos polos seus altos niveis de resistencia. Moitas destas aves cruzan parte do Golfo de México camiño de Costa Rica, un dos seus lugares de migración favoritos. Outras poboacións realizan unha migración de regreso desde a península de Yucatán en México ata Florida, unha distancia de 500 millas!

Os científicos que estudaron esa viaxe descubriron que estas aves diminutas almacenaban o dobre da cantidade de graxa que tiñan na non migración.permitirá que outros colibrís gocen de néctar con seguridade sen sentirse ameazados.

Instale un comedero para colibrís xunto ás árbores existentes no teu xardín. Os colibrís gozarán de ter un lugar seguro e sombreado para descansar entre sorbos de néctar.

Engade un burbullador ao teu comedero para aves. Un bubbler ofrece unha plataforma de varios niveis pola que un colibrí pode navegar facilmente cos seus pés pequenos. Os bubblers imitan a auga en movemento, creando un ambiente máis saudable que atraerá a máis aves.

Datos sobre os colibrís de garganta rubí

Os colibrís de garganta rubí viven moito tempo

O salvaxe máis antigo O colibrí de garganta rubí capturado algunha vez por un humano tiña pouco máis de nove anos cando foi anillado en Virxinia Occidental en 2014.

En estado salvaxe, a maioría das femias de colibrí de garganta rubí viven ata os sete anos. Os machos territoriais e agresivos teñen unha vida útil máis curta de só cinco anos.

Podes facerte amigo dos colibrís de garganta rubí

Os colibrís de garganta rubí poden afacerse aos humanos cun pouco de esforzo. Se queres adestrar a un para que se alimente da túa man, achega lentamente o teu comedero de colibrís existente á túa casa.

Tamén podes encher o comedero de colibrís durante a mañá, o seu horario de máxima visita. Cando os paxaros ven que lles proporciona néctar, pode ensinarlles co paso do tempo a asocialo coa comida. Terás colibrís de garganta rubí facendo zoom ao teu carónen ningún momento!

O colibrí de garganta rubí é o único colibrí que se reproduce no leste de América do Norte

Hai algunhas outras especies de colibrís que visitan terras ao leste das Grandes Chairas, pero o colibrí Ruby- garganta é o único habitante da zona que se aparea e aniña alí. Isto pode deberse á natureza agresiva e territorial do colibrí de garganta rubí.

Ver tamén: Como sacar un colibrí da túa casa

Consulta este artigo para ver aínda máis datos sobre os colibrís de garganta rubí!




Stephen Davis
Stephen Davis
Stephen Davis é un ávido observador de aves e un entusiasta da natureza. Leva máis de vinte anos estudando o comportamento e o hábitat das aves e ten un interese particular na observación de aves no xardín. Stephen cre que alimentar e observar aves silvestres non só é un pasatempo agradable, senón tamén unha forma importante de conectarse coa natureza e contribuír aos esforzos de conservación. Comparte os seus coñecementos e experiencia a través do seu blog, Bird Feeding and Birding Tips, onde ofrece consellos prácticos sobre como atraer aves ao teu xardín, identificar diferentes especies e crear un ambiente favorable á vida salvaxe. Cando Stephen non observa aves, gústalle facer sendeirismo e acampar en zonas remotas e salvaxes.