32 aves que comezan por C (con imaxes)

32 aves que comezan por C (con imaxes)
Stephen Davis
Mike's Birds a través de Flickrvía Flickraínda son bastante numerosos, o seu número diminuíu lentamente nos últimos 40 anos.

Dato curioso: os vínculos de parellas de gorrións de cor arxila non duran moito tempo. Os machos son xeralmente fieis aos seus territorios todos os anos, pero as femias escollen unha zona de reprodución diferente cada tempada.

7. Curruca cerúlea

imaxe: WarblerLadyCanadá, Estados Unidos, México, América Central

Os pardais picantes teñen as súas plumas máis nítidas no verán, cun peito gris leuco, ás con estrías marróns e marróns, gorro vermello oxidado e unha liña negra. o ollo con branco arriba. No inverno, as súas marcas poden parecer menos definidas e a súa cor máis marrón leucocida. Son pardais comúns aos que lles gusta alimentarse en terreo aberto. Búscaos en hábitats onde se mesturan áreas de árbores con ocos herbosos.

Ver tamén: Como manter os gatos lonxe dos comederos para aves

Dato curioso: Os pardais picados son comúns nos comedores do xardín traseiro e adoitan quedar no chan recollendo o que se derramou. Atraeos con xirasol e sementes mesturadas, especialmente espalladas polo chan.

24. Cape May Warbler

imaxe: Rodney Campbellhutchinsii

Vive en: Estados Unidos, Canadá costeiro

O ganso cacareado parece unha mini versión do ganso de Canadá máis estendido. De feito antes considerábanse da mesma especie. Non obstante, os gansos cacareados son moito máis delicados, presentan uns picos máis rechonchos e un pescozo máis curto (o que se fai evidente cando estas aves voan). Ademais, normalmente teñen cabezas máis redondeadas. As súas chamadas son máis altas que as do ganso de Canadá. A maioría da xente só os verá durante o inverno, xa que pasan a súa tempada de reprodución estival en zonas remotas do norte de Canadá e Alaska.

Dato curioso: Escoita o distintivo berro agudo. do ganso cacareando. De aí provén o termo popular "cacareo": a súa chamada, que é notablemente diferente da dos gansos do Canadá.

13. Goldeneye común

Common Goldeneye do US Fish and Wildlife Service Northeast Region. vía FlickrEstados Unidos, México

O thrasher de pico curvo é de cor marrón gris-pardo mate, cunha gorxa pálida e unha barriga manchada. Teñen un peteiro negro robusto que se curva cara abaixo e un ollo amarelo-laranxa. Supoño que se chaman thrashers pola forma en que varren o peteiro cara atrás e cara atrás a través do lixo das follas buscando bichos. Tamén comen froitas, sementes e ata flores. O seu pico longo axúdalles a alimentarse entre plantas con espiñas, como os cactos.

Dato curioso: Descríbese a súa chamada como semellante ao asubío que fai alguén cando chama a un taxi.

Ver tamén: Halcón de cola vermella vs halcón de ombro vermello (8 diferenzas)

29. Colibrí Calliope

Colibrí Calliope

Nome científico: Selasphorus calliope

Vive en: noroeste dos Estados Unidos e Canadá, suroeste de México

O colibrí calíope pasa o inverno principalmente no suroeste de México, despois viaxa cara ao norte para a época de reprodución cara ao noroeste do Pacífico e partes do oeste de Canadá. Esta é unha migración impresionante, especialmente tendo en conta que o calíope é o paxaro máis pequeno dos Estados Unidos. Os machos teñen un patrón de gorxa único de raias maxenta que se bifurcan nos lados. As femias son lisas con algunhas manchas verdes na gorxa e as partes inferiores de cor pexego.

Dato curioso: Os colibrís Calliope son os paxaros máis pequenos dos Estados Unidos, e só pesan o mesmo que unha pelota de ping-pong.

30. Colibrí da Costa

Colibrí da Costaos paxaros ansían o sal, e moitas veces pódense ver visitando depósitos minerais no chan.

20. Carolina Wren

Nome científico : Thryothorus ludovicianus

Vive en: centro e leste dos Estados Unidos, partes do leste de México

Estes paxariños son na súa maioría de cor marrón avermellada na parte superior e unha cor anaranjada máis clara na parte inferior. O seu peteiro longo e lixeiramente curvado e a "cella" branca ousada son bos identificadores. Gústalles esconderse entre os xestas e pode ser difícil de detectar, pero a súa sonora canción "teakettle-teakettle" é probable que recoñecerías. Só os machos cantan, pero teñen unha voz sorprendentemente alta polo seu pequeno tamaño.

Dato curioso: a área de distribución do trocelo de Carolina avanzou lentamente máis ao norte, probablemente debido ao aumento das temperaturas invernais.

21. Canyon Towhee

Canyon Towheedeserto moi remoto. Os corvos poden facer un gran número de vocalizacións diferentes, o son máis común como unha serie de graznidos. Nos Estados Unidos, os corvos son máis comúns na metade occidental do país.

Dato curioso: Os corvos teñen unha historia en todos os países de seguir os vagóns e os trineos das festas de caza humana, preparados para facer unha comida con calquera resto de cadáver de animal.

27. Garganta amarela común

Nome científico : Geothlypis trichas

Vive en: Canadá, Estados Unidos, México, América Central, Caribe

A garganta amarela común é unha das currucas máis comúns dos EE. migrar ao sur da fronteira para inverno. Os machos teñen o lombo e a cola marróns vivos, máscara facial negra e gorxa amarela brillante. As femias teñen a mesma cor pero carecen da máscara negra. Encántanlles os campos arbustivos e as zonas ao redor da auga, como as zonas húmidas e as marismas. Moitas veces atópome con estes rapaces mentres percorro unha ruta preto dunha gran lagoa ou pantano.

Dato curioso: Os machos normalmente só se reproducen cunha femia por tempada, pero o canto de apareamento da femia pode atrae a outros machos cos que pode reproducirse detrás das súas costas.

28. Thrasher de pico curvo

Trasher de pico curvo

Preguntáchesche algunha vez que paxaros comezan coa letra C? Elaboramos unha lista de 32 aves "C" de todo tipo, desde pequenos colibrís ata grandes patos. Por suposto, de todas as aves do mundo que comezan coa letra C, esta é só unha pequena mostra. Goza aprendendo sobre cada unha destas aves que comezan por C.

Aves que comezan por C

Contidoocultar 1. Cassia Crossbill 2. Crested Caracara 3. Connecticut Warbler 4. Carolina Chickadee 5. Cóndor de California 6. Gorrión de cor arxila 7. Curruca cerúlea 8. Longspur de colar de castaño 9. Canvasback 10. Chickadee de lombo castiñeiro 11. Chukar 12. Ganso cacareado 13. Goldeneye común 14. Cooper's Hawk 15. Common's Hawk Dove 16. Cactus Wren 17. California Scrub-Jay 18. California Towhee 19. Cassin's Finch 20. Carolina Wren 21. Canyon Towhee 22. Cedar Waxwing 23. Chipping Sparrow 24. Cape May Warbler 25. Grackle Common Grackle 26. Raven Common Yellowthroat 27. 28. Colibrí de pico curvo 29. Colibrí calíope 30. Colibrí de Costa 31. Charrán caspio 32. Curruca do Canadá

1. Pico cruzado de Cassia

Picu cruzado de Cassiafeito:Os cazadores chamaron ao Goldeneye común o "silbador" polo distinto asubío que producen as súas ás durante o voo. O tempo frío amplifica o son de asubío.

14. Halcón de Cooper

Foto: Pixabay.com

Nome científico: Accipiter cooperii

Vive en: Sur de Canadá, Estados Unidos continental, México e partes de Guatemala e Belice.

Os falcóns de Cooper son voadores extremadamente hábiles. Son falcóns comúns dos bosques que poden manobrar rapidamente a través do dosel enredado das árbores en busca de aves máis pequenas. Hai unha boa oportunidade de ver a un planeando sobre un bordo do bosque ou nun campo, planeando con só uns poucos batidos de ás, buscando presas. Tamén son coñecidos por perseguir os comederos de aves do xardín coa esperanza de tomar unha comida rápida. Aínda que os falcóns de toneleiro tamén comen pequenos roedores, as aves constitúen gran parte da súa dieta.

Dato curioso: O seu estilo de vida de persecucións a alta velocidade non ven sen feridas. No estudo de máis de 300 ósos de falcón de Cooper, o 23 por cento demostrou nalgún momento que se fracturaron os ósos do peito.

15. Pomba común

Pomba comúno ollo, na cara e debaixo da cola. Sábese que adoitan desafiar o seu reflexo, polo que podes atopalos golpeando a xanela, o espello do coche ou outra superficie reflectora. Aínda que é común en moitos xardíns, o seu hábitat favorito é o chaparral enmarañado e as matogueiras onde se alimentan no chan e nos arbustos.

Dato curioso: A estes towhees gústalles construír os seus niños en carballo velenoso e comer as súas bagas.

19. Pinzón de Cassin

Pinzón de Cassin (macho)ocasionalmente outras especies de garbanzos. Aínda que se senten cómodos en bosques húmidos e escuros, tamén se sabe que levan aos suburbios e ás plantas ornamentais de cidades como San Francisco.

Dato curioso: O castiñeiro- o garbanzo de lombo utiliza moita pel e pelo para construír o seu niño. Os adultos constrúen unha capa de pelaxe envolvente ao redor dun cuarto de polgada de espesor, que usan para cubrir os seus ovos antes de abandonar o seu niño.

11. Chukar

Nome científico: Alectoris chukar

Vive en: Nova Zelanda, Hawai, partes dos Estados Unidos, Grecia, Turquía, Irán, áreas ao longo da fronteira de China

O Chukar é unha ave terrestre que vive en hábitats secos. Escurre e voa por ladeiras coa velocidade e axilidade das cabras montesas, por iso os cazadores a chaman o ‘paxaro do diaño’ pola feroz determinación coa que intenta escapar da captura ou da morte. Debido a que viven en climas tan secos, adhírense a calquera fonte de auga que poidan atopar, incluso pequenas fontes, filtracións ou covas subterráneas.

Dato curioso: Os chukars báñanse no po case a diario. para asegurar que as súas plumas estean en perfecto estado. Crean pequenas depresións na terra e despois botan o po sobre os seus corpos e refrégano o mellor que poden.

12. Ganso cacareado

Oso cacareado.A pomba común ten plumas "poeirentas" de cor gris pardo. Isto axúdalles a mesturarse co chan mentres camiñan por herbas altas buscando sementes. Moitas veces pasan desapercibidos ata que te achegas a eles e as espantas, notando a mancha vermella oxidada debaixo das súas ás mentres voan. Estes buscadores constantes necesitan comer case 2.500 sementes ao día e poden almacenar centos delas nun peto especial para a gorxa.

Dato curioso: Como outras pombas e pombas, as pombas comúns poden tomar auga sen levantar a cabeza. Teñen a capacidade de succionalo, a diferenza de moitas aves que precisan inclinar a cabeza cara atrás.

16. Cactus Wren

Cactus Wrengarfo, e podes ver negro na parte inferior das súas plumas primarias.

Dato curioso: unha illa creada artificialmente no río Columbia é o fogar da colonia de charrán caspio máis grande do mundo. de máis de 6.000 parellas ao ano.

32. Curruca do Canadá

Curruca do Canadácostas oliva e capucha gris. Os machos e as femias son semellantes pero as femias son máis pálidas. Estas currucas considéranse bastante difíciles de detectar xa que se alimentan no chan e camiñan lentamente entre os sotobosque. O seu hábitat preferido é tamén bastante afastado, turbeiras de abetos, bosques de chopos e almizcle. Debido a estes factores considéranse unha das aves cantoras americanas menos estudadas.

Dato curioso: podes supoñer polo seu nome que esta ave vive no estado de Connecticut. Non obstante, este é só o lugar onde se recolleu o primeiro exemplar. Esta curruca non se reproduce, nin sequera é particularmente común en Connecticut.

4. Carolina Chickadee

Imaxe: Shenandoah National Park flickr

Nome científico: Poecile carolinensis

Vive en: ao sueste dos Estados Unidos

A curiosa e intelixente garbancha de Carolina semella moi semellante á chickadee de cabeza negra. Ambos teñen gorro e baberos negros, costas e ás negras e envés esbrancuxados. A Carolina é tan semellante á garbancha negra (que reside máis ao norte) que non sorprende que se aparean con éxito en rexións onde se superpoñen os seus rangos.

Dato curioso: garbanzos visita facilmente os comederos de paxaros do xardín, pero moitas veces collen unha semente e voan cara a unha rama próxima para comela.

5. Cóndor de California

Cóndor de Californialixo e vexetación para insectos, sementes e bagas. Pode ser divertido velos, fan un movemento de salto cara atrás con dobre pé para rabuñar o chan e apartar o cepillo.

Dato curioso: debido ao seu hábitat demasiado seco, os towhees están atentos ao abastecemento de auga e programarán a súa anidación para que coincida coas choivas de inverno e verán.

22. Cedar Waxwing

Imaxe: 272447O nome provén de Cape May, Nova Jersey, onde se viu e describiu o paxaro por primeira vez. Non obstante, estas currucas non se ven habitualmente en Cape May, e despois dese primeiro avistamento non se volveu rexistrar alí durante máis de 100 anos.

25. Grackle común

Imaxe: diapicardpaxaro, os cactus non beben auga directamente. Son capaces de obter a maior parte da auga que necesitan dos alimentos que comen (froitas e insectos gordos).

17. California Scrub-Jay

Nome científico : Aphelocoma californica

Vive en: oeste de California, oeste de Oregón, partes de Washington, Baixa California

O matorral de California é un paxaro cantor bastante grande cunha fermosa cor azul na súa cabeza, costas e cola. Na parte superior das costas hai unha mancha que pode parecer gris ou marrón. O seu peito e o seu ventre son na súa maioría brancos, con algunhas plumas azuis que veñen pola parte dianteira como "colar". Son coñecidos por ter unha personalidade bulliciosa, tanto con vocalizacións frecuentes como pola forma en que rebotan e sempre parecen ladear a cabeza, coma se tramasen esquemas. Comen principalmente froitas e insectos durante a primavera e o verán, despois cambian a froitos secos, sementes e landras no inverno.

Dato curioso: Estes paxaros ás veces colgan no lombo das mulas. cervos, escollendo o seu pelaje para comer carrachas e parasitos.

18. Towhee de California

Nome científico : Melozone crissalis

Vive en: oeste de California, suroeste de Oregón, Baixa California

O towhee de California é en realidade un membro importante da familia dos gorriños. En xeral son de cor marrón-gris poeirenta, con manchas de marrón oxidado ao redorvoz, especialmente as chamadas realizadas durante o voo. Os machos son en xeral laranxa ou vermello mate, con reflejos marróns ou grises. As femias son de cor amarela oliva. As raias dos exemplares inmaduros son máis prominentes que as dos adultos.

Dato curioso: o pico cruzado de cassia foi designado recentemente como unha especie separada do pico cruzado vermello porque se adaptou a comer o pico cruzado. piñas na zona de South Hills que o pico vermello non pode abrir.

2. Caracara cresta

Nome científico: Caracara plancus

Vive en: sur de Estados Unidos, México, América Central e do Sur

O Caracara cresta aparece como unha aguia debido ao seu peteiro afiado e as súas longas garras. É un paxaro parecido ao falcón pero, de feito, é un falcón branco e negro que se atopa nas zonas tropicais. Recoñécese ao instante erguido sobre as súas longas patas amarela-laranxa e cada unha ten unha gorra negra curta que destaca sobre un pescozo branco e unha cara amarela-laranxa.

Dato curioso: ás veces chámase "Aguia mexicana" en América Central e do Sur debido á súa popularidade na mitoloxía e no folclore da rexión.

3. Curruca de Connecticut

Nome científico: Oporornis agilis

Vive en: Sudamérica, Florida ata os Grandes Lagos, partes de Canadá

A curruca de Connecticut ten un anel ocular branco, o ventre amarelo,caluga de castiñeiro. Mostran estas tonalidades cando participan en voos de exhibición a principios do verán. No inverno, as femias e os machos aparecen grisáceos e imperceptibles mentres pastan nos prados do deserto. A súa dieta é principalmente de insectos como saltóns e sementes que atopan no chan. Pasan gran parte do seu tempo camiñando pola herba para buscar alimento.

Dato curioso: Reciben o seu nome de "espora longa" da garra estendida do seu dedo traseiro.

9. Canvasback

Nome científico: Aythya valisineria

Vive en: Estados Unidos, oeste de Canadá a través de Alaska, México

Os canvasbacks teñen unha forma distintiva de cara longa e inclinada. Os machos teñen a cabeza e o pescozo avermellados, o peito negro e o corpo branco. As femias son todas marróns, pero aínda teñen esa cara inclinada única. Son patos mergulladores, que comen principalmente tubérculos no fondo de lagos, lagoas e zonas húmidas.

Dato curioso: no inverno poden reunirse en grupos de centos ou incluso miles en lagos de auga doce e ao longo da costa.

10. Chickadee de lombo castiñeiro

Imaxe: Alan Schmierer

Nome científico: Poecile rufescens

Vive en: o noroeste do Pacífico de Canadá e a costa oeste dos EE. UU.

Activo, social e tan ruidoso como calquera outro garbanzo. Atoparás estas aves entre bandadas de forrajeo que viaxan a través de coníferas altas, con trepadores, papas e




Stephen Davis
Stephen Davis
Stephen Davis é un ávido observador de aves e un entusiasta da natureza. Leva máis de vinte anos estudando o comportamento e o hábitat das aves e ten un interese particular na observación de aves no xardín. Stephen cre que alimentar e observar aves silvestres non só é un pasatempo agradable, senón tamén unha forma importante de conectarse coa natureza e contribuír aos esforzos de conservación. Comparte os seus coñecementos e experiencia a través do seu blog, Bird Feeding and Birding Tips, onde ofrece consellos prácticos sobre como atraer aves ao teu xardín, identificar diferentes especies e crear un ambiente favorable á vida salvaxe. Cando Stephen non observa aves, gústalle facer sendeirismo e acampar en zonas remotas e salvaxes.