22 feitos interesantes sobre os ruiseñores

22 feitos interesantes sobre os ruiseñores
Stephen Davis
as temperaturas un pouco máis cálidas durante o inverno nas zonas máis meridionais.Sinson no seu niño.

Os sinsontes son famosos pola súa habilidade para cantar e imitar cancións día e noite. Se vives en América do Norte e escoitas numerosas chamadas diferentes pola zona, podes ter un ruiseñor do norte que vive preto. Continúa lendo para coñecer 22 feitos divertidos sorprendentes sobre o ruiseñor!

22 datos sobre os ruiseñores

1. Os ruises do norte son a única especie nativa de América do Norte

Se vives en América do Norte, a única especie de sinsonte que probablemente verás é o ruiseñor do norte. O ruiseñor do norte é a única especie de sinsonte autóctona do continente. Outras especies de sinsontes atópanse noutras partes do mundo.

2. A maioría das especies de ruiseñor viven en América do Sur

Hai polo menos 16 especies de ruiseñor no mundo. Aínda que América do Norte só alberga o ruiseñor do norte, hai varias especies diferentes de sinsonte que viven dentro de América do Sur.

Un puñado de especies de ruiseñor viven exclusivamente nas illas Galápagos fronte á costa do Ecuador, incluíndo as Galápagos, Capucha, San Cristóbal e Ruiseñor Floreana.

Ver tamén: Como facer comida de colibrí (receita fácil)

3. O ruiseñor do norte é un paxaro oficial do estado

Señor do norte

O ruis do norte é a ave oficial do estado de cinco estados, incluíndo Texas, Mississippi, Florida, Arkansas e Tennessee.

Os ruises do norteadoitaba ser unha mascota popular de aves engaioladas no século XIX. A xente capturaba crianzas de ruiseñor e criaba como mascota ou vendíanos. As poboacións de sinsontes do norte diminuíron significativamente durante este tempo debido á captura humana e ao comercio.

5. Os ruis machos poden aprender moitas cancións diferentes

Os ruis son máis coñecidos pola súa capacidade para imitar e recrear os sons que escoitan doutras aves. Os ruis machos son capaces de aprender ata 200 sons diferentes ao longo da súa vida.

6. As femias cantan raramente

Os ruis machos son máis coñecidos por cantar todo o día e a noite. As femias, porén, non cantan tanto coma os machos. A única vez que podes escoitar cantar unha femia de ruiseñor é durante o outono cando está a establecer o seu territorio para o inverno.

7. Os sinsontes cantan máis na primavera, no verán e no outono

O inverno considérase a estación tranquila para os ruiseños xa que cantan máis durante a primavera, o verán e o outono. Os machos en xeral cantan máis xusto antes de que comece a primavera en febreiro e continúa durante todo o verán ata finais do outono de novembro.

8. Os ruiseños poden imitar varios sons

Aos ruiseñores gústalles imitar os sons doutras aves, pero tamén poden captar outros sons. Poden crear sons que escoitan a partir da actividade humana, como a construción e outros ruídos de animais, incluídos os ladridos de cans.

9.Os ruis son moi territoriais

Os ruis son moi territoriais e volveranse agresivos se outras aves ou animais se achegan á súa zona. A agresividade é especialmente evidente durante a época de nidificación, xa que ambos os pais defenderán a súa zona de nidificación e as crías doutras aves. As femias atacarán a outras femias, mentres que os machos atacan aos machos que entran na zona.

10. Os mockingbirds axudan á dispersión de sementes

Moita parte da dieta dos ruises consiste en insectos e bagas. Os sinsontes aliméntanse máis de insectos durante a primavera e o verán, cando son máis abundantes. Tamén ás veces comerán nos comederos para paxaros.

Nos meses de outono e inverno, os sinsontes recorren ás bagas e outras froitas para alimentarse. No proceso, os sinsontes comerán bagas e froitos e despois dispersarán as sementes por todo o seu rango a través das súas feces.

11. Os ruis machos e as femias adoitan aparearse de por vida

Os ruiseñores son monógamos e xeralmente elixen só un compañeiro para aparearse de por vida. Os sinsontes machos poden aparearse con outras poucas femias ao longo da súa vida, pero isto é algo raro.

Ver tamén: 20 feitos interesantes sobre os percebeiros

12. Os machos atraen ás femias mediante exhibicións de cortexo

Os ruis machos teñen varias formas diferentes de tentar atraer unha femia ao seu lugar de nidificación. Os machos poden perseguir as femias de ruiseñor arredor dos arbustos ou das ramas das árbores para atraer á súa parella potencial.

Os machos tamén sonparticipan en exhibicións de voo voando no aire e baixando ao redor da femia para mostrar as manchas brancas presentes nas súas ás.

13. Os ruis son diúrnos

Os ruis son diúrnos, é dicir, son máis activos durante o día. É entón cando constrúen niños, tenden á cría e buscan alimento. Non obstante, sábese que os ruis machos perturban os horarios de sono dos veciños próximos cantando durante toda a noite.

14. O ruiseñor máis vello rexistrado viviu ata os 14 anos

A vida media dun ruiseñor é xeralmente de oito anos. Os sinsontes que viven en catividade son capaces de vivir moito máis tempo, xa que poden vivir ata 20 anos. O ruiseñor máis antigo que vive en estado salvaxe atopouse en Texas e ten aproximadamente 14 anos e 10 meses de idade.

15. Os ruis machos teñen dúas chamadas distintas

Aínda que os ruis machos son capaces de emitir todo tipo de sons diferentes, teñen dous sons distintos que usan para diferentes épocas do ano. Unha chamada é específica para a primavera e a outra realízase no outono.

16. Os ruiseñores son parcialmente migratorios

As aves que viven nos estados máis setentrionales do leste dos Estados Unidos adoitan migrar a estados do sur e poden viaxar ata o sur ata México. Os ruiseñores que viven na zona sur do estado xeralmente non migran, xa que son capaces de soportardas súas capacidades de canción. Os mockingbirds foron referidos aos nativos americanos como Cencontlatolly, que se traduce como "catrocentas linguas".

21. Os sinsontes adaptáronse á actividade humana

Os ruis do norte prefiren vivir preto dos bordos dos bosques ou áreas abertas, como campos e terras de cultivo. Non obstante, esta especie adaptouse ao desenvolvemento humano e vivirá en zonas urbanas con alta actividade humana.

22. O ruiseñor Floreana foi a primeira especie descuberta

En 1835, Charles Darwin descubriu a primeira especie de ruiseñor. Durante a súa viaxe por Beagle, Darwin identificou o ruiseñor Floreana nas illas Galápagos. Os sinsontes de Floreana están en perigo de extinción e gran parte da súa poboación extinguiuse por completo na illa principal de Floreana.




Stephen Davis
Stephen Davis
Stephen Davis é un ávido observador de aves e un entusiasta da natureza. Leva máis de vinte anos estudando o comportamento e o hábitat das aves e ten un interese particular na observación de aves no xardín. Stephen cre que alimentar e observar aves silvestres non só é un pasatempo agradable, senón tamén unha forma importante de conectarse coa natureza e contribuír aos esforzos de conservación. Comparte os seus coñecementos e experiencia a través do seu blog, Bird Feeding and Birding Tips, onde ofrece consellos prácticos sobre como atraer aves ao teu xardín, identificar diferentes especies e crear un ambiente favorable á vida salvaxe. Cando Stephen non observa aves, gústalle facer sendeirismo e acampar en zonas remotas e salvaxes.