20 feitos sorprendentes sobre os grandes mouchos cornudos

20 feitos sorprendentes sobre os grandes mouchos cornudos
Stephen Davis
sobre en termos de depredadores. Son feroces e teñen a capacidade de depredarse doutras grandes aves depredadoras como as águias pescadoras e os falcóns peregrinos. A maior ameaza son os seus ovos e crías.

Os ovos do niño poden ser asaltados por corvos, corvos e mapaches. Os mouchos novos poden ser presa de coiotes, raposos e linces ou ser arrebatados do niño por aguias e grandes falcóns. Cando a curuxa nai vexa unha ameaza potencial preto do niño, estenderá as súas ás e inchará todas as súas plumas para mostrarse o máis grande posible, facendo saber ao intruso que sería un gran erro pelexar con ela. !

14. Os mouchos cornudos son territoriais

Os mouchos cornudos son moi territoriais. Unha parella reprodutora pode establecer un territorio e mantelo durante un longo período de tempo, máis que unha tempada de reprodución. Os mouchos gritan con forza para dicir aos demais que zona reclamaron e cando retroceder.

15. Os grandes mouchos cornudos poden aparearse de por vida

Aínda que non hai moitos datos, parece que os grandes mouchos cornudos se aparean durante varios anos polo menos, e quizais de por vida. Aínda que recentemente se demostrou que un macho pode aparearse con máis dunha femia ao mesmo tempo. Os rexistros indican que poden vivir máis de 28 anos, pero a súa vida media é duns 13 anos.

16. Os búhos cornudos comezan a súa tempada de reprodución moi cedo

Cruuxa cornuda bebé (Imaxe: Departamento de Enerxía dos Estados Unidosa cor máis escura prodúcese no noroeste do Pacífico e ao longo do lado atlántico do Canadá, mentres que os mouchos cornudos moito máis pálidos aparecen en lugares como os desertos do suroeste ou as praderas subárticas. Os mouchos cornudos de cores máis pálidas, que case poden parecer brancos, atópanse no Canadá subártico.

3. Os mouchos cornudos non teñen todos o mesmo tamaño

O tamaño dos mouchos tamén pode variar de rexión a rexión, sendo o máis grande en Alasca, mentres que o máis pequeno en Baixa California e na península de Iucatán. Os adultos varían de lonxitude entre 17 e 25 polgadas cunha envergadura de ás de 3 a 5 pés.

4. Os grandes mouchos cornudos non migran

A maioría dos grandes mouchos cornudos non migran, son residentes durante todo o ano da súa localización.

Imaxe: usfwsmtnprairiepublicdomainfiles.com)

Poden ser algunhas das primeiras aves reproductoras de América do Norte, cortexando de outubro a decembro e poñendo ovos entre febreiro e abril. (Isto pode variar segundo o lugar) Pénsase que este período de inverno dálles unha vantaxe debido ás longas horas nocturnas. Máis tempo para cazar, menos horas de luz do día para preocuparse polos paxaros depredadores que espiñen o niño.

17. Os grandes búhos cornudos non constrúen os seus propios niños

Gran curuxa cornuda sentado no niño (Imaxe: nature80020 (Jim Kennedy)

O moucho cornudo é un dos mouchos máis grandes e coñecidos de Norteamérica. Tamén son unha das nosas especies favoritas, por iso son o tema deste artigo. Así que segue lendo 20 feitos interesantes e interesantes sobre os búhos cornudos.

Pódense atopar nunha gran variedade de ambientes e lugares, e poden cambiar lixeiramente a súa cor e tamaño dependendo de onde se atopen. Non importa onde estean, a xente recoñece os seus enormes ollos amarelos e os seus "cornos" que sobresaen da súa cara. Tamén se lles chama "curuxa tigre" polo seu patrón de barras e a súa feroz caza, así como "curuxa ullida" polas súas chamadas distintivas.

Imos investigar máis datos sobre o gran curuxa cornuda..

20 datos interesantes sobre os búhos cornudos

1. Os búhos cornudos atópanse en todo o hemisferio oriental

Pódense atopar durante todo o ano en toda América do Norte, así como en grandes porcións de América Central e do Sur. Os grandes mouchos cornudos teñen unha habilidade sorprendente para adaptarse a tantos ambientes diversos, desde desertos ata suburbios ata bosques xeados do norte. Teñen o rango de distribución máis amplo de calquera curuxa americana.

2. As curuxas cornudas non son todas da mesma cor

Coruxa cornuda femia de cor pálida (Imaxe: lintowaves (as favoritas son as fochas e outras aves acuáticas como os patos). Tamén comerán con menos frecuencia insectos, réptiles e anfibios.

6. As curuxas grandes non teñen cornos

Unha das características distintivas destes mouchos son os "cornos" que se sobrepoñen a cada lado da súa cabeza. Estes son só penachos de plumas chamados plumicornios. Moita xente pode confundilos con orellas, pero as orellas dos mouchos están a cada lado da cabeza debaixo das plumas. Non se sabe para que serven estes "cornos", pero crese que poden actuar como sinais visuais para outros mouchos. Poden facer que se poñan de pé ou aplanalos na cabeza.

Ver tamén: 16 feitos interesantes sobre os Hawks de Cooper

7. Os mouchos cornudos son cazadores de poleiro

Facen a maior parte da súa caza pola noite, pero tamén poden cazar durante o día. Gústalles pousarse en árbores altas e observar áreas abertas como prados, humidais e bordos dos bosques. Cando a comida é abundante, poden almacenar varios coellos ou gophers nun niño á vez.

8. Os mouchos cornudos teñen ollos moi grandes

Imaxe: pxfuel.com

Ata para un moucho, os mouchos cornudos teñen ollos grandes. Proporcionalmente (en termos de tamaño dos ollos ao tamaño da cabeza), son algúns dos ollos máis grandes de calquera vertebrado terrestre.

Dentro da súa cabeza, os ollos dos grandes mouchos cornudos teñen forma de cilindros. Isto permítelles actuar como unha lente de zoom e ofrécelles unha visión máis lonxeva que un ollo de forma redonda. A súa visión da cor non é asíboas coma outras aves, pero teñen unha excelente visión nocturna.

Tamén podes gozar deste artigo: 20 feitos sobre os percebeiros

9. Os mouchos cornudos teñen ollos amarelos

Os mouchos cornudos teñen fermosos ollos amarelos brillantes. Os pequenos mouchos cornudos poden ter ollos de cor avellana grises ou amarelados durante as primeiras 2-3 semanas despois da eclosión, que se tornan amarelas brillantes ao día 30.

10. Os mouchos cornudos poden xirar moito a cabeza

Teñen un campo de visión amplo e binocular, pero non poden mover os ollos para mirar de lado. Se queren ver de lado, deben mover toda a cabeza. Os búhos cornudos poden xirar a cabeza 270 graos.

11. Os búhos cornudos son famosos polos seus gritos

Nos filmes e a televisión, os búhos que se usan nas secuencias nocturnas adoitan ser os do búho cornudo.

Aínda que as femias teñen un tamaño corporal máis grande, o macho ten unha caixa de voz máis grande. Isto permite que os seus gritos sexan máis profundos. Podes escoitar a unha parella chamando xuntos, un "dúo". O tono máis baixo será masculino mentres que o tono lixeiramente máis alto será o feminino. Tamén poden facer unha gran variedade de ruídos desde "ladridos" ata "chirridos".

12. Os mouchos cornudos non beben

Os mouchos cornudos case nunca beben auga. Obteñen toda a auga que precisa o seu corpo dos alimentos que comen.

13. Os mouchos cornudos non teñen moitos depredadores

Os mouchos adultos non teñen moito de que preocuparse“pellets”

Ver tamén: Como manter os paxaros carpinteros fóra da túa casa

Estes mouchos non teñen a capacidade de almacenar alimentos nun cultivo e dixerilos máis tarde. A súa molleja permítelles descompoñer e absorber as proteínas, graxas e líquidos que necesitan, mentres deixan o material máis difícil de dixerir. Os restos (ósos, plumas, peles) comprímense nun pellet seco que o moucho pode regurxitar. Os científicos adoitan usar estes pellets para catalogar o que comeron os mouchos xa que poden identificar as presas en función dos restos óseos.




Stephen Davis
Stephen Davis
Stephen Davis é un ávido observador de aves e un entusiasta da natureza. Leva máis de vinte anos estudando o comportamento e o hábitat das aves e ten un interese particular na observación de aves no xardín. Stephen cre que alimentar e observar aves silvestres non só é un pasatempo agradable, senón tamén unha forma importante de conectarse coa natureza e contribuír aos esforzos de conservación. Comparte os seus coñecementos e experiencia a través do seu blog, Bird Feeding and Birding Tips, onde ofrece consellos prácticos sobre como atraer aves ao teu xardín, identificar diferentes especies e crear un ambiente favorable á vida salvaxe. Cando Stephen non observa aves, gústalle facer sendeirismo e acampar en zonas remotas e salvaxes.