20 feitos interesantes sobre os jilgueros americanos

20 feitos interesantes sobre os jilgueros americanos
Stephen Davis

O jilguero americano é común nos comedores do xardín. As aves pequenas atópanse na maior parte de América do Norte, aínda que evitan os bosques espesos. O xemelgo tamén é o paxaro do estado de Iowa, Nova Jersey e Washington, pero estes non son os únicos datos interesantes sobre estas fermosas aves. Polo tanto, neste artigo veremos 20 feitos incribles sobre os jilgueros americanos!

20 feitos sobre os jilgueros americanos

Un feito que debes saber antes de comezar a buscar pinzóns no teu barrio é só a cría os machos son amarelos brillantes na primavera. As femias e os machos no inverno teñen plumas máis apagadas, pero aínda podes identificar as aves polas súas outras características comúns. Aquí tes algúns datos máis sobre o jilguero.

1. Moda dos jilgueros dúas veces ao ano

O jilguero americano é a única especie de pinzón que muda dúas veces ao ano. A primeira vez é na primavera cando os machos reciben as súas plumas amarelas brillantes, e a segunda é a finais do verán, cando medran as plumas máis escuras.

2. Os jilgueros son criadores tardíos

En comparación con outras aves nativas de América do Norte, os jilgueros son criadores tardíos. As aves agardan para comezar a construír niños ata finais de xuño e principios de xullo, cando o cardo e as leiteiras van sementar. Ás aves pequenas gústalles usar as sementes nos seus niños, e tamén como fonte de alimento próxima para as súas crías.

3. Os jilgueros son estritosVexetarianos

Aínda que outras especies de aves son omnívoras, os jilgueros son ávidos vexetarianos. A única vez que as aves se afastan da súa dieta vexetariana é cando tragan accidentalmente un pequeno insecto.

4. Desafortunadamente, os cowbirds de cabeza marrón como os niños de xemelgos

Sábese que os cowbirds de cabeza marrón poñen os seus ovos nun niño de jilgueros americano. Aínda que ao xemelgo non lle importa, é desafortunado para as crías de cowbird. Os pitos de vaca necesitan unha dieta que consista en máis que sementes e só sobrevive uns días.

5. Os jilgueros migran

O jilguero americano non pode tolerar temperaturas por debaixo dos cero graos Fahrenheit no inverno. Para evitar un clima perigosamente frío, as aves migran cara ao sur durante todo o inverno seguindo os patróns meteorolóxicos estacionais. Na primavera, as aves comezan a migrar cara ao norte.

Jilguero americano macho (Imaxe:birdfeederhub.com)

6. O xeliguero máis vello coñecido viviu máis de 10 anos

En 2007, os investigadores que agruparon a xemelgos en Maryland descubriron o máis vello que se coñeceu con 10 anos e 9 meses. Debido ao rastrexo e bandas anuais, os científicos puideron verificar a vida extraordinariamente longa do paxaro.

7. As parellas de jilgueros fan chamadas case idénticas

Cando os xemelgos se emparellan, as chamadas de voo fanse case idénticas. Pénsase que estas chamadas axudan a outros membros do rabaño a distinguir unha parella de xemelgos doutro.

8.Os jilgueros teñen unha chamada de voo única

Os jilgueros americanos usan unha chamada de catro sílabas cando están listos para voar. Se escoitas atentamente, parece que os paxaros están a dicir "po-ta-to-chip". Tanto os machos como as femias usan esa chamada.

Ver tamén: 18 tipos de pinzóns (con fotos)

9. Os jilgueros poden ter dúas crías

Non é común, pero as femias maiores poden ter unha segunda cría a mediados ou finais do verán. A femia deixará á súa parella orixinal a cargo da súa primeira cría e atopará outro macho. A femia construirá un segundo niño para a nova cría e criará as crías ata que chegue a hora de migrar.

10. Os niños de xemelgo retén a auga

Os xemelgos tecen os seus niños o suficientemente axustado como para reter a auga, aínda que só temporalmente. Para manter os seus niños seguros nas árbores, as aves usan teas de araña. A cinta utilízase para unir o niño a pólas e mesmo a ramas pequenas.

11. Hai máis machos que femias

Os machos superan en número ás femias nunha proporción estimada de tres a dous. A razón pola que a poboación masculina é maior débese á súa maior esperanza de vida. Os machos adoitan vivir máis que as femias dos xemelgos.

12. Os ovos de jilguero son coloridos

Unha femia de jilguero adoita poñer entre 2 e 7 ovos. Os ovos son de cor azul verdoso ou azul claro. Os ovos tardan doce días en eclosionar e outros 12 días antes de que as crías eclozan.

13. Os machos e as femias sonDominante

Os xemelgos americanos machos e femias son dominantes en diferentes momentos. Durante o verán, as femias son dominantes e fanse subordinadas aos machos no inverno. Pénsase que as femias son dominantes durante os meses máis cálidos xa que é a súa época de reprodución.

Rebaño de jilgueros disfrutando do meu comedero Nyjer durante o inverno.

14. Os jilgueros teñen illamento

Cando os jilgueros pasan pola súa segunda muda a finais do verán, medran unha capa inferior de plumas suaves. Esta capa inferior axuda a manter os pequenos paxaros quentes nas temperaturas do inverno.

15. Os jilgueros van burrar na neve

Aínda que os jilgueros prefiren estar máis arriba nas árbores, durante o inverno os paxaros farán madrigueras debaixo da neve. As pequenas madrigueras, combinadas coas súas capas inferiores de plumas, axudan ás aves a manterse quentes.

16. Os jilgueros prefiren aniñar nas árbores

Os jilgueros americanos adoitan construír os seus niños máis arriba nas árbores, pero tamén se instalarán nalgúns arbustos máis altos. Ademais de preferir que os seus niños estean entre 4 e 10 pés do chan, ás aves tamén lles gusta estar preto dunha fonte de auga.

17. As plumas amarelas dun jilguero débense á dieta

Un dos feitos máis claros sobre os jilgueros americanos é o seu drástico cambio de cor coas estacións. As plumas amarelas brillantes dun xemelgo macho reprodutor son causadas pola dieta do paxaro. Pigmentos carotenoides das plantasna súa dieta dálle aos paxaros o seu aspecto colorido.

18. Os jilgueros constrúen niños pequenos

Os niños moi tecidos son pequenos, normalmente só duns 3 polgadas de diámetro e entre 2 e 4,5 polgadas de alto. Os niños están seguros ás pólas pero normalmente son visibles desde o chan.

19. Atrae jilgueros con Nyjer e sementes de xirasol

Ver tamén: 9 consellos sobre como manter as ratas lonxe dos comederos para aves (e ratos)

Podes atraer jilgueros aos comedores do teu xardín con sementes de xirasol e Nyjer (cardo). Os jilgueros poden comer da maioría dos comederos de aves, pero prefiren os de cardo. Aos voadores acrobáticos tampouco lles importa se o alimentador balancea co vento.

20. O Xilguero americano non é un parente próximo do Xilguero europeo

Os seus nomes son semellantes, pero os Xilgueros europeos e americanos non están moi relacionados. Ademais de clasificarse en xéneros separados, a cor é diferente, polo que é fácil distinguir as dúas especies de pinzóns.

Conclusión

O jilguero americano é un paxaro pequeno e fascinante que é unha vista benvida en moitos comedores do xardín de América do Norte. Tanto se che encantan as aves polas súas plumas amarelas brillantes como por unha chamada única de voo, o xemelgo ten algo especial.

Esperamos que che resulte útil e informativa esta lista de datos sobre os jilgueros americanos.




Stephen Davis
Stephen Davis
Stephen Davis é un ávido observador de aves e un entusiasta da natureza. Leva máis de vinte anos estudando o comportamento e o hábitat das aves e ten un interese particular na observación de aves no xardín. Stephen cre que alimentar e observar aves silvestres non só é un pasatempo agradable, senón tamén unha forma importante de conectarse coa natureza e contribuír aos esforzos de conservación. Comparte os seus coñecementos e experiencia a través do seu blog, Bird Feeding and Birding Tips, onde ofrece consellos prácticos sobre como atraer aves ao teu xardín, identificar diferentes especies e crear un ambiente favorable á vida salvaxe. Cando Stephen non observa aves, gústalle facer sendeirismo e acampar en zonas remotas e salvaxes.