15 feitos sobre o pinzón de Gould (con imaxes)

15 feitos sobre o pinzón de Gould (con imaxes)
Stephen Davis

Táboa de contidos

pinzóns que se unen en bandadas mixtas. Estes rabaños poden sumar ata 2.000 aves e a miúdo consisten en pinzóns de rabo longo e pinzóns enmascarados. Son máis activos durante o día e buscan alimentos en pequenos grupos no chan ou no aire.

6. Os pinzóns de Gould son aves tranquilas

A diferenza doutras aves, o pinzón de Gould non é coñecido por unha vocalización distinta ou por cantos complicados. En cambio, o son raro que fan soa como un son "ssitt" agudo. Tamén se rexistraron pinzóns de Gould facendo diferentes trinos, chíos e asubíos. Esta especie está entre as máis improbables de causar interrupcións, xa que a súa vocalización non se recha ao típico oído humano.

7. Os pinzóns de Gould son granívoros

Un granívoro é un animal que depende dos grans e das sementes para constituír a maior parte da súa dieta.

O pinzón de Gould ten un peteiro especialmente deseñado para axudar a abrir as cunchas de sementes duras para introducir a carne dentro. Nun día típico, un pinzón de Gould comerá ata o 35% do seu peso corporal en sementes. A maior parte da súa dieta consiste en varias sementes de herba.

Pinzón de Gould comendo sementesO pinzón pode ter tres cores faciais diferentes en estado salvaxe

O pinzón de Gould pode ter tres variedades faciais diferentes que se poden distinguir pola cor. Mentres que o 70-80% dos pinzóns de Gould terán a cara negra, entre o 20-30% das especies ten a cara vermella. En casos extremadamente raros, un pinzón de Gould será adornado cunha cara amarela. De feito, unha de cada 3.000 das especies nace coa variación amarela.

Pinzón de Gould con cara vermella.a capacidade de levarse ben con outras especies de pinzóns e os baixos requisitos de coidados fan que sexan candidatos populares. A trampa comezou en 1897 e foi legal ata 1981. Durante ese tempo, cada ano exportáronse miles de pinzóns de Gould, pero esa práctica agora é ilegal.

13. Pódense atopar moitas coloracións en catividade

Debido aos anos de exportación e cría en catividade, moitos países aínda presentan grandes comunidades de pinzóns de Gould. Estes programas de cría en catividade deron lugar a moitas mutacións de cor.

Ver tamén: 21 especies de aves con pico amarelo (Fotos)Pinzóns de Gould en catividade que mostran variacións de cor

Australia é o fogar dunha infinidade de especies de plantas e animais sorprendentes. Tamén é moi coñecido pola vida salvaxe próspera e vibrante de todo o país. Tanto se esas especies están no Outback como no medio de Sydney, hai un paxaro especialmente colorido que nos gustaría destacar. Neste artigo veremos fotos e feitos sobre o pinzón de Gould.

Datos sobre o pinzón de Gould

O pinzón de Gould, que non debe confundirse co pinzón de Gould, é endémico de Australia e é entre as especies de cores máis vibrantes do país.

Aquí tes algúns datos interesantes sobre o pinzón de Gould para satisfacer a túa curiosidade pola observación de aves.

1. Os pinzóns de Gould son orixinarios de Australia

Esta ave australiana nativa é endémica da sección norte do país. Na maioría das veces, atoparás pinzóns de Gould na sabana tropical, matogueiras ou bosques con chairas herbosas e auga non moi lonxe. Aínda que non son aves migratorias, viaxan moito durante a estación seca en busca de alimento e auga.

2. Estes pinzóns reciben o nome dun ornitólogo británico

O ornitólogo británico John Gould deulle o nome oficialmente a esta ave en 1844, en homenaxe á súa esposa Elizabeth. Moitos consideran a John Gould o "pai do estudo das aves en Australia". Este fermoso paxaro ás veces tamén é coñecido polos nomes de pinzón do arco da vella, pinzón de Gould ou pinzón de Lady Gould.

3. O Gouldas súas plumas para lucir a súa vibrante plumaxe.

9. Os pinzóns de Gould aniñan nas cavidades das árbores e crian xuntos

Cando un par de pinzóns de Gould deciden aparearse, normalmente constrúen un niño no burato dunha árbore. As árbores comúns utilizadas para a anidación inclúen Snappy Gum, Northern White Gum e Salmon Gum Eucalyptus. A femia pondrá entre 4-8 ovos e ambos os pais irán incubando por quendas ata dúas semanas. Despois da eclosión, os pequenos pinzóns de Gould son coidados por ambos os pais.

10. Os pinzóns de Gould recentemente eclosionados teñen marcas especiais na boca

Algunhas crías poden eclosionar con marcas pouco habituais dentro da boca. Aínda que isto parece preocupante a primeira vista, en realidade é un fenómeno evolutivo derivado de crías anteriores que sobreviviron a un parasito específico. Esta marca atópase no pinzón de Gould así como nalgúns pinzóns orixinarios de África.

11. As crías de pinzón de Gould fanse totalmente independentes aos 40 días de idade

Cando nacen, os pinzóns de Gould son altriciais. Este termo significa que eclosionan completamente calvos e cegos. Os pinzóns de Gould convértense en crías entre 19 e 23 días despois da eclosión. Non obstante, non se independizan completamente ata que teñen pouco máis dun mes.

12. Os pinzóns de Gould son populares na avicultura

A avicultura é a captura e cría de aves. As súas cores brillantes, baixo ruído,os que afrontan hoxe os incendios forestais durante o final da estación seca e os herbívoros salvaxes (porcos, cabalos, etc.). Ambos os problemas afectan á dispoñibilidade da súa principal fonte de alimento, a semente de herba.

Ver tamén: 4 aves únicas que comezan coa letra X



Stephen Davis
Stephen Davis
Stephen Davis é un ávido observador de aves e un entusiasta da natureza. Leva máis de vinte anos estudando o comportamento e o hábitat das aves e ten un interese particular na observación de aves no xardín. Stephen cre que alimentar e observar aves silvestres non só é un pasatempo agradable, senón tamén unha forma importante de conectarse coa natureza e contribuír aos esforzos de conservación. Comparte os seus coñecementos e experiencia a través do seu blog, Bird Feeding and Birding Tips, onde ofrece consellos prácticos sobre como atraer aves ao teu xardín, identificar diferentes especies e crear un ambiente favorable á vida salvaxe. Cando Stephen non observa aves, gústalle facer sendeirismo e acampar en zonas remotas e salvaxes.