12 paxaros de pescozo longo (con fotos)

12 paxaros de pescozo longo (con fotos)
Stephen Davis

Unha forma corporal que quizais non esteamos tan afeitos a ver no noso día a día son as aves de pescozo longo. Normalmente, estes pescozos longos van da man dun corpo de maior tamaño e das pernas longas. Un pescozo longo pode axudar a estar atentos aos depredadores aos que lles gusta escapar pola vexetación baixa. Tamén pode ser unha vantaxe axudar aos paxaros a pescar ou alcanzar os sedimentos cando vadean en augas pouco profundas. Vexamos 12 paxaros comúns con pescozo longo e onde podes atopalos.

12 aves de pescozo longo

1. Avestruz

Avestruz común macho Bernard DUPONT vía Flickrxuntos en árbores.

11. Garza tricolora

Gazas tricolores buscando alimentocasuario en herbaChristel SAGNIEZ de Pixabay
  • Nome científico: Dromaius novaehollandiae
  • Tamaño: 5,7 pés

Os emús son grandes paxaros sen voar con pescozo longo. Son semellantes ao avestruz, pero viven no continente de Australia. Estes paxaros teñen plumas peludas de cor marrón grisácea que se estenden ata o pescozo. Usan o pescozo para escanear o seu entorno, o que lles axuda a evitar o seu principal depredador, o dingo.

Son máis activos durante o día, polo que adoitan pasar o tempo buscando comida, descansando ou acicalándose. De decembro a xaneiro, os emús machos comezarán a atraer ás femias facendo os seus bailes de cortexo. As femias poñen de 5 a 24 ovos por tempada, que poñen en niños que están formados por herbas secas.

3. Garza goliat

Garza goliat forrajeando
  • Nome científico: Ardea goliath
  • Tamaño: 3- 5 pés

Con unha envergadura duns 7,7 pés e 5 pés de alto, a garza goliat é a máis grande de todas as garzas. Son de orixe africana e tamén se poden atopar en Exipto, na Península Arábiga e partes da India. Durante a época de non cría, estas garzas grandes son aves solitarias, pero poden verse con outras aves da mesma especie durante a época de cría.

Ver tamén: Os esquíos comen dos comederos para aves pola noite?

Teñen o pescozo longo que lles permite capturar e comer peixe e anfibios. Estas aves cazan vadeando a auga, o seu longopescozos estirados diante deles, buscando presas. Cando se atopan con algo interesante, apuñala cos seus picos afiados para atrapalo.

4. Garza grande

Garza real
  • Nome científico: Ardea alba
  • Tamaño: 3,28 pés

A garza grande, tamén coñecida como garza común ou garza branca, é unha gran ave zancuda que está moi estendida por todo o mundo, incluíndo a maior parte de América do Norte. Podes atopalos en varios hábitats de augas pouco profundas, como lagos, lagoas, mareas e pantanos. Cunha envergadura de ata cinco pés, as garzas grandes son unha das garzas máis grandes do mundo.

Teñen patas longas e escuras e un pescozo máis longo que a lonxitude do seu corpo. Durante o voo, dobran o pescozo contra o corpo. Adoitan cazar anfibios, serpes, cigalas e insectos acuáticos no seu hábitat natural. Desafortunadamente, unha vez foron cazados polas súas fermosas "aigrettes" brancas, penachos tenues que medran durante a época de cría.

5. Anhinga

Anhinga secando as súas plumas \ imaxe de: birdfeederhub.com
  • Nome científico: Anhinga anhinga
  • Tamaño: 3 pés

As anhingas son un tipo de ave acuática que se atopa no leste dos Estados Unidos por América do Sur. Atópanse máis comúnmente en ambientes de auga doce pouco profundos e protexidos con árbores, herbas altas e arbustos, como manglares, humidais, pantanos, etc.e lagoas.

Estas aves distínguense polos seus longos e finos pescozos de serpe. Adoitan nadar a través da auga con só o seu longo pescozo amosado sobre a superficie, o que lles dá o alcume de "paxaro serpe". Teñen un segundo alcume, "pavo de auga", debido ás súas longas plumas de cola parecidas a un pavo. As anhingas poden alcanzar unha lonxitude de 3 pés e unha envergadura de ás de 3,7 pés.

A súa dieta principal son os peixes, que capturan nadando lentamente baixo a auga e despois apuñalándoas co seu pico afiado. A pesar de todo o tempo que pasan na auga, non teñen plumas impermeables como os patos. Despois de que rematen de nadar, situaranse na costa e estenderán as dúas ás para secar.

6. Cisne trompetista

Cisne trompetista
  • Nome científico: Cygnus buccinator
  • Tamaño: 4,6-5,5 pés

Os cisnes trompetistas son aves grandes e graciosas nativas de América do Norte. Crían en Alasca, partes de Canadá e dos Grandes Lagos, despois trasládanse á costa da Columbia Británica e a puntos dispersos dos Estados Unidos. Son as aves acuáticas nativas máis grandes de América do Norte, alcanzando máis de 25 libras. Debido ao seu gran tamaño, necesitan polo menos 100 metros de auga aberta para saír ao aire. Estes grandes cisnes viven preto dos humidais e aniñan e poñen ovos preto da auga. En realidade usan os seus pés palmeados para cubrir os seus ovos e axudar na incubación.

Os cisnes trompetistas son todos brancos, con patas negras e un peteiro negro.Case extinguidos a comezos do século XX, están volvendo pouco a pouco. A súa dieta inclúe plantas e insectos acuáticos, e no inverno inclúen alimentos máis terrestres como bagas, herbas, grans e tubérculos.

7. Sandhill Cranes

Sandhill Crane forrajeando
  • Nome científico: Antígone canadensis
  • Tamaño: 4 pés

Os guindastres de area son aves grandes que se asemellan ás garzas pero con corpos máis voluminosos. Teñen plumas grises, ás veces moi veteadas de marrón oxidado, e unha mancha vermella na cara. A maior parte da súa poboación vive en América do Norte, onde se reproducen en petos desde o norte dos Estados Unidos ata o Ártico pasando por Canadá. Invernan en partes de California, Texas, México, Florida e outros lugares irregulares. Mentres migran entre estes lugares, podes escoitalos voar por riba en grandes grupos, facendo chamadas sonoras.

A Sandhill Crane recibe o nome da rexión de Sandhills de Nebraska. Esta zona é un importante lugar de parada para moitas aves migratorias, incluídas estas grúas que se reúnen alí en gran cantidade no camiño entre os seus terreos de inverno e verán.

Os niños están feitos de varas e forrados de herbas ou outros. material próximo, e colócanse en prados abertos e húmidos. Adoitan esperar varios anos antes de comezar a reproducirse (entre 2 e 7) e despois aparearse de por vida.

8. Casuario do Sur

Surson brancas por todas partes ata que pasan á súa plumaxe adulta. Isto ofrécelle protección adicional no seu primeiro ano, xa que poden mesturarse e ser máis aceptados por outros grupos de garzas brancas e garzas.

Cando esta ave está en repouso ou voando, mantén o seu longo pescozo. nunha posición en forma de S. Atópanse en masas de auga que van desde lagoas ata lagos, e pantanos ata pantanos, onde cazan peixes, ras, serpes e outras pequenas presas. O longo pescozo da garza azul permítelle detectar presas e apuñala facilmente co seu pico en forma de lanza.

Ver tamén: 17 aves que comezan por Y (con imaxes)

10. Ibis branco

Imaxe: birdfeederhub.com (West Palm Beach, Florida)
  • Nome científico: Eudocimus albus
  • Tamaño: 2,3 pés

O ibis branco é unha ave que vive ao longo da costa de México, América Central, o Caribe e o golfo e a costa sueste dos Estados Unidos. Teñen un pescozo longo e un peteiro rosa curvado que usan para sondar en busca de alimento no barro e sedimentos. Cazan presas en augas pouco profundas de 10 a 15 cm de profundidade, e a súa dieta está formada por insectos, vermes, lagostinos, lagartos, caracois, cangrexos e outras pequenas criaturas.

O ibis branco ten un aspecto distinto que o fai. fáciles de identificar, con cor branca en todo o corpo e ás de bordo negro. Estas aves son moi socias e case sempre se atopan en grupos cando se alimentan, voan ou aniñan. Pola noite, o grupo descansapermitíndolles entrar nas profundidades da auga para comer alimentos como algas e crustáceos. Con patas tan longas, necesitan un pescozo igualmente longo para chegar á auga! Tamén teñen filtros alimentadores nos seus peteiros, que axudan a eliminar pequenos organismos da auga.

As cores destas aves de pescozo longo tamén se obteñen a partir de pigmentos carotenoides adquiridos ao alimentarse de criaturas como os camaróns de salmoira.




Stephen Davis
Stephen Davis
Stephen Davis é un ávido observador de aves e un entusiasta da natureza. Leva máis de vinte anos estudando o comportamento e o hábitat das aves e ten un interese particular na observación de aves no xardín. Stephen cre que alimentar e observar aves silvestres non só é un pasatempo agradable, senón tamén unha forma importante de conectarse coa natureza e contribuír aos esforzos de conservación. Comparte os seus coñecementos e experiencia a través do seu blog, Bird Feeding and Birding Tips, onde ofrece consellos prácticos sobre como atraer aves ao teu xardín, identificar diferentes especies e crear un ambiente favorable á vida salvaxe. Cando Stephen non observa aves, gústalle facer sendeirismo e acampar en zonas remotas e salvaxes.