28 linnud, mis algavad B-ga (Pildid ja faktid)

28 linnud, mis algavad B-ga (Pildid ja faktid)
Stephen Davis

Maailmas on tuhandeid linnuliike, kuid kas te olete kunagi valinud tähestiku tähe ja püüdnud leida sellele vastavaid linde? Allpool leiate nimekirja b-ga algavad linnud leitud Ameerikas, mis on valitud mitmekesisust silmas pidades.

Linnud, mis algavad B-ga

B-ga algavaid linde on nii palju ja see on vaid väike läbilõige lindudest. Allpool on nimekiri 28 ilusast ja köitvast linnuliigist, kelle nimi algab B-ga.

Sukeldume sisse!

B-tähega algavad linnud Näita liike 1. Kaljukotkas 2. Baltimore Oriole 3. Blue Jay 4. Barn Owl 5. Band-tailed Pigeon 6. Berylline Hummingbird 7. Black Vulture 8. Bronzed Cowbird 9. Brown Booby 10. Boat-tailed Grackle 11. Black-backed Woodpecker 12. Bushtit 13. Bell's Vireo 14. Bay-breasted Warbler 15. Barn Swallow 16. Bewick's Wren 17. Black-capped Chickadee 18. Black-crested Titmouse 19. Black-headed Grosbeak 20. Black.21. Mustnokk-loorkull 22. Musträstas 23. Laiatihane Kolibri 24. Pruunpea-karupoeg 25. Pruunpea-kärbsen 26. Pruunikärbsen 27. Kasklind 28. Sinikärbsen mägi-kull 28. Sinikärbsen mägilinnu

1. Kaljukotkas

pilt: Pixabay.com

Teaduslik nimi: Haliaeetus leucocephalus

Elab: Mehhiko piiriala, Ameerika Ühendriigid ja Kanada.

Majesteetlik kaljukotkas on kergesti äratuntav oma sulestiku järgi. Musta-pruuni keha, valge pea ja saba ning terava kollase noka ja küüniste järgi on see taeva kiskja levinud kogu Põhja-Ameerikas. Nende eelistatud elupaik on suurte järvede või veehoidlatega alad. Nad ehitavad suuri, raskeid pesasid, mis on 5-6 jalga laiad ja 2-4 jalga kõrged, peamiselt pulkadest, rohust ja samblast. Need pesad võivad ollaehitamiseks kulub kolm kuud, kuid seda kasutatakse uuesti mitu aastat.

Lõbus fakt: Kaljukotkas on olnud Ameerika Ühendriikide rahvuslind alates 1782. aastast.

2. Baltimore Oriole

Teaduslik nimi: Icterus galbula

Elab: Ameerika Ühendriikide idaosas kuni Montanani. Hilissuvel leidub neid ka Kagu-Ameerikas ja Lõuna-Ameerikas.

Baltimore Oriole on koheselt äratuntav eredalt oranži sulestiku järgi rinnal, õlgadel ja allääres, musta pea ja nokaga, mida ümardavad mustad tiivad ja valge triibu. Samas on emaslindudel ja noorlindudel värvus tumedam, kollasem. Need rändlinnud söövad putukaid ja küpseid vilju ning eelistavad metsade asemel metsamaad ja puistuid.

Lõbus fakt: Baltimore Oriole eelistab teatud värvi vilju (oranž või tumedam) ja ignoreerib rohelisi või kollaseid vilju isegi siis, kui need on küpsed. meelitage neid oma õue apelsinidega.

3. Sinihaja

Teaduslik nimi: Cyanocitta cristata

Elab: Ameerika Ühendriigid (peamiselt idaosas), osa Kanadast.

Sinihaja on keeruliste sotsiaalsete sidemetega miimik. Üks nende hüüetest sarnaneb punahabe hüüdega, mida nad võivad kasutada teiste lindude peletamiseks toiduallika juurest. Sinihajal on iseloomulik sinine, valge ja must sulestik, mida kroonib vapp. See lind armastab väga tammesid ja te võite neid oma õue meelitada, kui panete välja lamedad toidutaldrikud, näiteks päevalilleseemned jaSinihiired armastavad metsaelupaiku.

Lõbus fakt: See lind on sageli varjatu, kuid ta ei karda valjusti kräunuda, kui tema pesa rünnatakse.

4. Barn Owl

Teaduslik nimi: Tyto alba

Elab: Leidub kogu maailmas, kuid suurim osa sellest liigist on Põhja-Ameerikas.

Aavapütt on öine lind, kes sööb oma õhtusöögi tervelt. Tal on öösel kummituslik valge välimus ja õudne ja rabelev häälitsus, erinevalt teistest öökullidest. Päeval on aavapütt tumedate silmade, valge sulestiku ja kahvatu värvusega tiibade kombinatsioon. Aavapüttide populatsioon väheneb maailma osades elupaikade kadumise tõttu. Nende eelistatud elupaik on rohumaad, mis võimaldab neil eladajahivad kergesti väikeseid imetajaid ja pesitsevad laudades ja mahajäetud hoonetes.

Vaata ka: Fakte punaharuliste haukade kohta

Lõbus fakt: Nad köhivad kaks korda päevas välja pelleteid, mis sisaldavad toitu, mida nad ei seedi, tavaliselt loomaluid ja karva. Need pelletid on teadlastele abiks nende toitumise väljaselgitamisel.

5. Rannatuvi

Tuvi

Teaduslik nimi: Patagioenas fasciata

Elab: Ameerika Ühendriikide ja Kanada lääneosa metsad, kuni Lõuna-Ameerika lääneosa.

Rannatuvi on suurem kui enamik tuvisid ja teda saab ära tunda sinihalli ja hallikaslilla sulestiku järgi, millel on valge poolkaarekujuline riba selja tagaosas ja kollane mustanahaline nokk. Emaslind on sama värvusega kirevama välimusega. Seda tuvi aetakse mõnikord segamini tavalisema kaljutuviga. Nad elavad metsades ja nende toitumine on taimne.sõltuvalt aastaajast.

Lõbus fakt: See lind on sotsiaalne ning rändab ja otsib toitu parvedena, läbides toidu leidmiseks kuni kolme miili pikkuseid vahemaid.

6. Berülliin Kolibri

Berülliin Kolibri

Teaduslik nimi: Saucerottia beryllina

Elab: Mehhiko ja Arizona kaguosa.

Berülliinikolibri tuvastati Ameerika Ühendriikides esmakordselt 1964. aastal. Üks populatsioon neist rändab suvel Mehhikost Arizona kaguosas. Selle kolibri tunneb ära tema iriseva rohelise keha ja roostepunase tiiva ja saba järgi. Selle ilusa linnu pesitsusviiside kohta ei ole palju teada, välja arvatud see, et emaslind ehitab oma pesa, kasutades erinevaidmaterjalid.

Lõbus fakt: Kuna neid leidub vaid väikeses osas Ameerika osariigis, peetakse seda rändlinnuks ja USA linnuvaatlejate poolt väga ihaldusväärseks.

7. Black Vulture

mustkiskja

Teaduslik nimi: Coragyps atratus

Elab: Lõuna- ja Kesk-Ameerika ning Ameerika Ühendriikide kaguosa.

Must-konnakotkas on suur ja kompaktse kehaga ning teda tunneb ära hämarate mustade sulgede, palja söepea ja valgete tähtede järgi tiivaotsade alumisel küljel. Need linnud on aassööjad ja eelistavad avatud maastikul elupaiku, kus on vaikne mets. Neil puudub nende vendade tugev haistmismeel ja nad korvavad selle, järgides kalkunikotkaste tapmiskohale. Neil on piiratudhääleulatuses, tuginedes suhtlemisel virvendustele ja räigele vilistamisele.

Lõbus fakt: Must-konnakotkas jagab toitu sugulaste ja poegadega, isegi kui need on juba välja lennanud.

8. Pronksitud lehmapiiga

Pronksitud lehmavana

Teaduslik nimi: Molothrus aeneus

Elab: Ameerika Ühendriikide lõunaosa, Mehhiko ja Kesk-Ameerika

Vaata ka: 14 fakti lillakate rullnokade kohta

Pruunikas lehmahärra isaslind on pronksise läikega must, samas kui emaslinnud ja noorlinnud varieeruvad mustast hallikaspruunini, sõltuvalt sellest, kas nad asuvad oma levila lääne- või idapoolses osas. Nende kõige iseloomulikum tunnus on punased silmad. Selle laululinnu elupaigaks on linnad ja karjamaad.

Lõbus fakt: Pruunikas lehmalind on haudeparasiit, mis tähendab, et ta jätab oma munad teiste lindude pesadesse, jättes need peremehe kasvatada.

9. Pruun tibu

Pruun tibu

Teaduslik nimi: Sula leucogaster

Elab: Kariibi mere, Puerto Rico ning California ja Florida ranniku lähedal.

Pruun tuvi on Ameerika Ühendriikides harva nähtud veelind. Ta on saanud nime oma šokolaadpruuni keha järgi, tal on valge alumine pool ja kahvatu nokk, kuid helekollased võrkjad jalad. Nagu enamikul merelindudel, on ka neil preen-küüned, et levitada sabas asuvast näärmest erituvat veekindlat õli. Nad otsivad kala, lennates vee kohal ja sukeldudes saagi püüdmiseks.

Lõbus fakt: Need linnud tantsivad pesa ümber väga stiilseid kurameerimistantse.

10. Paadisaba-kraakleja (Boat-tailed Grackle)

Paadisaba-kraakleja (Boat-tailed Grackle)

Teaduslik nimi: Quiscalus major

Elab: Ameerika Ühendriikide Pärsia lahe rannik.

See kõikehaarav lind on maapealne toitja, kellel on kaks erinevat välimust sugude vahel. Isaslind on silmatorkavalt sinimustvalge värvusega ja pika, uhke sabaga. Emaslind on seevastu poole suurem kui isaslind ja on pruuni värvi. Paadisaba-kirvitsat leidub soistel aladel, linnapiirkondades armastavad nad püherdada kiirtoidurestoranide lähedal.

Lõbus fakt: Kui nooruk kukub vette, suudab ta tiibade abil lühikese vahemaa ujuda.

11. Must-tagakeha tikk

Foto: Mike Laycock, National Park Service

Teaduslik nimi: Picoides arcticus

Elab: Põhja-Ameerika lääneosa

See puidutäpp on valdavalt must-valge, täiskasvanud isasloomadel on kroonil kollane laik. Musttoonekurg on toitja, ta sööb puidupuurajate vastseid ja teisi mardikaid, ämblikke ja seemneid. Ta on metsaelanik ja tema eelistatud elupaik on hiljuti (umbes aasta või rohkem) põlenud mets ning tema tahmane sulestik peidab teda hästi.

Lõbus fakt: Huvitaval kombel ei leia neid Kesk- ja Lõuna-Kallaste mägedes, kuigi nad on olemas ka lähedalasuvatel aladel.

12. Bushtit

Pilt: Alan Schmierer

Teaduslik nimi: Psaltriparus minimus

Elab: Põhja-Ameerika lääneosa, Kesk-Ameerika põhjaosa

Bushtit on väike, halli ja kahvatu värvusega väike laululind, kelle põhitoit on putukad. Neid võib märgata metsade ja põõsastikualade madalal rippuvatel okstel. Nad on sageli esinevad linnud ja kuduvad ebatavalisi rippuvaid pesasid.

Lõbus fakt: Bushtitite perekonnas on veel seitse liiget ja nad kõik elavad Euraasias.

13. Bell's Vireo

Bell's Vireo

Teaduslik nimi: Vireo bellii

Elab: suur osa Kesk-Lääne-Ameerika edelaosa ja Mehhiko territooriumist.

See tavaline lind on väike, värvus varieerub kollasest ja oliivrohelisest hallile, sõltuvalt piirkonnast, kus teda leiate. Nad kompenseerivad oma lihtsust energilise lauluga ja te leiate neid hüppamas elupaiga okaspuude ja võsa vahel. Neile meeldib elada vee lähedal ja räpastes kohtades, kus on võsastunud põõsastikud ja võsahunnikud.

Lõbus fakt: Ühtegi kellukesevireot ei ole täheldatud vee joomisel; arvatakse, et nad saavad kogu vee oma toidust, mis on valdavalt putukate toit.

14. Lahepõsk-koovitaja (Bay-breasted Warbler)

Lahepõsk-lagle (isane)

Teaduslik nimi: Setophaga castanea

Elab: Põhja-Ameerika idaosa, Kanadast Mehhikosse.

Lahepõsk-lagle on väike, hall laululind. Pesitsusperioodil on isastel punased, pruunid ja kreemjad aktsendid, sügisel metamorfiseeruvad nad peamiselt roheliseks ja valgeks laglepõsk-laglejaks, millel on külgedel ka pisut pruunikas. Emased jäävad aastaringselt lihtsaks. Nad söövad putukaid, nende lemmik on kuusepungad. Seda lindu leidub okasmetsades ja kõige tõenäolisem on neid näha siis, kui nad onnad rändavad, eriti Suurte järvede lähedal.

Lõbus fakt: Selle lindude arvukus tõuseb ja langeb sageli, mis on tihedalt seotud nende peamise toiduga, milleks on kuusepungarähn.

15. Tünnilendlane

Pilt: popo.uw23 (flickr)

Teaduslik nimi: Hirundo rustica

Elab: laialt levinud Põhja-Ameerikas, Lõuna-Ameerikas, Euroopas, Aafrikas ja Aasias.

Need ilusat värvi linnud on tumesinise seljaga, oranžiga silmade vahel ja kurgus. Nende rind ja kõht võivad olla heledast rõmmepunasest kuni erksa oranžini. Üks nende tunnusjoontest on nende pikk, sügavalt kahvliga saba. Nad on väga agiilsed lendajad, kes lendavad ja lendavad üle vee, põldude, talude ja heinamaade, püüdes õhus putukaid.

Lõbus fakt: Nad kasutavad muda ja rohu kombinatsiooni, et luua tassikujulisi pesasid, mida võib sageli leida aitade, lehtmajade, kaetud paviljonide ja sildade all.

16. Bewick's Wren

Pilt: Nigel / flickr / CC BY 2.0

Teaduslik nimi: Thryomanes bewickii

Elab: Mehhiko, Ameerika Ühendriigid (peamiselt läänepoolsed), Briti Columbia lõunaosa.

Bewick's Wren on ümara kehaga, pruuni selja ja heleda rinnaga. Nagu enamikul tiirudel, on tema nokk pikk ja kergelt allapoole kaardunud. Tiibadel ja sabal on mustad triibud ja iseloomulik valge "kulm". Niisketes piirkondades võivad nad olla sooja pruuni värvi, kuivemates piirkondades aga pigem hallikaspruuni värvi. Nad on alati liikvel, hüppavad oksalt oksale ja sageli võib näha, kuidas nad näpistavad omasaba üles ja alla.

Lõbus fakt: Kuigi isased on väikesed, on nad üsna valjuhäälsed lauljad ja võivad mäletada kuni 22 erinevat laulu.

17. Mustkakkuline tibu

Pilt: birdfeederhub.com

Teaduslik nimi: Poecile atricapillus

Elab: Ameerika Ühendriikide põhjaosa, Kanada

Kikerpoisid on pisikesed ümarate kehadega linnud, keda on väga lihtne ära tunda nende "musta mütsi" ja musta rinnatüki järgi. Nende põsed on üleni valged, tiivad ja seljad on mustjashallid ning aluskehad on kohevad ja heledad. Nad on väga levinud linnusöödikute juures ja neid näeb sageli sööstmas edasi-tagasi söötja juurest katte juurde ja jälle tagasi, et saada rohkem.

Lõbus fakt: Mustpea-loorkull peidab seemneid, et neid hiljem süüa, ja mäletab tuhandeid peidukohti.

18. Mustaharuline tiitlihiir (Black-crested Titmouse)

Teaduslik nimi: Baeolophus atricristatus

Elab: Texas, Oklahoma osad, Mehhiko idarannik.

Need väikesed linnud on väga tavalised söödaplatsidel ja oma levikuala tagahoovides. Sarnaselt kardinalidele on neil väike muhu, mis aitab neid teistest lindudest eristada. Tiirud on pealt hõbehallid ja alt heledamad, tiibade all on oranžikas ja nende tüvel on mustad triibud.

Lõbus fakt: Mustaharuline tutt-tiir erines umbes 250 000 aastat tagasi arvukamast tutt-tiirust. Need kaks liiki hübriidistuvad mõnikord tänapäevalgi.

19. Mustapea-kärbsenäpp (Black-headed Grosbeak)

Pildid: Alan Schmierer

Teaduslik nimi: Pheucticus melanocephalus

Elab: Ameerika Ühendriigid (peamiselt läänepoolsed), Mehhiko, mõned Kanada piirkonnad.

Mustpea-liblikad veedavad talve Mehhikos, nii et nende iga-aastane tagasitulek USA-sse on põnevaimale linnusõbrale põnev. Kui emased on seljal triibulise pruuni värvusega, heleda rinnaga ning pruunide ja valgete triipudega, siis isastel on silmatorkavam värvus. Neil on must pea ja selg valgete tiibade laikudega ning ere oranž rind, millel on kõhul veidi kollast. Nende paksud nokad võivad ollaaitab neil kõvasti seemneid avada.

Lõbus fakt: Isased jagavad emasloomadega võrdset kohustust munade inkubeerimisel ja poegade toitmisel.

20. Must Phoebe

Must Phoebe

Teaduslik nimi: Sayornis nigricans

Elab: USA lääneosa, Mehhiko, Kesk-Ameerika, Lõuna-Ameerika looderannik.

Must-toonekured on üleni nokised ja tumedad, välja arvatud nende valge kõht. Neil on õhuke must nokk ja nende pea ülaosa näib sageli olevat tipus. Must-toonekured kuuluvad kärbsepüüdjate perekonda ja nagu nimigi ütleb, on nende toitumine peaaegu eranditult putukad, nagu kärbsed, mardikad, ämblikud, mesilased ja rohutirtsud. Sageli võib neid näha madalal maapinnal istumas ja pumbates omasaba üles ja alla.

Lõbus fakt: Aeg-ajalt haaravad ja söövad tiikide pinnalt minnows'e.

21. Mustnokk-kirjur

Pilt: Tom Koerner/ USFWS Mountain-Prairie

Teaduslik nimi: Pica hudsonia

Elab: USA lääneosa ja Kanada

Kaunis mustnokk-vares on kujult nagu jahi, kuid suuruselt vares. Must pea, rind ja selg, helevalge õlg ja küljed, metallsinine piki tiibu ja pikk saba. Nende mitmekesine toit on puuviljad, viljad, putukad, väikesed imetajad, korjused ja munad. Neid on nähtud isegi suurte imetajate, näiteks hirvede või hirvede seljas rippumas, otsides nende karvadest väljapuugid. Need silmatorkavad linnud ei ole häbelikud ja neid näeb sageli puudel või aiapostidel istumas. Nad võivad olla üsna valjuhäälsed, eriti rühmades.

Lõbus fakt: Ajalooliste andmete põhjal teame, et need linnud järgnesid varem tasandike indiaanlastele, kes toitusid allesjäänud piisonijahi jääkidest.

22. Musträhn (Brewer's Blackbird)

Brewers Blackbird, 3 isast ja 1 emaslind. Pilt: Alan Schmierer

Teaduslik nimi: Euphagus cyanocephalus

Elab: Kanada, Ameerika Ühendriigid, Mehhiko

Neid tavalisi linde võib sageli kohata kas maapinnal ringi jalutamas ja toitu otsimas või puu otsas või elektriliinidel istumas. Isased on väga tumedad ja tunduvad sageli mustad, kuid eredas päikesevalguses võib näha irisevat sinist, lillat ja rohelist. Neil on must nokk ja kollane silmarõngas. Emased on üleni pruunid ja mustade silmadega. Need musträhnid on väga sotsiaalsed ja neid näeb sageliväikestes rühmades ja pesitsevad 100 või enama liikmega kolooniates.

Lõbus fakt: Mõnikord nimetatakse õlgkärbseid "põllumehe sõbraks", sest nad on nii osavad putukate märkamisel, et võivad põllumeestele teatada põllukultuuride kahjurite, nagu kärbsed, rohutirtsud ja roomikud, puhkemisest.

23. Laiatipuline kolibri

Kolibri

Teaduslik nimi: Selasphorus platycercus

Elab: Ameerika Ühendriikide lääneosa, Mehhiko, Guatemala

Peamiselt rohelise ja valge kehaga, mille küljed on kahvatu, isastel on magenta värvi kurgu. Kevadel ja suvel annavad isased valju metalse "trillerihääle", kasutades spetsiaalseid sulgi oma tiivaotstel. Need suled kuluvad talveks ära ja kasvavad järgmiseks kevadiseks pesitsusperioodiks uuesti. Nad võivad pesitseda kõrgustel, kus öine temperatuur langeb alla miinuskraadi. Nad lähevad seisundissetorpor, poolunne, et säilitada energiat külmas temperatuuris kuni päikese taastumiseni.

Lõbus fakt: kuigi enamik neist lahkub talvel USAst, on teada, et mõned neist jäävad siia ja veedavad talve söödaplatside juures.

24. Pruunpealine lehmalind

Pilt: Patricia Pierce / flickr / CC BY 2.0

Teaduslik nimi: Molothrus ater

Elab: Kanada, Ameerika Ühendriigid, Mehhiko

Pruunipäised lehmikullid liigitatakse sageli "mustlindude" kategooriasse mitte ainult isaste värvuse tõttu, vaid ka seetõttu, et nad reisivad suurtes parvedes (mõnikord segunevad tegelike mustlindudega) ja võivad teie söötmisseadmeid hõivata. Isastel on irisev must keha ja tumepruun pea. Emased on kõikjal heledamalt pruunid.

Lehmalinnud on "pesaparasiidid" ja munevad oma munad teiste lindude pesadesse. Mõnikord hiilivad nad sisse ja munevad ühe muna teiste hulka, mõnikord paiskavad nad teised munad pesast välja, et teha ruumi oma munale. Paljud linnud ei tunne petumuna ära ja kasvatavad tibu üles nagu oma.

Lõbus fakt: Kuna nad on pesaparasiidid, ei ehita pruunpea-loorkull oma pesi. Nende mune on leitud enam kui 220 teise linnuliigi pesadest.

25. Pruunpea-kasvandik

Pruunpea-kärbsenäpp (Brown Headed Nuthatch)

Teaduslik nimi: Sitta pusilla

Elab: Ameerika Ühendriikide kaguosa

Nendel väikestel püttidel on must, vitsakujuline nokk, sinihall selg, hele rind ja pruun müts, mis ulatub nokast nokani. Nende levila on suhteliselt väike, neid leidub ainult USA kagupiirkonna männimetsades. Nad veedavad suurema osa ajast hüpeldes mööda puutüvesid üles ja alla, otsides putukaid ja männi seemneid.

Lõbus fakt: Need pähklid teevad vinguvat häält, mis paljude arvates kõlab nagu kummipardi hääl.

26. Pruun kährikko

Pruun kühmnokk-kirjur

Teaduslik nimi: Toxostoma rufum

Elab: Ameerika Ühendriigid, Kanada lõunaosa

Pruunikärbsene on sooja pruuni värvi, tugevalt triibulise rinna ja kõhuga. Neil on tugev must nokk ja kollane silm. Ma oletan, et neid kutsutakse kärbsepüüdjateks sellepärast, et nad peksavad läbi langenud lehtede, otsides putukaid, aga ärge mind selle kohta tsiteerige.

Lõbus fakt: Pruunikärbsed on vilunud laululinnud ja neil on arvatavasti üle 1100 erineva laulu, sealhulgas ka teiste linnuliikide laulud.

27. Kolibri kullerkoolibri

Pilt: Alan Schmierer

Teaduslik nimi: Amazilia yucatanensis

Elab: USA ja Mehhiko lahe rannikuala

Kolibrid on üks suurimaid USA-s esinevaid kolibreid. Peamiselt leidub neid Mehhiko ja Jukatani poolsaare Pärsia lahe rannikul, kuid on ka populatsioon, mis nimetab Texase lõunaosa koduks. Neil näib olevat kolibrite seas haruldane omapära, et nad rändavad pärast pesitsusperioodi põhja poole. Mitte liiga kaugele põhja poole, mis puudutab USA-d, kuid Pärsia lahe põhjaosa piirkonda onNeil on punane nokk, millel on must ots, roheline pea ja seljaosa, kahvatu kõht ja roostesaba.

Lõbus fakt: kui ta külastab söötjaid, eriti USAs, võib ta kasutada oma suuremat suurust, et teisi väiksemaid kolibreid eemale ajada.

28. Sinikurge mäepeenar

Sinikurk-mäestik

Teaduslik nimi: Lampornis clemenciae

Elab: Mehhiko, USA lõunaosa.

Sinikurk-mägilind on suurim Ameerika Ühendriikides pesitsev kolibri liik. Neid on tavaliselt nähtud vaid sellistes osariikides nagu Arizona, New Mexico ja Texas. Mõlemal sugupoolel on kaks valget triipu näol, roheline selg ja hall rind. Isastel on helesinine kurgu. Looduses otsige neid lillede ääres olevate ojade ääres. Nad tulevad USA-sse peamiselt vaid pesitsusperioodil.võivad aga jääda talvituma, kui nad leiavad eriti hea toitumispaiga.

Lõbus fakt: See kolibri lööb oma tiibu poole kiiremini kui enamik väiksemaid liike oma suurema suuruse tõttu, kuid see on siiski kiire 23 korda sekundis.




Stephen Davis
Stephen Davis
Stephen Davis on innukas linnuvaatleja ja loodusehuviline. Ta on lindude käitumist ja elupaiku uurinud üle kahekümne aasta ning ta on eriti huvitatud koduaias linnuvaatlusest. Stephen usub, et metslindude toitmine ja vaatlemine pole mitte ainult meeldiv hobi, vaid ka oluline viis loodusega ühenduse loomiseks ja kaitsetegevusele kaasa aitamiseks. Oma teadmisi ja kogemusi jagab ta oma blogis Lindude toitmise ja linnuvaatluse näpunäiteid, kus annab praktilisi nõuandeid lindude oma õuele meelitamiseks, erinevate liikide määramiseks ja metsloomasõbraliku keskkonna loomiseks. Kui Stephen linnuvaatlust ei tee, naudib ta matkamist ja telkimist kaugetes kõrbes.