18 τύποι μαύρων πουλιών (με φωτογραφίες)

18 τύποι μαύρων πουλιών (με φωτογραφίες)
Stephen Davis

Μπορεί να είναι εύκολο να παραβλέψει κανείς τα πουλιά που δεν έχουν έντονα χρωματιστά φτερά. Στην πραγματικότητα, πολλοί άνθρωποι το κάνουν επειδή υποθέτουν ότι αυτά τα μονόχρωμα πουλιά δεν έχουν πολλά να προσφέρουν. Αλλά υπάρχει άφθονη ευφυΐα, πονηριά και μοναδικές ιδιότητες που μπορούν να βρεθούν ανάμεσα στους διάφορους τύπους μαύρων πουλιών.

Πολλά πουλιά με μαύρα φτερά είναι σημαντικά για τα οικοσυστήματα σε ολόκληρη τη Βόρεια Αμερική. Από τις ερήμους μέχρι τα δάση και τους γεωργικούς αγρούς, τα μαύρα πουλιά εξυπηρετούν έναν σκοπό, είτε για να ελέγχουν ενοχλητικά έντομα είτε για να μαζεύουν τα πτώματα των δρόμων. Η ζωή τους μπορεί να μην είναι λαμπερή, αλλά είναι σημαντική.

18 τύποι μαύρων πουλιών

Μάθετε περισσότερα για δεκαοκτώ είδη φίλων με σκοτεινά φτερά που βρίσκονται στη Βόρεια Αμερική διαβάζοντας παρακάτω.

1. Αμερικανικό κοράκι

Εικόνα από τον Jack Bulmer από το Pixabay

Επιστημονική ονομασία: Corvus brachyrhynchos

Δείτε επίσης: 19 πουλιά με πέντε γράμματα (με φωτογραφίες)

Μήκος: 17.5 in

Βάρος: 1 λίβρα

Εύρος φτερών: 39 σε

Ένα από τα πιο πανταχού παρόντα πουλιά στη Βόρεια Αμερική, το αμερικανικό κοράκι έχει εμπνεύσει ιστορίες, βιβλία, ακόμη και ταινίες. Αυτά τα παμφάγα πουλιά είναι μεγάλα και έξυπνα. Μερικά χρησιμοποιούν εργαλεία για να αποκτήσουν τροφή ή νερό. Τα αμερικανικά κοράκια προσαρμόζονται καλά στις ανθρώπινες υποδομές και την ανάπτυξη- μερικά έχουν εξημερωθεί και εν μέρει εξημερωθεί.

Τα αρσενικά και τα θηλυκά αμερικανικά κοράκια μοιάζουν πανομοιότυπα. Είναι συνεργάσιμοι γονείς που εργάζονται μαζί για να ταΐσουν τους νεοσσούς τους. Η διατροφή τους αποτελείται από φρούτα και σπόρους μέχρι ψάρια, σκυλοτροφές ή σκουπίδια. Τα ζευγαρωμένα ζευγάρια κορακιών συχνά φωλιάζουν επανειλημμένα στην ίδια τοποθεσία χρόνο με το χρόνο.

2. Ευρωπαϊκός αστερίας

Εικόνα: pixabay.com

Επιστημονική ονομασία: Sturnus vulgaris

Μήκος: 8.5 in

Βάρος: 2.9 oz

Εύρος φτερών: 16 σε

Αρχικά δεν ήταν ιθαγενές στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά εισήχθη στα τέλη της δεκαετίας του 1800 από κάποιον που ήθελε το Central Park της Νέας Υόρκης να περιέχει όλα τα πουλιά που αναφέρονται στα έργα του Σαίξπηρ. Αυτό που δεν μπορούσε να περιμένει ήταν ότι το ευρωπαϊκό αστέρι θα εξαπλωνόταν γρήγορα σε ολόκληρη τη Βόρεια Αμερική. Το βλέπουμε σε όλο το Μεξικό και μέχρι την καναδική τούνδρα.

Τα ευρωπαϊκά αστεράκια έχουν ιριδίζοντα μαύρα φτερά που διακόπτονται από κιτρινωπές λευκές κουκίδες. Τα αρσενικά εντυπωσιάζουν τα θηλυκά κατά την περίοδο ζευγαρώματος χορεύοντας με τα φτερά τους τεντωμένα. Ταξιδεύουν σε ομάδες και σχηματίζουν σφιχτά σμήνη για να ξεφύγουν από θηρευτές, όπως τα γεράκια.

3. Κοινό κοράκι

Raven

Επιστημονική ονομασία: Corvus corax

Μήκος: 24 σε

Βάρος: 2,6 λίβρες

Εύρος φτερών: 53 σε

Ενδημικό στο Μεξικό, στις Ηνωμένες Πολιτείες δυτικά των Βραχωδών Όρεων και σχεδόν σε ολόκληρο τον Καναδά, το κοινό κοράκι μοιάζει με το κοράκι, αλλά είναι μεγαλύτερο. Τα φτερά του είναι επίσης στενότερα, επιτρέποντάς του να γλιστρά σε θύλακες αέρα για περισσότερο χρόνο από ό,τι τα κοράκια.

Τα κοράκια είναι εξαιρετικά έξυπνα. Μπορούν να είναι ημι-οικοσιδεποιημένα, μπορούν περιστασιακά να διδαχθούν να μιμούνται την ανθρώπινη ομιλία και είναι γνωστό ότι χρησιμοποιούν εργαλεία στη φύση για να φτάσουν σε τροφή ή νερό. Μερικά ζευγαρώνουν για μια ζωή και οι γονείς συνεργάζονται για να ταΐσουν τα μικρά. Είναι παμφάγα ζώα που τρέφονται με οτιδήποτε, από σκουπίδια μέχρι μικρά θηλαστικά ή μούρα.

Δείτε επίσης: Τύποι σπουργιτιών (17 παραδείγματα)

4. Brown-headed Cowbird

Εικόνα: Patricia Pierce / flickr / CC BY 2.0

Επιστημονική ονομασία: Molothrus ater

Μήκος: 7.5 in

Βάρος: 1.5 oz

Εύρος φτερών: 12 σε

Το Brown-headed Cowbird συναντάται σε όλη τη Βόρεια Αμερική το καλοκαίρι και παραμένει όλο το χρόνο στις πολιτείες κατά μήκος της ανατολικής ακτής και της ακτής του Κόλπου. Αυτά τα παμφάγα πουλιά συγκεντρώνονται σε μεγάλες, θορυβώδεις ομάδες έξω από τις ανθρώπινες κατοικίες. Τα αρσενικά δεν διστάζουν να χρησιμοποιούν τα εμπορικά κέντρα ως σκηνικό για τις επιδείξεις ζευγαρώματος!

Τα θηλυκά καστανοκέφαλα αγελαδοπούλια δεν ανατρέφουν τους δικούς τους νεοσσούς. Αντίθετα, λειτουργούν ως " παράσιτα του γόνου". Μετά το ζευγάρωμα, ένα θηλυκό θα γεννήσει κρυφά αυγά σε μια αφύλακτη φωλιά ενός άλλου πουλιού. Στο τέλος, η θετή μητέρα, η οποία είναι συνήθως μικρότερη από το μωρό, θα μεγαλώσει τον νεοσσό του αγελαδοπούλιου ως δικό της.

5. Κόκκινο φτερωτό κοτσύφι

Επιστημονική ονομασία: Agelaius phoeniceus

Μήκος: 8.75 in

Βάρος: 1.8 oz

Εύρος φτερών: 13 σε

Ο πιο κοινός κότσυφας σε όλη τη Βόρεια Αμερική, ο Κόκκινο φτερωτός κότσυφας παίρνει το όνομά του από το φτέρωμα του αρσενικού. Ολόκληρο το σώμα του, συμπεριλαμβανομένου του ράμφους και του ματιού του, είναι μαύρο, εκτός από ένα μικρό τμήμα στο άνω κάλυμμα των φτερών των φτερών του. Το τμήμα αυτό είναι έντονο πορτοκαλοκόκκινο. Τα θηλυκά είναι καφέ και ριγωτά.

Αυτά τα πουλιά είναι γνωστό ότι είναι αμείλικτοι τραγουδιστές και μπορούν να ακουστούν σε μεγάλες ομάδες πολλών ειδών που περιλαμβάνουν καλαμοκανάδες, γκρίζες ή άλλα είδη κοτσύφια. Συχνάζουν σε έλη και βάλτους και είναι γνωστό ότι προσκολλώνται σε καλάμια και καλαμιές.

Αρσενικό Bobolink

Επιστημονική ονομασία: Dolichonyx oryzivorus

Μήκος: 7 σε

Βάρος: 1.5 oz

Εύρος φτερών: 11.5 in

Ένα κοινό παμφάγο που συγγενεύει στενά με τα κοτσύφια και τα αγριοπούλια, το Bobolink είναι ένα καφέ, λευκό και μαύρο πουλί που εξαπλώνεται σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες. Τόσο τα αρσενικά όσο και τα θηλυκά είναι καφέ με σκούρα ανθρακί φτερά μέχρι την περίοδο αναπαραγωγής, όταν το αρσενικό μεταλλάσσεται σε σκούρα μαύρα φτερά.

Από τον Μάρτιο έως τον Αύγουστο, το αρσενικό Bobolink έχει εντελώς μαύρο κάτω μέρος και πρόσωπο. Ο αυχένας του είναι κρεμ χρώματος και τα φτερά και η πλάτη του είναι ένα μείγμα λευκού και μαύρου.

Εντοπίστε τα Bobolinks σε αγραναπαύσεις, λιβάδια και καλά αρδευόμενα λιβάδια. Προτιμούν να μένουν με άλλα είδη του είδους τους και ταξιδεύουν σε ομάδες.

7. Μαυρογένη καρακάξα

Εικόνα: Tom Koerner/ USFWS Mountain-Prairie

Επιστημονική ονομασία: Pica hudsonia

Μήκος: 19 σε

Βάρος: 6 oz

Εύρος φτερών: 25 σε

Οι Μαυρομύτες είναι εντυπωσιακά πουλιά με μακριά μπλε-μαύρη ουρά. Ο δραματικός χρωματισμός τους τις βοηθά να ξεχωρίζουν από τα άλλα πουλιά. Είναι κοινωνικά και τους αρέσει να ταξιδεύουν μαζί.

Ευφυής και περίεργη, η Μαυρομύτα είναι φωνακλού και πολύ επικοινωνιακή. Ζει συνήθως στα βόρεια Βραχώδη Όρη και στις πεδιάδες μέχρι τον Καναδά. Είναι γνωστό ότι κάθεται κατά μήκος των στύλων του φράχτη και παραμονεύει σε κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και χωράφια. Τρώει επίσης νεκρούς από τους δρόμους.

8. Κοινή καρακάξα

Εικόνα: Claudia Durand

Επιστημονική ονομασία: Quiscalus quiscula

Μήκος: 12 σε

Βάρος: 4 oz

Εύρος φτερών: 17 σε

Αυτά τα πουλιά έχουν προσαρμοστεί εξαιρετικά καλά στις ανθρώπινες υποδομές και την ανάπτυξη. Είναι παμφάγα και προτιμούν να τρέφονται στο έδαφος για σπόρους, έντομα ή άλλα ασπόνδυλα. Οποιαδήποτε χορταριασμένη περιοχή μπορεί να γίνει η καφετέρια τους, συμπεριλαμβανομένων των γκαζόν και των αγρών. Είναι γνωστό ότι αποτελούν παράσιτο στις ταΐστρες πουλιών.

Οι επιδείξεις ζευγαρώματος από τα αρσενικά είναι δυνατές και αντιπαθητικές. Είναι επίσης μεγαλύτερα από τα περισσότερα άλλα κοτσύφια στη Βόρεια Αμερική. Οι ΗΠΑ φιλοξενούν δύο άλλα είδη, το Boat-tailed Grackle και το Great-tailed Grackle. Είναι επίσης όλα μαύρα με την κύρια διαφορά να είναι το μέγεθος της ουράς τους.

9. Μαύρο Swift

Επιστημονική ονομασία: Cypseloides niger

Μήκος: 7.25 in

Βάρος: 1.6 oz

Εύρος φτερών: 18 σε

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο από τους σίφτους και ζει κατά μήκος της δυτικής ακτής των Ηνωμένων Πολιτειών, του Καναδά και του Μεξικού, καθώς και σε έναν μικρό θύλακα των Βραχωδών Ορέων. Σκούροι σε όλο τους το σώμα, τόσο οι αρσενικοί όσο και οι θηλυκοί Μαυροπελαργοί αναζητούν έντομα και αράχνες με περίπλοκους εναέριους ελιγμούς.

Οι Μαυροπελεκάνοι βασίζονται σε υγρές περιοχές, όπως οι βράχοι στις ακτές της θάλασσας ή οι γκρεμοί πίσω από καταρράκτες, για να φτιάξουν τις φωλιές τους. Τρώνε μόνο ενώ πετούν και μπορούν να παρατηρηθούν κυρίως το πρωί ή το βράδυ.

10. Μαύρη Φοίβη

Μαύρη Φοίβη

Επιστημονική ονομασία: Sayornis nigricans

Μήκος: 7 σε

Βάρος: 0.7 oz

Εύρος φτερών: 11 σε

Ο Μαυροπετρίτης προτιμά τις ακτές της δυτικής Βόρειας Αμερικής, ιδίως την Καλιφόρνια και το Μεξικό. Αυτά τα μικρά μυγοσκοτώματα δημιουργούν φωλιές από λάσπη, τις οποίες προσαρτούν σε οποιαδήποτε κάθετη δομή, είτε πρόκειται για φυσικά υπάρχοντα βράχια είτε για πιο πρόσφατα κατασκευασμένες γέφυρες ή ακόμη και τοίχους.

Τόσο τα αρσενικά όσο και τα θηλυκά είναι μαύρα με λευκό υπογάστριο. Ενώ ψάχνουν για έντομα, τους αρέσει να κάθονται στο ύπαιθρο. Είναι γνωστό ότι κάθονται ακόμη και σε βράχους στη μέση των ρεμάτων. Αν ζείτε στα νοτιοδυτικά ή κατά μήκος των καλιφορνέζικων ακτών, μπορεί να ακούτε το λεπτό, σφυριχτό κάλεσμά τους καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.

11. Phainopepla

Αρσενικό Phainopepla

Επιστημονική ονομασία: Phainopepla nitens

Μήκος: 7,75 in

Βάρος: 0.84 oz

Εύρος φτερών: 11 σε

Το Phainopepla είναι ένα κοινό πουλί στις νοτιοδυτικές Ηνωμένες Πολιτείες, που ζει μέχρι τη χερσόνησο Baja και τις ακτές της Καλιφόρνιας. Τα αρσενικά είναι πιο σκούρα μαύρα από τα θηλυκά, τα οποία προτιμούν ένα σκούρο γκρι χρώμα.

Και τα δύο φύλα έχουν κορυφογραμμές, αν και το αρσενικό είναι σημαντικά ψηλότερο από το θηλυκό. Όταν το αρσενικό πετάει, μπορεί να δει κανείς ένα μοναδικό λευκό μπάλωμα στο εξωτερικό τμήμα των φτερών.

Τα Phainopeplas είναι μούρο-φάγοι και συγκεντρώνονται σε δάση ή πεδινές περιοχές, ιδίως όπου υπάρχει σταθερή προσφορά γκι.

12. Groove-billed Ani

Groove-billed Ani

Επιστημονική ονομασία: Crotophaga sulcirostris

Μήκος: 13.5 in

Βάρος: 3 ουγγιές

Εύρος φτερών: 17 σε

Τα Groove-billed Anis επισκέπτονται τις νοτιοδυτικές περιοχές της Αμερικής, το Νότιο Τέξας και την ακτή του Κόλπου, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες. Αυτά τα μαύρα πουλιά με το μεγάλο ράμφος είναι συγγενικά με τον κούκο. Συχνά φαίνονται πολύ χνουδωτά ή ελαφρώς ακατάστατα, σαν τα φτερά τους να μην έχουν καλλωπιστεί σωστά.

Τα Groove-billed Anis έχουν τη συνήθεια να λιάζονται ανοίγοντας ελαφρώς τα φτερά τους και να τα απλώνουν πάνω από ένα κλαδί δέντρου στο οποίο κάθονται. Επίσης, πετάγονται μέσα σε πυκνούς θάμνους, κουνώντας τα φτερά τους με εγκατάλειψη. Μπορεί να φαίνεται γελοίο, αλλά το κάνουν για να ξετρυπώσουν μικρά θηράματα όπως σαύρες και έντομα.

13. Αμερικανός κοκκινολαίμης

εικόνα: Andy Reago & Chrissy McClarren

Επιστημονική ονομασία: Setophaga ruticilla

Μήκος: 5.25 in

Βάρος: 0.29 oz

Εύρος φτερών: 7,75 in

Ένα από τα πιο πολύχρωμα μαύρα πουλιά της λίστας μας, το American Redstart συνδυάζει λευκά και πορτοκαλί μπαλώματα με τα μαύρα φτερά στο κεφάλι, το στήθος και την πλάτη του. Τα αρσενικά American Redstarts διαθέτουν μια λαμπρή πορτοκαλί και μαύρη ουρά, καθώς και μαύρα φτερά με μια εντυπωσιακή πορτοκαλί λωρίδα.

Για να πιάσει το θήραμα, το πουλί κουνάει την ουρά και τα φτερά του για να τρομάξει το θήραμά του και να το τρέψει σε φυγή. Όταν το έντομο το κάνει αυτό, το πουλί χρησιμοποιεί τα γρήγορα αντανακλαστικά του για να το πιάσει.

Ψάξτε για φωλιές αμερικανικών κοκκινολαίμηδων στο μεγαλύτερο μέρος των ανατολικών Ηνωμένων Πολιτειών. Μεταναστεύουν μέχρι τη δυτική Γιούτα και σταματούν λίγο πριν από τον βορειοδυτικό Ειρηνικό και τη δυτική ακτή.

14. Αμερικάνικος Κόττο

Αμερικάνικος Κόταυρος

Επιστημονική ονομασία: Fulica americana

Μήκος: 15,5-16,9 in

Βάρος: 21.2-24.7

Εύρος φτερών: 23 - 25 in

Η αμερικανική κουτσομούρα έχει ένα στρογγυλό σώμα που μοιάζει με "κοτόπουλο" και αποτελείται εξ ολοκλήρου από μαύρα φτερά. Το σκούρο κόκκινο μάτι της σχεδόν αναμειγνύεται με το φτέρωμά της, αλλά το λευκό ράμφος της ξεχωρίζει. Οι κουτσομούρες δεν είναι πάπιες και δεν έχουν πόδια με ιστό. Αντίθετα, έχουν μακριά, λοβωτά δάχτυλα που τις βοηθούν να κολυμπούν και να περπατούν γύρω από την υδρόβια βλάστηση στην άκρη των νερών.

Μπορείτε να βρείτε αυτά τα κοτσύφια γύρω από λίμνες, λίμνες, βάλτους και άλλους υγροτόπους γλυκού νερού. Για την αναπαραγωγή τους προτιμούν τη βλάστηση στις ακτές με λίγο ρηχό νερό στην άκρη για να πατούν.

15. Μπρονζέ αγελαδοπούλι

Μπρονζέ αγελαδοπούλι

Επιστημονική ονομασία : Molothrus aeneus

Μήκος : 7.9 in

Βάρος : 2.3-2.6 oz

Εύρος φτερών : 13 in

Αυτό το σκουρόχρωμο αγελαδοπούλι παίρνει το όνομά του από την ελαφρώς χάλκινη λάμψη που μπορείτε να δείτε στα φτερά του στο φως του ήλιου. Τα θηλυκά είναι καφέ, αλλά και τα δύο φύλα έχουν διακριτικά κόκκινα μάτια. Όπως και οι συγγενείς τους, το καστανοκέφαλο αγελαδοπούλι, είναι επίσης γνωστό ότι γεννούν τα αυγά τους στις φωλιές άλλων πουλιών.

Το Bronze Cowbird είναι πολύ λιγότερο κοινό, καθώς εισέρχεται στις ΗΠΑ μόνο κατά μήκος των νότιων συνόρων σε μέρη όπως το Τέξας, η Αριζόνα και η Λουιζιάνα. Μπορεί να βρεθεί όλο το χρόνο σε όλο το Μεξικό και την Κεντρική Αμερική.

16. Brewer's Blackbird

Brewers Blackbirds, 3 αρσενικά και 1 θηλυκό. Εικόνα: Alan Schmierer

Επιστημονική ονομασία : Euphagus cyanocephalus

Μήκος : 7.9-9.8 in

Βάρος : 1.8-3.0 oz

Εύρος φτερών : 14.6 in

Αυτά τα κοινά πουλιά των δυτικών ΗΠΑ βρίσκονται συχνά είτε περπατώντας στο έδαφος ψάχνοντας για τροφή είτε σκαρφαλωμένα σε δέντρα ή σε γραμμές κοινής ωφέλειας. Τα αρσενικά είναι πολύ σκούρα και συχνά φαίνονται μαύρα, αλλά στο έντονο φως του ήλιου μπορείτε να δείτε ιριδίζον μπλε, μοβ και πράσινο.

Αυτά τα κοτσύφια είναι πολύ κοινωνικά και συχνά τα βλέπουμε σε μικρές ομάδες, ενώ φωλιάζουν σε αποικίες των 100 ή και περισσότερων ατόμων. Ο χρωματισμός τους και το ανοιχτό μάτι τους κάνουν συχνά να τα μπερδεύουν με τις γκρέκες και συχνά αναμειγνύονται με σμήνη γκρέκων.

17. Μαύρος γύπας

Μαυρόγυπας

Επιστημονική ονομασία: Coragyps atratus

Μήκος: 23,6-26,8 in

Βάρος: 56.4-77.6 oz

Εύρος φτερών: 53,9-59,1 in

Οι Μαυρόγυπες μπορούν να βρεθούν στις ανατολικές Η.Π.Α. μέχρι και τη Νότια Αμερική. Είναι μαύροι σε όλο τους το σώμα με πιο ανοιχτό γκρι χρώμα στην κάτω πλευρά των άκρων των φτερών τους. Σε πολλά μέρη μπορούν να βρεθούν μαζί με τους Γυπαετούς. Στην πραγματικότητα, οι Μαυρόγυπες δεν έχουν τόσο καλή όσφρηση όσο οι Γυπαετοί και συχνά τους ακολουθούν για να βρουν νεκρούς δρόμους και άλλα κουφάρια.

Οι μαυρογύπες είναι συνήθως γνωστοί ως ο πιο επιθετικός τύπος γύπα από τους δύο και είναι γνωστό ότι περιστασιακά παίρνουν ακόμη και ζωντανό θήραμα.

18. Μαύρος στρειδοφάγος

Εικόνα: Becky Matsubara

Επιστημονική ονομασία : Haematopus bachmani

Μήκος : 16.5-18.5 in

Βάρος : 17.6 - 24.7 oz

Ο Μαύρος Στρείδι μπορεί να βρεθεί κατά μήκος της βραχώδους ακτής του Ειρηνικού. Το παχύ κόκκινο ράμφος και το κίτρινο μάτι με τον κόκκινο δακτύλιο ξεχωρίζουν από το μαύρο κεφάλι και το σκούρο σώμα του. Πιστεύεται ότι το πιο σκούρο φτέρωμα του σώματός του μπορεί να είναι μια προσαρμογή για να ταιριάζει καλύτερα με τα σκούρα βράχια που βρίσκονται κατά μήκος των δυτικών ακτών της Βόρειας Αμερικής.

Τα μαύρα στρουθιόμορφα συνήθως φωλιάζουν σε νησιά, χρησιμοποιώντας τα βράχια στην ακτογραμμή για να φτιάξουν μια φωλιά σε σχήμα μπολ, χτυπώντας τις πέτρες με το ράμφος τους για να φτιάξουν το σωστό σχήμα.




Stephen Davis
Stephen Davis
Ο Stephen Davis είναι ένας άπληστος παρατηρητής πουλιών και λάτρης της φύσης. Μελετά τη συμπεριφορά και τον βιότοπο των πτηνών για πάνω από είκοσι χρόνια και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα πουλιά στην αυλή. Ο Stephen πιστεύει ότι η σίτιση και η παρατήρηση άγριων πτηνών δεν είναι μόνο ένα ευχάριστο χόμπι αλλά και ένας σημαντικός τρόπος σύνδεσης με τη φύση και συμβολής στις προσπάθειες διατήρησης. Μοιράζεται τις γνώσεις και την εμπειρία του μέσω του ιστολογίου του, Bird Feeding and Birding Tips, όπου προσφέρει πρακτικές συμβουλές για την προσέλκυση πουλιών στην αυλή σας, την αναγνώριση διαφορετικών ειδών και τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος φιλικού προς την άγρια ​​ζωή. Όταν ο Stephen δεν παρακολουθεί πτηνά, του αρέσει η πεζοπορία και η κατασκήνωση σε απομακρυσμένες περιοχές άγριας φύσης.