12 γεγονότα για τους Scarlet Tanagers (με φωτογραφίες)

12 γεγονότα για τους Scarlet Tanagers (με φωτογραφίες)
Stephen Davis

Οι Scarlet Tanagers είναι μάλλον εξωτικοί καλοκαιρινοί επισκέπτες στις ανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες. Τα αρσενικά φέρνουν μια ασυνήθιστα φωτεινή κόκκινη πινελιά στα πράσινα φυλλώδη δάση. Παρά την τολμηρή εμφάνισή τους, είναι συχνά δύσκολο να εντοπιστούν, καθώς φωλιάζουν και κυνηγούν έντομα ψηλά στις κορυφές των δέντρων. Σε αυτό το άρθρο, εξετάζουμε 12 γεγονότα για τους Scarlet Tanagers, συμπεριλαμβανομένου του πώς να αναγνωρίσουμε τις κλήσεις τους, και μερικά ενδιαφέρονταχαρακτηριστικά.

Δείτε επίσης: Πώς να προσελκύσετε δρυοκολάπτες στην αυλή σας (7 εύκολες συμβουλές)

12 γεγονότα για τους Scarlet Tanagers

1. Την άνοιξη τα δύο φύλα έχουν πολύ διαφορετικό φτέρωμα.

Κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγικής περιόδου, τα αρσενικά είναι κατακόκκινα σε όλο τους το σώμα, εκτός από τα κατάμαυρα φτερά και την ουρά τους. Το θηλυκό έχει παστέλ χρώμα κίτρινο-πράσινο με σκούρα φτερά. Έχει πολύ μικρό ορισμό μεταξύ του βάθους των χρωμάτων στο σώμα της, αλλά η πλάτη, η ουρά και τα φτερά είναι πιο σκούρα πράσινα από το στήθος και το κάτω μέρος.

2. Τα αρσενικά αλλάζουν χρώμα κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Τα χαρακτηριστικά μαύρα και κατακόκκινα φτερά του αρσενικού Scarlet Tanager υπάρχουν μόνο για ένα μέρος του έτους, την ανοιξιάτικη και καλοκαιρινή περίοδο αναπαραγωγής. Μετά το πέρας της περιόδου αναπαραγωγής, μεταμφιέζεται σε παρόμοιο φτέρωμα με αυτό του θηλυκού, και στη συνέχεια μεταναστεύει νότια για το χειμώνα. Τα θηλυκά είναι κιτρινοπράσινα καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Δεν αλλάζουν χρώμα όπως τα αρσενικά.

3. Μεταναστεύουν μεταξύ Βόρειας και Νότιας Αμερικής.

Η Βόρεια Αμερική είναι η πατρίδα των Scarlet Tanager για τους ζεστούς καιρούς. Περνούν τα καλοκαίρια στις ανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες και η εξάπλωσή τους σταματά λίγο πριν από τις νοτιοανατολικές πολιτείες. Το φθινόπωρο, μεταναστεύουν νότια, διασχίζοντας την Καραϊβική και φτάνοντας στη Νότια Αμερική. Εκεί, διαχειμάζουν στα βουνά των Άνδεων, συμπεριλαμβανομένων των χωρών της Κολομβίας, του Ισημερινού και του Περού.

4. Προτιμούν να ζουν σε δάση με ψηλά, φυλλώδη δέντρα.

Τα Scarlet Tanagers προτιμούν τα ώριμα, φυλλοβόλα δάση. Για τα πουλιά που αγαπούν τα έντομα, τα ώριμα δάση έχουν καθιερωμένους πληθυσμούς ποικίλων εντόμων. Η δασική στέγη παρέχει επίσης μεγαλύτερη ασφάλεια και προστασία από ορισμένα αρπακτικά από ό,τι τα νεότερα δάση με τα μικρότερα δέντρα.

Η προτίμησή τους είναι για μεγάλες συνεχείς δασικές εκτάσεις. Το πόσο πρόθυμοι είναι να προσαρμοστούν σε κατακερματισμένους βιότοπους μικρών δασικών εκτάσεων φαίνεται να ποικίλλει ανάλογα με την περιοχή. Ο Cornell αναφέρει ότι στις βορειοανατολικές ΗΠΑ μπορούν να βρεθούν σε μικρές δασικές εκτάσεις, ενώ στις μεσοδυτικές πολιτείες απουσιάζουν κυρίως από μικρές δασικές εκτάσεις.

πηγή: Kelly Colgan Azar

5. Σπάνια επισκέπτονται τις ταΐστρες πουλιών.

Οι Scarlet Tanager τρώνε κυρίως έντομα και συμπληρώνουν με μούρα. Ως αποτέλεσμα, το να τους δείτε σε μια ταΐστρα πουλιών της αυλής είναι ασυνήθιστο. Η διατροφή τους περιλαμβάνει σκαθάρια, τζιτζίκια, μύγες, μέλισσες, τερμίτες, ακρίδες και αράχνες.

Μη φοβάστε, όμως. Ίσως να μπορείτε ακόμα να τα δελεάσετε να επισκεφθούν την αυλή σας! Κρατήστε τα ψηλά σας δέντρα και σκεφτείτε να φυτέψετε μερικούς θάμνους με μούρα, όπως μουριά, βατόμουρο και σέρβιρι. Τους αρέσουν επίσης τα υδάτινα στοιχεία, ειδικά όταν κάνει ζέστη έξω.

6. Τόσο τα αρσενικά όσο και τα θηλυκά τραγουδούν.

Σε αντίθεση με πολλά είδη τραγουδοπουλιών όπου μόνο το αρσενικό τραγουδάει, το θηλυκό Scarlet Tanager τραγουδάει επίσης. Επικοινωνεί με άλλα θηλυκά και το σύντροφό της με μια σειρά από κελαηδίσματα, σφυρίγματα και κελαηδίσματα. Τα θηλυκά θα τραγουδήσουν μαζί με τα αρσενικά ενώ συλλέγουν υλικό για τη φωλιά τους ή αναζητούν τροφή. Αν και τα θηλυκά τείνουν να χρησιμοποιούν πιο απαλή φωνή και ελαφρώς λιγότερο περίπλοκο τραγούδι από τα αρσενικά.

Τα αρσενικά τραγουδούν περισσότερο, καθώς πρέπει να εντυπωσιάσουν τα θηλυκά και να υπερασπιστούν την περιοχή τους, αλλά το τραγούδι εξακολουθεί να αποτελεί σημαντικό στοιχείο του κοινωνικού δικτύου του θηλυκού Scarlet Tanager.

Scarlet tanager (μη αναπαραγωγικό αρσενικό) τρώει μούρα

7. Οι φωλιές τους παρασιτίζονται συχνά από τον καστανοκέφαλο αγελαδοκόρακα.

Τα Scarlet Tanager συχνά εκμεταλλεύονται από τα Brown-headed Cowbirds. Τα θηλυκά cowbirds δρουν ως παράσιτα της φωλιάς, τοποθετώντας τα δικά τους αυγά στη φωλιά του tanager. Το αυγό του cowbird συνήθως εκκολάπτεται πρώτο και μεγαλώνει μεγαλύτερο και γρηγορότερα από τους νεοσσούς του tanager. Το μωρό cowbird συχνά δίνει στον εαυτό του καλύτερες πιθανότητες εκδιώκοντας τα άλλα αυγά ή τα μικρά από τη φωλιά.

Δείτε επίσης: 12 πουλιά με κόκκινα μάτια (εικόνες & πληροφορίες)

Αν οι μαυροπετρίτες δουν ένα καστανοκέφαλο αγελαδοπούλι να τριγυρνάει γύρω από μια φωλιά, το διώχνουν. Ωστόσο, αν δεν δουν το αγελαδοπούλι, συχνά καταλήγουν να μεγαλώνουν κατά λάθος τον νεοσσό ενός παρασίτου.

8. Τα αρσενικά επιδεικνύουν τα κόκκινα και μαύρα φτερά τους για να προσελκύσουν τα θηλυκά.

Το αρσενικό Scarlet Tanager χρησιμοποιεί το αναπαραγωγικό του φτέρωμα. Συνήθως φτάνει στις ΗΠΑ λίγο νωρίτερα από το θηλυκό (μέσα Μαΐου), δημιουργώντας την αναπαραγωγική του επικράτεια μέσω τραγουδιστικών μαχών με άλλα αρσενικά. Αυτές οι μάχες δεν καταλήγουν σε μάχη, μπορεί να υπάρχει κάποια επίδειξη φτερών και στη χειρότερη περίπτωση, ένα ελαφρώς επιθετικό κυνηγητό.

Αφού δημιουργηθούν οι επικράτειες, κάθε αρσενικό εργάζεται για να προσεταιριστεί ένα θηλυκό ανά αναπαραγωγική περίοδο. Διεξάγει τον χορό ερωτοτροπίας του σε ένα κλαδί κάτω από το θηλυκό. Ανοίγει την ουρά του και επιδεικνύει τον χρωματισμό των φτερών του.

Αρσενικό Scarlet Tanager σε αναζήτηση τροφής

9. Το θηλυκό κάνει το μεγαλύτερο μέρος της εργασίας για την ανατροφή των νεοσσών.

Μετά το ζευγάρωμα, το θηλυκό χτίζει τη φωλιά, επωάζει τα γαλαζοπράσινα στικτά αυγά και καλύπτει περίπου το μισό καθήκον της εκτροφής των νεοσσών. Τα αρσενικά υπερασπίζονται την περιοχή από πιθανές απειλές και άλλους ανταγωνιστικούς Scarlet Tanager και βοηθούν στη διατροφή των νεοσσών μετά την εκκόλαψη.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα αρσενικά τα ταΐζουν λιγότερο. Μετά από περίπου 2 εβδομάδες, τα νεογνά εκκολάπτονται, αλλά εξακολουθούν να παραμένουν κοντά στους γονείς τους για άλλες δύο εβδομάδες. Και οι δύο γονείς μπορεί να τα ταΐζουν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ή μερικές φορές μόνο η μητέρα.

10. Χτίζουν τις φωλιές τους ψηλά στα δέντρα.

Το θηλυκό Scarlet Tanager χτίζει τη φωλιά του σε ύψος 20 έως 30 ποδιών από το έδαφος. Συνήθως επιλέγει μια βελανιδιά, αλλά και τα περισσότερα άλλα φυλλοβόλα δέντρα είναι κατάλληλα. Τοποθετώντας τη φωλιά του ψηλότερα στην κόμη του δέντρου την κρατά κρυμμένη από τα αρπακτικά, ιδίως από εκείνα που δεν μπορούν να σκαρφαλώσουν.

Τα θηλυκά προτιμούν να χτίζουν φωλιές που έχουν σαφές σημείο θέασης προς το έδαφος και είναι εύκολα προσβάσιμες από πολλαπλές γωνίες.

Γυναίκα Scarlet Tanager

11. Αναγνωρίστε τα με βάση τις κλήσεις τους.

Είναι πολύ πιο πιθανό να ακούσετε ένα Scarlet Tanager πριν το δείτε. Όπως έχουμε αναφέρει, περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους ψηλά στην κόμη των δέντρων, κρυμμένοι από τα φύλλα.

Αν κάνετε καλοκαιρινή πεζοπορία στο δάσος, ακούστε την κραυγή chick-burr, την οποία φωνάζουν τόσο τα αρσενικά όσο και τα θηλυκά. Μόλις την ακούσετε, αναζητήστε τις κόκκινες λάμψεις - θα είναι πιο εύκολο να εντοπίσετε το αρσενικό.

12. Οι Scarlet Tanager συχνάζουν με όλα τα είδη πουλιών κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Η Νότια Αμερική φιλοξενεί χιλιάδες είδη πουλιών, πολλά από τα οποία διαχειμάζουν στα βουνά των Άνδεων, όπως το Scarlet Tanager. Κατά τους χειμερινούς μήνες, αυτό το τραγουδοπούλι κατοικεί μαζί με άλλα είδη πουλιών σε μεγάλα μικτά σμήνη.

Τα οφέλη της διαβίωσης σε μικτά σμήνη περιλαμβάνουν χαμηλότερο ποσοστό θήρευσης και αυξημένες πιθανότητες εύρεσης τροφής. Τα νεαρά πουλιά έχουν την ευκαιρία να παρακολουθούν τα μεγαλύτερα πουλιά και να μαθαίνουν πώς να μιμούνται τη συμπεριφορά τους.




Stephen Davis
Stephen Davis
Ο Stephen Davis είναι ένας άπληστος παρατηρητής πουλιών και λάτρης της φύσης. Μελετά τη συμπεριφορά και τον βιότοπο των πτηνών για πάνω από είκοσι χρόνια και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα πουλιά στην αυλή. Ο Stephen πιστεύει ότι η σίτιση και η παρατήρηση άγριων πτηνών δεν είναι μόνο ένα ευχάριστο χόμπι αλλά και ένας σημαντικός τρόπος σύνδεσης με τη φύση και συμβολής στις προσπάθειες διατήρησης. Μοιράζεται τις γνώσεις και την εμπειρία του μέσω του ιστολογίου του, Bird Feeding and Birding Tips, όπου προσφέρει πρακτικές συμβουλές για την προσέλκυση πουλιών στην αυλή σας, την αναγνώριση διαφορετικών ειδών και τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος φιλικού προς την άγρια ​​ζωή. Όταν ο Stephen δεν παρακολουθεί πτηνά, του αρέσει η πεζοπορία και η κατασκήνωση σε απομακρυσμένες περιοχές άγριας φύσης.