12 γεγονότα για τα Indigo Buntings (με φωτογραφίες)

12 γεγονότα για τα Indigo Buntings (με φωτογραφίες)
Stephen Davis

Το σφυριχτό τραγούδι του Indigo Bunting και η λάμψη των μπλε φτερών του είναι σαν μια ανάσα φρέσκου αέρα σε μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα. Αυτό το παμφάγο τραγουδιστή έχει κατακτήσει τις καρδιές πολλών με το έντονο μπλε χρώμα του. Για τους παρατηρητές πουλιών στην Ανατολή ή τα Νοτιοδυτικά, αυτό είναι ένα σπουδαίο είδος για να έχετε το νου σας - και ακόμη και να σκεφτείτε να το ταΐσετε στην πίσω αυλή σας! Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε 12 γεγονότα Indigo Buntings.

12 γεγονότα για τα Indigo Buntings

1. Μπορείτε να τα εντοπίσετε στις νοτιοδυτικές και ανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες.

Τα Indigo Buntings μοιράζονται το χρόνο τους μεταξύ της Βόρειας και της Κεντρικής Αμερικής. Συγκεκριμένα, περνούν την άνοιξη και το καλοκαίρι στις ανατολικές και νοτιοδυτικές Ηνωμένες Πολιτείες, και στη συνέχεια το φθινόπωρο και το χειμώνα στην Κεντρική Αμερική και σε ορισμένα νησιά της Καραϊβικής.

Δείτε επίσης: 20 φοβερά γεγονότα για τα ανατολικά κυανοπούλια

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, παραδοσιακά απαντώνται από το Μέιν νότια έως τη Φλόριντα και δυτικά έως το Τέξας και τη Βόρεια Ντακότα. Η εξάπλωσή τους έχει πρόσφατα επεκταθεί στα νοτιοδυτικά και στην περιοχή Four Corners.

2. Τα Indigo Buntings μερικές φορές αναπαράγονται με τα Lazuli Bunting

Σε περιοχές των δυτικών Μεγάλων Πεδιάδων, το Indigo Bunting μπορεί να βρεθεί μαζί με ένα άλλο μπλε πουλί, το Lazuli Bunting. Ενώ συχνά υπερασπίζονται τα εδάφη τους το ένα από το άλλο, μπορούν επίσης να μοιράζονται τραγούδια και ακόμη και να διασταυρώνονται για να σχηματίσουν υβρίδια.

3. Τα αρσενικά και τα θηλυκά φαίνονται διαφορετικά.

Είναι εύκολο να ξεχωρίσετε τα αρσενικά και τα θηλυκά Indigo Buntings. Καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, έχουν διαφορετικό χρώμα.

Τα θηλυκά είναι σκονισμένα καστανόξανθα όλο το χρόνο. Μερικά μπορεί να έχουν και διάχυτες γαλάζιες ρίγες στα φτερά τους.

Κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγικής περιόδου, τα αρσενικά έχουν έντονο μπλε του κοβαλτίου. Το κεφάλι τους είναι ελαφρώς πιο σκούρο από τα υπόλοιπα, αν και ορισμένα μπορεί να έχουν πιο σκούρα μπλε άκρες φτερών. Μερικές φορές αναφέρονται ως "μπλε καναρίνι".

Σε άλλες εποχές του έτους, το αρσενικό έχει περισσότερα καφέ φτερά. Η ουρά του, τα φτερά του και μέρος του λαιμού του μπορεί να είναι καφέ. Ωστόσο, τα μπλε φτερά του κεφαλιού και της πλάτης του εξακολουθούν να είναι ορατά.

4. Τα Indigo Buntings εκμεταλλεύονται την ανθρώπινη ανάπτυξη.

Παρόλο που αυτά τα τραγουδοπούλια δεν έχουν δεχτεί καλά την ανθρώπινη ανάπτυξη των προαστίων, αγαπούν τους χορταριασμένους διαδρόμους που δημιουργούν οι δρόμοι, οι σιδηροδρομικές γραμμές και οι γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας καθώς διασχίζουν πυκνοφυτεμένες δασικές περιοχές.

Τα Indigo Buntings ευδοκιμούν με σπόρους από χόρτα που φυτρώνουν σε αυτούς τους ανοιχτούς χώρους. Ισορροπούν στους μίσχους των άγριων χόρτων, αναζητώντας το επόμενο γεύμα τους.

Μπλε σε μια κίτρινη θάλασσα, Indigo Bunting ανάμεσα σε ηλιοτρόπια

5. Η γυναίκα μεγαλώνει μόνη της την οικογένεια.

Μετά το ζευγάρωμα, το αρσενικό Indigo Bunting δεν συμβάλλει πολύ στο βαρύ έργο της συντρόφου του να χτίσει τη φωλιά, να επωάσει τα αυγά και να ταΐσει τους νεοσσούς που μεγαλώνουν. Ένα πράγμα που κάνει είναι να υπερασπίζεται σθεναρά την περιοχή του από τους εισβολείς.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ωστόσο, το ζευγάρι μπορεί να ζευγαρώσει ξανά όταν ο γόνος τους είναι έτοιμος να πετάξει τη φωλιά. Ενώ το θηλυκό πηγαίνει σε άλλο μέρος της επικράτειας του συντρόφου του για να χτίσει μια δεύτερη φωλιά, ο πατέρας των νεοσσών που πετάγονται μπορεί να αναλάβει το ρόλο της σίτισης.

6. Τα Indigo buntings είναι παμφάγα.

Προσαρμόζονται ανάλογα με τη διαθέσιμη τροφή. Το χειμώνα, συνήθως υπάρχουν σπόροι από την ωρίμανση και τη συγκομιδή του φθινοπώρου. Δεδομένου ότι πολλοί ζουν κοντά σε εγκαταλελειμμένες γεωργικές εκτάσεις, εκμεταλλεύονται τα διαδοχικά φυτά που μπορεί να σπείρουν ή να καρποφορήσουν και να αφήσουν υπολείμματα για το χειμώνα.

Την άνοιξη και το καλοκαίρι, τα Indigo Buntings τρέφονται με έντομα. Η πρώτη τροφή που δίνει η μητέρα στους νεοσσούς της μετά την εκκόλαψη είναι έντομα.

Indigo Bunting που επισκέπτεται μια ταΐστρα πουλιών

Είναι πιο δύσκολο να τα προσελκύσετε στην ταΐστρα σας, επειδή είναι πιο ντροπαλά από άλλα πουλιά. Αν έχετε μια μεγάλη αυλή με χαμηλή, θαμνώδη περιοχή με χόρτα και θάμνους, σκεφτείτε να τοποθετήσετε μια ταΐστρα στην άκρη. Οι ινδιγκοτσικνιάδες μπορεί να κάνουν την εμφάνισή τους σε μια τέτοια άνετη θέση.

7. Είναι κοινωνικά ανάλογα με την εποχή.

Μερικά πουλιά είναι ομαδικά καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Όχι τα Indigo Buntings! Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, προτιμούν να αναζητούν έντομα μόνα τους. Ο χειμώνας είναι μια άλλη ιστορία. Τα σμήνη των buntings συνεργάζονται για να βρουν σπόρους και να εντοπίσουν τις πιο πυκνές σε θρεπτικά συστατικά πηγές τροφής.

8. Τα αρσενικά είναι πλήρως μπλε μόνο για ένα μέρος του έτους.

Η περίοδος αναπαραγωγής την άνοιξη και το καλοκαίρι είναι η μόνη περίοδος που τα αρσενικά είναι εντελώς μπλε. Την περίοδο εκτός αναπαραγωγής, μεταλλάσσεται σε έναν συνδυασμό μπλε και καφέ που εξακολουθεί να είναι οπτικά εκπληκτικός.

Ωστόσο, είναι απίθανο να τον δείτε σε αυτό το τρίχωμα.Τα Indigo Buntings μεταναστεύουν νότια για το χειμώνα και είναι παρόντα στις Ηνωμένες Πολιτείες μόνο κατά τη διάρκεια της περιόδου αναπαραγωγής.

9. Τα Indigo Buntings χρησιμοποιούν τα αστέρια για να προσανατολίζονται κατά τη διάρκεια των μεταναστεύσεων.

Αν και μικροσκοπικά, αυτά τα μικρά πουλιά είναι σε θέση να πετούν εκατοντάδες χιλιόμετρα χάρη στη βοήθεια ενός εσωτερικού ρολογιού που τους επιτρέπει να προσδιορίζουν τη θέση τους στο χώρο.

Τα πουλιά μεταναστεύουν τη νύχτα, ώστε να μπορούν να βλέπουν τα αστέρια πάνω από το κεφάλι τους όταν πετούν. Για να χαράξουν μια πορεία, σταθεροποιούν ένα συγκεκριμένο αστέρι. Πετούν σε μια συγκεκριμένη γωνία μεταξύ του αστέρα και της γης. Γεωμετρικά, αυτό τα στρέφει σε μια ευθεία γραμμή που τους επιτρέπει να φτάσουν με ακρίβεια στον προορισμό τους.

Indigo Bunting που ισορροπεί στο γρασίδι

10. Στην πραγματικότητα δεν έχουν μπλε φτερά.

Ίσως σας εκπλήξει να μάθετε ότι τα ζωηρά μπλε φτερά του αρσενικού Indigo Bunting δεν είναι στην πραγματικότητα καθόλου χρωματισμένα. Τα φτερά του φαίνονται μπλε για τον ίδιο λόγο που ο ουρανός φαίνεται μπλε - την αντανάκλαση του φωτός. Οι δομές μέσα στο φτερό αντανακλούν μόνο το μπλε φως.

11. Τα αρσενικά λατρεύουν να τραγουδούν.

Τα τραγούδια των αρσενικών κοτσυφιών μπορεί να διαρκέσουν περισσότερο από ό,τι κάνουν - έως και 20 χρόνια! Τα αρσενικά μαθαίνουν τα τραγούδια τους από άλλα αρσενικά στην περιοχή. Μπορείτε να καταλάβετε ότι πρόκειται για Indigo Bunting σύμφωνα με την παρουσία διπλών νοτών.

Προσέξτε τα αρσενικά στα μέσα του καλοκαιριού. Τους αρέσει να κάθονται σε εμφανές σημείο, όπου είναι ορατά σε άλλα αρσενικά, θηλυκά και σε κάθε πιθανή απειλή. Μερικές φορές, μάλιστα, τσακώνονται μεταξύ τους. Αυτές οι μουσικές αναταραχές περιλαμβάνουν καβγάδες στον αέρα, όπου τα πουλιά αρπάζουν το ένα τα πόδια του άλλου εν μέσω κελαηδίσματος!

Δείτε επίσης: Τι τρώνε τα μωρά Blue Jays;

12. Τα Indigo Buntings κινδυνεύουν να συλληφθούν παράνομα.

Όπως και ο πολύχρωμος ξάδελφός τους, το Painted Bunting, το Indigo Bunting κινδυνεύει επίσης να συλληφθεί παράνομα στην Κεντρική και Νότια Αμερική. Οι άνθρωποι που συλλαμβάνουν τα πουλιά τα πωλούν σε καταστήματα κατοικίδιων ζώων. Οι άνθρωποι τα εκτιμούν λόγω του ζωηρού μπλε χρώματός τους.




Stephen Davis
Stephen Davis
Ο Stephen Davis είναι ένας άπληστος παρατηρητής πουλιών και λάτρης της φύσης. Μελετά τη συμπεριφορά και τον βιότοπο των πτηνών για πάνω από είκοσι χρόνια και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα πουλιά στην αυλή. Ο Stephen πιστεύει ότι η σίτιση και η παρατήρηση άγριων πτηνών δεν είναι μόνο ένα ευχάριστο χόμπι αλλά και ένας σημαντικός τρόπος σύνδεσης με τη φύση και συμβολής στις προσπάθειες διατήρησης. Μοιράζεται τις γνώσεις και την εμπειρία του μέσω του ιστολογίου του, Bird Feeding and Birding Tips, όπου προσφέρει πρακτικές συμβουλές για την προσέλκυση πουλιών στην αυλή σας, την αναγνώριση διαφορετικών ειδών και τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος φιλικού προς την άγρια ​​ζωή. Όταν ο Stephen δεν παρακολουθεί πτηνά, του αρέσει η πεζοπορία και η κατασκήνωση σε απομακρυσμένες περιοχές άγριας φύσης.