12 činjenica o grimiznim tanagerima (sa fotografijama)

12 činjenica o grimiznim tanagerima (sa fotografijama)
Stephen Davis
istočne Sjedinjene Države, a njihov domet se zaustavlja samo na jugoistoku. U jesen se linjaju i migriraju na jug preko Karipskog okeana u Južnu Ameriku. Tamo zimuju u planinama Anda, uključujući zemlje Kolumbiju, Ekvador i Peru.

4. Više vole da žive u šumama sa visokim, lisnatim drvećem.

Scarlet Tanagers preferiraju zrele, listopadne šume. Za ptice koje vole insekte, zrele šume su uspostavile populacije različitih insekata. Krošnja šume također pruža veću sigurnost i sigurnost od određenih grabežljivaca nego mlađe šume sa nižim stablima.

Njihova prednost je za velike neprekidne površine šume. Koliko su voljni da se prilagode fragmentiranom staništu malih šumskih površina, izgleda da varira od regije do regije. Cornell izvještava da se na sjeveroistoku SAD-a mogu naći u malim šumskim dijelovima, dok ih uglavnom nema u malim šumskim dijelovima na Srednjem zapadu.

izvor: Kelly Colgan Azarslučajno uzgoj pilića parazita.

8. Mužjaci pokazuju svoje crveno i crno perje kako bi udvarali ženki.

Mužjak Scarlet Tanager dobro koristi svoje uzgojno perje. On obično stiže u SAD nešto ranije od ženke (sredinom maja), postavljajući svoju teritoriju za razmnožavanje kroz pevačke bitke sa drugim mužjacima. Ove bitke se ne završavaju borbom, može doći do pokazivanja perja i, u najgorem slučaju, do pomalo agresivne jurnjave.

Nakon uspostavljanja teritorija, svaki mužjak radi kako bi pridobio jednu ženku po sezoni parenja. Svoj ples udvaranja izvodi na grani ispod ženke. Raširi rep i pokazuje boju svojih krila.

Mužjak Scarlet Tanager traga za hranomdrveće.

Ženka Scarlet Tanager gradi svoje gnijezdo između 20 i 30 stopa od zemlje. Obično bere hrast, ali i većina drugih listopadnih stabala. Postavljanje njenog gnijezda više u krošnju drveta čuva ga skriveno od grabežljivaca, posebno onih koji se loše penju.

Ženke radije grade gnijezda koja imaju jasnu tačku gledanja na tlo i lako dostupna iz više uglova.

Ženski grimizni tanagerdud, kupina i bobica. Takođe uživaju u vodenim karakteristikama, posebno kada je vani vruće.

6. I mužjaci i ženke pjevaju.

Za razliku od mnogih vrsta ptica pjevica u kojima pjeva samo mužjak, peva i ženka Scarlet Tanager. Ona komunicira sa drugim ženkama i svojim partnerom nizom cvrkuta, zvižduka i cvrkuta. Ženke će pjevati u tandemu sa mužjacima dok skupljaju materijal za gniježđenje ili traže hranu. Iako žene imaju tendenciju da koriste mekši glas i nešto manje komplikovanu pjesmu od muškaraca.

Vidi_takođe: 12 činjenica o Indigo buntings (sa fotografijama)

Mužjaci više pjevaju jer moraju impresionirati ženke i braniti svoju teritoriju, ali pjesma je i dalje važna komponenta društvene mreže ženke Scarlet Tanager.

Scarlet Tanager (ne razmnožavaju se mužjak) jede bobice

Scarlet Tanagers su prilično egzotični ljetni posjetioci na istoku Sjedinjenih Država. Mužjaci donose neobično svijetle mrlje crvene u zelene lisnate šume. Uprkos njihovom smelom izgledu, često ih je teško uočiti dok se gnezde i love insekte visoko u krošnjama drveća. U ovom članku istražujemo 12 činjenica o Scarlet Tanagerima, uključujući kako prepoznati njihove pozive i neke zanimljive karakteristike.

12 činjenica o grimiznim tanagerima

1. U proljeće spolovi imaju vrlo različito perje.

Tokom sezone parenja, mužjaci su jarko grimizno crveni po cijelom tijelu, osim njihovih crnih krila i repa. Ženka je pastelne žuto-zelene boje sa tamnim krilima. Ima vrlo malu definiciju između dubine boja na njenom tijelu, ali leđa, rep i krila su tamnije zelene od grudi i donje strane.

Vidi_takođe: 18 vrsta zeba (sa fotografijama)

2. Mužjaci mijenjaju boju tokom zime.

Karakteristično crno i grimizno perje mužjaka Scarlet Tanager postoji samo u jednom dijelu godine, proljetnoj i ljetnoj sezoni parenja. Nakon što se sezona parenja završi, on linja u slično perje kao ženka, a zatim migrira na jug na zimu. Ženke su žuto-zelene tokom cijele godine. Ne mijenjaju boju kao mužjaci.

3. Migriraju između Sjeverne i Južne Amerike.

Sjeverna Amerika je dom za toplo vrijeme za grimizne tanagere. Ljeta provode uMlade ptice imaju priliku da posmatraju starije ptice i nauče kako da oponašaju njihovo ponašanje.




Stephen Davis
Stephen Davis
Stephen Davis je strastveni promatrač ptica i entuzijasta prirode. Proučava ponašanje i stanište ptica više od dvadeset godina i posebno ga zanima uzgoj ptica u dvorištu. Stephen vjeruje da hranjenje i promatranje divljih ptica nije samo ugodan hobi već i važan način povezivanja s prirodom i doprinosa očuvanju. Svoje znanje i iskustvo prenosi putem svog bloga Bird Feeding and Birding Tips, gdje nudi praktične savjete o privlačenju ptica u vaše dvorište, identifikaciji različitih vrsta i stvaranju okruženja pogodnog za divlje životinje. Kad Stephen ne promatra ptice, uživa u planinarenju i kampovanju u udaljenim područjima divljine.