Жураўлі Sandhill (факты, інфармацыя, малюнкі)

Жураўлі Sandhill (факты, інфармацыя, малюнкі)
Stephen Davis

Змест

Магчыма, вы чулі, як яны лётаюць над галавой, гучна жужжаць, калі мігруюць у класічнай V-форме. Ці, можа быць, вы бачылі, як сотні, а то і тысячы з іх збіраюцца ў балоце. Дзе б вы іх ні заўважылі, гэтыя вялікія жураўлі прыцягваюць вашу ўвагу. Сандхілскі журавель, названы так за тое, што ён аддае перавагу месцам пражывання, мігруе зграямі такой колькасці, што ў многіх штатах праводзяцца фестывалі ў гонар іх прыбыцця. У гэтым артыкуле мы даведаемся больш аб гэтых элегантных птушках і адкажам на многія з найбольш часта задаваных пытанняў аб жураўлях.

Рост : 2,7 фута – 4,6 фута

Вага : самцы ў сярэднім 10 фунтаў, жанчыны ў сярэднім 8,9 фунты

Размах крылаў : 5,5 футаў – 7,7 футаў

Агляд

Дарослыя асобіны ў цэлым шэрыя з некаторымі румянымі пёрамі на каржакаватым целе. У іх доўгая шыя, чорная дзюба, чорныя ногі і яркі чытаны лоб. Самцы і самкі маюць аднолькавае апярэнне і не маюць бачных адрозненняў. Недаспелыя жураўлі не маюць ярка-чырвонай кароны і маюць больш «іржавую» афарбоўку, а на целе могуць быць больш палосчатыя пёры іржавага колеру.

Гнездаванне і размнажэнне

Сандхілскія жураўлі выбіраюць сабе партнёра для спарвання, з якім яны застануцца на ўсё жыццё, на аснове вытанчаных танцаў. Пара можа скакаць, кланяцца, ківаць галавой, махаць крыламі і нават падбіраць і падкідваць расліннасць. Яны працягваюць танцаваць нават пасля перыяду размнажэння.

Гэтыя жураўлі размножваюццабудзе заставацца з бацькамі ўсю зіму, і яму споўніцца ад 9 да 10 месяцаў, перш чым ён аддзяліцца, каб далучыцца да большай зграі.

балоты і іншыя месцы пражывання, дзе ёсць стаячая вада. Яны будуюць гнездавы курган з расліннасці на зямлі або на плыткаводдзе. Адкладваецца ад аднаго да трох яек, але часта толькі адно птушаня дасягае маладога ўзросту. Птушаняты застануцца пад наглядам бацькоў 9-10 месяцаў.

Міграцыя

Сандхіл-краны круглы год жывуць у некаторых раёнах Фларыды, Кубы і Місісіпі. Аднак большая частка папуляцыі мігруе восенню і вясной. Многія з міграцыйных груп могуць налічвацца ад дзесяткаў да сотняў тысяч! Магчыма, самая вядомая гарачая кропка - гэта рака Плат, штат Небраска. Savingcranes.org мае выдатныя рэсурсы для назірання за жураўлямі і таго, ці ёсць побач з вамі гарачыя кропкі.

крэдыт: allaboutbirds.org Інфармацыя пра пяшчаных жураўлёўсхаваць 1. Дзе жывуць пяшчаныя жураўлі? 2. Дзе спяць журавы? 3. Колькі жывуць жураўлі? 4. Якой вышыні бываюць жураўлі? 5. Які размах крылаў жураўля? 6. У чым розніца паміж журавлём і сіняй чапляй? 7. Як называецца зграя жураўлёў? 8. Ці спарваюцца журавы на ўсё жыццё? 9. Калі жураўлі спарваюцца? 10. Ці знаходзяцца пад пагрозай знікнення журавы? 11. Чым харчуюцца жураўлі? 12. Ці можна карміць журавоў? 13. Калі мігруюць жураўлі? 14. Куды мігруюць жураўлі? 15. Ці насядаюць журавы на дрэвах? 16. Ці агрэсіўныя жураўлі? 17.Як утрымаць жураўлёў? 18. Як высока ўзлятаюць жураўлі? 19. Ці ляцяць жураўлі ноччу? 20. Якую адлегласць пралятаюць жураўлі за дзень? 21. Ці кожны год жураўлі вяртаюцца ў адно і тое ж гняздо? 22. У якіх штатах дазволена паляванне на журавоў? 23. Якая папуляцыя жураўля? 24. Як адрозніць самца жураўля ад самкі? 25. Ці гняздуюцца жураўлі на дрэвах? 26. Як вы называеце дзіцяня Sandhill Crane? 27. Як карміць сваіх малых жураўлі? 28. Як доўга немаўляты Sandhill Crane застаюцца з бацькамі?

Дзе жывуць жураўлі?

Пясчаныя жураўлі сустракаюцца ў многіх раёнах Паўночнай Амерыкі, а некаторыя і ў самым кутку паўночна-ўсходняй Сібіры. Яны жывуць у адкрытых месцах пражывання, такіх як балоты, балоты, балоты і прэрыі.

Дзе спяць журавы?

Сандхіл журавы застаюцца на зямлі, каб спаць, звычайна балансуючы на ​​адной назе. Яны любяць стаяць на плыткаводдзе або ўздоўж берагоў забалочанай мясцовасці, аддаючы перавагу шмат шырокай адкрытай прасторы з невялікай колькасцю дрэў. Часам яны схіляюць галаву пад крыло, часам проста расслабляюць сваю доўгую шыю ў больш згорнутым становішчы.

Колькі жывуць жураўлі?

Сандхіл-жураўлі могуць жыць 20-40 гадоў, аднак у большасці іх працягласць жыцця крыху карацейшая і ў сярэднім набліжаецца да 10-20 гадоў. Па словах Корнела, гэта самы стары пясчаны журавельбыло 36 гадоў.

Якой вышыні жураўлі?

Ёсць некалькі падвідаў жураўля, таму памер можа адрознівацца. Сярэдняя вышыня пад'ёмных кранаў складае ад 2 футаў 7 цаляў да 4 футаў 6 цаляў. Увогуле, жураўлі, якія размнажаюцца на самым поўначы, крыху меншыя.

Які размах крылаў у жураўля Сандхіл?

Сандхілскія жураўлі маюць вялікі размах крылаў ад 5 футаў 5 цаляў да 7 футаў 7 цаляў. Гэта робіць іх выдатнымі лунаючымі птушкамі, і яны могуць працяглы час катацца на тэрміках без неабходнасці махаць крыламі, што эканоміць энергію.

У чым розніца паміж жураўлём і блакітнай чапляй?

Гэта праўда, як жураўлі, так і сінія чаплі - буйныя жывёлы з доўгай шыяй, доўгімі нагамі і любяць часта наведваць балоты. Аднак жураўлі і чаплі належаць да розных груп. Падчас палёту чаплі выцягваюць шыі назад, а жураўлі трымаюць шыі цалкам выцягнутымі.

Дзюба Сандхілскага жураўля таксама мае карацейшую дзюбу, чым доўгая дзюба, якой чаплі ловяць рыбу. Жураўлі, як правіла, сустракаюцца ў зграях, дзе чаплі ў асноўным застаюцца адзіночнымі.

Як называецца зграя жураўлёў?

Ёсць некалькі варыянтаў зборнага назоўніка, які выкарыстоўваецца для групы жураўлёў. Іх можна назваць «канструкцыя», «танец», «асака», «асада» або «ўзлёт» жураўлёў. Але вы не памыліцеся, проста ўжыўшы гэтае слова«зграя» альбо.

Ці спароўваюцца журавы на ўсё жыццё?

Так, большасць жураўлёў спарваюцца на ўсё жыццё. На самай справе яны ладзяць выдатныя танцы, каб паспрабаваць прыцягнуць партнёра, і як толькі пара зблізіцца, яны застануцца разам.

Калі жураўлі спарваюцца?

Большасць яек адкладваецца ў перыяд са студзеня па май, але гэта залежыць ад таго, калі адбываецца міграцыя, і адрозніваецца ў залежнасці ад розных гняздуючых папуляцый. Жураўлям звычайна ад 2 да 7 гадоў, перш чым яны пачынаюць спарвацца.

Ці знаходзяцца ў небяспецы жураўлі?

Не, жураўлі ў цэлым не лічацца відамі, якія знаходзяцца пад пагрозай знікнення, і іх папуляцыя адчувае сябе добра. Аднак ёсць некаторыя часткі свету, дзе мясцовае насельніцтва падвяргаецца большай рызыцы і лічыцца знікаючым, напрыклад, неміграцыйная група ў Місісіпі.

Чым харчуюцца жураўлі?

Журавы ўсяедныя, ядуць як расліны, так і насякомых/дробных жывёл. Значную частку іх рацыёну складаюць збожжа і насенне з некаторымі ягадамі і клубнямі. Яны таксама будуць есці насякомых, слімакоў, рэптылій і земнаводных. Яны выкарыстоўваюць сваю доўгую дзюбу, каб шукаць пясок і адклады.

Ці можна карміць пясчаных жураўлёў?

У многіх штатах карміць журавоў-песчанікаў незаконна, і лепш гэтага не рабіць. Жураўлі, якіх кормяць людзі, могуць занадта прывыкнуць да людзей і стаць агрэсіўнымі. Вы можаце сабе ўявіць такі вялікіПтушка можа нанесці шкоду не толькі людзям, але і маёмасці і выклікаць праблемы ў гарадах.

Калі жураўлі мігруюць?

Звычайна жураўлі мігруюць вясной і восенню. Час можа змяняцца восенню ў залежнасці ад таго, наколькі суровыя ўмовы мясцовага надвор'я, больш мяккія ўмовы ў пачатку зімы могуць падштурхнуць міграцыю пазней. Вясновая міграцыя назад у месцы размнажэння, як правіла, больш прадказальная.

Акрамя таго, некаторыя папуляцыі жураўлёў (сустракаюцца на Кубе, у Фларыдзе і Місісіпі) зусім не мігруюць.

Куды мігруюць жураўлі?

Звычайна жураўлі вясной адпраўляюцца на поўнач для размнажэння, а восенню накіроўваюцца на поўдзень. Даследчыкі аб'ядноўваюць жураўлёў па "гняздуючым папуляцыям", і ў Паўночнай Амерыцы існуе шмат розных папуляцый.

Месца размнажэння сустракаюцца па ўсёй Канадзе і многіх паўночных штатах, уключаючы Аляску. Многія з гэтых папуляцый будуць міграваць у паўднёвыя рэгіёны, такія як Фларыда, Тэхас і Каліфорнія.

Ёсць занадта шмат асобных гняздуючых папуляцый, каб згадаць тут, але ў многіх штатах вясной ці восенню праводзіцца “фестываль жураўлёў”, калі птушкі вядома, што спыняюцца ў гэтым раёне.

Ці насядаюць жураўлі на дрэвах?

No Sandhill Crans не насядаюць і не праводзяць час на дрэвах. Яны аддаюць перавагу такім раёнам, як забалочаныя ўгоддзі, балоты, пасяўныя ўгоддзі і лугі, і заставацца на месцына зямлі.

Ці агрэсіўныя жураўлі?

Як і многія птушкі, жураўлі звычайна не вельмі агрэсіўныя, калі няма яек і птушанят, якіх трэба абараняць. Іншыя птушкі, такія як вароны, крумкачы, совы і арлы, могуць спрабаваць скрасці яйкі або маладых куранят. Сандхілскія жураўлі падскокваюць і выкідваюць свае доўгія ногі, каб адбівацца ад нападаў з паветра.

Глядзі_таксама: 15 відаў птушак, якія пачынаюцца на Е (з фота)

Для наземных драпежнікаў, такіх як каёты або лісы, яны распраўляюць крылы, шыпячы, каб выглядаць большымі і страшнымі. Яны таксама могуць біць нагамі і выкарыстоўваць свае доўгія дзюбы ў якасці мячоў. Некаторыя жураўлі, якіх кармілі людзі, могуць стаць агрэсіўнымі ў адносінах да чалавека ў пошуках ежы.

Як утрымаць жураўлёў?

Калі на вашым падворку ці ў садзе журавелі, ёсць некалькі рэчаў, якія вы можаце паспрабаваць. Калі яны вісяць вакол, гэта азначае, што вы стварылі асяроддзе пражывання, дзе яны могуць атрымліваць ежу, ваду і не баяцца драпежнікаў. Любыя водныя аб'екты, такія як сажалкі, павінны быць агароджаны.

Знясіце кармушкі для птушак або выкарыстоўвайце метады, каб пазбегнуць рассыпанага насення, якое яны могуць падняць з зямлі. Зрабіце тунэль з дроту над кветкавымі або агародніннымі градкамі.

Як высока ляцяць жураўлі?

Падчас працяглых міграцыйных палётаў жураўлі падымаюцца ў сярэднім на вышыню 6000–7000 футаў. Тыя, хто павінен падарожнічаць над горнай мясцовасцю, напрыклад, Скалістымі гарамі, могуць праляцець нават на вышыню больш за 13 000 футаў.

Рабіуначы журавы ляцяць?

Звычайна жураўлі мігруюць толькі ўдзень. Хаця пры добрых умовах надвор'я і яркім месяцы яны часам могуць падарожнічаць ноччу.

Якую адлегласць пралятаюць жураўлі за дзень?

Не ўсе жураўлі мігруюць. Але тыя, хто гэта робіць, могуць пралятаць у сярэднім 150-400 міль у дзень.

Ці вяртаюцца жураўлі ў адно і тое ж гняздо кожны год?

Сандхіл жураўлі не вернуцца ў пэўнае гняздо ў наступным годзе. Аднак як група, журавы год за годам вандруюць да адных і тых жа месцаў размнажэння.

У якіх штатах дазволена паляванне на журавоў?

У сямнаццаці штатах дазволена паляванне на жураўлёў: Алабама, Аляска, Арызона, Каларада, Айдаха, Канзас, Кентукі, Мінесота, Мантана, Паўночная Дакота, Нью-Мексіка, Аклахома, Паўднёвая Дакота, Тэнэсі, Тэхас, Юта і Ваёмінг .

Якая папуляцыя жураўлёў?

З вялікай колькасцю розных груп размнажэння цяжка вызначыць дакладныя папуляцыі. З таго, што мне ўдалося знайсці, папуляцыя Sandhill Cranes складае прыблізна 600 000 - 800 000 чалавек, уключаючы ўсе групы.

Як адрозніць самца жураўля ад самкі?

Самцы і самкі жураўлёў выглядаюць аднолькава, таму адрозніць іх бывае даволі складана! Калі вы не бачыце, які журавель адкладае яйка, адна з адзіных падказак - вакалізацыя. Пясчаная горкажураўлі выдаюць «ўнісонны крык», які звычайна гучыць падчас паездкі да месцаў кармлення, адпачынку і начлегу і назад.

Крык самцоў ніжэйшы па вышыні і крыху больш працяжны, чым самкі. Ён крыкне адзін раз, а самка адкажа двума крыкамі. Патрэбна трэніраванае вуха, каб улавіць гэтую розніцу, асабліва калі яны перакрываюцца або знаходзяцца ў групе!

Ці гняздуюцца жураўлі на дрэвах?

Не, журавы гняздуюцца на зямлі. Яны аддаюць перавагу ізаляваныя забалочаныя тэрыторыі. Яны ствараюць курган з навакольных траў, рагозу і чароту. Часта гэта жывёла сядзіць на плыткаводдзе, але часам яны гняздуюцца на сушы ў непасрэднай блізкасці ад вады.

Глядзі_таксама: 15 птушак з загнутымі дзюбамі (фота)

На вяршыні кургана яны ствараюць меншую чашападобны чашу, высланую меншымі кавалачкамі расліннасці каб адкласці яйкі.

Як вы называеце дзіцяня Sandhill Crane?

Журавоў часта называюць птушанятамі, але яны таксама маюць назву «жарабяты».

Як карміць сваіх немаўлят Sandhill Cranes?

Кармленнем маладняку ​​займаюцца як маці, так і бацька. Першыя 10 дзён птушаняты ў асноўным кормяцца бацькамі «на купюру». Калі птушаняты становяцца крыху старэй, яны лепш могуць харчавацца самастойна, і бацькі могуць кідаць ежу да іх ног, заахвочваючы іх есці самастойна.

Як доўга немаўляты Sandhill Crane застаюцца з бацькамі?

Юны журавель




Stephen Davis
Stephen Davis
Стывен Дэвіс - заўзяты назіральнік за птушкамі і аматар прыроды. Больш за дваццаць гадоў ён вывучае паводзіны і асяроддзе пражывання птушак і асабліва цікавіцца назіраннем за птушкамі на двары. Стывен лічыць, што кармленне і назіранне за дзікімі птушкамі - гэта не толькі прыемнае хобі, але і важны спосаб злучыцца з прыродай і ўнесці свой уклад у намаганні па захаванні. Ён дзеліцца сваімі ведамі і вопытам у сваім блогу Bird Feeding and Birding Tips, дзе дае практычныя парады па прыцягненню птушак на ваш двор, вызначэнні розных відаў і стварэнню спрыяльнага для дзікай прыроды асяроддзя. Калі Стывен не назірае за птушкамі, ён любіць пешыя прагулкі і кемпінгі ў аддаленых глухіх раёнах.